Tangen

Tangen 104

Prisantydning
13 750 000 kr
Omkostninger
355 620 kr
Andel fellesformue
10 812 kr
Totalpris
14 105 620 kr
Formuesverdi
1 049 357 kr
Formuesverdi sekundær
3 777 686 kr
Felleskostnader
5 129 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
15 836 kr / år
Byggeår
2015
P-rom
114 ㎡
Bruksareal
114 ㎡
Tomteareal
4 248 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Tangen Ytterst - Lekker påkostet og romslig selveier med spektakulær utsikt, 2 store terrasser, 2 bad og 2 p-plasser

Om eiendommen

Innhold

Lekker betydelig påkostet eierleilighet med fantastisk utsikt, store solrike flislagte terrasser, 2 garasjeplasser i kjeller og heis direkte opp til leilighetens etasje. Meget praktisk og funksjonelt.

5. etasje:
Romslig gang med downlights i tak og plassbygde garderobeskap, Lys pen og meget romslig stue med med god takhøyde, store og gode vindusflater mot den nydelige sjøutsikten, flott gasspeis og utgang til stor solrik usjenert terrasse. Kjøkken med downlights, eksklusiv påkostet Unoform kjøkkeninnredning med meget god skap/og benkeplass, Corian benkeplater, integrerte høykvalitets hvitevarer fra Gaggenau ( ekstra bred induksjonstopp, stekeovn, kombinert damp/stekeovn, oppvaskmaskin, helt kjøleskap og helt fryseskap), praktisk og funksjonell kjøkkenøy med spiseplass. Nydelig utsikt over sjøen. Stue 2/spisestue med downlights i tak. Flislagt bad/wc med downlights, vegghengt toalett, dusjhjørne og Unoform baderomsinnredning. Lekkert og romslig flislagt bad/wc nr. 2 (hovedbad) med downlights, vegghengt toalett, badekar, dusjhjørne og flott og romslig Unoform baderomsinnredning med dobbel servant.. 3 gode soverom hvorav hovedsoverom har direkte inngang til hovedbad. Seperat flislagt praktisk vaskerom med godt med innredning, vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

2 parkeringsplasser i oppvarmet garasjeanlegg medfølger leiligheten.
1 romslig bod  i kjeller.
Felles sykkelbod i kjeller.

Standard

Vi har gleden av å presentere en av områdets aller best beliggende leiligheter helt ytterst på Tangen med spektakulær utsikt over Oksøy, byfjorden og Odderøya. Leiligheten har god takhøyde og store vindusflater noe som gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Her kan vi by på stor og romslig stue, stor usjenert flislagt terrasse på hele 25 kvm med utgang fra stue og stor balkong på 15 kvm med kveldsol med utgang fra soverom. Leiligheten ligger usjenert til med lite innsyn. Lekkert og meget innholdsrikt med blant annet hall, stor og romslig stue med flott gasspeis, seperat spisestue, 3 gode soverom,  2 lekre oppgraderte flislagte bad, lekker Unoform kjøkkeninnredning med integrerte høykvalitets hvitevarer fra Gaggenau og praktisk vaskerom.

2 garasjeplasser i lukket garasjeanlegg er inkludert i prisen. Garasjeplassene er gunstig plassert like ved heisen.

Dette er en meget eksklusiv og betydelig oppgradert eierleilighet med fantastiske sol og utsiktsforhold som bør sees for å få det rette inntrykket!

Velkommen på visning.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 114 kvm

P-rom: Gang, 3 soverom, 2 bad, vaskerom og stue/kjøkken. Alle rom er p-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2015 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Bygget er tilknyttet fjernvarmenettet for Kristiansand, for oppvarming av varmt forbruksvann, samt vannbåren varme i form av gulvvarme i gang, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom og begge bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Sameiet på Tangen Ytterst har i tillegg to gjesteleiligheter med tilhørende fellesrom på tilsammen ca. 150 kvm. som er tilgjengelige for alle beboere.

- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon.
- Selveierleilighet uten andel fellesgjeld. Lave månedlige felleskostnader.
- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje.
- Ekstra stor bod i underetasje.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.
- Automatiske screens i kjøkken.
- Sentralstøvsuger.
- Utstrakt bruk av ledbelysning.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Boligtakst AS den 15.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i bygg fra 2015. Leiligheten fremstår med normal god teknisk stand. Ingen vesentlige avvik ble registrert ved befaringen. Det er kun leiligheten som er kontrollert (innvendig) samt enkelte forhold vedrørende balkongen. Evt. tilhørende boder, parkering ol. er ikke kontrollert eller befart. For øvrig må hele rapporten leses.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Pga fargeforskjell på fliser da bygget var nytt, ble det lagt nye fliser på hovedbadet. På vegg ble det lagt flis på flis.
Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, som reklamasjon ved overtakelse. Arbeid utført av BRG.
Pkt. 6: Sameiet følger opp en reklamasjon ovenfor utbygger for fukt i deler av p-kjeller.
Pkt. 13: Ladeboks el-bil tilknyttet fellesmåler med egen internmåler. Avregnes av sameiet.
Pkt. 25: Kjenner du til om sameiet/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Ja, oppfølging av noe reklamasjoner ovenfor utbygger.

Tilleggskommentar:
Parketten i store deler av leiligheten ble byttet av BRG i 2020 som en reklamasjonssak.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Leiligheten ligger på Tangen Ytterst, i Kvadraturens randssone, Adkomst blir skiltet med Sørmeglerens visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Beliggenhet av de sjeldne helt i front/randsonen med fantastisk 180 graders utsikt over Oksøy, innseilinga, sjøen og Odderøya fra terrasse og stue. Eiendommen er omringet av sjønære omgivelser med sol fra morgen til sene kveld. Leiligheten ligger med svært gode sol- og utsiktsforhold vendt mot Byfjorden ytterst på Tangen. Sol fra tidlig morgen til sent på kveld. Området er regnet som et av Kvadraturens mest attraktive områder og tilbyr i gangavstand på et bredt tilbud av aktiviteter i Aquarama, Kilden i tillegg til et rikt utvalg av restauranter og servicetilbud like i nærheten.

Tomt

Areal: 4 248 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fast belegg: Alle materialer er varige og sunne. Beplantning: Frodig vegetasjon sammensatt av arter med variasjon i høyde, farge og vekstform. Utvendig belysning: Veggarmatur av solid utførelse av gangstier, hovedinnganger og på husfasader. Felles tomt som er pent opparbeidet. Flott opparbeidet parkanlegg med vakre grøntarealer like ved. Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjoneringsbegjæring / sameievedtekter.

Parkering

2 parkeringsplasser i lukket garasjeanlegg i kjeller er inkludert i handelen. Oplegg for El-billader. Ellers gateparkering etter offentlige gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.11.2016. Ferdigattesten gjelder store sammenbygde boligbygg på 5 etg. eller mer / oppføring. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1359, reguleringsbestemmelser for detaljregulering Tangen, felt B2-6, datert 11.09.2013, samt kommunedelplan: detaljregulering for Tangen B2-6, plan nr. p-1359, revidert: 16.05.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 480481. Tinglyst: 13.06.2014. Best. om adkomstrett. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Bestemmelse om gangrett for allmennheten. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr.: 973218. Tinglyst: 21.10.2015. Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m., bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, bestemmelse om telefonledning/telesentral, bestemmelse om mur, pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 973218. Tinglyst: 21.10.2015. Bestemmelse om gjerde.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Dersom en eier ønsker å leie ut boligen til andre, må styret orienteres.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
· Det er båndtvang hele året for alle typer dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom.
· Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom.

Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda eller i fellespark.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse av ny eier kreves ikke.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

13 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 343 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 750 000,-)) 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 355 620,- (Omkostninger totalt) 14 105 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 836 pr. år Eiendomsskatt for år 2022.

Felleskostnader

Kr. 5 129,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter kr. 3325,- kommunale avgifter, renovasjon, felles forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, renhold fellesareal, vaktmestertjenester, energi/strøm fellesareal, Telia TV kr. 247,-, Telia bredbånd kr. 92,-, filterskifte og målerdata Techem kr. 215,-, styre- og revisjonshonorar. Elmåler garasje kr. 250,-, garasjeplass nr. 78 kr. 100,- og garasjeplass nr. 79 kr. 100,-. Akonto fjernvarme kr. 800,-.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld.
Andel fellesformue kr. 10 812 pr. 05.07.22

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 049 357,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 3 777 686,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tangen 104, Gnr. 150 Bnr. 1823 Snr. 30 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 114/8741

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin, dampovn og fryseskap.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.
 

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0281

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0281. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 13 750 000,-) (Kr.137 500) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.175 450)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062654