Sentrum / Kragerø

Theilerkleiva 4

Prisantydning
12 500 000 kr
Omkostninger
328 970 kr
Totalpris
12 828 970 kr
Formuesverdi
968 648 kr
Formuesverdi sekundær
3 487 131 kr
Kommunale avgifter
26 898 kr / år
Byggeår
1887
P-rom
400 ㎡
Bruksareal
500 ㎡
Tomteareal
1 484 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Politimestergården / en unik, stor og flott bolig med solrike uteområder, fantastisk hage og spektakulær fjordutsikt

Om eiendommen

Innhold

1. etasje, hovedbygg: Entré/hall, garderobe, kott, hvelv, bad, bibliotek, kjøkken og 3 stuer.
1. etasje, påbygg: Entré/hall, soverom, hobbyrom, stue, bod og kott.
2. etasje, hovedbygg: Trappegang, gang, bad, stue, 3 soverom og 2 garderoberom.
2. etasje, påbygg: Trappegang, 2 kott, loftstue og 2 soverom.
Kjelleretasje: Gang og 3 kjellerrom/boder. + liten vinkjeller.

Standard

Entré
Hovedboligen har et veldig trivelig, overbygd inngangsparti med tofløyet dør med glassfelt inn mot entreen. Entreen har lysmalt tregulv, lysmalte vegger og hvitmalt paneltak. Det er trapp opp til andre etasje, nedgang til kjeller og dobbeldør videre inn mot både entre/stue og kjøkken. I tillegg har boligen 2 egne innganger til den påbygde delen, noe som gir flere muligheter for innredning og bruk. Nåværende eier har blant annet hatt antikkbutikk og sommerutleie i bygget.

Kjøkken
Kjøkkenet i boligen er lyst og pent med en koselig, original stil. Rommet har malt tregulv, blåmalte panelvegger og hvitt paneltak. Det er god plass for spisebord, og det er også dør ut mot en romslig spisestue. Kjøkkeninnredningen har lyse, profilerte fronter og en benkeplate i tre med nedfelt porselensvask. Det er montert fliser på veggen over benken, og det er ventilator over kokesonen. Alle hvitevarer følger med.

Stuer
Hovedboligen har tre innbydende stuer i flukt i første etasje - alle med store vindusflater, vakre rosetter og intrikat stukkatur. Utsikten mot hagen, byen og sjøen er spektakulær. I midten ligger spisestuen. Alle stuene har antikke jernovner.

Hovedstuen og spisestuen har lysmalte overflater, og den tredje stuen har lysmalt tregulv, blåmalte vegger og hvitt tak. Den blå stuen har i tillegg utgang til terrassen mot sjøen. I tillegg har hoveddelen av boligen et romslig kontor/bibliotek i første etasje, samt egen stue i andre etasje. Den påbygde delen har også stue i begge etasjer,

Bad/wc/vaskerom
Boligen har to bad, ett i hver etasje. Badet i første etasje er fra 2006 og har marmor fliser på gulvet, marmorfliser, mur og panel på veggene og en romslig, flislagt dusjnisje. Rommet har også gulvvarme, elektrisk avtrekksvifte, veggmontert toalett og et deilig badekar. Innredningen består av en benkeplate med nedfelt servant, underskap og underskuffer, og over servanten er det speil.

Badet i andre etasje er også fra 2006 og har travertinfliser på gulvet, travertinfliser og panel på veggene, gulvvarme, downlights, avtrekksvifte og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Innredningen består av en plassbygd, flislagt benkeplate med nedfelt servant, og over servanten er det speil. I tillegg har badet dusjkabinett og et veggmontert toalett.

Soverom og garderobe
Boligen har til sammen seks soverom - fire i andre etasje av hovedbygget, to i andre etasje av den påbygde delen. Alle rommene har malt tregulv, malte eller tapetserte vegger og god plass for senger, skap med mer. Flere av rommene har unike detaljer, blant annet en spesialdesignet tapet laget etter et fransk trykk fra 1773.

