Arendal Hisøy

Tangen Allè

Prisantydning
5 800 000 kr - 6 950 000 kr
Byggeår
2022
P-rom
135 - 152 m2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig
Bolig P-rom BRA Totalpris
1 152 ㎡ 164 ㎡ 6 995 540 kr
3 135 ㎡ 139 ㎡ 5 838 670 kr
4 135 ㎡ 139 ㎡ 5 934 670 kr

Oversikt

Om eiendommen

4 prosjekterte moderne eneboliger med carport. Attraktivt område ved Nidelva. 1 solgt!

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Prosjektet på Tangen Allè består av 4 romslige eneboliger og 2 mindre eneboliger med moderne arkitektur, solrike tomter og flott utsikt til Nidelva. Det er planlagt bebyggelse av ytterligere 2 eneboliger på feltet.

Boligene har en fin og arealeffektiv planløsning, og store terrasser med de beste solforhold.

Innhold bolignr. 1 og 2: Underetg.: Vindfang, hall med trapp til hovedetg., bod/garderoberom, 2 soverom, kjellerstue med utgang hage, bad/wc/vaskerom. Hovedetasje: Gang, 2 soverom, bad, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang terrasse. Dobbel carport med utvendig bod i tilknytning til boligen.

Innhold bolignr. 3 og 4: 1. etg.: Vindfang, hall med trapp til hovedetg., bod/garderoberom, gang, 2 soverom, bad/vaskerom og kjellerstue med utgang hage. Hovedetg.: Gang, 2 soverom (hovedsoverom med egen walk-in garderobe), bad/, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang terrasse.

Innhold

Innhold bolignr. 1 og 2: Underetg.: Vindfang, hall med trapp til hovedetg., bod/garderoberom, 2 soverom, kjellerstue med utgang hage, bad/wc/vaskerom. Hovedetasje: Gang, 2 soverom, bad, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang terrasse. Dobbel carport med utvendig bod i tilknytning til boligen.

Innhold bolignr. 3 og 4: 1. etg.: Vindfang, hall med trapp til hovedetg., bod/garderoberom, gang, 2 soverom, bad/vaskerom og kjellerstue med utgang hage. Hovedetg.: Gang, 2 soverom (hovedsoverom med egen walk-in garderobe), bad/, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang terrasse.

Standard

Boligene leveres nøkkelferdig med gjennomgående god standard i.h.t. gjeldende leveransebeskrivelse og romskjema som ligger inntatt i prospektet.

Innvendige gulv leveres med 1 stavs eikeparkett med unntak av entrè og baderom som får fliser. Innvendige vegger leveres i gipset utførelse, sparklet, grunnet og malt i valgfri farge. Innvendige tak leveres med malt gips.

Kjøkken fra Strai kjøkken i hvit utførelse i.h.t. tegning og med takhøye skap.

Bad leveres med flislagte gulv og vegger, med varmekabler i gulv. Vegghengt toalett, dusjkabinett og 100 cm baderomsinnredning i hovedetg. Bad i underetg. leveres flislagt på gulv, og med våtromsplater på vegger.

Elektrisk anlegg leveres i.h.t. NEK 400 med rikelig med el-punkter og varmekabler i entrè og på baderommene. Utelamper ved ytterdør og balkongdør, og innvendige taklamper i alle rom, inkludert carport. Det vil bli klargjort for el-bil lader.

Ferdigstillelse

Etter avtale med hver enkelt kjøper

Oppvarming

Peisovn med stålpipe. Varmekabler i entrè og baderom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Forsikring

Boligene vil være fullverdiforsikret under selgers entrepenørforsikring frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført boligen. jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. Kjøper er forpliktet til å tegne egen innbo- og løsøreforsikring fra overtakelse.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum: Kjør opp Vesterveien, og følg skilt mot Hisøy. Følg deretter hovedvei forbi Rimi og Plantasjen mot Fevik. Etter Plantasjen tar du til høyre mot Tangen, og deretter andre innkjørsel til høyre. 2 av tomtene ligger på flata bak eksisterende enebolig, og 4 av tomtene i skrånende terreng opp mot Brattåsen.

