Tingbergheia

Tingbergvegen 44A

Prisantydning
2 350 000 kr
Omkostninger
75 750 kr
Totalpris
2 425 750 kr
Formuesverdi
534 920 kr
Formuesverdi sekundær
2 032 696 kr
Byggeår
2011
Internt bruksareal (BRA‑i)
102 ㎡
Bruksareal
102 ㎡
Tomteareal
500 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Nyere halvpart av tomannsbolig med flott utsikt og gode solforhold

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen går over to etasjer og inneholder stue, kjøkken, gang, entré og toalettrom i 1. etasje. 3 soverom, gang, vaskerom og bad i u. etasje.

Oppvarming

1. etg har varmekabler i entre/gang og toalettrom. Vedovn i stue.
U. etg har varmekabler i gang, bad og vaskerom.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Beliggenhet

Fint beliggende halvpart av vertikaldelt tomannsbolig. Boligen ligger i et barnevennlig boligområde med fantastisk utsikt over Evje. Rolig, landlig og med veldig gode solforhold. Kort avstand til barne- og ungdomsskole, lekeplass, badeplass, lysløype og fotballbane. Nærhet til skog og mark like utenfor døren. Ca. 10 min gange til Evje sentrum hvor man finner det meste man trenger av servicetilbud.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.01.2012. Ferdigattesten gjelder hele bygget. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Avløp via felles septiktank med nabo som videre blir pumpet via private stikkledninger til offentlig system.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan "Tingbergheia, delfelt D", ikrafttredelse 09.11.1978. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Deler av eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan for Evje Sentrum, ikrafttredelse 12.06.1997.

Det er flere ubebygde tomter i området og det vil kunne forekomme ytterligere utbygging i nærområdet. Nabotomten er ubebygd og er regulert til bolig.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4219/50/604:
03.05.2005 - Dokumentnr: 7219 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 2 500
Overført fra: Knr:4219 Gnr:50 Bnr:513 F
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår - feste
Årlig festeavgift: NOK 3 200

05.03.2012 - Dokumentnr: 182503 - Bestemmelse om veg
Gjelder feste
Rettighetshaver: Knr:4219 Gnr:50 Bnr:513

03.05.2005 - Dokumentnr: 7219 - Festekontrakt - vilkår
Årlig festeavgift: NOK 2 500
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår - feste
Årlig festeavgift: NOK 3 200

03.06.2011 - Dokumentnr: 425399 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4219 Gnr:50 Bnr:513

01.01.2020 - Dokumentnr: 518781 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0937 Gnr:50 Bnr:604

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det hviler ikke odel på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 58 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 75 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen er en andel av vertikaldelt tomannsbolig, oppført i 2011. Boligen holder gjennomgående god standard. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr. Det må påregnes oppgradering av kommenterte avvik i tilstandsrapport.

Romslig gang med god plass til å henge fra seg yttertøy. Gulvet i gangen har varmekabler. Hyggelig stue med plass til spisebord og sofagruppe, hvor det er godt med naturlig lysinnslipp fra vindu. Peis gir lun og god varme på vinterstid. Fra stuen er det utgang til terrasse med flott utsikt. Terrassen strekker seg rundt to sider av boligen. Parkett på gulv i stue/kjøkken. Malte vegger i stue, fliser på vegg på kjøkken. Parkett på gulv og panel på vegger i de minste soverommene. Parkett på gulv og malte vegger på det største soverommet.

Lyst og fint kjøkken. Kjøkkeninnredningen har lyse fronter og laminat benkeplate. Det er integrerte hvitevarer og ventilator over platetopp. Kjøkkenet har spotter i tak.

Bad i u. etasje har fliser på gulv og vegger, med ventilasjon fra ventil i taket. Malt gips i taket. Gulv med varmekabler. Badet er innredet med dusj, servantinnredning og toalett. Det er i tillegg separat vaskerom i 1. etasje med benk, opplegg for vaskemaskin og vask, flislagt gulv og vegger. Toalettrom i 1. etasje med adkomst fra gangen. Rommet er innredet med toalett, vask og ventil i taket. Varmekabler på flislagt gulv, panel på vegger.

Boligen har 3 soverom i u. etasje. Det ene soverommet brukes i dag som treningsrom. Hovedsoverom har god plass til dobbeltseng. Herfra er det utgang til uteområde og terrasse. Soverom 2 er godt egnet som barnerom.

Sentralstøvsuger
Balansert ventilasjon

Sikringsskap fra byggeår med automatsikringer og jordfeilbryter.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst AS den 26.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato, 12.04.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 i beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 og TG3 vises fra de neste sidene i rapporten. Hele rapporten må leses i sin helhet.
 
