Thomesheia / Kragerø

Thomesheiveien 23

Prisantydning
2 500 000 kr
Omkostninger
78 370 kr
Totalpris
2 578 370 kr
Kommunale avgifter
23 484 kr / år
Byggeår
1903
P-rom
170 ㎡
Bruksareal
201 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig med næringsdel, garasje og usjenert terrasse. Oppgraderingsbehov. Sentralt, barnevennlig og sjarmerende område.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
Kjeller: Trapperom, gang og 2 boder.
1. etasje: Entré, 2 forsamlingsrom, gang, kjøkken, wc og bad.
2. etasje: 2 trapperom, gang, wc, kjøkken, stue, 2 soverom og garderobe.

Loft

Det medfølger en garasje på Langjordet.

Standard

Tidligere benyttet til Frelsesarmeen, som nå har funnet nye lokaler.

Entré
I framkant av bygget er det rampe opp til et inntrukket inngangsparti som gir lett adkomst for både barnevogner og rullestoler. Ved inngangspartiet er det utelys og en tofløyet ytterdør med store glassfelt. Entreen får dagslys via glassfeltene og har god takhøyde.

Rommet er ellers innredet med grått vinylbelegg på gulvet, brystning av koreapanel og hvitmalte vegger for øvrig. Det er noe plass til yttertøyet og en varmepumpe over døren hindrer kulden i å komme inn. Entreen er tilknyttet toalettrom, forsamlingslokale og et trapperom tilknyttet bad og andre etasje. Bygget har også en bakdør inn til kjøkkenet.

Kjøkken
Det er ett kjøkken i hver etasje, begge med enkel standard. Kjøkkenet i første etasje har inngang fra det største forsamlingslokalet og bakdør ut mot terrasse. Rommet har en fin størrelse, med grått vinylbelegg på gulvet og vegger malt i en dus blåfarge.

Kjøkkeninnredningen har glatte, hvite fronter og går langs tre sider av rommet. Den har enkelte plassbygde skap og laminatbenkeplater av ulik utførelse. Videre er det benkebelysning, benkebeslag med dobbel kum og opplegg for oppvaskmaskin.  

Kjøkken 2
Kjøkkenet i andre etasje har inngang fra gangen. Innredningen har hvite, glatte fronter, åpne hyller, mørk laminatbenkeplate og heldekkende benkebeslag. I tillegg er det et plassbygget overskap og avtrekk fra ventilator. Rommet i seg selv har mønstret vinylbelegg og malte vegger i en beige farge. Mellom skap og benk er deler av veggen kledd med gråsjatterte fliser.

Forsamlingslokale
I første etasje av bygningen er det et stort og et mindre forsamlingslokale. Begge har inngang fra entreen, det største via en dobbel dør. Det er også en stor åpning mellom rommene som kan lukkes med foldedører - en god løsning som gir flere bruksmuligheter.

Begge rommene har grått vinylbelegg på gulvet og hvitmalte vegger over brystning av koreaplanel. To store vinduer i hvert rom sørger for godt med naturlig lys. I den innerste delen av det største lokalet er det en noe forhøyet plass, omtrent som en scene. Denne delen av rommet har hvitmalte vegger med brystningspanel og plassbygde hyller. Rommet har også adkomst til kjøkken og kjeller, samt varmepumpe og vedovn.

Stue
Stuen i andre etasje kan med nye overflater, sofagruppe og et spisebord bli et riktig så hyggelig oppholdsrom. Rommet har i dag laminatgulv og blå tapet på veggene. I hjørnet er det montert en kamin, og på motsatt side av rommet er det to vinduer som gjør det luftig og fint.

Bad/wc/vaskerom
Det er ett bad og to toalettrom i bygget. Badet ligger i første etasje med inngang fra gangen hvor det også er trapp opp til andre etasje. Badet har sandfarget gulvbelegg og mønstret våtromstapet på veggene. Baderomsinnredningen har gulvstående høyskap og servantskap med hvite, glatte fronter. Videre er det en åpen, veggmontert hylle, servant og speil med belysning. Rommet er også utstyrt med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Toalettrom 1 og 2
Det ene toalettrommet ligger i første etasje med adkomst fra entreen. Rommet har grått vinylbelegg på gulvet, hvitmalte vegger, servant og et gulvmontert toalett. Over servanten er det speil og belysning.

Det andre toalettet ligger i andre etasje med inngang fra trapperommet. Her er det hvitmalte vegger, grønt vinylbelegg på gulvet og et frittstående toalett.

Soverom og garderobe
I andre etasje er det to soverom med gulvbelegg og tapetserte vegger. Det ene soverommet er forholdsvis romslig slik at det lett kan møbleres med både dobbeltseng, nattbord og annet soveromsmøblement. Dette rommet er også tilknyttet garderobe. Loftet er inndelt i to rom med lav takhøyde og skråhimling.

Det minste rommet har hvitmalte vegger, tregulv og et vindu i gavlveggen. Det største loftsrommet er uinnredet og har tregulv. Til kjelleren er det innvendig trapp fra forsamlingslokalet og en utvendig trapp på terrassen som skjermes med lem. Kjelleren består i dag av en gang og to boder.

