"Vessia"

Svingen 3

Prisantydning
2 200 000 kr
Omkostninger
71 300 kr
Totalpris
2 271 300 kr
Formuesverdi
500 000 kr
Formuesverdi sekundær
1 537 946 kr
Byggeår
1881
Internt bruksareal (BRA‑i)
95 ㎡
Bruksareal
113 ㎡
Tomteareal
475 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Enebolig m/ 2 innganger, 2 kjøkken, 2 bad og 2 stuer. Fullt utleid. Sentral beliggenhet i Porsgrunn. Solrikt.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen inneholder følgende:
1. etasje: Entré, gang, bad, stue/kjøkken og soverom.
2. etasje: Entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue og 2 soverom.
- I tillegg til et eldre uthus.

Oppvarming

Strøm og vedfyring

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

I nærområdet.

Skolekrets

Vestsiden

Offentlig kommunikasjon

I nærheten

Beliggenhet

Enebolig beliggende på vestsiden i Porsgrunn med nærhet til byen - gangavstand. Nærhet til forretninger på blant annet PP-senteret, Porselensfabrikken, skole, barnehager og veldig gode bussforbindelser. Til Down Town i Porsgrunn er det Ca. 1 kilometer. Stille og rolig gate med lite trafikk.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Vannmåler er installert.

Reguleringsplan

Boligen er en del av kommuneplan/del plan fra 2019 og er godkjent til Boligbebyggelse, nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. Videre så ligger boligen under reguleringsbestemmelsene for området mellom Moldhaugen, Vestheimvegen, Skogvegen, Vemmervegen og Kirkegata, Porsgrunn Vest.

Pågående planarbeid: Ja, igangsatt kommunedelplan RV36.

Boligen har vernestatus: D og er Sefrakregistrert. Alle utvendige endringer må avklares med kommunen

Adgang for utleie

Boligen er godkjent med kun en boenhet. boligen er horisontaldelt med to leiligheter - endringen er ikke søkt omsøkt hos Porsgrunn kommune. Rommene i huset er godkjent til varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar risiko og ansvar for eventuelle pålegg/søknader som følger av dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 55.000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr. 71 300,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Se tilstandsrapport.

Standard

Velkommen til Svingen 3!

1 etasje:
Entre har laminat på gulv, på vegg er det malt strie og panel i himling er malt. Soverom i første etasje har malt panel og malte panelplater på vegg, på gulv er det laminat og i himling er det malte takessplater. Gang har laminat på gulv, malte vegger med strie og malt slett himling. Her er det garderobeskap med god plass. På bad er det flis på gulv, malte plater på vegg og malt panel i himling. Bad har flis på gulv, malte plater på vegg. Det er dusjkabinett, frittstående toalett og enkel servant med skapplass under. Opplegg for vaskemaskin i naborommet.

2 etasje:
Stue har laminat på gulv, panel på vegg og himling. Gang har panel på vegger og i himling, på gulv er det laminat. På begge soverommene er det panel på vegger og i himling, på gulv er det laminat på gulv. Kjøkken har hvite fronter laminert benkeplate, avtrekksvifte over komfyr, malt panel på vegg og laminat på gulvet, kjøkken fremstår som oppusset i nyere tid. Bad har belegg på gulv, baderomsplater og panel på vegg. Det er frittstående toalett, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og enkel servant.

Kjeller:
Gulv i kjeller i betong, grunnmurer med stablet sparestein, over grunnmur antas yttervegger å være reisverksvegger.

Vinduer i boligen med varierende alder, enkelte trenger vedlikehold. Vinduer som er sjekket er fra 80 tallet til 2008 enkelte med ukjent årstall, så dem er byttet ved behov. Generelt en ok bruks standard ut ifra byggeår, normal bruks og aldringsslitasje. Noe skjevheter må påregnes sammen med at vedlikehold må påregnes, merk at bygget har blitt noen år. Ved oppføringstidspunktet var det andre krav med tanke på f.eks. tetthet, isolering dokumentasjon som gjaldt.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 24.01.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Kledning; råte på østsiden.
For lavt rekkverk.
Ytterdør med svak tetting.
Tak med skjevheter og registrert flyvehull i form av skadedyr.
Eldre tak.
Spor etter mus på loft.
Enkelte vinduer er slitt.
Det mangler snøfangere.
Skjevheter i etasjeskille.
Ikke radonmålt. Kryprom er vanskelig å besiktige, vurderes som risikokontruksjon.
Baderommene er utgått på dato og har behov for renovering.
Vaskemaskin lekker.
Avtrekk er dårlig på kjøkken.
Mangler dokumentasjon på arbeid på EL-anlegg.
Brannslukkingsapparat er for gammelt.
Dårlig terrengforhold, mot huset fra fjell på baksiden. Eldre grunnmur med sprekker - behov for vedlikehold.

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking, Utvendig > Nedløp og beslag, Utvendig > Veggkonstruksjon , Utvendig > Takkonstruksjon/Loft, Utvendig > Vinduer med enkle glass,
Utvendig > Vinduer fra 2000 og 1999, Utvendig > Ytterdører 2, Innvendig > Overflater, Innvendig > Radon, Innvendig > Krypkjeller, Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater -vegger og himling, Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater- Gulv, Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran
og tettesjikt, Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon, Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Avtrekk, Tekniske installasjoner > Vannledninger, Tekniske installasjoner > Avløpsrør, Tekniske installasjoner > Ventilasjon, Tekniske installasjoner > Varmtvannstank, Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter,
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Avtales nærmere med selger i forhold til hva som er leietagers og selgers sitt.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er registrert som enebolig. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Takstmann sier følgende: Bolig byggemeldt som enebolig med innvendig trapp mellom 1. etasje og 2. etasje. Det er idag kun utvendig tilkomst til 2. etasje og boligen består dermed av 2 bruksenheter. Forholdet er ikke byggesøkt og krever ansvarsbelagt byggeøknad med godkjenning av arbeider og utførelse.

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen selv. Vedlagte tilstandsrapport er med det, den viktigste informasjonskilden til byggets tilstand. Anbefaler interessenter å ta med seg kyndige personer hvis man ikke innehar noe kunnskap selv på byggteknisk.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt. 

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Byggemåte

Enebolig over to etasjer oppført i 1881. Boligen har blitt oppgradert ved behov og fremstår med en ok standard utfra byggeår på befaringsdagen. Antatt oppført i gode og kjente konstruksjoner med den byggemåten som var vanlig ved oppføringstidspunktet med reisverksvegger og plassbygd saltak.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Vern/SEFRAK

Verneklasse D. Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no. 

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ikke bebodd eiendommen selv og har ikke så god kjennskap til tilstand eller bruk. Vedlagte selgers egenerklæring er derfor lite utfyllet. 

Visning

mandag 22. juli
kl. 16:00-17:00
Produktnummer: A3A97425-B7B1-44FF-A8CE-5342189E95CB Kategori: