Åseral

Takhomtjønnvegen 15

Kommunale avgifter
8 515 kr / år
Byggeår
2005
P-rom
66 ㎡
Bruksareal
70 ㎡
Tomteareal
770 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid Panorama - Attraktiv beliggende vertikaldelt hytte med flott utsikt til skiløypen

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Entré, stue/kjøkken, bad, bod og soverom. Utvendig bod.
Loft: Loftstue og 2 soverom (soverom har ikke store nok vinduer for rømning eller lysflater i rom ment for varig opphold).

Standard

Innbydende del av vertikaldelt hytte med meget flott beliggenhet. Innhold 1.etg.: Entré med garderobeplass. Stue med peisovn, spiseplass og utgang terrasse. Åpen kjøkkenløsning med pen innredning. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Bad med dusjkabinett, wc, opplegg vaskemaskin og baderomsinnredning. Badet har inngang bod (kan sette inn benk og ovn hvis man ønsker badstue. 1 soverom og utvendig bod ved inngangspartiet. Loft: Har stor loftstue med vinduer på begge sider. 2 soverom (soverom har ikke store nok vinduer for rømning eller lysflater i rom ment for varig opphold).

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 70 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 52 m²  - Loft 18 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Bad, stue/kjøkken, soverom, entrè.
1. etasje - S-rom inkl.: Utv. bod, bod.
Loft - P-rom inkl.: Soverom, soverom, stue.

Ikke store nok vinduer loft for rømning eller lysflater i rom ment for varig opphold.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2005 i følge Åseral kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Varmekabler i gulv i entré, stue/kjøkken og bad. Peisovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 28.02.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Del av vertikaldelt tomannsbolig. Etablert nyere hyttefelt, like ved skiløype og mange andre gode kvaliteter. Godt utnyttet planløsning utfra størrelse.
Hytten fremstår hovedsaklig i normal teknisk i stand utfra alder, enkelte merknader kommentert i rapporten.
Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse.
Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak.
Grunnet snø på befaringsdagen er lite av de utvendige flater og bygningsdeler kontrollert. Det tas forbehold om skjulte feil og mangler/avvik.
Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Innvendig > Pipe og ildsted:
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ukjent om det er krav til større avstand mellom trepanel og feieluke i stue, liten avstand.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kun håndløper en side, dagens krav tilsier det skal være på begge sider. Trappen er smal, og rekkverk
begge sider ansees nok neppe som noe optimal løsning. Trappen er bratt.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er avvik: Veggplatene er ikke fuktbestandige. De bør derav ikke eksponeres for direkte vannbelastning. Les kommentar egenerklæring.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Lite fall mot sluk i rommet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Liten tilgang under kabinett, ikke mulig å kavlitetssikre membranløsning.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det er avvik: Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det er avvik: Funksjon til rør i rør er at evt lekkasjevann skal ledes til fordelerskap og deretter i drensrør ned til rom med sluk. Det er sluk ved bereder, men det er også trelister, så usikkert om membranløsning eller om evt lekkasjevann vil gjøre skade på treverk mm.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringskap plassert i bod og har automatsikringer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja, Det er en sprekk i hjørnet på veggen mellom bad og soverom.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 til Hornnes, ta til venstre i rundkjøring ved Esso bensinstasjon. Følg skilt til Bortelid. Ta første vei til høyre etter innkjøring til alpinanlegget. Følg Panoramavegen oppover til avkjøringen til Takhomtjønnvegen på venstre hånd og hytten ligger rett frem og er merket med til salgs plakat fra Sørmegleren. Fellesvisning vil bli skiltet.

Beliggenhet

Attraktiv og solrik beliggenhet på Bortelid Panorama 3 med nydelig utsikt mot skiløypen (Bjørnen løypa) og fjellheimen.  Oppkjørte skiløyper og fantastisk turterreng rett utenfor døren. Alpinanlegg, skistadion og matbutikk i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Liten tjønn rett ved hytten. Det kan også nevnes blant annet sandstrand, frisbeegolf bane, minigolf,  sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere i nærheten. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand 110 fra Mandal, 127km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Tomt

Areal: 770 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 3537

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Knut Repstad. Årlig festeavgift er pr. 3 537 kr. 2023. Festeavgiften ble sist regulert 2019 og indeksreguleres hver femte år iht. festekontrakten. Festetid: 80 år, regnet fra 01.11.2003. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger tinglyst forkjøpsrett for grunneier. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Biloppstillingsplasser ved hytten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.06.2005. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig med to enheter - Takhomtjønnvegen 15 og 17. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsbestemmelser til bebyggelsesplan for Grønalia, datert 10.06.2004. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Deler av eiendommen er regulert til privat vei (24 kvm).

Vei / Vann / Avløp

Adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt. Tilknyttet offentlig vann- og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 5812 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 03.12.2003
festetid: 80 år. Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:187 Snr:2
Årlig festeavgift: NOK 3.000. Bestemmelser om regulering av leien
Festeren har rett til å overdra og pantsette festeretten. Med flere bestemmelser
Overført fra: 4224-9/187. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 417 - Seksjonering. Tinglyst: 26.01.2005
opprettet seksjoner:
snr: 1. formål: Bolig. sameiebrøk: 1/2.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Dokumentavgift) 66 470,- (Omkostninger totalt) 2 256 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 515 pr. år
Abonnementsgebyr vann kr. 950,-, abonnementsgebyr avløp kr. 3 592,-, målerleie kr. 457,-, feiing kr. 443,- pr. pipeløp og renovasjon kr. 3 073,-. I tillegg kommer forbruksavgift vann kr. 21,- pr. m3 og avløp kr. 56,-.

Faste løpende kostnader

Fjellparkavgift, løypepreparering og aktivitetstilbud på Bortelid kr. 1 518,-
Brøyteavgift, privat parkering ved hytta kr. 5 535,-

Formuesverdi

Kr.  531 468,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Takhomtjønnvegen 15, Gnr. 9 Bnr. 187 Snr. 1 i Åseral kommune. Sameiebrøk: 1/2

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvasmaskin.
Selges fullt møblert, bortsett fra noen ting i kjøkkenskap. Benk på utsiden følger ikke med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-23-0020

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-23-0020. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.10 900) Eierskifteforsikring (Kr.8 900) Provisjon (inkl. alle visninger) (Kr.54 750) Tilrettelegging (Kr.14 000) Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen (Kr.5 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.97 625)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3069048