Kragerø / Thomesheia

Thomesheiveien 22A

Prisantydning
4 700 000 kr
Omkostninger
129 870 kr
Totalpris
4 829 870 kr
Formuesverdi
724 749 kr
Formuesverdi sekundær
2 609 097 kr
Byggeår
2018
P-rom
118 ㎡
Bruksareal
152 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Flott enderekkehus fra 2018 med integrert garasje, stor veranda og god planløsning. Nydelig, familievennlig beliggenhet.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré/gang, toalettrom og stue/kjøkken.
2. etasje: Gang, 3 soverom og bad.
Underetasje: Gang og vaskerom.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Rekkehuset er elektrisk oppvarmet med panelovner og gulvvarme på bad, vaskerom, gang kjeller, gang 1. etasje, toalett og stue. Ventilasjon er via balansert ventilasjonsanlegg. Sikringsskap med automatsikringer er montert på vaskerom. Boligen er tilknyttet felles varmtvannsbereder. I 2023 ble det installert ekstra varmtvannsbereder på ca. 10 liter som skal motvirke de literne som kreves før man får varmtvann.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Fra eiendommen er det ca. 3 min å gå til Kragerø barne- og ungdomsskole, samt kort vei til Kragerø Videregående. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kragerø skole som ligger ca. 190 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Kragerø sentrum, 10 min til Sannidal, 40 min til Langesund, samt 42 min til Risør. I tillegg er det ca. 1 time og 48 min til Kristiansand lufthavn Kjevik, samt 2 timer og 22 min til Oslo.

Parkering

Det er parkering i integrert garasje i underetasjen. Garasjen har sidedør, leddport i front og bakkant av garasjen er det direkte inngang til bolig, slik at du kommer deg tørrskodd inn uansett vær. Det er også egen parkering utenfor garasje med plass til to biler, og gjesteparkering i fellesområde.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Thomesheia, i et barnevennlig, veletablert og sjarmerende boligområde i Kragerø kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt kort gangavstand til Kragerø sentrum med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det tar ca. 6 min å gå ned til Kragerø kaia og det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg, samt kun 3 min å gå til Kragerø svømmehall.

Fra eiendommen er det gangavstand til Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis. I området ligger det to hoppbakker, samt en lysløype, noe som kan gi vinterglede for både store og små. Ved Kalstad vil du finne Livsløpsparken - en aktivitetspark med blant annet pumptrack-bane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling.

Om sommeren anbefales tur til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter også Kragerø`s Badstue - Kragerø Badstue Forening, åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg.

På vinterstid har Kragerøområdet mye å by på. Det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Skilodge er også et utemerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du Mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbitthytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligeheter og fine områder for fotturer.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg. Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. Her er det gratis parkering i tre timer, samt både personlige trenere, fysioterapeut og ernæringsrådgiver. For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til besøke ti av Kragerøs mest populære turmål.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi og Spar. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge - alle drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår. Det er kort vei til Alti Kragerø i Sannidal. Her finner du rundt 20 butikker, inkludert dagligvarebutikk, spisesteder, apotek, frisør og Skeidar.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. I tillegg er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat lagd med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 02.07.2018. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og leilighetsbygg, tilhører reguleringsplan "Thomesheia 20", datert 13.03.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/39/118/1:
14.12.1906 - Dokumentnr: 900140 - Best. om adkomstrett
Trapp
Overført fra: Knr:3814 Gnr:39 Bnr:118
Gjelder denne registerenheten med flere

13.09.1952 - Dokumentnr: 1154 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:3814 Gnr:39 Bnr:118
Gjelder denne registerenheten med flere

18.04.2023 - Dokumentnr: 397033 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

20.06.2017 - Dokumentnr: 654807 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 150/2442
Snr. 9 og snr. 15 kan ikke omsettes til andre enn seksjonseierne fordi kun minimuskravet til parkering er oppfylt

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
117 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,-))
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))

129 870,- (Omkostninger totalt)

4 829 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Utenfor stuen har rekkehuset en østvendt veranda på ca. 18 kvm, Verandaen er i konstruksjon av betong og stål med flislagt dekke, samt rekkverk i metall og glass. Dette er et herlig sted å innta dagens første kaffekoppen eller nyte søndagsfrokosten med familien. Sameiets fellesområder består forøvrig av asfalterte arealer, gress og beplantning.

Standard

Entré
Rekkehuset har et tiltalende inngangsparti med overbygg på søyler, flislagte dekke, levegg på begge sider og belysning montert på vegg. Her er det inngang til en flott entré med fliser på gulv, hvite vegger, downlights og trapp til øvrige etasjer. Yttertøyet kan henges av i et hvitt garderobeskap. I bakkant av garasjen i underetasjen er det egen inngang til trapperom med garderobeskap.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen, avdelt med stor barløsning. Langs den ene enden av barløsningen er det etablert en fin spiseplass med rom for to barstoler. Innredningen er takhøy og er holdt i et lekkert, moderne design med glatte fronter, hvit benkeplate, samt skylle- og oppvaskkum i stål.

Kjøkkenet har også rikelig med integrerte hvitevarer, inkludert platetopp, to stk. stekeovner, den ene er kombi ovn med mikrobølgeovn, kombikjøleskap med frysedel og oppvaskmaskin. Platetoppen er montert i barløsning og i overkant er det ventilator tilkoblet boligens ventilasjonsanlegg.

