Arendal

Tivoliveien 4

Prisantydning
4 400 000 kr
Omkostninger
126 470 kr
Totalpris
4 526 470 kr
Formuesverdi
933 977 kr
Formuesverdi sekundær
3 362 316 kr
Kommunale avgifter
19 523 kr / år
Byggeår
1999
P-rom
186 ㎡
Bruksareal
234 ㎡
Tomteareal
2 091 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Velholdt romslig enebolig med usjenert, pent opparbeidet og solrik tomt på over 2 mål - Stor garasje og carport

Om eiendommen

Innhold

U.etg: Entrè/gang, soverom, hobbyrom (i bruk som soverom), bad, vaskerom, bod, garasje, carport og utvendig bod.
1.etg: Stue, spisestue, tv-stue, kjøkken, bad, 2 soverom og sommerstue.

Standard

Velholdt og innholdsrik enebolig beliggende på solrik stor tomt. Innvendig holder boligen normal god standard. I 1. etg. finner du en stue/spisestue med eikeparkett på gulv og malt panel på vegger. Peis m/ peisinnsats og varmepumpe for oppvarming. Kjøkken med innredning i kirsebær utførelse med integrert stekeovn og platetopp. Oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Belegg på gulv og tapetserte vegger. God plass til kjøkkenbord. Bad i 1. etg. er romslig, og har baderomsinnredning med dobbel vask med skuffer under, i tillegg til høyskap ved siden av. Speil m/ spotlights over. Stor dusjnisje med glassdør. Separat toalettrom med wc. Badet er flislagt på gulv og dusjnisje. Forøvrig plater og noe panel på vegger. Utgang fra badet til lufteveranda, og direkte adkomst til hovedsoverom. Hovedsoverom har laminat på gulv og malt panel på vegger. Skyvedørsgarderobe som har godt med garderobeplass på ene veggen. I tillegg finner du et soverom nr. 2 i 1. etg. med parkett på gulv og panel på vegger, samt tv-stue med tregulv og panel på vegger og i tak. Utgang til hage/uteplass. I u.etg. er det romslig entrè med fliser på gulv og malt panel på vegger. Her er det vedovn for oppvarming, og godt med garderobeplass. Trapp til. 1. etg. Flott bad med flislagt gulv og baderomsplater på vegg. Badekar med dusj, baderomsinnredning og wc. Eget vaskerom med fliser på gulv og plater belagt med glassfiberstrie på vegg. Det er montert vaskekum, samt skufferekke med benkeplate for bretting eksempelvis av tøy. Utgang til hage fra vaskerommet. I tillegg finner du et soverom med vindu ut mot innkjørsel med laminat på gulv og malt panel på vegger, hobbyrom med laminatgulv i bruk som soverom, med vindu ut mot bakhage, samt en innvendig bod i u.etg..

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 234 kvm, Bruttoareal: 263 kvm Sekundærrom: 48 kvm.
Bra. pr. etasje.: U.etg 119 m².  1. etg.115 m²  
P-rom inkl: U.etg.: Gang, 2 soverom, vaskerom, bad. 1. etg.: Stue, sommerstue, bad, soverom, kontor, kjøkken
S-rom inkl.: U.etg.: Garasje, utvendig bod, innvendig bod, carport. 1. etg.: Utvendig bod.

Arealet er kun for selve boligen.
Carport som er med port er tatt med i S- arealet, sammen med utvendig bod syd-vest 1. etasje.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. 1 rom i u.etg. og tv-stue er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis hobbyrom og bod/hagestue. Det er laget åpning fra stue til tv-stue. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1999 i følge Arendal kommune.

Påkostning og modernisering

Det er skiftet tak på boligen i 2015.

Oppvarming

Peis i stue, vedovn i entrè. 2 varmepumper. Varmekabler i gulv på begge bad, vaskerom, entrè/gang og hobbyrom (i bruk som soverom). Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Gjensidige med polisenummer: 53571352.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Erik sørensen den 28.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig i fra slutten av 90 tallet med integrert garasje og tilhørende buer beliggende på en solrik og opparbeidet tomt. Utvendig bærer boligen preg av jevnlig vedlikehold. Innvendig er flere av rommene over tid oppgradert. Videre utvendig er det kledning med råteskader som først står for tur. Innvendig må en være obs på kommentarer til gulv på våtrommene. Øvrige bygninger er med egen beskrivelser. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Mur, terreng, stikkledninger og tanker: Terrengforhold. Terrenget er flatt rundt boligen, har lite fall ut i fra mur side vest.

Yttervegg: Kledning. Kledning er av type stående, er lektet ut i fra vindsperre og har vanlig elde mht. alder. Råte i enkelte kledningsbord på topp av gavlvegger side nord og syd ved bunn av bordene som går ned mot sokkellist.

