HØLLEN - SØGNE

Tingstuveien 18C

Prisantydning
5 490 000 kr
Omkostninger
153 720 kr
Totalpris
5 643 720 kr
Formuesverdi
806 757 kr
Formuesverdi sekundær
2 904 326 kr
Kommunale avgifter
14 159 kr / år
Byggeår
1920
P-rom
126 ㎡
Bruksareal
135 ㎡
Tomteareal
295 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Spektakulær sjøutsikt. Flott enebolig med stort uteområde og hagestue. Garasje.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Gang, entré, stue, kjøkken, baderom, vindfang og bod.
2.etasje: Gang, loftstue, 3 soverom og baderom.
Hagestue
Garasje
Tilbygget er utvidet og innredet med vindfang, entre, bad/ vaskerom og bod i 1 et. Tilbygget og hagestue ikke byggesøkt.

Standard

Entré:
Entrèen gir et flott førsteinntrykk av boligen med lysmalte vegger og fliser på gulv. Gangen har god plass til å henge fra yttertøy. God belysning.

Stue:
Eneboligen har en stor og lys stue med gode vindusflater som slipper dagslyset inn. Det er inngang fra stuen inn til kjøkkenet. Flott peis som er plassert mellom stuen og kjøkkenet.

Kjøkken:
IKEA kjøkkenet fra 2005 er velutstyrt og romslig. Det er ventilator over kokesonen, platetopp og komfyr, oppvaskmaskin samt kjøleskap. Rommet har plass til spisebord ved vindu, hvor du kan nyte utsikten over Høllen.

Bad /wc:
Boligen har to bad fordelt i begge etasjene. Badet i 1. etasje inneholder WC, servant med underskuffer, speil med belysning over, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Det er fliser på gulv og på vegger. God belysning fra spotter i tak, speil belysning, samt vindu. Badet i 2. etasje inneholder WC, servant med underskuffer, speil med belysning og dusjhjørne. Fliser på gulv og på vegger. Dette badet har også spotter i tak og god belysning fra speil.

Loftstue:
Romslig loftstue hvor den yngre generasjonen kan ha venner på besøk og kose seg foran TV-en på en fredags kveld. Ved loftstuen er det utgang til en flott takterrasse, hvor varme vår og sommerdager kan nytes.

Soverom:
Eneboligen har 3 soverom i 2. etasje. Alle soverommene har gode og store vinduer som slipper inne godt med lys. Gjennomgående stil i alle soverommene, med lysmalte vegger og tre panel i tak.

- Baderom 1. etasje ble oppgradert av fagfolk i va. 2009.
- Baderom 2. etasje ble oppgradert av fagfolk i 2017.
- IKEA kjøkken fra 2005.
- Varmtvannsbereder samt deler av rørinstallasjoner byttet i 2009-2010.
- Det elektriske anlegget er byttet i tidsrommet 2006-2018.
- Varmepumpe fra 2022
- Tilknyttet fiberløsning.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 135 kvm Sekundærrom: 9 kvm.
Bra. pr. etasje.:  1. etg. 82 m²  - 2. etg. 53 m².
P-rom inkl: 1.etg- Stue/ kjøkken/ gang, Gang, Bad/ vaskerom. 2.etg- Gang , Soverom, Bad , Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4
S-rom inkl.: Bod med egen inngang

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. 1.etg: soverom er innredet til bad/ vaskerom og entre. Matbod er en del av hallen. Soverom i stuedelen er stue. 2.etg: Innredet ekstra soverom i stue. Bad og hall er utvidet og bygget større. Rommene er innredet og bruksendret etter at tegningene er utstedt i 1969. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1920 i følge Kristiansand kommune.
Bygningen var opprinnelig et uthus, men ble bygget om til bolig ca. 1952. Ombygging og oppgradering er utført i perioden 2006 til 2018 ved tidligere
eiers eiertid.

Oppvarming

Elektrisitet samt peisovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Sefrak-ID: 1018929. Kulturminnebetegnelse: Bustadhus, Høllebakken, Songvik, Høllen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Sven Bentsen den 20.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Boligen er opprinnelig fra ca. 1920. Betydelig ombygging og oppgradert er utført i perioden 2006 til 2018 ved tidligere eiers eiertid. Det er påpekt enkelte forhold/avvik som fremkommer i rapporten. Garasje/tilleggsbygg er ikke kontrollert eller beskrevet i denne rapporten etter enighet med eier. Kontroll av tilleggsbygg er ikke en del av forskriftskrav ved den nye tilstandsrapporten. For øvrig må hele rapporten leses

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3:
Innvendig > Innvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk/sikring på ene siden

