Bystranda Aveny

Tangen 16

Prisantydning
13 600 000 kr
Omkostninger
8 660 kr
Andel fellesgjeld
1 058 737 kr
Andel fellesformue
1 911 kr
Totalpris
14 667 397 kr
Formuesverdi
1 200 699 kr
Formuesverdi sekundær
4 322 516 kr
Felleskostnader
11 377 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2008
P-rom
161 ㎡
Bruksareal
165 ㎡
Tomteareal
5 604 ㎡
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Strøken 165 kvm leilighet i 1. linje m/ flott sjøutsikt, 4 soverom, 2 bad, 2 solrike terrasser, heis og 2 p-pl i kjeller

Om eiendommen

Innhold

Flott betydelig oppgradert 165 kvm. leilighet i 1. linje i første byggetrinn med lite vind og særdeles gode sol og utsiktsforhold. 2 solrike lune syd/vestvendte terrasser, 2 garasjeplasser i kjeller med heis direkte opp til leilighetens etasje.

4. etasje:
Romslig gang med god garderobeplass. Flott bad/wc nr. 1 med downlights i tak, boblekar, vegghengt toalett og romslig baderomsinnredning med dobbel servant. Separat vaskerom med vask. Lys, pen og romslig stue med store og gode vindusflater, god plass for flere sittegrupper og utgang til flislagt terrasse med flott utsikt over sjøen, Odderøya og Bystranda. Sol fra morgen til sen ettermiddag. Kjøkken med flott og romslig HTH kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte høykvalitets hvitevarer (stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og 2 kjøleskap).
Romslig spisestue med god plass for langbord og utgang til flislagt terrasse nr. 2 med nydelig utsikt. Flott bad/wc nr. 2 med downlights, dusjkabinett og servant med baderomsinnredning. 4 gode soverom, hvorav hovedsoverom har direkte inngang til bad. Soverom 2 har eget walk-in closet, soverom 3 har garderobeskap, soverom 4 brukes i dag som kontor/vinrom.
Romslig innvendig bod.

Dobbel parkeringsplass som er ekstra stor i oppvarmet garasjeanlegg medfølger leiligheten.
2 romslige boder i kjeller foran garasjeplass.

Felles sykkelbod i kjeller.

Stor felles takterrasse med nydelig utsikt og sol fra morgen til kveld.

Standard

Meget pent innredet og særdeles romslig og luftig leilighet med svært god planløsning.
Flott parkett i alle rom og malt slett strie på vegger.
2 pene bad med belegg på gulv og malt strie på vegger.
Et med dobbelt vask og dobbelt boblebad.
Tilhørende 2 terrasser med fantastisk utsikt.
Flott HTH kjøkken med "Gaggenau" komfyr/induksjons topp, Asko oppvaskmaskin og 2 kjøleskap.

Momenter som bør vektlegges og trekkes frem:
" Flott utsikt i første linje.
" Første linje på Tangen er ferdig utbygd, kommer ikke mer.
" Lite vind i Tangen 16 i forhold til utover på Tangen.
" God romløsning.
" God plass til langbord ifm selskaper o.l.
" Dobbel parkeringsplass som er ekstra stor.
" Stor bodplass i kjelleren.
" 4 gode soverom.
" Kort vei til Aquarama.

Dette er en leilighet som bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 165 kvm

P-rom: Entrè, vaskerom, bad 1, stue/kjøkken, gang, bad 2, soverom med garderoberom og 3 soverom.
S-rom: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2008 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren gulv varme med termostatstyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Ingen dokumentavgift til staten.
- Renter/avdrag fellesgjeld utgjør 4.422 pr. mnd. av felleskostnadene.
- Stor felles takterrasse med nydelig utsikt og gode solforhold.
- Dørcalling med automatisk døråpner.
- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje fra både garasjekjeller og inngangsparti.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i månedlige felleskostnader.
- Vannbåren varme.
- Kabel-tv fra Telia med HD og internett.
- Det er ingen forkjøpsrett.

Det avholdes dugnad etter styrets beslutning. Se mer info i husordensreglene.

