Risør

Tiurveien 1

Prisantydning
2 700 000 kr
Omkostninger
68 670 kr
Totalpris
2 768 670 kr
Formuesverdi
689 785 kr
Formuesverdi sekundær
2 483 224 kr
Byggeår
1996
P-rom
98 ㎡
Bruksareal
98 ㎡
Tomteareal
787 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig på hyggelig hjørnetomt med garasje

Om eiendommen

Innhold

Boligen gpr over 2 plan og har overbygget inngangsparti og inneholder i 1. etasje: Gang, stue/spisestue med utgang til hagen, kjøkken med spiseplass, vaskerom, bad med badekar
2. etasje Trapperom, toalettrom med håndvask og 3 soverom. kott langs knevegger.
Bod like ved inngangspartiet.

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 98 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 66 - 2. etg. 32.
P-rom 1.etg inkl.: kjøkken, gang, vaskerom, bad og stue.
P-rom 2.etg inkl.: 3 soverom, gang og wc (ikke målbart).
Garasje:
Bra: 17m² - P-rom: 0m² - S-rom: 17m²
S-rom inkl.: Garasje.
Bod:
Bra: 4m² - P-rom: 0m² - S-rom: 4m²
S-rom inkl.: Bod.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Det er varmekabler i baderomsgulv og peisovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra E18 tar du av til riksvei 416 ned mot Risør sentrum. Etter politistasjon og et lite handelsområde tar du inn til høyre på Caspersensvei i bunnen av bakken. Deretter svinger du av til høyre inn på Dyretråkket. Etter en slak venstresving, ta til venstre inn på Tiurveien. Denne eiendommen ligger da som første hus på høyre hånd. Velkommen!
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er gruslagt innkjørsel og gårdsplass. Dette sammen med garasjen gir eiendommen gode parkeringsforhold.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et naturskjønt og attraktivt boligområde. Området gir mulighet for båtliv, bading, sommerlykke og god rekreasjon.
Nærområdet byr ellers på storslått kystnatur med flotte tur- og friluftsområder. Her finnes flere vann og elver, skogsområder og kyststi som gir et mangfold av opplevelser. Med båt er det kort vei til gode servicetilbud både i Risør og Kragerø.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.
Det foreligger ferdigattest for garasje, datert 02.06.2015. At en slik attest foreligger gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Det er ikke installert vannmåler i boligen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, parkeringsplass og kjørevei, tilhører reguleringsplan Randvik IV - Felt 13 og Randvik IV - Felt 7,8,9,10,11,12 og 14, datert 04.03.1985 og 25.10.1988. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Planer under arbeid:
Det er nylig utarbeidet en plan for fortettning av området mellom Tiurveien og Gåseveien.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4201/14/446:
02.07.1992 - Dokumentnr: 1835 - Bestemmelse om deleforbud
Gjelder feste
Uten formannskapets samtykke.


02.07.1992 - Dokumentnr: 1835 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 230
Uoppsigelig
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelse om forkjøpsrett
Pant for forfalt festeavgift


02.07.1992 - Dokumentnr: 1835 - Festekontrakt - vilkår
Årlig festeavgift: NOK 230
Uoppsigelig
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelse om forkjøpsrett
Pant for forfalt festeavgift


02.07.1992 - Dokumentnr: 1834 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4201 Gnr:14 Bnr:161
Areal 787.5 m2


01.01.2020 - Dokumentnr: 574858 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0901 Gnr:14 Bnr:446


Info energiklasse

Det er ingen krav til energiattest ved tvangssalg.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-))
68 670,- (Omkostninger totalt)
2 768 670,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Det er hovedsakelig belegg på alle gulv i 1. etg. bortsett fra baderomsgulv som har fliser. 2. etg har belegg i gangen, ellers laminatgulv og malt tregulv. Fliser på gulvet i toalettrommet.
Hovedsakelig tapet på vegger, noe glassfiberstrie i den innerste delen av stuen, fliser på veggene på badet i 1. etg. med innfelt stort speil i flisene. Baderomstapet på toalettrom i 2. etg og lasert panel på soverom.
Rikelig med hvit laminat kjøkkeninnredning med slette fronter. Folierte topplater og stålbeslag. Det er avsatt plass til hvitevarer og montert avtrekk.
På kjøkkenet er det plass til hyggeli spisegruppe. Alle hvitevarer er sannsynligvis fjernet ved overtakelse
Romslig stue med god plass til flere sittegrupper, i stuen er den en lun fin vedovn som skaper atmosfære til rommet. Fra stuen er det utgang til terasse og hagen.
Boligen har 3 soverom som alle ligger i 2.etasjen. Luke til loft fra det ene soverommet
Badet ligger i 1.etasjen og har fliser på gulv og vegger og malt panel i himling. Badet er utstyrt med innfelt badekar, dusj granityr og dusj vegg, WC og innreding med håndvask og høyskap
Toalettrommet har fliser på gulv, våtromstapet på vegger og malt panel i himling. Toalettrommet ligger i 2.etasje og er utsyrt med WC og sort innreding med håndvask.
Ligger i 1.etasje og har belegg på gulv, tapet på vegger og takess i himling. Vaskerommet er utstyrt med opplegg til vaskemaskin og montert stålkum.
Praktisk bod like ved det overbygde inngangspartiet.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av His Bygg AS den 09.10.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 1992. Utvendig manglende snøfangere på taktekking. Enkelte råteskader på kledning stedvis. Skjevheter terrasse og råteskader i rekkverk. Vedlikehold og behov for enkelte utbyttinger av vinduer,
dører. Takkonstruksjon med noe misfarginger i undertak som relateres til kondensering samt lite lufting imellom isolasjon og undertak. Våtrom i boligen har mangler, skader og renovering vurderes påregnelig utfra alder. Skader på varmtvannsbereder, eldre teknisk anlegg der reparasjoner og utbyttinger vurderes påregnelig. Enkelte overflate skader på overflater innvendig utover påregnelig bruksslitasje ble registrert.
Det elektriske anlegget var avslått og elektriske installasjoner er ikke funksjonstestet. Kort sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3 - Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader.

