Hellemyr

Tjuvhelleren 21

Byggeår
2004
Internt bruksareal (BRA‑i)
145 ㎡
Bruksareal
145 ㎡
Tomteareal
236 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Svært innholdsrik familiebolig med 4 soverom, 2 bad, separat toalettrom, ekstra stue mm. Garasje. Solrike uteplasser!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Eneboligen i rekke går over 3 etasjer og inneholder følgende:
1.etg.: entre/mellomgang, toalettrom, åpen stue/kjøkkenløsning med tilkomst til balkong og terrasse. Garasje med ekstra lagringsplass i bod.
2.etg.: 3 soverom, mellomgang og bad
Underetg.: ekstra stue, soverom, bad/vaskerom, samt 2 boder. Utgang til uteplass fra stue.

Oppvarming

Det er varmekabler på begge bad, i entre/gang i 1.etg., samt i stue og mellomgang i underetasjen.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje, forøvrig på egen tomt utenfor garasjen. Det finnes også flere gjesteparkeringsplasser like i nærheten (ca 100 meter fra boligen).

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et etablert boligområde på Hellemyr. Her er det kort og trygg vei til Hellemyr skole (1. - 7. trinn) samt 3 nærliggende barnehager: Solkollen barnehage Hellemyr, Skomagergada barnehage og Hellemyr barnehage. Ellers er det sykkelavstand til Kristiansand sentrum.

Mange muligheter for deg som liker å bruke fritiden utendørs. I nærområdet finner man lekeplass og balløkke. Nydelige turområder rett utenfor døren med lysløyper hvor det kjøres opp skiløyper vinterstid, samt det friluftsområde med klatreparken "Høyt og lavt" like ved via stikkvei. Man kan også gå til "Gråmannen" som er Hellemyrs høyeste fjell og et populært turmål (207 moh). Det er også flere badevann (ferskvann) i dette nærområdet. Ca. 1 km til idrettsanlegget ved Hellemyr skole. Nærheten til ny flerbrukshall, i tilknytning til skolen, aktivt idrettsmiljø, med Vigør som lokallag

Nærliggende bussholdeplass med avganger til resterende bydeler

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 02.05.2005 . Ferdigattesten gjelder oppføring tomannsbolig/rekkehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger vedtak/tillatelse datert 06.07.2012 som gjelder bod samt vedtak/tillatelse samt vedtak - tillatelse datert 20.08.2004 som gjelder igangsetting terrenginngrep.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan - bebyggelsesplan for Vestheiene nord, Hellemyr felt D2, datert 06.11.2003. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/151/2808:
10.12.2004 - Dokumentnr: 23129 - Bestemmelse iflg. skjøte


14.06.2004 - Dokumentnr: 10692 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1


01.01.2020 - Dokumentnr: 97720 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:151 Bnr:2808


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 104 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 121 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til en meget innholdsrik familiebolig på Hellemyr. Tjuvhelleren 21 er presentert av Ina Andersen for Sørmegleren. Tilhørende boligen følger det med flere flotte uteplasser - her vil du ha morgensolen på den ene siden og dag-, ettermiddag- og kveldssolen på den andre siden. Terrassen er av god størrelse og har meget gode solforhold gjennom dagen, og på ettermiddag og kveldstid. I enden av gaten her er det en stikkvei som gir skolebarna en trygg skolevei. Det finnes forøvrig mange barn i gaten ifølge nåværende eiere.

Eiendommen består av en enebolig i rekke med tilhørende garasje. Boligen går over tre plan og inneholder hele 4 soverom, 2 bad, separat toalettrom, åpen stue/kjøkkenløsning, samt ekstra stue i underetg. Her får du "alt" du behøver!

Velkommen inn! I entreen og mellomgangen er det flislagt med varme i gulvet. Like ved inngangsdøren finner du et praktisk toalettrom. I denne boligen har du faktisk et toalett i hver etasje. Toalettrommet inneholder et vegghengt toalett, samt vask med speil over. Veggene er slette og hvitmalte. Legg merke til at det også er vindu i rommet som kan åpnes. Videre inn finner du en åpne stue/kjøkkenløsningen. Fra kjøkkenet er det egen balkongdør ut til terrassen ved inngangspartiet, samt at det fra spisestuen er tilkomst til balkong på motsatt side.

Kjøkkenet er stilrent og er fra Ikea med integrerte hvitevarer som stekeovn i "riktig" arbeidshøyde, mikrobølgeovn, kjøleskap, platetopp, samt oppvaskmaskin. Det er godt med både skap- og benkeplass på dette kjøkkenet. Praktisk flislagt over kjøkkenbenk hvor du har vask og platetopp. Det er gjennomgående parkettgulv i rommet, samt slette malte overflater. Downlights i himling. Det sosiale rommet er av god størrelse og avdelt i naturlige soner for kjøkken, spisestue og stue med tv-område. Vedovn er plassert ved spisestuen, som gir god varme på kaldere dager. Det er også montert varmepumpe i trapperom. Fra spisestuen er det tilkomst til en balkong, hvor du har morgensolen. Her kan du sitte å følge med på det som skjer i nabolaget om du vil. Legg merke til det deilige naturlige dagslyset som flommer inn fra begge sider av boligen. Det er godt med vindusflater på begge sider som gjør at rommet oppleves lyst og trivelig. Flisene på badet er stilrene og klassiske. Det er praktisk å ha hele 3 soverom i samme etasje, i tillegg til bad om du har små barn eller ønsker barn på sikt.

Opp til boligens 2.etg. finner du et hovedsoverom, samt 2 ekstra soverom og bad. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt garderobeløsning. Badet ligger vegg i vegg med hovedsoverommet og er helfliset med varme i gulvet. Det inneholder et praktisk dusjkabinett, et hjørnebadekar, toalett, samt baderomsinnredning med speilskap over.

De to andre soverommene i øverste etasje er begge av god størrelse med plass til seng, nattbord og garderobeløsning om ønskelig.

I boligens underetasje finner du en ekstra stue med tilkomst til uteområde på baksiden, soverom, samt boder og bad. I underetasjen finner du et ekstra soverom som nåværende eiere har benyttet som gjesterom. Innenfor dette rommet er det tilkomst til en bod. Du finner ytterligere en ekstra bod i denne etasjen, i tillegg til at garasjen er påbygd med en bod. Badet i underetg. har fliser på gulvet med varme, samt fliser i dusjsonen. Det inneholder forøvrig et vegghengt toalett, vask, samt plass og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 16.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Kjedet enebolig på Hellemyr, Kristiansand. Garasjen inntil boligen. Det er fall på terreng mot garasjen. Men det er montert drensrist foran garasjen. Det er fall inni garasjen ut mot porten. Tak, kledning, vinduer og dører fra byggetiden. Ytterdøren er litt oppsvulmet i dørbladet. Ellers trenger kledningen vanlig vedlikehold når været tilsier det. Innvendige flater med vanlig bruksslitasje. Ok. Bad og bad/vaskerom har ikke tilstrekkelig fall til sluket. Men de er i daglig bruk. Membran i våtrom har nådd mer enn halve levetiden. Peisovn i stuen. Feier har sjekket. Varmepumpe i trapperom. På befaring var det snø. Det var 0 grader. Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no Hele rapporten må leses. OGSÅ DEN delen med bilder. Der er det ofte mer utfyllende tekst. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > 2.etasje > Bad > Overflater vegger og himling
Våtrom > 2.etasje > Bad > Overflater Gulv
Våtrom > 2.etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > U.etg. > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling
Våtrom > U.etg. > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Gå til side
Våtrom > U.etg. > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > U.etg. > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning
Spesialrom > 1.etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Tekniske installasjoner > Varmesentral
Tomteforhold > Terrengforhold
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Følgende medfølger ikke boligen:
- kommoder på soverom
- dekoder og ruter

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/151/2808:
10.12.2004 - Dokumentnr: 23129 - Bestemmelse iflg. skjøte


14.06.2004 - Dokumentnr: 10692 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1


01.01.2020 - Dokumentnr: 97720 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:151 Bnr:2808


Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 2 986,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

6321289

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Bredbånd fra Telia (medlem av Hellemyr Antennelag)

Sammendrag selgers egenerklæring

19: Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja. Tidligere blitt observert sølvkre på bad. Gått mus i felle i garasjen for noen år siden.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: A461B054-FCDE-4A44-87D8-EA6703B7BAB5