Renner, nedløp og beslag: Beslag. Beslag over tak i fra 2015 virker ok på utforming. Beslag mangler i bunnen av flere ytterdører i U- etasjen.

Bad - U- etasjen: Samlet vurdering. Her må en være obs på kommentarer til gulvet og alder på eventuell membran.

Vaskerom: Overflater - Gulv. Membran, tettesjikt og sluk (i gulv eller vegger). Gulvet er med fliser, ingen tett oppkant ved dører. Gulvet er å regne for flatt, har underhøyde ved dører på ca 5mm. Ingen synlig membran i sluk. Må forventet montert, men er nå gått ut på dato.

Innvendige trapper: Trapp mellom U- og 1. etasje er med rett løp. Håndløpere mangler på vegg vest.

Tekniske anlegg, VVS-anlegg: Vannrør (stoppekran). Avløpsrør (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). Vannrør er i plast og kobber. Stoppekran i garasjen, er ikke funksjonstestet. Halve levetiden på rør er nå passert. Avløpsrør er i plast. Halve levetiden på rør er nå passert.

Bad - 1. etasje: Samlet vurdering. Pga. alder til membran bør en nå videre ikke dusje rett på fliser. Må også være obs på kommentarer til gulvet.

TG3 Store eller alvorlige tiltak:
Ingen merknader har fått TG3.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Når kjøpte du eiendommen?
År: 2006.

Hvor lenge har du bodd i boligen?
Antall år: 15
Antall måneder: 3

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Utskiftning av baderom servant og toalett.

Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Nei

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Svar:Ja
Beskrivelse: Liten sprekk i hjørne av snekkerbod. Ingen synlig fukt gjennom muren.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært
Beskrivelse: Skiftet til automat sikringer samt byttet overspennings vern.
Arbeid utført av: Richard Andersen Elektro

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja
Beskrivelse: Myndighet pålagt sikkerhetskontroll utført 5/9-2022. Utført av Agder Energi.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært
Beskrivelse: Skiftet alle takstein til Skarpenes dobbelkrum edelsort. okt. 2015
Arbeid utført av: 123 Bygg/v Steiner Bergøy. Mob:92240196

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal følg Kystveien/RV410 til Krøgenes, i rundkjøring hold til høyre mot Tromøy. Kjør over Tromøybrua og hold til venstre i rundkjøringen mot Kongshavn. Følg RV409 forbi avkjørsel til Alve. Ta neste vei til høyre ved skilt Tivoliveien. Eiendommen ligger som nr. 2 på høyre hånd.

Beliggenhet

Enebolig beliggende på Kongshavn, ett populært boligområde, ca. 9 km øst for Arendal sentrum. Tromøy øst, vis a vis Fabakkheia. Tivoliveien, ett rolig og barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk. Gangavstand til Sandnes barneskole, barnehage og til dagligvarebutikk. Gode bussforbindelser. Flotte turområder og badeplasser i nærområde.

Tomt

Areal: 2 091 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er meget pent opparbeidet og beplantet, og er et eldorado for hageinteresserte. Innkjørsel er belagt med belegningsstein, og det er asfaltert rundt til baksiden av huset. Utearelaet på vestsiden er nydelig opparbeidet med flere uteplasser belagt med belegningsstein hvor man kan nyte solen og den usjenerte tomten til fulle. Mengder av beplantning bestående av plen, prydbusker og blomsterbed. Stort drivhus med mulighet for trekke inn under tak om været ikke spiller helt på lag. I tillegg er det en liten sommerstue påbygd i bakkant av tv-stue. Godt med bodplass, da det er satt opp utvendige boder både på baksiden av huset, og i innkjørsel. Det er godt med plass til vinterlagring av f.eks. båt, tilhengere etc., eller oppføring av ekstra garasje på tomten.

Parkering

I integrert garasje og carport (med port), samt godt med parkering i egen oppkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.06.1999. Ferdigattesten gjelder nybygg, enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse nåværende og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

- Ingen heftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigeter følger eiendommen.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,-)) 126 470,- (Omkostninger totalt) 4 526 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 19 523 pr. år
Vann og avløp: 8636,88
Renovasjon: 4347,32

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6539,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 933 977,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 362 316,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tivoliveien 4, Gnr. 202 Bnr. 136 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Stekeovn og platetopp integrert i innredning. Oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Sentralstøvsuger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 21.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0377

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0377. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tor Jan Endresen, tlf. 40 40 80 21

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.9 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 400 000,-) (Kr.70 400) Tilrettelegging (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.104 785)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062390