Lillesand

Tingsaker terrasse 22

Prisantydning
5 390 000 kr
Omkostninger
150 620 kr
Totalpris
5 540 620 kr
Formuesverdi
853 195 kr
Formuesverdi sekundær
3 071 501 kr
Kommunale avgifter
22 876 kr / år
Byggeår
2005
P-rom
188 ㎡
Bruksareal
202 ㎡
Tomteareal
569 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik enebolig med attraktiv beliggenhet. Pent opparbeidet tomt. Gode solforhold. Ta kontakt med megler for visn.

Om eiendommen

Innhold

En innholdsrik enebolig som går over tre plan. Boligen inneholder blant annet:
1.etg: Entré, stue, kjøkken, bad og vaskerom.
2.etg: Trapperom/loftstue, bad og 3 tre soverom.

Kjeller er innredet som en leilighet og er pr. 28.11.22 leid ut. Kjeller er opprinnelig godkjent som "kjeller disponibelt". Det er ikke søkt om endring til leilighet og det er ikke en godkjent utleidel.

Standard

Utvendig:
Taktekking med takstein fra byggetiden. Stigtrinn til pipen er montert. Det er ikke montert snøfangere på taket. Takrenner og nedløp i plast. De går i bakken. Liggende kledning. Ingen synlige råteskader i kledningen på befaringsdagen. Ok vedlikeholdt. Kledningen er montert nærme bakken. Det
anbefales at endeved behandles oftere. Den er utsatt for mer fukt. Takkonstruksjon fra byggetiden. Vinduer i loftsetasjen og i 1.etg. er fra 2022.
Vinduer i kjelleren er fra 2005. Dører i 1.etg. er byttet i 2022. Dør inn til utleiedelen fra 2011. Dør inn til teknisk bod er fra 2005. Den er litt slitt.
Den må om ikke lenge byttes. Terrasseplatting. Terrassebord i tre. Terrasse i tre ut i fra stuen. Rekkverk i tre. Rekkverk er satt opp i 2022. Rekkverkshøyde er 90 cm.

Innvendig:
Boligen var bebodd og møblert på befaringsdagen. Alle flater var ikke tilgjengelig for inspeksjon. Deler av boligen var under oppussing på befaringsdagen. Eier opplyser om at det skal være ferdig før salg. Etasjeskillere av tre. Mur mot bakken. Eier opplyser om at det er dimensjonert opp litt der hvor det er vannbåren varme. Det ble målt med laser i diverse rom. Etasjeskiller har noen høydeforskjeller som er litt større enn godkjente
avvik. Ved byggetiden var det ikke krav til radonsperre. Det er krav til å ta radonmåling når boligen leies ut. Det bør gjøres i fra november til februar for å
få best måling. Peis med innsats. Eier opplyser om at feier ikke hadde noen merknader ved forrige kontroll. Men i kjelleren er det montert plater foran pipen. Disse kan i følge eier lett tas til siden for inspeksjon av pipen. Målt med fuktmåler og pigger inne i veggen. Det var 10 V%. Tørt. (17 vekt % er ca max før det må gjøres utbedringer). Trapp i tre. Rekkverk i metall. Rekkverk er litt lavere enn 90 cm. Det er for store åpninger mellom trinn og rekkverk i trappen. Trappen skulle males samme dag som befaring. Innerdører ok. Noen tar i karmen. De må stilles. Eier har byttet flere innerdører. Det skal også byttes flere dører før salg.

Våtrom: Bad/vaskerom
Eier har laget bad i utleiedelen i 2011. Fliser på vegger. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det er ikke laget oppkant ved døren. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til dusjkabinettet. Det var 5 mm fall. Lite fall under dusjen. Dusjkabinett må brukes. Det var vanskelig tilgang til sluket. Den ligger
innerst under dusjkabinettet. Det gjør det vanskelig å rengjøre sluket fordi kabinettet er vanskelig å dra frem. Eier opplyser om at det er smørt membran og det er montert slukmansjett i klemring. Innredning og sanitærutstyr. Ok vedlikeholdt. Vann rant ok ut i fra vasken. Elektrisk vifte trakk luften ut. Men viften begynner å bli eldre. Den bråker litt. Bør byttes. Det er ikke laget hull i tilliggende vegg mot dusjen. Våtsone mot rom med innredning. Møbler kunne ikke flyttes. Det ble fuktsøkt inne i rommet uten å finne unormale verdier.

