Evje

Tingberget 36

Prisantydning
2 190 000 kr
Omkostninger
71 750 kr
Totalpris
2 261 750 kr
Byggeår
2017
Internt bruksareal (BRA‑i)
71 ㎡
Bruksareal
76 ㎡
Tomteareal
575 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Nyere halvpart av horisontaldelt tomannsbolig - 2 soverom - Carport - sentralt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Horisontaldelt tomannsbolig i 1. etg. Boligen inneholder entre/gang, stue og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom, bad, vaskerom og innvendig bod. I tillegg medfølger utvendig sportsbod og carport til biloppstilling.

Oppvarming

Det er installert Smart ventilasjon i boligen. Vedfyring.

Varmekabler i alle gulv med unntak av bod.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Felles carport med to p-plassen, en til hver seksjon. Snr. 1 har fast biloppstillingsplass til venstre i carporten.

Beliggenhet

Halvpart av tomannsbolig i solrike og barnevennlige omgivelser i etablert boligområde like utenfor Evje sentrum. Det er i underkant av 1 km til skole, barnehage og idrettsanlegg. Det er 5 minutters gange til Evje sentrum med alle fasiliteter. Her finner man man blant annet dagligvarebutikker, kafeer, apotek, bank og butikker. Boligen ligger i nærheten av Otra med flere fine badeplasser og fine turområder i kort avstand. Det er lekeplass i kort avstand fra leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 04.04.2022. Ferdigattesten gjelder for 2-mannsbolig, Tingberget 34 og 36. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Selger har hatt privat brøyting som har kostet ca. kr. 2.700,- per sesong.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan "Bekkerhus boligområdet", ikrafttredelse 03.06.2016.
74 kvm av eiendommen med grense til vei, er regulert til faresone Høyspenningsanlegg jordkabel. Det tillates ikke tiltak i faresonen.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Det er pågående utbygging i området.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4219/50/652/1:
05.11.1928 - Dokumentnr: 900231 - Elektriske kraftlinjer
Overført fra: Knr:4219 Gnr:50 Bnr:652
Gjelder denne registerenheten med flere

08.07.1953 - Dokumentnr: 990007 - Elektriske kraftlinjer
Overført fra: Knr:4219 Gnr:50 Bnr:652
Gjelder denne registerenheten med flere

12.11.2021 - Dokumentnr: 1430266 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/2

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen. 

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 54 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 71 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Selger opplyser om at vi hadde problem med en liten lekkasje av vann som kom nedover vegg i carport. Dette kom fra veranda i 2 etg (over/rundt aircondition). Dette ble ordnet opp i av snekkere på garanti/reklamasjon pga helling på veranda. Fikset i august/september 2023.

Boligen ligger i byggets 1.etasje og har gjennomgående god standard. Boligen er bygget i 2017/2018. Lys og fin stue og kjøkken i åpen løsning. Det er god plass til sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det også utgang til sydvendt solrik uteplass og en liten hage. I stuen/kjøkken er det store vinduer og som gir godt med naturlig lys. Flott kjøkken med hvite fronter, laminat benkeplate og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har godt med benk- og skapplass, og har integrert oppvaskmaskin, komfyr med platetopp og kjøleskap/m frys.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst AS den 12.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon: Leiligheten er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 i beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 vises fra side 6 i rapporten. Det er ingen forhold som vurderes som TG3. Hele rapporten må leses.
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak): 
- Innvendig - Pipe og ildsted: Sotluken er for nært brennbart materiale. (under 30 cm.) Det mangler ubrennbar plate under/foran sotluke.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Våtrom - 1. etasje - Bad/vaskerom - Overflater vegger og himling: Våtromsplatene er ikke montert korrekt ihht. monteringsanvisning fra produsent. Det mangler bunnskinne og fugemasse i underkant av platene.
- Våtrom - 1. etasje - Bad/vaskerom - Overflater Gulv: Fallforhold for bruksvann er ikke helt ihht. krav i TEK 10. Se beskrivelsestekst.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Selger opplyser om at sameiet er avsluttet. Megler har ikke mottatt vedtekter for sameiet. Seksjonene har ingen felleskostnader. Hver seksjon har egen forsikring og ansvar for eget vedlikehold.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4219/50/652/1:
05.11.1928 - Dokumentnr: 900231 - Elektriske kraftlinjer
Overført fra: Knr:4219 Gnr:50 Bnr:652
Gjelder denne registerenheten med flere

08.07.1953 - Dokumentnr: 990007 - Elektriske kraftlinjer
Overført fra: Knr:4219 Gnr:50 Bnr:652
Gjelder denne registerenheten med flere

12.11.2021 - Dokumentnr: 1430266 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/2

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer: Abonnem. gebyr vann kr. 2.190,-, A konto vann kr. 19,69,- per m3, Abonnem. gebyr avløp kr. 4.230,-, A konto avløp kr. 34,31,- per m3, Std renovasjon i felles kr. 2 435,-, og feiing/tilsyn 2024 kr. 453,-.

Byggemåte

Leilighet i 1. etasje i bygning oppført i tre, med isolert bindingsverkskonstruksjon kledd med stående Royalimpregnert bordkledning. Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 3-lags isolerglass. Malt hovedytterdør, boddør og balkongdør i tre. Balkongdør har heltrukket 3-lags isolerglass. Terrasse/platting med terrassebord og rekke av tre. Terrassebord er av impregnert trevirke, mulig beiset eller oljet.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 11700 kwh,/kr 11 600,-

Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strømkostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.

Polisenummer

1312321

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern.

TV/Internett/Bredbånd

Kablet internett/TV

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

15. Har det vært feil på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja, hjullageret til avtrekksvifte ble byttet i ventilasjonsanlegget.
27. Er det utført radonmåling? Ja, Takstmann utførte radonmåling som står i rapport.
28. Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet? Ja, Siste hus mangler i nabolaget så er det ikke mer bygging her.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: A7018E0D-8237-4218-B399-6F2E9495C608 Kategori: