Kr.Sand-Postnr/Kvadraturen

Tangen 94

Prisantydning
6 190 000 kr
Omkostninger
166 620 kr
Andel fellesformue
6 414 kr
Totalpris
6 356 620 kr
Felleskostnader
3 494 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
6 481 kr / år
Byggeår
2020
P-rom
70 ㎡
Bruksareal
71 ㎡
Tomteareal
6 995 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Bystranda Blå / Tangen - Delikat og romslig 3-roms leilighet med en flott solrik terrasse i 5.etg. Garasjeplass og heis.

Om eiendommen

Standard

Delikat og nyere leilighet med en gjennomgående god standard. Leiligheten inneholder en hyggelig gang/entré med skyvedørsgarderobe til oppbevaring. Heis fra garasje og opp til 5.etg. Inngang videre til en flott stue med malte flater og parkett på gulv. God plass til sofagruppe og spisebord. Utgang til solrik terrasse med plass til utemøblementer. Her kan deilige sommerdager nytes! Flotte vindusflater som gir godt med lys til leiligheten, samt god takhøyde. Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Pent kjøkken fra Strai med integrerte hvitevarer som kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Praktisk IKEA kjøkkenøy hvor frokosten kan spises. Her ligger alt til rette for god matlaging. Spotter i tak i stue/kjøkken.

Fint flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet har en servant med underskuffer, vegghengt wc, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.
Her er det en fryd å starte dagen!

Leiligheten har to gode soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Soverom to passer bra som barnerom eller gjesterom. Parkett på gulv.

Tilhørende garasjeplass i felles garasjekjeller.

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 71 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
P-rom inkl: Gang, soverom, soverom 2, stue/kjøkken, bad.
S-rom inkl.: Teknisk rom.

Gang: 9,2 m2, teknisk rom: 0,8 m2, soverom: 12 m2, soverom: 8 m2, stue/kjøkken: 32,8 m2, bad: 4,5 m2.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Bod er ikke laget i gangen, kun lite teknisk rom hvor ventilasjonsanlegg står plassert.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2020 i følge Kristiansand kommune.
 

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

 Leiligheten ligger i det flotte prosjektet Bystranda blå. Her er det lagt ekstra vekt på bokvaliteter knyttet til gode sosiale møteplasser og nabofellesskap. Ikke bare ute, men også inne. Her er det satt av hele 300 kvm til ulike fellesområder.

I fellesområdet er det en hyggelig resepsjon med sittegrupper, peis, kaffemaskin, bibliotek med bøker, ferske magasiner og aviser. Her er det trimrom så du kan holde deg i form hele året. Får du besøk så har du egne gjestehybler i bakhånd. Og ønsker du å lage middag sammen med venner eller naboer, eller kanskje feire en familiebegivenhet, så har du attpåtil tilgang til eget selskapslokale med kjøkken og alt du trenger i hyggelige omgivelser. Det er også 2 hotellrom/gjestehybler som kan bookes av beboere.

På postkassene skal det være ensartet skilting. Det er altså ikke anledning til å tape opp egne løsninger som identifikasjon på postkassene. Sameiet har inngått avtale med Xpressprint som har opprettet egen link fort bestilling. Seksjonseier må foreta bestilling via nettportalen. Pris pr. pakke er kr. 400,-.

På denne eiendommen er det forurenset grunn eller mistanke om forurenset grunn og det er forbudt å foreta seg noe som kan medføre fare for forurensning. Lokalitetsnr: 14294. Bystranda blå. Påvirkningsgrad: Liten / Ingen kjent påvikning, med dagens areal/resipentbruk. Myndighet: Kommune. Lokalitetsnr: 3292. Tangen avfallsplass. Påvirkningsgrad: Liten / Ingen kjent påvikning, med dagens areal/resipentbruk. Myndighet: Fylkesmann. På http://grunnforurensning.miljodirektoratet.no finnes mer detaljerte opplysninger om de registrerte forurensningene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 03.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i god stand, følgende hovedtrekk kan nevnes:
Ytterdører og vinduer er i god stand. Det er etablert lokalfall til gulvsluket på bad. Hulltaking ble ikke utført på bad da det er baderomskabin montert.  STRAI kjøkkeninnredning er i god stand, innredningen er malt etter den ble montert. Induksjon platetopp er montert. IKEA "øy" er montert på kjøkken.
Gulvhøyder ble kontrollert i stue/kjøkken og på soverom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i rørskap. FLEXIT boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Forøvrig må hele tilstandsrapporten leses i sin helhet."

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon. Det er ingen avvik med TG2 og TG3.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Eiendommen er omringet av sjønære omgivelser med mye sol. Området er regnet som et av Kvadraturens mest attraktive områder og tilbyr i gangavstand på et bredt tilbud av aktiviteter i Aquarama, Kilden i tillegg til et rikt utvalg av restauranter og servicetilbud like i nærheten.

Tomt

Areal: 6 995 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Garasjeplass i felles garasjekjeller. Det er også gjesteparkeirng i kjeller.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.04.2022. Ferdigattesten gjelder leilighetsbygg (byggetrinn 1) og dekke over p-kjeller og utomhusområdet. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 1473 "Tangen - deltfelt B2-4 og B2-5, detaljregulering", datert 23.05.2018, samt kommunedelplan nr. 1264 "Kvadraturen og Veste Havn, Del 1 - Kvadraturen 2011-2022", datert 12.02.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 900045. Tinglyst: 17.08.1868. Bestemmelse om vannledning.
Dagboknr.: 900098. Tinglyst: 27.08.1892. Bestemmelse om fiskerett.
Dagboknr.: 906710. Tinglyst: 02.03.1893. Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr.: 2316696 (2-8)/200. Tinglyst: 07.04.2020. Erklæring avtale, bestemmelse om vann/kloakk, bestemmelse om elektriske ledninger/ kabler, bestemmelse om fiber-, data- og telekabel, bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om gjerde og bestememlse om medlemsskap i velforening / huseierforening. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
- Det er båndtvang hele året for alle typer dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom.
- Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom.

Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda eller i fellespark.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 154 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 190 000,-)) 166 620,- (Omkostninger totalt) 6 356 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 481 pr. år
Gjelder eiendomsskatt. Dette faktureres direkte til eier, og betales ikke gjennom felleskostnader.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6481,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet faktureres direkte til eier, og er ikke inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 3 494,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Telia (kr. 294,-), fjernvarme (kr. 500,-), parkeringsplass nr. 175A (kr. 100,-), drift av fellesrom (kr. 800,-) samt driftskostnader (kr. 1800,-). Innenfor driftskostnader ligger kommunale avgifter (ekskl. eiendomsskatt), renovasjon, felles forsikring på bygg, vaktmestertjenester, felles strøm, renhold av fellesareal, vedlikehold/serviceavtaler, styrehonorar, forretningsførsel m.m.
 

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesformue kr. 6 414 pr. 26.04.22

Formuesverdi

Primær: Kr. ,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tangen 94, Gnr. 150 Bnr. 1905 Snr. 238 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 72/21175

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0172

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0172. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 190 000,-) (Kr.61 900) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.99 850)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060192