I tillegg er det flere rom som har skap eller garderoberom. Ellers har boligen flere store boder og kjellerrom, samt et spennende bankhvelv bak det ene badet. Hvelvet benyttes i dag som musikkrom, men her er det flere innredningsmuligheter - blant annet kan det lages vindu mot sjøen. Et av kjellerrommene fungerte faktisk som arrest da dette var politimesterbolig.

Arealer med beskrivelse

Planløsning
1. etasje, hovedbygg: Entré/hall, mellomgang, kott, hvelv, bad, bibliotek, kjøkken og 3 stuer.
1. etasje, påbygg: Entré/hall, soverom, hobbyrom, stue, bod og kott.
2. etasje, hovedbygg: Trappegang, gang, bad, stue, 3 soverom og 2 garderoberom.
2. etasje, påbygg: Trappegang, kott, loftstue og 2 soverom.
Kjelleretasje: Gang og 3 kjellerrom/boder.

Primærrom:  ca. 400 kvm, Bruksareal: ca 500 kvm
P-rom inneholder: 1. etasje; Gang x 3, soverom, kjøkken, stue x 6, bad, hobbyrom<br>2. etasje; Gang x 3, stue x 2, soverom x 5, bad/vaskerom, trapperom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

Antatt 1887 i følge Kragerø kommune. Eksakt byggeår er noe uklart.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet, supplert med vedfyring og varmepumpe (luft-til-luft). Det er montert flere ovner og piper på huset, men kun en ovn er i bruk i dag. Det elektriske anlegget har skrusikringer og automatisk måler. Boligen har både en 200 liters varmtvannsbereder og en mindre benkebereder.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Stor, flott og unik enebolig fra ca. 1880 tallet.
- Fantastisk beliggenhet i Kragerø sentrum.
- Nydelig utsikt utover byen og fjorden.
- Solrik og spennende tomt på 1484 kvm.
- Frodig hage i stilen "English gardering".
- Usjenerte uteplasser og idyllisk lysthus.
- Rett og slett en herlig oase midt i byen.
- Bygningen har hoveddel og påbygd del.
- Hoveddelen har vært politimestergård.
- Den påbygde delen har vært politistasjon.
- Boligen har BRA på hele 500 kvm.
- Originale detaljer, flere moderne løsninger.
- Spennende planløsning med mange rom.
- Her har det vært bankhvelv og arrest.
- Begge bygningene har egen inngang.
- Mulighet for utleie av den påbygde delen.
- Seks stuer, seks soverom og to bad.
- Intrikat stukkatur og vakre rosetter.
- Bibliotek, arbeidsrom, verksted med mer.
- Flere kjellerrom, garderoberom, boder m.m.
- Det er montert varmepumpe (luft-til-luft).
- Ellers elektrisk oppvarming og vedfyring.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 09.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg takst ble kontaktet av Ellen Ørnes for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hus med adresse Theilerkleiva 4 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er en del punkter som har fått TG: 2 og TG: 3 en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Dette er et eldre hus som det generelt må påregne at det kan være skjulte feil og avvik om en åpner opp konstruksjoner. Det er også slik at huset består av en hoveddel og et påbygg, tilstanden og avvikene kan også variere i forhold til dette. Generelt så viser en også til eiers egenerklæring og det er viktig å huske at denne er del av rapporten. Huset fremstår med en del avvik. En må påregne oppgraderinger og vedlikehold. Ut over dette er det generelt registrert en del symptomer på bruksslitasje.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 / STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Innvendige trapper

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Innvendig > Krypkjeller

TG2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Pipe og ildsted
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Forstøtningsmurer

TG2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig > Innvendige dører
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom 2 etasje
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom 2 etasje
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Det er kjørevei frem til eiendommen. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og fint i et barnevennlig, veletablert og sjarmerende boligområde i Kragerø sentrum. Herfra er det flott utsikt utover byen og fjorden. Det har vært reportasjer fra eiendommen i en rekke boligmagasiner, hagemagasin, aviser og bøker. I tillegg har det hele seks ganger vært tv-opptak herfra, og Herlige Hjem har laget program herfra.