Beliggenhet

Prosjekterte moderne eneboliger beliggende sentralt til på Hisøy - Tangen. Kort gange til fine turområder, badestrender og bussforbindelse til både Arendal og Grimstad. Plantasjen, bensinstasjon, og flere kolonialbutikker i nærområdet. Gangavstand til populære Nidelv Brygge hvor man kan nyte god mat og kald drikke. God bussforbindelse til sentrum i gangavstand fra boligene.

Tomt

Tomtene ligger i forskjellig høyde for best mulig tilpasning til terrenget og sol-/utsiktsforhold. Tomtene leveres grovplanert med gruset gårdstun og carport, med nødvendige støtte- og grunnmurer for å ta nivåforskjeller.

Parkering

Dobbel carport med utvendig bod til hver bolig. Ellers parkering i egen oppkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent til boligformål, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Vei til eiendommene er etablert over naboeiendommen(er). Veiretten er tinglyst.

Heftelser / Rettigheter

Eiendommene overtas med påhvilende servitutter mv. Kopi av grunnboken følger med som vedlegg. Utskrift av tinglyste servitutter kan fås ved henvendelse til megler. I tillegg aksepter kjøper at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Utleie

Boligene har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2017 (TEK 17).

Konsesjon

Eiendommen er en ubebygd tomt og derfor må egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

Bolig tomt 1: Kr. 6.950.000,-
Bolig tomt 2: Kr. 6.750.000,-
Bolig tomt 3: Kr. 5.800.000,-
Bolig tomt 4: Kr. 5.900.000,-

Omkostninger

Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger:
Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte bolig.
Tomteverdi pr. mai 2022 utgjør (råtomt).

Tomteverdi tomt 1: kr. 1.775.000,- Beregnet dokumentavgift kr. 44.370,-
Tomteverdi tomt 2: kr. 1.750.000,- Beregnet dokumentavgift kr. 43.750,-
Tomteverdi tomt 3: kr. 1.500.000,- Beregnet dokumentavgift kr. 37.500,-
Tomteverdi tomt 4: kr. 1.340.000,- Beregnet dokumentavgift kr. 33.500,-

Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet.

I tillegg tilkommer:
Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-
Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,-
 

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Akonto 1 Oppgjør for tomt innbetales ca 14 dager etter underskrift kontrakt
Akonto 2 60% av kjøpesum fratrukket tomteverdi og 10% til overtakelse innbetales ved tett bygg
Akonto 3 30% av kjøpesum fratrukket tomteverdi og 10% til overtakelse innbetales ved bygg klart for malerarbeid
Akonto 4 Resterende 10% av kontraktssum innbetales innen overtakelse

Offentlige avgifter

Ikke fastsatt pr.d.d.

Arendal kommune har vedtatt at alle nybygg skal ha vannmåler. Montering av vannmåler gjøres av rørlegger.

Vannmålerleie kr. 210,- pr. år
Abbonnementsgebyr vann kr. 1256,- pr. år
Abbonementsgebyr avløp kr. 2375,- pr. år
Forbruksgebyr vann kr. 13,70 pr. m3
Forbruksgebyr avløp kr. 20,50 pr. m3

Standard renovasjonsgebyr 140 liter restavfall kr. 4434,69 pr. år.

Alle priser iflg. Arendal kommunes hjemmeside mai 2022

Eiendomsskatt

Ikke fastsatt. For informasjon ang. eiendomsskatt i Arendal henvises til Arendal kommune.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger som eies). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, http://www.skatteetaten.no

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tangen Allè, Gnr. 303 Bnr. 135 og Gnr. 303 Bnr. 127 og Gnr. 303 Bnr. 136 og Gnr. 303 Bnr. 142 og Gnr. 303 Bnr. 126 og Gnr. 303 Bnr. 143 og Gnr. 303 Bnr. 8 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Tilvalg / Endringer

Selger vil - før innredningsarbeidene starter - innkalle til endringsmøter, hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom utførende entreprenører og kjøper, slik at avtaler og fakturering gjøres direkte. Selger tar ingen påslag ved slike endringer.

Selgers rett til endringer

Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Visning

.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale med hver enkelt kjøper.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-9004

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-9004. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tor Jan Endresen, tlf. 40 40 80 21

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060989