BYSTRANDA AVENY/TANGEN

Tangen 42

Prisantydning
2 690 000 kr
Omkostninger
16 628 kr
Andel fellesgjeld
921 308 kr
Andel fellesformue
4 270 kr
Totalpris
3 627 936 kr
Formuesverdi
665 514 kr
Formuesverdi sekundær
2 395 851 kr
Felleskostnader
8 933 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2008
P-rom
60 ㎡
Bruksareal
60 ㎡
Tomteareal
5 604 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott påkostet 3-roms leilighet med vinterhage og balkong - Utsikt mot Otra - Heis - P-plass - Felles takterrasse

Om eiendommen

Innhold

Meget tiltalende og arealeffektiv leilighet med fin utsikt over Otra, innglasset vinterhage og med utgang til flislagt balkong, garasjeplass i kjeller og med heis direkte opp til leilighetens etasje.

3. etasje:

Romslig gang med varme i gulv og skyvedørsgarderobe.  Flott flislagt bad/wc med varme i gulv, dusjkabinett,  vegghengt wc og servant med innredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Lys og pen stue med store og gode vindusflater og utgang til vinterhage og flislagt balkong med fin utsikt over Otra og over mot Høivold.

Kjøkken med lekker og romslig betydelig oppgradert kirsebær innredning fra kvalitetsleverandøren HTH med integrerte høykvalitets hvitevarer fra Miele (oppvaskmaskin, mikro-ovn, kjøl/fryseskap med ismaskin og komfyr med koketopp), lys over benk, rustfritt stål mellom benk og skap, samt  spiseplass.

2 gode soverom med skyvedørsgarderobe.

1 bod i samme etasje som leilighet og en i kjeller.

Tilgang til stor felles takterrase på toppen av bygget..

Fast parkeringsplass i underetasje.

Felles sykkelbod i kjeller.

Standard

Leiligheten er av nyere dato (2008) og holder en gjennomgåend meget god standard. Leiligheten ble betydelig oppgradert ved kjøp og har kun hatt en eier.Leiligheten oppgraderte kjøkkenet for betydelige summer på hvitevarer, godt med ekstra innredning og Miele hvitevarer. Det er også lagt inn ekstra støydemping mellom hovedsoverom og stue, samt fastsikre vegger i stue ( Dvs lettere å henge opp ting på vegger). Skyvedørsgarderober i gang og begge soverom. Vintehage og flislagt balkong med morgen/formiddagssol og fin utsikt.

Gulv: Flislagte gulv på badet. Parkett i øvrige rom.

Vegger: Fliser på badet.

Tak: Malt i alle rom.

Bad: Fliselagt. Flott innredning.m/vask og vegghengt toalett. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel..

Kjøkken: Innredning fra HTH med integrerte høykvalitets hvitevarer fra Miele.

Forøvrig: Dørcalling med video-overvåkning. Kabel-TV/internett er inkludert i felleskostnader.


Bør sees!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

P-rom: Gang, bad, stue/kjøkken, vinterstue og 2 soverom.

En bod på ca. 2,5 m2. i felles gang som tilhører leiligheten er ikke med i areal beregningen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2008 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren varme i stue/kjøkken, bad og begge soverom, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det avholdes dugnad etter styrets beslutning. Se mer info i husordensreglene.

Borettslaget har flere større utbedring- og vedlikeholdsoppgaver som er på vent. For å finansiere dette utbedrings- og vedlikeholdsarbeidet er det i juli 2022 innbetalt et engangsbeløp på 1.000.000 kroner fordelt på andelseierne i henhold til borettslagets andelsbrøk. Evt. overskytende blir lagt inn i vedlikeholdsfondet for å bedre borettslagets likviditetssituasjon.

- Skifte av to skyvedører og en dør til terrasser. (ca. 200.000 kr.),
- Utbedring/skifte av defekt porttelefon i T20 ( ca. 70.000 kr. per oppgang),
- Vask av hvit fasade (ca. 50.000 kr.).
- Utbedre råteskader ved å skifte ut 250 kvm hvitt panel på fasaden av 5 og 4 etasje, A, C og B-blokka, samt spiler på terrassene. 2000 lengdemeter materialer er priset til ca. 150.000 kr. Vi avventer prisoverslag for snekker og maler arbeid.
• Skifte hvitt panel på heishus og viftehus B-blokken (ca. 200.000 kr),
• Skifte av defekt overvåkningsanlegg (100.000 kr).

Vedtak på generalforsamlingen 24.05.2022:
Det ble enstemmig vedtatt å innhente en million kroner fra andelseierne etter andelsbrøken for finansiering av utestående vedlikehold. Men kledning skulle holdes utenom i denne omgang. Føringen fra generalforsamlingen til styret var at en ønsket alternative forslag for utbedring og eller utskifting av hvit fasade mot atriet før en iverksetter utbedring/utskifting.

Det ble også vedtatt å innhente anbud for anskaffelse, drift og vedlikehold av solcelleanlegg. Når styret har vurdert mottatte anbud vil styret innkalle til ekstraordinær generalforsamling for at andelseierne skal kunne stemme over hvorvidt en faktisk skal investere i et solcelleanlegg. Styret vil fremlegge tilstrekkelig med informasjon til at andelseierne kan vurdere og beslutte hvorvidt borettslaget skal anskaffe solcelleanlegg eller ikke. Fase 2, starter dersom generalforsamlingen gir tilslutning til at styret skal innhente anbud for å anskaffe og installere solcelleanlegg på taket av Tangen 16.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 06.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Andelsleilighet beliggende i 3.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2008. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt, bygningsdeler er i fra byggeår, samt baderommet og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom > Overflater vegger og himling - 2 > Bad: Det er avvik: Det er sprekk i en vegg flis over døren.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 15: Planlagt blokkbebyggelse i området.
Pkt. 24: Vil komme forslag om skifte av kledning til ny kledning evt. andre materialtyper. Skal tas opp i styremøte.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør vei ned mot bystranda og ut mot Tangen. Første bygg på høyre side. Inngang i enden av bygget (nr. 42). Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har lys og usjenert beliggenhet i byggets 3. etasje med solrik innglasset vinterhage og flislagt balkong med fin utsikt over Otra og over mot Høivold fra stue og balkong.