TG 2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Krypkjeller. Det er påvist andre avvik: Det er registrert små borrehull i treverk som kan tyde på borrebille. På bakken er det drysset ned borrestøv som kan tyde på noe aktivitet fra borrebiller. Dette er ofte normalt i denne type krypkjeller. For mer kartlegging av omfang og aktivitet må dette sjekkes nærmere av skadedyrfirma.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom.  Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Vannledninger. Det er påvist andre avvik: TG 2 settes på eldre deler av vannrør (kobberør)grunnet antatt høy alder på rørene.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er avvik: Det gjøres oppmerksom på alder til bereder. Normal levetid for bereder er 15-25 år.
Bereder er ikke tilkoblet lekkasjesikring slik at en eventuell lekkasje vil renne ut på gulvet i rommet.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegget er oppgradert i perioden 2006 - 2018 ifølge tidligere eier og salgsoppgave. Arbeider utført
av Søgne elektriske, Mydlands elektriske og On elektro. Det foreligger ikke samsvarserklæringer på arbeider utført. Ved befaringen forsøkte eier å kontakte firmaer for innhenting uten å lykkes med det.

Tomteforhold > Terrengforhold. Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. Noe vannansamling enkelte steder på skiferbelagte
områder langs yttervegg

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Petter Kristensen murerfirma, Ramland rør, Søgne El, Mydland. Bad 1 eta renovert 2009, Bad 2 eta renovert 2019.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. I følge forrige eier.

6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. I garasje kan vann sive inn langs gulv (brostein) ved mye nedbør.

8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Gulv i 1 og 2 eta rettet opp ifm nye gulv av forrige eier. Utført av byggmester Harald Tharaldsen.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Forrige eier rapporterte om tilfelle av stokkmaur (2017) og mus (2018) ifm riving av portal. Nåværende eier kjenner ikke til noe.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Søgne elektriske, Mydland elektriske og On Elektro. Alt el anlegg skiftet 2006-2018 av forrige eier.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Byggmester Helge Tharaldsen. Nytt tak, papp, lekter og stein samt membran med slite membran på takterrasse. Ny kledning, vinduer, dør. Alt utført mens forrige eier eide eiendommen.

24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)? Ja. Vi eier veien opp til nr. 20. Nr 20, 22, 24 og 26 er ansvarlig for alt av vedlikehold og har veirett.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Tingstuveien 18C har en svært god beliggenhet i Søgne med flott utsikt over Høllen. Med gå avstand til Høllesanden og Hølle brygge med butikk og restaurant. Boligen ligger i et barnevennlig område i en blindgate.

Høllesanden er like ved og Åros med basseng og strand samt kvernhusvannet med flotte rekreasjonsmuligheter 1 km fra eiendommen. 100 meter til dagligvarehandel og Tangvall sentrum med handelssentrum og offentlige tjenester 2,5 km unna.

Tomt

Areal: 295 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i garasje. Gnr 23 og Bnr 135 har avgitt garasje/ carport iht tinglyst avtale.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger stemplet av Søgne Bygningsråd 7/7-69 og dagens bebyggelse. Fasade mot syd-vest har utvidet tilbygget og innredet med vindfang, bad/ vaskerom og bod. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Godtatt melding for endring av bygg datert 04.10.2005. TIltakets art innebærer: Etterisolere, bytte vinduer, ny panel og utskifting av papp og takstein. Det foreligger ikke ferdigattest på utført arbeider. Manglende ferdigattest/brukstillatelse innebærer at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Hagestue på grensen mot nabo 18 A og 18 B er ikke byggemeldt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det foreligger tillatelse til utvidelse av adkomstvei for Gnr 423 og Bnr 817, TIngstuveien 18 C datert 05.04.2018.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Del av Høllebakken, datert 21.05.1987. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kommunedalplan Sykkel Søgne.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig og privat vei. Tinglyst veirett over gnr 423 og bnr 135.  Veien opp til nr. 20, 22, 24 og 26 er ikke tinglyst over denne eiendommen.
Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 17678 Tinglyst: 15.10.2003 - Bestemmelse om veg
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:423 Bnr:817  
Bestemmelse om garasje/parkering. Det fremgår ingen merking av garasje på kart.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 720,- (Omkostninger totalt) 5 643 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 159 pr. år

Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr.
Eiendommen har vannmåler.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr var for 2022 kr. 3.748,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.791,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 806 757,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 904 326,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tingstuveien 18C, Gnr. 423 Bnr. 817 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin, frys og komfyr medfølger
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-23-0002

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-23-0002. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 490 000,-) (Kr.93 330) Tilrettelegging (Kr.16 900) Totalt kr. (Kr.128 565)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066984