Det er umiddelbar nærhet til skole og busstopp, og området har også nærhet til barnehager, lekeplass, treningsanlegg og idrettshall med mer. Ellers er det kort gangavstand (ca. 3 min) til Kragerø sentrum med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Fra eiendommen er det kort vei til Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis. I området ligger det to hoppbakker, samt en lysløype, noe som kan gi vinterglede for både store og små. Om sommeren kan en spasertur på ca. 5 min. ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen.

Med gangavstand til sentrum har man tilgang til det meste. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Byen har også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum og på Spar. Ved brygga finner du Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal, som innehar rundt 20 butikker og virksomheter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kragerø skole som ligger kun ca. 50 meter unna. Ved å benytte bil tar det ca. 13 min til Sannidal, 44 min til Langesund, samt 50 min til Risør.

Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til Kragerø barne- og ungdomsskole, og det er kort vei til Kragerø Videregående skole. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende kommuner, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 1 484 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er på 1484 kvm, og rundt boligen er det en frodig hage som er inngjerdet og vakkert opparbeidet - en eventyrlig oase med solrike uteplasser og rikelig med boltreplass. Hagen går over fire nivåer med murer mellom, og oppover murene vokser det eføy som henger som en baldakin over murene. Her får du en eksklusiv følelse av å være i Frankrike eller Italia.

Det er ingen innsyn i hagen, og utsikten over Kragerø by og innseilingen er spektakulær. Fra gammelt av har hagen vært beplantet med pæretrær, epletrær, kirsebær, moreller, rips og asparges. I tillegg omkranser mengder av syrin- og hylletrær eiendommen. Nåværende eier har tilført mange ulike roseplanter, lavendel, magnoliatre, rhododendron, hortensia og flere stauder.

Hagen er planlagt og opparbeidet i stilen "English gardening", som vil si at grønn beplantning og stauder vokser inn i hverandre på en lettstelt måte. I tillegg til en hage av de sjeldne, så har boligen flere koselige, usjenerte uteplasser - alle omkranset av flott beplantning og med herlig sjøutsikt. Fra hovedsoverommet i andre etasje er det utgang til altan.

Ved inngangspartiet er det en lun markterrasse med god plass for utemøbler, grill med mer, og på andre siden av boligen er det en koselig, hellelagt uteplass. Den hellelagte uteplassen har pergola med drueplanter, og herfra har du utsikt mot blant annet Øya og Rauane. I tillegg har eiendommen et idyllisk lysthus med med store vinduer, herlig sjøutsikt og tilliggende terrasse.

Parkering

Det er etablert parkeringsplass for en bil på utsiden av porten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan "Kommunedelplan for sentrum", datert 10032016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1879/900071-1/31  Best. om byggeforbud   29.08.1879

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Det er en egen del av boligen som egner seg svært godt til utleie. Denne har vært leid ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei
Det er ikke odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

12 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 312 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-)) 328 970,- (Omkostninger totalt) 12 828 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 26 898 pr. år Kommunale avgifter inkluderer; Renovasjon, feieavgift, vann- og kloakkavgift (inkl. gebyrer) og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

inkl i de kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Tv/internett: ca 700,- til 1200,- pr mnd.
Strøm ca. 25.000 til 30.000,- kWt pr. år. (Avhengig av husholdning.)

Formuesverdi

Primær: Kr. 968 648,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 487 131,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Theilerkleiva 4, Gnr. 39 Bnr. 104 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under.  Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0125

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0125. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 12 500 000,-) (Kr.187 500) Digital grunnpakke (Kr.5 990) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.213 975)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062304