Stue
Stuen oppleves som et innbydende rom hvor store vindusflater sikrer behagelige lysforhold. Parkettgulv og hvite overflater gjør det også enkelt å innrede etter egen smak og stil. I tillegg er det downlights i himling i kjøkkendelen av rommet. Stuen er av god størrelse, noe som gir plass til både sofagruppe, tv-møblement og et større spisebord i overgangen mot kjøkkenet. Stuen har også utgang til stor veranda.

Bad/wc
I andre etasje, samme etasje som soverom, ligger boligens lekre bad. Badet har flislagte overflater, gulvvarme, downlights og avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg. Innredningen er stor med heldekkende dobbelservant, to toppmontert skålservanter, glatte skuffefronter og speil med flott belysning i overkant. Badet har ellers veggmontert toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører.

Toalettrom
I tilknytning til entreen ligger et praktisk gjestetoalett som er holdt samme stil som badet. Toalettrommet har gulvfliser i treetterligning, flislagte vegger og innslipp av naturlig lys fra høytsittende vindu. For øvrig er rommet utstyrt med veggmontert toalett og servant.

Vaskerom
I underetasjen ligger et praktisk vaskerom med våtromsbelegg på gulv, malte veggflater og avtrekk via balansert ventilasjon. I enden av rommet er det etablert romslig innredningen med glatte fronter, noen i brunt og noen i hvitt. I tillegg er det en skyllekum med skap i underkant og opplegg for vaskemaskin i nisje.

Soverom og garderobe
Rekkehuset har tre pene soverom, alle plassert i andre etasje med adkomst fra gang. Soverommene har skrånende himlinger og har som øvrige rom i boligen parkettgulv og lyse overflater. To av soverommene er utstyrt med hvite garderobeskap. Det ene soverommet er per i dag innredet som et meget trivelig hjemmekontor og tv-stue, og egner seg også godt for denne bruken.

Diverse

- Flott enderekkehus fra 2018.
- Familievennlig beliggenhet.
- Kun 3 min å gå til skolen.
- God planløsning over tre plan.
- Parkering i integrert garasje.
- Direkte adkomst til boligen.
- Østvendt veranda på 18 kvm.
- Pen entré tilknyttet toalettrom.
- Garderobeskap montert i entré.
- Lekkert kjøkken har barløsning.
- Integrerte hvitevarer i kjøkken.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Stue har god plass til spisebord.
- Store vinduer gir godt med lys.
- Flislagt bad med dusj i andre.
- Separat vaskerom i underetasje.
- Tre fine soverom i andre etasje.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Parkettgulv og lyse overflater.
- Uttrekkbar levegg på veranda mot vegen.
- To stekeovner der den ene er en Kombi ovn med micro.
- Kombikjøleskap med frysedel.
- Egen parkering utenfor garasje med plass til to biler.
- Gjesteparkering i fellesområde.
- Screens er montert på alle soverom og på to store vinduer i stuen.
- Stor markise som dekker veranda.
- Uttrekkbare levegger ved hovedinngang.
- 3 fase elbillader i garasje.
- Varmekabler i vaskerom, gang kjeller, gang 1. etasje, toalett, stue og bad.
- Det er bestilt, kjøpt og hentet glassplate til feieluke.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0017. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/39/118/1:
14.12.1906 - Dokumentnr: 900140 - Best. om adkomstrett
Trapp
Overført fra: Knr:3814 Gnr:39 Bnr:118
Gjelder denne registerenheten med flere

13.09.1952 - Dokumentnr: 1154 - Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra: Knr:3814 Gnr:39 Bnr:118
Gjelder denne registerenheten med flere

18.04.2023 - Dokumentnr: 397033 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

20.06.2017 - Dokumentnr: 654807 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 150/2442
Snr. 9 og snr. 15 kan ikke omsettes til andre enn seksjonseierne fordi kun minimuskravet til parkering er oppfylt

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter blir sendt til sameiet, hvor det blir splittet opp og fakturert til seksjonseierne 3 ganger i året.

Byggemåte

Ramberg Takst ble kontaktet av Geir Elsebutangen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av rekkehus med adresse Thomesheiveien 22A i Kragerø kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten.

Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, vindu/dører i yttervegg og veranda som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til sameiet.

Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje.

TG: 2 er gitt til gulv på vaskerom og lekkasjevann fra rørskap på toalettrom. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget.

Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Tekniske installasjoner > Vannledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Info strømforbruk

Inkl. i felleskostnadene er felles strøm. Felleskostnader: kr. 4 110,- pr. mnd.

Polisenummer

SP1486754

TV/Internett/Bredbånd

TV/internett: kr. 699,- pr. mnd. (Altibox Large)
Innboforsikring: 2.713,- pr. år.
Strøm: 17.490 kWh. Nåværende eiere har to elbiler som lades hjemme. I 2022 mottok de kr. - 10 941,98,- i strømstøtte fra Vestmar nett.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (kr.5 000)
Oppgjør (kr.600)
Panterett med urådighet - statens kartverk (kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 700 000,-) (kr.131 600)
Tilrettelegging (kr.15 000)
Totalt kr. (kr.152 785)
Produktnr: 99BC01E3-06E7-467F-97B5-A0F895DDEDB3