Ref. protokoll fra ordinær generalforsamling av 24.05.22:
Innbetaling av engangsbeløp for vedlikehold, subsidiært ta opp lån med pant i eiendomsmassen: Borettslaget har flere større utbedring- og vedlikeholdsoppgaver som er på vent. For å kunne finansiere dette utbedrings- og vedlikeholdsarbeidet er det nødvendig med innbetaling av et engangsbeløp på 1.000.000 kroner (enstemmig vedtatt). Beløpet fordeles i henhold til borettslagets andelsbrøk. Dette innebærer at de største leilighetene betaler ca. 18.000 kroner.

Det ble vedtatt på generalforsamlingen av 24.05.22 å gjøre endel endringer i ordensreglene. Se protokoll fra ordinær generalforsamling av 24.05.22 for detaljer info om endringer (vedlagt i salgsoppgaven).

Det ble også vedtatt å innhente anbud for anskaffelse, drift og vedlikehold av solcelleanlegg. Når styret har vurdert mottatte anbud vil styret innkalle til ekstraordinær generalforsamling for at andelseierne skal kunne stemme over hvorvidt en faktisk skal investere i et solcelleanlegg. Styret vil fremlegge tilstrekkelig med informasjon til at andelseierne kan vurdere og beslutte hvorvidt borettslaget skal anskaffe solcelleanlegg eller ikke. Fase 2, starter dersom generalforsamlingen gir tilslutning til at styret skal innhente anbud for å anskaffe og installere solcelleanlegg på taket av Tangen 16.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 12.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Andelsleilighet beliggende i 4. etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2008. 2 parkeringsplasser og 2 boder i felles garasjekjeller tilhører leiligheten, den ene boden er 5 m2. og den andre boden er 10 m2. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt
våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 2: Mindre endringer ifm badekar på hovedbad utført av Reiersen VVS.
Pkt 12: Ivaretas av borettslaget.
Pkt 13: Zaptec lader montert på vegg ved tilhørende parkeringsplasser.
Pkt 16: Alt vedlikehold ivaretas av borettslaget, og av det som er nevnt her så gjelder det fasade etter hva jeg kjenner til. Kjøpere kan evt. henvende seg til styret i borettslaget for å få mer detaljert informasjon. Utføres i regi av borettslaget.
Pkt 19: Prosjektet Tangen Torv er lagt ut for salg. Det er også tomter i nærheten der utbyggere jobber med å få godkjent prosjekter. Intet av dette vil påvirke utsikt mot sjøen/bystranda.
Pkt 26: Styret i borettslaget jobber med å innhente tilbud på ny fasadekledning samt vurderer generelt vedlikehold. Styret jobber med å utrede om det kan være lønnsomt for borettslaget å investere i solcelleanlegg på taket. For fullstendig og mer detaljert informasjon kan kjøpere ta kontakt med styret i borettslaget, de gjør en strålende jobb.
Pkt 28: Har hørt at dette har vært sett i noen leiligheter.
Tilleggskommentar: Litt avrevet tapet/maling under TV i stuen. Inntraff ifm opphenging av større TV og flytting av kabler.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør vei ned mot bystranda og Tangen. Første bygg på høyre side. Inngang i begynnelsen av bygget (nr. 16). Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Sjelden flott beliggenhet i første linje med vid utsikt over Bystranda, Odderøya, sjøen og Østre havn. Umiddelbar nærhet til alle aktiviteter, men i svært vakre og rolige omgivelser bort fra bilstøy og bylarm. Et sted hvor sansene kan hvile på bystranda, sjøen og fugler, innseilingen til byens båthavner og Festningen, promenader, flotte trær og plener, På mørke kvelder; et flott opplyst Aquarama og opplyste promenader. På flotte sommerdager; et sjarmerende badeliv. Kun noen meter fra Aquarama med alle treningsfasiliteter, helårs bad og spa, diverse servicetilbud innen helse og spisesteder. Videre er det kun en kort og hyggelig spasertur langs Strandpromenaden til Sjøhuset og Fiskebrygga med restauranter og yrende folkeliv i sommerhalvåret.

