Stadion / Kragerø

Thor Salvesens vei 11

Prisantydning
1 490 000 kr
Omkostninger
14 910 kr
Andel fellesgjeld
261 185 kr
Andel fellesformue
51 997 kr
Totalpris
1 766 095 kr
Formuesverdi
377 755 kr
Formuesverdi sekundær
1 359 917 kr
Felleskostnader
5 049 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1959
P-rom
68 ㎡
Bruksareal
85 ㎡
Tomteareal
585 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Sentrumsnær leilighet i 2. etasje / Egen veranda / Carport

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder følgende:
Gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Leiligheten disponerer også to boder i kjelleren, samt tilgang til felles vaskerom.
Leiligheten har også egen carport, se punktet "parkering" for mer informasjon.

Standard

Leiligheten ligger i 2. etasje med egen romslig veranda, og denne leiligheten har i tillegg egen carport med gode parkeringsmuligheter.

Stue:
Stuen har den originale planløsningen og har plass til både sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det direkte utgang til egen veranda, med gode solforhold. Det er montert en elektrisk markise på verandaen. Det er montert en vedovn i stuen, og i tillegg er det varmepumpe som gir god oppvarming.

Kjøkken:
Kjøkkenet har en eldre innredning med slette, lyse fronter, og flis på vegg mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet har ellers lyse overflater og det er plass til et lite frokostbord på kjøkkenet. Det er muligheter for å åpne veggen mellom kjøkken og stue/spisestue dersom man ønsker er mer åpen løsning mot stue/spisestue.

Soverom:
Leiligheten har to gode soverom med integrerte/plassbygde garderobeskap, og god plass til dobbeltseng i begge rom.

Bad:
Badet har forholdsvis enkel standard, og er opparbeidet med flis på gulv, og tapet/malt panel på vegger.. Badet er utstyrt med servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Boder:
Leiligheten disponerer 2 boder i kjelleren, samt tilgang til felles vaskerom, dersom man ønsker å benytte dette fremfor opplegget på badet. Det er godt med lagringsplass i kjellerbodene, og det er praktisk adkomst direkte ut til carporten fra kjelleren.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 85 kvm
P-rom inneholder: 2. etasje; Gang, bad, kjøkken, stue, 2 soverom.

Arealfordeling pr. etasje:
Kjeller: Bra: 17 kvm, S-rom: 17 kvm (boder)
2. etasje: Bra: 68 kvm, P-rom: 68 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1959 ifølge Kragerø kommune.

Oppvarming

Leiligheten er utstyrt med både varmepumpe og vedovn i stuen, ellers er det elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 10.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Geir Robert Lexaas for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av leilighet med adresse Thor Salvesens vei 11 i Kragerø kommune. Det er overskyet på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, vindu/dører i yttervegg og carport som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til borettslaget. Eier av denne leiligheten er ansvarlig for carporten, denne er bygd av tidligere eier med avtale om at sameiet ikke er ansvarlig for vedlikehold. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje jamfør med alder og konstruksjon. TG: 2 er gitt til inngangsdør, overflate, etasjeskille, innvendige dører, kjøkken, el-anlegg vann og avløpsrør. TG: 3 er gitt til baderom og vindu med råteskade. Carport: TG: 2 er gitt til tettesjikt, takkonstruksjon og veggkonstruksjon. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / Store eller alvorlige avvik
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Våtrom > Generell > Bad

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Innvendige dører
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et godt etablert boligområde med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt umiddelbar nærhet til Kragerø Stadion med fotballbane og friidrettsbane. Det er ca. 2 min. å gå til "Steinmann" med vakker utsikt over byen og skjærgården.

Det er ellers kort vei til treningsanlegg, Kragerø Idrettshall og livsløpsparken på Kalstad, med skatepark og pumptrack-bane. En fin spasertur fra leiligheten finner du Studsdalen med flotte turområder. I området ligger det to hoppbakker, lysløype og Tarzanløype, altså noe for alle aldre.

Dagligvarehandelen kan gjøres i sentrum på Spar Kirkebukta og Kiwi, eller på Rema 1000, Spar og Kiwi på Kalstad. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som har flere spisesteder og butikker.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Stadion. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Sannidal og Tangen, med bussforbindelser til både nord og sør. 2,5 time inn til Oslo, og 1 time og 40 minutter til Kristiansand.

