TANGEN YTTERST

Tangen 106

Prisantydning
10 600 000 kr
Omkostninger
277 700 kr
Andel fellesformue
9 219 kr
Totalpris
10 877 700 kr
Formuesverdi
1 173 972 kr
Formuesverdi sekundær
4 461 092 kr
Felleskostnader
3 875 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2015
Internt bruksareal (BRA‑i)
101 ㎡
Bruksareal
106 ㎡
Tomteareal
4 248 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Lekker påkostet 101 kvm hjørneleilighet med spektakulær utsikt - 2 solrike terrasser -2 flislagte bad - P-plass - Heis

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Vi har gleden av å presentere en av områdets aller best beliggende leiligheter helt ytterst på Tangen med spektakulær utsikt over Oksøy og byfjorden fra stue, spisestue og terrasse. Det er også flott utsikt over Otra og Bystranda fra nordvestvendt terrasse. Leiligheten har god takhøyde og store vindusflater noe som gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Her kan vi by på stor og romslig stue, 2 romslige usjenerte flislagte terrasser på 12 kvm med utgang fra stue og terrasse på 12 kvm med morgen og ettermiddags/kveldsol med utgang fra soverom og kjøkken. Leiligheten ligger usjenert til med lite innsyn. Lekkert og innholdsrikt med blant annet hall, stor og romslig stue med spisestue, 2 gode soverom, 2 lekre flislagte bad, lekkert kjøkken med integrerte høykvalitets hvitevarer og praktisk vaskerom. Garasjeplass i lukket garasjeanlegg er inkludert i prisen. Dette er en eksklusiv og betydelig oppgradert eierleilighet med fantastiske sol og utsiktsforhold som bør sees for å få det rette inntrykket!

3. etasje:

Romslig gang med downlights i tak og skyvedørsgarderobe. Lys, pen og meget romslig stue med downlights i tak, god takhøyde, store og gode vindusflater mot den nydelige sjøutsikten og utgang til stor, solrik, usjenert og flislagt terrasse på 12 kvm. med sol fra morgen til ettermiddag.

Kjøkken med downlights, eksklusiv påkostet kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren Strai kjøkken med meget god skap- og benkeplass, lys over benk, integrerte høykvalitets hvitevarer (helt kjøleskap, helt fryseskap, induksjonstopp, stekeovn, vinskap og oppvaskmaskin) og god spiseplass. Flott utsikt over Bystranda og mot båthavna og Festninga fra kjøkkenvindu. Utgang til 12 kvm. terrasse med ettermiddags/kveldssol. Lekkert flislagt bad/wc med downlights, vegghengt toalett, dusjhjørne og lekker og romslig baderomsinnredning. Flott flislagt bad/wc nr. 2 med downlights, vegghengt toalett, dusjhjørne og flott baderomsinnredning. 2 gode soverom hvorav hovedsoverom har godt med garderobeskap og direkte inngang til bad. Soverom 1 har garderobeskap. Separat og praktisk vaskerom med vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Parkeringsplass i oppvarmet garasjeanlegg medfølger leiligheten.

Bod i kjeller.

Felles sykkelbod i kjeller.

Velkommen på visning.

Oppvarming

Bygget er tilknyttet fjernvarmenettet for Kristiansand, for oppvarming av varmt forbruksvann, samt vannbåren varme i form av gulvvarme i gang, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom og begge bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Leiligheten ligger på Tangen Ytterst, i Kvadraturens randssone, Adkomst blir skiltet med Sørmeglerens visningsskilt ved fellesvisning.

Parkering

Med denne leiligheter følger det 1XL parkeringsplass (nr. 99), en XL med EL lader. Det gjøres oppmerksom på at p-plassen er en HC-plass.

XL plassen er kjøpt av eier, men kan mistes kommer det inn noen med HC bevis.
Tilrettelagte parkeringsplasser er forbeholdt beboere som på grunn av nedsatt funksjonsevne har et dokumentert behov for tilrettelagt plass. Et slikt dokumentert behov vil være et gyldig parkeringskort for forflytningshemmet. Disse beboerne har krav på å få tilgang til plassen mot et midlertidig bytte av egen parkeringsplass. Se vedtektenes punkt 2.5 for mer utfyllende info.

