Kristiansand-Kvadraturen

Tollbodgata 70

Prisantydning
4 590 000 kr
Omkostninger
127 120 kr
Totalpris
4 717 120 kr
Formuesverdi
883 157 kr
Formuesverdi sekundær
3 179 363 kr
Felleskostnader
2 500 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
11 289 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
81 ㎡
Bruksareal
98 ㎡
Tomteareal
3 830 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Kvadraturen/Q42-Flott 3 roms leilighet m/fast p-plass i kjeller inkl i prisen-Heis-Stor solrik innglasset balkong.

Om eiendommen

Innhold

Velkommen til Q42 - byens nyeste signalbygg!

Romslig og flott 3-roms selveierleilighet / trivselsbolig m/ flott beliggenhet i byggets 3. etg vendt inn mot atriet. Heis direkte opp til leilighetens etasje fra både garasjeanlegg og 1. etg. Sameiets trivselspakke inkluderer bl.a. servicetorg og resepsjon, fellesstue og treningsrom, samt tilbud om flere fellesaktiviteter, bespisning og øvrig service for beboerne. Q42 er et trygt og attraktivt sted å bo!

3. etg.: Gang, stue med åpent kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom, gjestetoalett og innvendig bod

Sportsbod på 5 kvm  i uetg.

Stor, overbygget innglasset balkong/vinterhage på  innglasset terrasse er 13 m2 vendt inn mot atriet.

Vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken, bad/wc og toalett.

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg i kjeller er inkludert i prisen.

Standard

Leiligheten er lys og pen med store gode vindusflater mot atriet.

Gulv:  Flislagt gulv på bad/wc og toalett.  Forøvrig oppgradert parkett på alle gulv.
Vegger:  Flislagte vegger på bad og toalett, malte flater forøvrig.
Himlinger:  Malte himlinger.
Kjøkken:  Hvit Strai skapinnredning.  Avtrekksvifte.  Integrerte hvitevarer.
Bad/wc:  Badet har wc, dusj og servant m/ skap. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Seperat toalett: Wc og servant.

Flexit boligventilasjon. Dørcalling med kamera og døråpner.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 98 kvm

P-rom: Gang, toalettrom, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.
S-rom: Bod og innglasset terrasse.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i hall, stue, kjøkken, bad og toalett. Bygget er tilknyttet fjernvarmenettet i Kristiansand. Det er separate målere i leilighetene for varmtvann og vannbåren gulvvarme. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Mulighet for å leie selskapslokale og gjesterom til gunstig pris.  Det er 68 boligseksjoner og 11 hotellrom i Q42.  For ytterligere informasjon om Q42 anbefales www.q42.no.

Det foreligger pliktig medlemsskap i Trivselssenteret AS for eier av seksjoner i Sameiet Q42. Dette faktureres direkte fra Trivselssenteret AS med ca. kr. 1.194,- pr. mnd. for første person, deretter ca. kr. 550,- for hver person i tillegg som bor i leiligheten. (Avgiften indeksreguleres og kan avvike litt fra disse tallene).

Flexit boligventilasjon. Dørcalling med døråpner.

Det gjøres oppmerksom på at boligen er nymalt, ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse. Vil bli tømt for inventar og løsøre.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 03.10.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet med innglasset terrasse beliggende i 3.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2016. Leiligheten fremstår i normal god stand og bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 13: Det er vegghengt ladeboks tilknyttet alle P-plasser.
Pkt. 21: Er det foretatt radonmåling? Ja, i forbindelse med byggeprosjektet ihht sameiet i 2016. Vet ikke verdi.
Pkt. 28: Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Det har forekommet og er behandlet av Anticimex ihht sameiet

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Enkel adkomst fra Tollbodgata. Mellom Elvegata og Kronprinsensgate. Det blir godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Kvadraturens nordøstre hjørne (kvartal 42) rett ved Lundsbroa. Man har alle byens service- og kulturtilbud i gangavstand. Kort vei dessuten til Nupenanlegget og Bystranda samt Aquarama, byens nye flotte svømmehallanlegg/treningssenter etc. Strandpromenaden, Tresse, Festningen og gjestehavna er også en kort spasertur unna. Litt lenger unna men fortsatt i behagelig gangavstand finner man Fiskebrygga og kulturhuset Kilden, samt Odderøya med flotte turstier.  Baneheia med nydelig turterreng og gode badevann samt merkede turløyper kan også anbefales for den turglade.