Bad Loftsetasjen: Eier er murer. Han har pusset opp badet i 2022. Badet hadde nesten ikke vært i bruk på befaringsdagen. Fliser på vegger. Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Det var 18 mm fall til sluket inne i dusjen. Litt mindre til sluket i rommet. Det er montert hjørnemanst oppkant mot dørsvillen. Det er synlig slukmansjett klemt i klemring. Innredning og sanitærutstyr. Nytt i 2022. Vann rant ok ut i fra vasken. Eier opplyser det er lekkasjerør fra sisterne ned i toalett. Elektrisk vifte trakk luften ut. Badet er nesten ikke brukt. Det er ferdig i 2022. Det er derfor ikke boret hull i motstående vegg til våtsone.
Bad 1.etg: Eier er murer. Han har pusset opp badet i 2022. Fliser på vegger. Liten oppkant ved døren. 8 mm fall bort til sluket. Lokalt fall inne du badekar/dusj til sluk. Eier har montert slukmansjett og membran. Synlig bak klemringen ved inspeksjon i sluket. Sanitærutstyr fra 2022. Eier har laget dusj med badekar. Eier opplyser om at det går slange fra sisterne til toalett. Elektrisk vifte trakk luften ut. Badet er nesten ikke brukt. Det er ferdig i 2022. Det er derfor ikke boret hull i motstående vegg til våtsone.
Vaskerom 1.etg: Eier har delvis pusset opp vaskerom i 2022. Ny membran og fliser. Sluk og vegger/gulv er fra 2005. Fliser på vegger.
Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det er laget oppkant ved døren. Slukmansjetten er ikke synlig i sluket, men eier opplyser at han har montert membran og slukmansjett klemt i klemringen. Innredning og sanitærutstyr. Ok vedlikeholdt.
Vann rant ok ut i fra vasken. Elektrisk vifte trakk luften ut. Det er ikke boret hull i veggen mot vaskerommet. Våtsone mot rom med innredning. Det ble
fuktsøkt inne i rommet uten å finne unormale verdier.

Kjøkken: Kjøkkeninnredningen 1.etg. er i ok stand. Hvite overskap er nye. Eier opplyser om at hvitevarer er i ok stand. Benkeplater er Larvikritt
steinbenkeplate. Testet kjøkkenviften. Den trakk luften ut. Kjøkkeninnredningen er i ok stand. Eier opplyser om at hvitevarer er i ok stand.
Testet kjøkkenviften. Den trakk luften ut.

Tekniske installasjoner: Vannrør av plast. Det er ikke tilkoblingsskap til rør i rør i teknisk rom i kjelleren. De går ut i kobling i teknisk rom i kjelleren. Det er sluk i rommet. Det anbefales å lage koblingsskap for rør i rør. Men til nyere rør i boligen er det laget rør i rør skap. Stoppekran er i teknisk rom i kjelleren. Avløpsrør i plast. Videre rør er skjult i vegg/gulv. Lufteventil av anlegg over taket. Staking av avløpsrør i sluket. Det er synlig stakeluke fra avløpsrør i kjelleren. Lufting fra ventil og vinduer. Elektrisk vifte er montert i våtrom og kjøkken. Nyere vvbereder på 282 liter til hoveddel. Vvbereder fra 2005 på 198 liter. Vannbåren varme. Takstmann har ikke nok kompetanse til å vurdere rør i rør skap for vannbåren varme og større anlegg. Skal dette
kontrollere må rørlegger sjekke anlegget. Takstmann har sjekket etter lekkasjer på synlige deler. Bereder fra 2011 på 198/120 L fra 2011. Elektrisk anlegg fra byggetiden. El-kontroll ble gjort i 2019. Eier har hatt litt arbeid gjort på elanlegget etter det. Det er papirer på arbeidet. Eier opplyser om at det er papirer på alt utført elektrisk arbeid.

Tomteforhold:  Byggegrunnen kunne ikke sjekkes. Synlig grunnmursplate bak boligen mot grunnmuren. Eier opplyser om at det var montert
ved byggetiden. Terrasser dekker over dreneringsplater. Opplysninger er fra eier. Ingen unormale skjevheter eller større sprekker
på synlig grunnmur med indikasjon på setninger ble registrert. Grunnmur av leca blokker. Forstøtningsmurer. Så ok ut. Ingen vesentlige sprekker.
Flater tomt bak og foran boligen. Boligen er bygget i terrenget. Utvendige rør. Det ble ikke fremlagt noen papirer eller informasjon om utvendige rør. Vann og avløpsrør i fra byggetiden.

Arealer med beskrivelse

Bra. pr. etasje.: Kjeller  72m²  - 1. etg. 80m²  - 2. etg.  50m².
P-rom: 188kvm. S-rom: 14kvm.
P-rom inkl: 2.etg: Trapperom/loftstue, bad, 3 soverom.
1.etg: Entré, stue, kjøkken, bad og vaskerom.
Kjeller: Vindfang, 2 soverom, stue/kjøkken og bad/vaskerom.
S-rom inkl.: bod/gang og teknisk rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2005 i følge Lillesand kommune.

Oppvarming

Elektrisitet, vedovn og vannbåren varme.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 15.11.22 12:11, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Anneks er bygget på tomten (Det er ikke sjekket. Eier opplyser selv om bygget). Utvendig er det gjort oppgraderinger og vedlikehold i 2022. Taktekking og drenering fra byggetiden. Kledningen fremstår som nymalt. Bad i loftsetasjen og 1.etg. er pusset opp i 2022. Boligen fremstår i ok stand. Noe oppussing er gjort inne.
Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no
Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2: Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

TG2: Utvendig > Dører - 2
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

TG2: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

TG2: Innvendig > Etasjeskille/ gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

TG2: Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

TG2: Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

TG2: Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

TG2: Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.

TG2: Våtrom > Overflater gulv > Bad
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

TG2: Våtrom > OVerflater gulv > Vaskerom
Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.

TG2: Våtrom > Overfalter gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

TG2: Våtrom > Sluk, membran og tettsjikt > Bad/vaskerom
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

TG2: Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Det er påvist andre avvik: Avtrekksviften er litt sliten.

TG2: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom
Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det ikke påvist indikasjoner på fuktskader.

TG2: Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

TG2: Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik: Det er ikke laget fall vekk i fra grunnmuren.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Ny oppusset i 2022. Arbeid utført av: Fagmurer1 Jakobsen.
Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Fornyet i 2022.
Er arbeidet byggemeldt? Nei.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. Tilkoblet ny kurs i sikringsskapet. Arbeid utført av: Eskedal elektro as.
Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. kontroll utført i 2019.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Utført vedlikeholds arbeid. Arbeid utført av: Fagmurer1 Jakobsen.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Kjelleretasjen har utleie del.
Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Det er innredet til leilighet i kjeller i 2010/11 og bygget et anneks i 2015.

Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, det har blitt rapportert til bygningsmyndighetene. (Gjelder kun anneks).

Tilleggskommentar:
Boligen har blitt oppgradert, med nye vinduer, ytterdører, innedører, nytt gulv i stue/kjøkken, nymalt utvendig, nytt rekkverk utvendig, nymalt
vegger inne i 1og 2 etasje. Nytt tak innvendig i 2 etasje og ferdigstillelse av anneks. Utenomhus har også blitt tilført ferdig terrasse rundt hele
huset. Ny plen og oppgradert støttemur mot offentlig vei.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet i et veletblert boligområdet. Boligen ligger i umiddelbar nærhet til Tingsaker skole og barnehage. Det er kort vei til lekeplass med fotballbane og forskjellige apparater. Det er en kort gåtur opp til Lillesand sentrum som blant annet kan by på: Matbutikk, café, apotek, klesbutikk, skobutikk, elektronikk, Aleris m.m.

Det er kort vei til fine turområder samt flotte badeplasser i Langedalstjønna og Tingsakerfjorden.

Et attraktivt boligområde!

Tomt

Areal: 569 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Biloppstillingsplass på tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.12.22. Ferdigattesten gjelder "Gnr 42, bnr, 722 Tingsaker terrasse 22". Ferdigattesten gjelder for boligen. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Deler av stue i 1.etg er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis soverom. De ombygde rommene er godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Underetasjen av boligen er i dag innredet som en egen utleiedel med "stue, kjøkken, to soverom, bad, bod og teknisk rom, endringen er ikke søkt omsøkt hos Lillesand kommune. Rommene i  utleiedelen er godkjent som "kjeller disponibel" og er ikke godkjent til varig opphold Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Frittliggende småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan "Del av Tingsakermoen", datert 11.02.1999. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun en boenhet. Deler av boligen er i dag innredet som en egen utleiedel, endringen er ikke søkt omsøkt hos Lillesand kommune. Rommene i  utleiedelen er godkjent som "kjeller disponibel" og er ikke godkjent til varig opphold Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette.

Underetasjen er i dag leid ut for kr. 7.500,- pr. mnd. Strøm kommer i tillegg og det er egen strømmåler til utleiedelen.
Det er tre måneders oppsigelsestid. Det er teknisk rom i underetasje som det er spesifisert at eier må ha tilgang til om det trengs.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,-)) 150 620,- (Omkostninger totalt) 5 540 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 22 876 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Vann, avløp, eiendomsskatt og feiing. I tillegg kommer renovasjonsgebyr fra Libir på kr. 6719,- pr. år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2.632- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 853 195,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 071 501,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tingsaker terrasse 22, Gnr. 42 Bnr. 766 i Lillesand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn>/koketopp, oppvaskmaskin og integrert mikrobølgeovn.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 15 90 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

65-22-0095

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/65-22-0095. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Ørjan Aas Nielsen, tlf. 99 15 90 73

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 390 000,-) (Kr.75 460) Tilrettelegging (Kr.18 000) Totalt kr. (Kr.103 945)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063159