Tomannsbolig - Byggeår: 2011

Følgende avvik har fått TG3, store eller alvorlige avvik:

Utvendig
Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på taket. Snøfanger eller annen sikring må monteres på deler av taket for å tilfredsstille byggeårets krav. Dvs. minimum over inngangspartier ihht. gjeldende TEK. (TEK97), men hele takflaten anbefales montert snøfangere.

Forstøtningsmurer
Forstøtningsmurer oppført av betongblokker: Murene fremstod i god stand. Avvik gjelder sikkerhet.
Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk på støttemurer. Tiltak: Rekkverk må monteres der det mangler.

Følgende avvik har fått TG2, avvik som kan kreve tiltak:

Trapper
Utvendige trapper: Det ble registrert noe råte og mykt treverk på et par trinn i trappeløpet. Avstand mellom de øverste trinnene avviker noe fra øvrige trinnhøyde. Det er ikke håndløper mot mur i trappeløpet.
Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig
Overflater: Det ble stedvis registrert synlige gipsskjøter i takhimling i flere rom, samt et merke i tak i gang. Årsak kan være bevegelse i bjelkelag/lekter eller mulig håndverksmessig avvik av utførende maler.
Radon: Radonmålinger er ikke foretatt. Det er ikke fremvist dokumentasjon på tiltak mot radon. Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.

Våtrom
Underetasje - Vaskerom - Overflater gulv: Det ble registrert noe slipp i elastisk fugemasse mellom gulv og vegg på vaskerommet.
Underetasje - Bad - Overflater gulv: Det ble registrert noe slipp i elastisk fugemasse mellom gulv og vegg på badet.

Følgende avvik har fått TG2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

Utvendig
Veggkonstruksjon: Spiker er skutt noe langt inn i treverk.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det gjøres oppmerksom på at det mangler en bit av terrassebord ved svalgang i underetasjen

Innvendig
Innvendige dører: Det ble registrert et merke på et av dørbladene

Våtrom
Underetasje - Bad - Sluk, membran og tettesjikt: En av slukene er vanskelig å rengjøre/inspisere da den er under dusjkabinett som ikke har avtagbart frontpanel. Det var ikke mulig å tilstrekkelig kontrollere denne sluken på befaringsdagen.

Kjøkken - 1. etasje - Stue/kjøkken - Overflater og innredning: Det ble ikke registrert lekkasjevarsler på kjøkkenet.

Hulltaking (TG 1) - Rom Under Terreng: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig vegger som støter mot tilfylt terreng er våtrom med fliser. Ved annen form for søk etter fukt med fuktindikator, ble det ikke registrert verdier som indikerer unormal fukt i konstruksjon.

Hulltaking (TG 1) - Tilliggende konstruksjoner våtrom, vaskerom og bad: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggendekonstruksjoner som er tilfyldt yttervegg og tilstøtende våtrom med fliser. Ved annen form for fuktindikasjonsregistrering ble det ikke avdekket symptom på avvik.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmåling.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4219/50/604:
03.05.2005 - Dokumentnr: 7219 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 2 500
Overført fra: Knr:4219 Gnr:50 Bnr:513 F
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår - feste
Årlig festeavgift: NOK 3 200

05.03.2012 - Dokumentnr: 182503 - Bestemmelse om veg
Gjelder feste
Rettighetshaver: Knr:4219 Gnr:50 Bnr:513

03.05.2005 - Dokumentnr: 7219 - Festekontrakt - vilkår
Årlig festeavgift: NOK 2 500
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår - feste
Årlig festeavgift: NOK 3 200

03.06.2011 - Dokumentnr: 425399 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4219 Gnr:50 Bnr:513

01.01.2020 - Dokumentnr: 518781 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0937 Gnr:50 Bnr:604

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer: Abonnem. gebyr vann kr. 2.190,-, A konto vann kr. 19,69,- per m3, Abonnem. gebyr avløp kr. 4.230,-, A konto avløp kr. 34,31,- per m3, Std renovasjon kr. 4.010,-, og feiing/tilsyn 2024 kr. 453,-.

Byggemåte

Veggkonstruksjonen er bindingsverk med stående royalimpregnert kledning. Takkonstruksjonen består av prefabrikkerte takstoler med litt lufting fra gesims og ventil i gavl inn til øverloft. Undertak av antatt takduk, sløyfer og lekter tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp, takstige og pipebeslag av plastbelagt stål. Vinduer fra byggeår med normal slitasje. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon med noe varierende slitasje. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i beiset treverk.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk i 2022 på kr 10 756,40 og i 2023 kr 12 905,50.

Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strømkostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.

Polisenummer

911942

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fibernett fra Altibox

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

6. Har boligen kjeller, underetasje eller andre rom under bakken? - Ja

17. Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser? - Ja; Fliser nede i kjeller med utgangsdør i gang. Tiltak: lagt en brei terskel ved inngangsdøren for å skjule sprekte fliser

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: DBCB91A5-7A4F-4158-966A-82FB0DC92F2E