Arealer med beskrivelse

Planløsning
Kjeller: Trapperom, gang og 2 boder.
1. etasje: Entré, 2 forsamlingsrom, gang, kjøkken, wc og bad.
2. etasje: 2 trapperom, gang, wc, kjøkken, stue, 2 soverom og garderobe.

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 201 kvm
P-rom inneholder: Primærareal inneholder; 1. etasje: 2 x forsamlings rom, 2 x gang, kjøkken, wc, bad 2. etasje: 2 x trapperom, gang, wc, kjøkken, stue, 2 x soverom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1903 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Forsamlingslokalet oppvarmes med varmepumpe, panelovner og en vedovn. I stuen i andre etasje er det kamin. Det er avtrekk fra ventilator på kjøkkenet i andre etasje. De øvrige rommene ventileres naturlig. Sikringsskapet er plassert i gangen i andre etasje og har skrusikringer. Varmtvannsberederen er en eldre utgave på 120 liter, plassert i et kott på kjøkkenet i første etasje.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Enebolig på tre plan med næringsdel.
- Egnet som enebolig i fremtiden.
- Fin beliggenhet like utenfor sentrum.
- Parkering i halvdel av dobbelgarasje.
- Usjenert terrasse på ca. 25 kvm.
- Rullestolrampe opp til entré.
- Bakdør direkte inn til kjøkkenet.
- Eldre kjøkken i 1. og 2. etasje.
- To forsamlingslokaler i 1. etasje.
- Hyggelig stue med kamin i 2. etasje.
- Ett eldre bad og to toalettrom.
- Vaskemaskinopplegg på badet.
- To soverom, ett med garderobe.
- To loftsrom med noe lav takhøyde.
- Kjeller med to boder for lagring.
- Varmepumpe og vedovn er montert.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 24.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg takst ble kontaktet av Øystein Schmidt for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av forsamlingshus med adresse Thomesheiveien 23 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er en del punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner ikke disse enkletvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Forsamlingshuset fremstår som et eldre bygg med en del avvik. Bygget har således behov for oppgraderinger og vedlikehold. Ut over dette er det generelt registrert symptomer på alder og bruksslitasje.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Generell > Bad
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Overflater
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Innvendige dører
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Drenering

TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig > Krypkjeller

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Selger har liten eller ingen kunnskap om eiendommens standard, det bes derfor interessenter lese tilstandsrapport nøye. På visning anbefales det å undersøke eiendommen ekstra nøye, gjerne sammen med fagmann.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et barnevennlig, veletablert og sjarmerende boligområde, rett utenfor Kragerø sentrum i Kragerø kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er gangavstand til Kragerø sentrum med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I tillegg er det kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad.

Fra eiendommen er det gangavstand til Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis. I området ligger det to hoppbakker, samt en lysløype, noe som kan gi vinterglede for både store og små. Om sommeren kan en spasertur på ca. 15 min ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen.

Med gangavstand til sentrum har man tilgang til det meste. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Kalstad og to Spar butikker. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er kort vei til Amfi Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder som f.eks. Tollboden med hjemmelaget mat, Barekoza med japanske tapas, samt livlige Stop En Halv med livemusikk, for å nevne noen. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Kragerø skole som ligger ca. 200 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 2 min til Kragerø sentrum, 10 min til Sannidal, 42 min til Langesund, samt 52 min til Risør.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole. Det er også  gangavstand til Kragerø Videregående. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvor Siritun er den nærmeste.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Uteområde
Fra kjøkkenet er det utgang til en usjenert terrasse på ca. 25 kvm. Terrassen har spaltegulv av tre som omgis av frodig vegetasjon. Terrassen er også noe inngjerdet og har port ut til en liten gangvei mellom bygget og nabohuset.

Parkering

Det er parkering i halvpart av dobbelgarasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Det medfølger en garasjeplass.(denne står på festet tom til Kragerø kommune)

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midl brukstillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Garasjeplass: Tomten står på festet tomt til Kragerø kommune.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Kopi av grunnboksutskrift fås hos megler, og må leses før det inngås midlertidig kjøpekontrakt.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei
Ikke odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til bolig. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Eiendommen er brukt til Frelsesarmeen i første etasje og leilighet i 2. etasje.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 370,- (Omkostninger totalt) 2 578 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 23 484 pr. år Kommunale avgifter inkluderer; Eiendomsskatt, renovasjon, feieavgift, vann- og kloakkavgift (inkl. abonnementsgebyr)

Eiendomsskatt

inkl i de kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Tv/internett: ca. 700,- til 1200,- pr mnd.
Strøm: ca. 20 000kWh,- pr. år
Forsikring: Ca. 5 - 7000,- pr år.

Formuesverdi

ikke funnet formuesverdi.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Thomesheiveien 23, Gnr. 39 Bnr. 39 og Gnr. 39 Bnr. 206 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. egenerklæring ikke fylt ut.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0107

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0107. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen,
tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.38 235)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059376