Tomt

Areal: 3 830 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik tomt som er opparbeidet med bl.a. takhage til felles bruk og lekeplass.

Parkering

Fast parkeringsplass i underetasje ( P-39) er inkludert i prisen. Gateparkering etter offentlig gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 13.10.2016. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til formål: kombinert, og tilhører reguleringsplan nr. 1267, Kvartal 42, detaljregulering, vedtatt: 10.04.13. Kommunedelsplan: Kvadraturen og vestre havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022, datert: 12.02.14.

Hjørnet Elvegata Dronningensgate (sydsiden av Dr.gate) er under bygging nytt forretnings og leilighetsbygg. Melding mottatt om rehabilitering av midtre eiendom østsiden (Otrasiden) av Elvegata (vis-á-vis Q42).

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr. 2103. Tinglyst: 22.10.1956. Erklæring/avtale. Bestemmelse om benyttelse.
Dagboknr. 3291. Tinglyst: 20.09.1958. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr. 6247. Tinglyst: 13.12.1960. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr. 1848. Tinglyst: 06.04.1961. Erklæring/avtale. Servicestasjon.
Dagboknr. 1260. Tinglyst: 24.02.1967. Erklæring/avtale. Midl.tidig disp. fra bygningsloven vedr. tilbygg til servicestasjon.
Dagboknr. 4004. Tinglyst: 29.05.1969. Erklæring/avtale. Midl.tidig disp. fra bygningsloven vedr. tak over bensinpumpe.
Dagboknr. 759. Tinglyst: 22.01.1973. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr. 8489. Tinglyst: 14.06.1988. Bestemmelse om adkomstrett.
Dagboknr. 12721. Tinglyst: 01.09.1988. Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr. 10119. Tinglyst: 14.09.1992. Erklæring/avtale. Bestemmelse vedr. oppførte verandaer, m.m.
Dagboknr. 771026. Tinglyst: 25.08.2015. Erklæring/avtale. Bestemmelse om adkomstrett og bebyggelse. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, m.m. Disposisjonsrett til nettstasjon i bygning.

Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Ved utleie av leilighet i sin helhet skal styret og forretningsfører skriftlig underrettes. Dersom en sameier leier ut sin bolig, skal hun/han påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler og vedtak fattet av sameiermøtet og styret.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det er generelt ikke tillatt med husdyrhold, men styret kan i spesielle tilfeller gi tillatelse når kjøper av en seksjon har et husdyr ved innflytting. Dyr i forbindelse med funksjonshemming kan ikke nektes.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Knif Regnskap AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 127 120,- (Omkostninger totalt) 4 717 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 289 pr. år

Eiendomsskatt

Kr. 7396,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Felleskostnader

Kr. 2 500,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader, tv/internett, eiendomsskatt parkering, parkeringsplass kr. 200,-, vaktmestertjenester, tekniske tjenester, bygningsforsikring, strøm og ventilasjon i fellesarealer og alt øvrig knyttet til fellesarealer og fellestjenester, søppelhåndtering, gartner, renhold fellesareal, vedtatte oppgraderinger, drift og vedlikehold av fellesarealer, styre- og revisjonshonorar.

I tillegg kommer fjernvarme (vann/strøm) som blir belastet hver seksjonseier direkte.

Formuesverdi

Primær: Kr. 883 157,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 3 179 363,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tollbodgata 70, Gnr. 150 Bnr. 90 Snr. 20 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 89/17149

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Selger

Laila Aasen's bo v/fullmektig Helge Aasen.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0363

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0363. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 4 590 000,-) (Kr.80 325) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.4 300) nye innebilder Vidar G (Kr.1 500) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no 03 MARS (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.15 500) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.122 745)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064813