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Oppbyggingen av terrasse/balkong øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Fliser anlagt, ukjent underliggende membraner etc. da det ikke er fremlagt dokumentasjon på utførelse. Ved besiktelse under badekar ved sluk er det anlagt belegg. Sluk under badekar er ikke sentrert slukrist og vanskeligheter med å rense og uttagning av vannlås. Det er ikke oppkant ved dør og motfall mot sluk ble registrert, ved eventuelle lekkasjer fra øvrige vanninnstalasjoner vil vann kunne renne ut i tilstøtende rom. Synlig enkelte sprekker i fuger. Mekanisk ventilasjon er ikke funksjonstestet da strøm var avslått.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Fukt i tilliggende konstruksjoner
Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen

Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Strøm var avslått på befaringsdagen og utstyr med mekanisk ventilasjon etc. er ikke funksjonstestet. Fuktmerker bak varmtvannsbereder og på gulver. Synlig lekkasjer fra varmtvannsbereder. Ved nivellering ble det registrert motfall stedvis.

Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Fukt i tilliggende konstruksjoner
Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg.

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk
Det er registrert avvik med avtrekk. Strøm var avslått på befaringsdagen og er ikke funksjonstestet.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er lekkasje fra rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er opplyst om at varmtvannstank er defekt. Rust og synlig fuktmerker rundt varmtvannstank. Lekkasjeskader på befaringsdagen. Strøm var avslått og er ikke funksjonstestet.,

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukningsapparat, brannslange og røykvarslere er installert.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Skjevheter sprekker i forstøtningsmur ved inngangsparti, betongrampe med synlig sprekker.
Videre undersøkelser av forstøtningsmur ved veien innebærer å rydde opp i vegetasjonen.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Undertaket er misfarget. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er
å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Spesialrom > Loftsetasje > Wc (ikke målbart) > Overflater og konstruksjon
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Anbefales anlagt vannstoppfunksjon for eventuelt lekkasjer. Lufteventil men ikke mekanisk avtrekk.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap i utvendig bod med automatsikringer. Rekvirent har ikke inngående kjennskap om det elektriske anlegget og spørsmål til eier er ikke utfylt. Strøm var avslått og ukjent tilstand

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Det er i dag Boch oppvaskmaskin, Grepa komfyr og Samsung kjøl/frys, mulig dette blir fjernet før overtakelse.

Diverse

Da huset var nytt var det utstillingshus for Lillesand hus.

Boligselgerforsikring

Eier kan ikke tegne boligselgerforsikring ved tvangssalg.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside sormegleren.no/31-23-0339. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4201/14/446:
02.07.1992 - Dokumentnr: 1835 - Bestemmelse om deleforbud
Gjelder feste
Uten formannskapets samtykke.


02.07.1992 - Dokumentnr: 1835 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 230
Uoppsigelig
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelse om forkjøpsrett
Pant for forfalt festeavgift


02.07.1992 - Dokumentnr: 1835 - Festekontrakt - vilkår
Årlig festeavgift: NOK 230
Uoppsigelig
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelse om forkjøpsrett
Pant for forfalt festeavgift


02.07.1992 - Dokumentnr: 1834 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4201 Gnr:14 Bnr:161
Areal 787.5 m2


01.01.2020 - Dokumentnr: 574858 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0901 Gnr:14 Bnr:446


Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er under tvangssalg og oppdraget er gitt av tingretten. I denne forbindelse er det viktig for en kjøper å være oppmerksom på at han har begrenset adgang til å påberope seg feil og mangler ved eiendommen. Eiendommen bør derfor befares sammen med en bygningskyndig. Det gjøres videre oppmerksom på at det gjelder spesielle regler for budgivning, overtakelse og utgifter som kan påbeløpe for kjøper. Disse vil du få opplyst ved henvendelse Sørmegleren. Henviser forøvrig til lov om tvangsfullbyrdelse av 26.juni 1992 kap. 11 og 12. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Dette er et tvangssalg hvor megler er oppnevnt som medhjelper av Tingretten. Tvangssalg reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven av 26.juni 1992 nr. 86. Lov om avhending av fast eiendom gjelder ikke ved tvangssalg. Kjøperen har begrenset adgang til å påberope mangler. Det vil ikke bli skrevet kjøpekontrakt. Budet, dersom det blir stadfestet av Tingretten tjener som kontraktsdokument. Tingretten kan når som helst endre sin beslutning om tvangssalg ved medhjelper og trekke tilbake oppdraget.

Budgivning

Det gjelder spesielle regler for budgivning, jfr. Tvangfullbyrdelsesloven § 11-26. Budskjema ligger vedlagt og rådgivning fås hos Sørmegleren.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Kjøper kan ikke tegne HELP boligkjøperforsikring ved tvangssalg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.
Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.
Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Når det gjelder meglers vederlag er det regulert ved forskrift ved medhjelper §3-3.
Produktnr: 5BBA7255-763D-44CF-9BC0-BBA182333DBB