Tomt

Areal: 5 604 kvm, Eierform: Fellestomt
Parkmessig opparbeidet fellestomt med trivelig areal med nærhet til både elven Otra og Bystranda. Stor felles takterrasse med panoramautsikt over byen og havet. Tomten grenser til flott strandpromenade og Bystranda med fantastiske bademuligheter både fra strand og brygge. Opparbeidet friarealer med lekeplasser like i nærområdet.

Fra leiligheten har man 2 romslige og usjenerte terrasser godt løftet opp fra bakken med fantastisk flott og variert utsikt og med sol fra tidlig formiddag til sen kveld.

Parkering

2 garasjeplasser i u. etg. med automatisk portåpner. En av plassene er større enn normalt.. El-billader følger med. Garasjeplassene er rett ved siden av hverandre og er gunstig plassert nærme heisen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.11.2010. Ferdigattesten gjelder blokk/bygård. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/ forretning/ kontor, tilhører reguleringsplan for Tangen i Kristiansand reguleringsbestemmelser, datert 10.10.2003, samt plan nr 1331 - Tangen B1 - del av - Tangen 1-11, detaljregulering. Planer under arbeid: Tangen 52 - Ellinor Borgi mob 47260023. Detaljreg. for Tangen - felt B1-4 - Elin Aabel Bergland mob 97144754. Plan i nærområdet: Plannr 1331 - Tangen B1, vedlagt.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Dagboknr.: 901404. Tinglyst: 09.10.1943 - Elektriske kraftlinjer.
Dagboknr.: 923. Tinglyst: 29.06.1948 - Erklæring / avtale.
Dagboknr.: 3591. Tinglyst: 16.12.1957 - Best om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 4404. Tinglyst:22.09.1959 -  Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 4246. Tinglyst: 10.08.1961 - Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 4589. Tinglyst: 01.09.1961 - Best. om båt/bryggeplass.
Dagboknr.: 4598.  Tinglyst: 01.09.1961 - Best. om båt/bryggeplass.
Dagboknr.: 249925. Tinglyst: 31.03.2008 - Erklæring/avtale.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på vilkår. Se vedlagte boregler.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

13 600 000,- (Prisantydning) 1 058 737,- (Andel av fellesgjeld) 14 658 737,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 14 667 397,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 11 377,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader, kr. 5.656,- som inneholder: renovasjon, vaktmestertjenester, forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, styre- og revisjonshonorar, kommunale avgifter, eiendomsskatt, renhold / strøm i fellesareal. Vedlikehold, kr. 340,- Avdrag felleslån, kr. 2421,-, Renter felleslån, kr. 2021,-. Tillegsytelser: Telia Tv/ Internett, kr. 339,- Måler: Varmtvann, kr. 600,-.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 1 058 737
Andel fellesformue kr. 1 911

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 12127770067, Den Norske Bank. Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 08.06.2022: 2.34% pa. Antall terminer til innfrielse: 145. Saldo per 08.06.2022: 24 760 442,-. Andel av saldo: 1 058 738,-. Første termin: 26.12.2017Første avdrag: 26.09.2018 ( siste termin 26.06.2058 ). Opprinnelig innfrielse lån (IN): -1. Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): -1. Ordinært gjeldsbrevlån fra 2012.

Lånenummer: 12127770059, Den Norske Bank. Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 08.06.2022: 2.34% pa. Antall terminer til innfrielse: 145. Saldo per 08.06.2022: 46 234 761,-. Andel av saldo: 0. Første termin: 26.12.2017Første avdrag: 26.09.2018 ( siste termin 26.06.2058 ). Opprinnelig innfrielse lån (IN): 2 653 412,-. Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 2 405 492,-.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 200 699,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 4 322 516,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tangen 16, Andelsnr. 10 Orgnr. 988614637 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap (2 stk integrert på kjøkken), komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmasin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0249

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0249. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Tilrettelegging (Kr.14 500) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 14 658 737,-) (Kr.136 000) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Totalt kr. (Kr.173 845)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061636