Beliggenhet

Beliggenhet av de sjeldne helt i front/randsonen med fantastisk utsikt over Oksøy og sjøen fra terrasse og stue. Det er også fin utsikt mot bystranda og Festninga fra den nordvestvendte terrassen. Fra kjøkken er det fin utsikt mot Bystranda og Festninga. Eiendommen er omringet av sjønære omgivelser med sol fra morgen til sene kveld. Leiligheten ligger med svært gode sol- og utsiktsforhold vendt mot Byfjorden ytterst på Tangen. Sol fra tidlig morgen til langt på kveld

Området er regnet som et av Kvadraturens mest attraktive områder og tilbyr i gangavstand på et bredt tilbud av aktiviteter i Aquarama, Kilden i tillegg til et rikt utvalg av restauranter og servicetilbud like i nærheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.11.2016. Ferdigattesten gjelder store sammenbygde boligbygg på 5 etasjer eller mer / oppføring. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1359, reguleringsbestemmelser for detaljregulering Tangen, felt B2-6, datert 11.09.2013, samt kommunedelplan: nr. 1264 - for Kvadraturen og Vestre havn del 1 - Kvadraturen 2011-2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Dersom en eier ønsker å leie ut boligen til andre, må styret orienteres.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
13.06.2014 - Dokumentnr: 480481 - Best. om adkomstrett. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Bestemmelse om gangrett for allmennheten.
21.10.2015 - Dokumentnr: 973218 - Best. om vann/kloakkledning. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, telefonledning/telesentral og mur. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
21.10.2015 - Dokumentnr: 973218 - Bestemmelse om gjerde.
13.06.2014 - Dokumentnr: 480481 - Best. om adkomstrett. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Bestemmelse om gangrett for allmennheten.
21.10.2015 - Dokumentnr: 973218 - Best. om vann/kloakkledning. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, telefonledning/telesentral og mur. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
21.10.2015 - Dokumentnr: 973218 - Bestemmelse om gjerde.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 265 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 277 700,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 12.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato 06.03.24. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 3.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2015. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin, komfyr/stekeovn/koketopp og helt fryseskap. I tillegg medfølger også vinskap.
Bokhylla i stua følger ikke med.

Diverse

Sameiet på Tangen Ytterst har i tillegg to gjesteleiligheter med tilhørende fellesrom på tilsammen ca. 150 kvm. som er tilgjengelige for alle beboere.

- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon.
- Selveierleilighet uten andel fellesgjeld. Lave månedlige felleskostnader.
- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje.
- Ekstra stor bod i underetasje.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.

Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
13.06.2014 - Dokumentnr: 480481 - Best. om adkomstrett. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Bestemmelse om gangrett for allmennheten.
21.10.2015 - Dokumentnr: 973218 - Best. om vann/kloakkledning. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, telefonledning/telesentral og mur. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
21.10.2015 - Dokumentnr: 973218 - Bestemmelse om gjerde.
13.06.2014 - Dokumentnr: 480481 - Best. om adkomstrett. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Bestemmelse om gangrett for allmennheten.
21.10.2015 - Dokumentnr: 973218 - Best. om vann/kloakkledning. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, telefonledning/telesentral og mur. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
21.10.2015 - Dokumentnr: 973218 - Bestemmelse om gjerde.

Polisenummer

SP0002599390

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 5: Har sameiet hatt problemer med fukt, vann eller oversvømmelse i byggets kjeller eller underetasje? Vann på gulv i vinter grunnet snø på biler.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er under tvangssalg og oppdraget er gitt av Tingretten. I denne forbindelse er det viktig for kjøper å være oppmerksom på at det er begrenset adgang til å påberope seg feil og mangler ved eiendommen. Eiendommen bør derfor befares sammen med en bygningskyndig. Det gjøres videre oppmerksom på at det gjelder spesielle regler for budgivning, overtakelse og utgifter som kan påbeløpe for kjøper. Disse vil du få opplyst ved henvendelse Sørmegleren. Henviser for øvrig til lov om tvangsfullbyrdelse av 26.juni 1992 kap. 11 og 12. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Budgivning

Ved tvangssalg gjelder spesielle regler for budgivning, jfr. Tvangfullbyrdelsesloven § 11-26. Budskjema ligger vedlagt og rådgivning fås hos Sørmegleren.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: 2AD48BB1-FD31-4804-892A-77EF7EF294E6