Fra eiendommen er det 5 minutters gange til Kragerø barne- og ungdomsskole. Kragerø videregående skole ligger ca. 2 km. unna. Og daglig skyss fra ferjekaia, bare 10 minutters gange fra Vestheia og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Kommunen har et godt utvalg av både kommunale og private barnehager, blant annet Trekanten barnehage i sentrum og Frydensborg Gård barnehage med nærhet til skogen.

I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge. Alle drevet av Kragerøs mest patriotiske. De med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Om sommeren kan en spasertur på ca. 15 min ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Tomt

Areal: ca. 585 kvm, Eierform: Festet fellestomt. Tomten er ikke målt opp med konkrete grenser, så oppgitt areal er estimatet Kragerø kommune har satt på tomten. Dette kan avvike ved en eventuell oppmåling av tomten.
Tomten er en fellestomt for borettslaget, hvor Kragerø kommune er grunneier. Festeforholdet er uoppsigelig og festeavgiften ble innfridd i 1960, så det betales p.t. ingen festeavgift.

Parkering

Leiligheten disponerer en egen carport på siden av bygget. Dette er et privat tilbygg som selger har vedlikeholdsansvar for selv, det dekkes ikke av borettslaget. Det er i tillegg gode parkeringsmuligheter på innsiden av carporten også.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan "Idrettsplassen/Maistanga", datert 16/2-1955. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt tinglyst 13/3-1959 dok.nr. 328 Festeavtalen mellom kommunen og borettslaget.
Nye vilkår tinglyst 23/6-1960 dok.nr. 2260. Slettingen av festeavgiften. Se punkt "tomt" for mer info om festeforholdet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten forhåndsutlyses parallelt med annonseringen av leiligheten, og meldefristen er 5 virkedager etter annonseringen av forkjøpsretten. Kontakt megler for mer informasjon om meldefrister etc.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge borettslagets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Kragerø Bolig og Byggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 490 000,- (Prisantydning) 261 185,- (Andel av fellesgjeld) 1 751 185,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 14 910,- (Omkostninger totalt) 1 766 095,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter er inkluder i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter, som er en del av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader: Kr. 5.049,- pr. mnd. (pr. desember 2022)
Strøm: Ca 1.000-1.500,- pr. mnd. (basert på "normale strømpriser") Vil variere avhengig av bruk.
TV/Internett: Grunnpakke fra Altibox er inkludert i felleskostnadene, eventuell utvidelse komme i tillegg.
Innboforsikring: Vil variere avhengig av type avtale og størrelse/verdi på innbo.

Felleskostnader

Kr. 5 049,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Borettslagets felleskostnader dekker betaling av en evt. fellesgjeld, kommunale avgifter, grunnleie, forsikring av bygningen, vedlikehold av fellesareal og utvendig vedlikehold, KBBLs forretningsførsel og andre driftsutgifter, grunnpakke tv/nett fra Altibox. Kjøper må tegne egen innboforsikring

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 261 185 pr. 01.07.22
Andel fellesformue kr. 51 997 pr. 31.12.21

Lånevilkår fellesgjeld

Felleskostnader pr. mnd.:                  kr. 5.049,-
Herav andel betjent fellesgjeld:        ca. 34 %
Andel renter fellesgjeld pr. mnd.:     ca. kr. 599,-
Andel avdrag fellesgjeld pr. mnd.:   ca. kr. 1.118,-
Andel fellesgjeld pr. 01.07.2022:     kr. 261.185,-
Rentesats lån pr. i dag:                      4,5 % Sparebanken Sør
Fellesgjeld innfris:                              2039
Formue pr. 31.12.2021:                     kr. 51.997,-

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 377 755,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 359 917,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Thor Salvesens vei 11, Andelsnr. 12 Orgnr. 953177226 i Kragerø kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. 
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0192

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0192. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46806369

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 150)
Digital grunnpakke (Kr.4 850)
Energimerking av eiendom (Kr.1 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Overtakelse av eiendom (Kr.1 500)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 751 185,-) (Kr.37 500)
Tilrettelegging (Kr.11 900)
Salgsopplysninger forretningsfører (Kr. 3.500,-)
Totalt kr. (Kr.73 280)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064281