Umiddelbar nærhet til alle aktiviteter, men i svært vakre og rolige omgivelser bort fra bilstøy og bylarm. Et sted hvor sansene kan hvile på bystranda, sjøen og fugler, innseilingen til byens båthavner og Festningen, promenader, flotte trær og plener, På mørke kvelder; et flott opplyst Aquarama og opplyste promenader. På flotte sommerdager; et sjarmerende badeliv. Kun noen meter fra Aquarama med alle treningsfasiliteter, helårs bad og spa, diverse servicetilbud innen helse og spisesteder. Videre er det kun en kort og hyggelig spasertur langs Strandpromenaden til Sjøhuset og Fiskebrygga med restauranter og yrende folkeliv i sommerhalvåret.

Tomt

Areal: 5 604 kvm, Eierform: Fellestomt
Parkmessig opparbeidet fellestomt med trivelig areal med nærhet til både elven Otra og Bystranda. Det er i tillegg en stor felles solrik takterrasse med panoramautsikt over byen og havet.

Parkering

Parkeringsplass med ladepunkt i oppvarmet garasjeanlegg med tilhørende bod medfølger leiligheten og er inkludert i prisen.

Det er ladestasjon for el- og hybridbil på garasjeplass. Denne hører til leiligheten og kan kun benyttes av eier (ikke felles ladestasjon)

Felles sykkelbod i kjeller - her er det også mulighet for å leie plass til kajakk / kano av Borettslagets styre.

Selger har i dag en stor p-plass, såkalt HC plass og kan måtte bytte plass hvis det kommer beboere med krav på HC plass. Dette vil være styrets avgjørelse om hvilken leilighet som idag har HC plass og ikke trenger det.
Ved eventuelt flytting av parkerings plass skal lade punktet også flyttes. Flytting av lade punkt blir dekket av den som trenger HC plassen ifølge formann i borettslaget.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.11.2010. Ferdigattesten gjelder blokk/bygprd. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan nr. 891, reguleringsplan for Tangen i Kristiansand - reguleringsbestemmelser, datert 10.10.2003, godkjent av bystyret 16.06.2004, samt bebyggelsesplan for Tangen B2-1, plan nr. 891A.

Planer under arbeid i nærområdet: Tangen 52 og detaljregulering for Tangen felt B1-4.
Det skal bygges leilighetsbygg både på nordsiden og østsiden av leiligheten.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 901404. Tinglyst: 09.10.1943. Elektriske kraftlinjer. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
Dagboknr.: 923. Tinglyst: 29.06.1948. Erklæring/avtale.  Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brakke.
Dagboknr.: 3591. Tinglyst: 16.12.1957. Best om vann/kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr.: 4404. Tinglyst:22.09.1959. Erklæring/avtale. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. plassering av bygning og vinduer
Dagboknr.: 4246. Tinglyst: 10.08.1961. Erklæring/avtale. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. båtskur.
Dagboknr.: 4589. Tinglyst: 01.09.1961. Best. om båt/bryggeplass. Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 4598.  Tinglyst: 01.09.1961. Best. om båt/bryggeplass. Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 249925. Tinglyst: 31.03.2008. Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Glitre Nett AS. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, bebyggelse og trafostasjon/kiosk. Med flere bestemmelser.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt på vilkår som opplyst i boregler (vedlegg til salgsoppgave).

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 690 000,- (Prisantydning) 921 308,- (Andel av fellesgjeld) 3 611 308,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 628,- (Omkostninger totalt) 3 627 936,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 8 933,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter kr. 2381,-, kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring på bygg, forretningsførsel, renter kr. 3.208,- og avdrag kr. 2.226,- på felleslån, vedlikehold kr. 130,-, renhold fellesareal, energi/strøm fellesareal, Telia TV/internett kr. 388,-, styre- og revisjonshonorar og akonto varmtvann kr. 600,-.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 921 308 pr. 03.03.23
Andel fellesformue kr. 4 270 pr. 03.03.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 12127770067, Den Norske Bank. Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 03.03.2023: 4.24% pa. Antall terminer til innfrielse: 142. Saldo per 03.03.2023: 20 241 679,-. Andel av saldo: 362 911,-. Første termin: 26.12.2017. Første avdrag: 26.09.2018 (siste termin 26.06.2058). Opprinnelig innfrielse lån (IN): 0. Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 0. Ordinært gjeldsbrevlån fra 2012.

Lånenummer: 12127770059, Den Norske Bank. Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 03.03.2023: 4.24% pa. Antall terminer til innfrielse: 142. Saldo per 03.03.2023: 37 720 789,-. Andel av saldo: 558 398,-. Første termin: 26.12.2017Første avdrag: 26.09.2018 (siste termin 26.06.2058). Opprinnelig innfrielse lån (IN): 300 000,-. Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 266 368,-. Brl. har IN avtale på andel fellesgjeld. Ved fastrente er det ikke mulig å innbetale.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 665 514,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 2 395 851,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tangen 42, Andelsnr. 86 Orgnr. 988614637 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0082

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0082. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 611 308,-) (Kr.57 780,93) Tilrettelegging (Kr.15 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Totalt kr. (Kr.97 725,93)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3068995