Skien - Gråten

Tamburgata 23

Byggeår
1960
Internt bruksareal (BRA‑i)
171 ㎡
Bruksareal
171 ㎡
Tomteareal
528 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Påkostet enebolig med sentral beliggenhet. 4 soverom og 2 kjøkken. Mulig utleie i egen bolig. Enkel garasje.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen inneholder følgende:
1.etg: Entré, bad, kjøkken, soverom 1, soverom 2, soverom 3, stue 1 og stue 2.
U.etg: Kjellerstue, bad, kjøkken, stue, kontor/hobbyrom og soverom 4.

Enkel garasje.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming - varmekabler og varmepumpe x 2. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på egen tomt og i enkel garasje. Gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Ellers er det parkering etter områdets bestemmelser.

Beliggenhet

Eiendommen har en barnevennlig og attraktiv beliggenhet på Gråten i Skien. Boligen ligger i et stille og rolig boområde. Dagligvarebutikk ligger rett over gata, Meny Saga eller på Coop Extra.

Fra eiendommen er det kort vei til både Moflata og Kjørbekkhøgda barneskole, samt kort kjøretur til Lunde barneskole. Det er også både ungdomsskole og videregående skoler innenfor 3 kilometer fra boligen samt et godt utvalg av flere barnehager i gangavstand.

I boligens nærområde ligger blant annet Skien Fritidspark med svømmehall, skøytebane og idrettshall samt flere uteaktiviteter for både store og små. I tillegg kan flere flotte turområder og løyper benyttes. Herkules og Arkaden kjøpesenter er en liten kjøretur unna med alle nødvendige butikker.

Her er det kort vei til alle nødvendige fasiliteter.

Kollektiv transport like ved.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på "tilbygg til enebolig" datert 10.oky. 1972. . At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Se vedlagt kart for vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse- nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, gul sone iht. T-1442, Rød sone iht. T-1442 i kommuneplan (25.05.2023). På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen er hos kommunen registrert som enebolig. Mulighet for utleie i del av egen bolig i underetasjen, men ikke godkjent som separat utleiedel. Det må være kommunikasjon mellom enhetene, trappen innvendig må være intakt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/220/829:
19.09.1959 - Dokumentnr: 2448 - Bestemmelse om vannledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt

16.04.1959 - Dokumentnr: 904 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:220 Bnr:120

01.01.2020 - Dokumentnr: 1623336 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:220 Bnr:829

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 92 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 108 720,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Tamburgata 23!

Boligen har siden kjøp gått gjennom vesentlig påkostninger og fremstår som godt holdt.

1.ETG:
ENTRE/GANG
Hyggelig entré med god plass til å henge og sette fra seg yttertøy. Her er det laminat på gulv, malte vegger og lysmalt himling. Tilgang til loft via gang. El-anlegget står i gangen.

BAD
Bad med fliser og varme på gulv, fliser på vegger og lysmalt himling med downlights. Badet er utstyrt med dobbel servant med underskap, speil på oppbevaring, vegghengt klosett, dusjnisje og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

SOVEROM 1, 2 OG 3
I boligens hovedetasje er det hele 3 soverom. Her er det laminat på gulv, mdf på vegger og lysmalt himling. Alle rom med god størrelse. Skyvedørsgarderobe på soverom mot nord.

KJØKKEN
Pent kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter i over- og underskap. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Godt med benkeplass for dem som er glad i å lage mat. Laminat på gulv, malte vegger, mosaikkfliser mellom benkeplate og overskap, og takess i himling, samt downlights.

STUE 1 OG 2
I hovedetasjen er det 2 stuedeler, hvorav en ligger litt lavere. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det laminat på gulv, malte vegger og lysmalt himling. Mitsubishi varmepumpe fra 2019, montert 2020.

U.ETG
KJELLERSTUE
Romslig kjellerstue med direkte adkomst fra stuen i 1.etg. Laminat på gulv, malt vegger og lysmalt himling. Her er det god plass til ønsket møblement. Varmepumpe fra Tosihuba og åpen peisovn.

KJØKKEN/STUE
Nytt kjøkken (2023) fra AUBO med integrert ovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Her er det laminat på gulv, mdf på vegger og lysmalt himling med downlights. Muligheter for tv-seksjon og sofagruppe.

BAD
Meget smakfullt bad (2022) i u.etg med flott fliser. Her er det fliser og varme på gulv, fliser på vegger og lysmalt himling med downlights. Badet er utstyrt med servant med underskap, speil, klosett, dusjnisje og vv-tank. Tilgang til rør-i-rør.

HOBBYROM OG SOVEROM 4
Der er det laminat på gulv, mdf på vegger og lysamlt himling.

INNGANG
Det er egen adkomst til underetasjen. Overbygget trappegang.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82230192. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/220/829:
19.09.1959 - Dokumentnr: 2448 - Bestemmelse om vannledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt

16.04.1959 - Dokumentnr: 904 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:220 Bnr:120

01.01.2020 - Dokumentnr: 1623336 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:220 Bnr:829

Byggemåte

Grunnmur med støpte blokker. Yttervegger i bindingsverk. Utvendig kledning består av stående trepanel (tømmermannskledning). Boligens vinduer består av 2-lags isolerglass. Takkonstruksjon i tre tekket med takstein.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 1,40 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 14.500,- og markedspakke kr 16.000,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
Produktnr: 959570FD-CC92-4D1C-B858-6E110D8B74FB Kategori: