Nordagutu

Svevalivegen 69

Prisantydning
3 090 000 kr
Omkostninger
93 720 kr
Totalpris
3 183 720 kr
Formuesverdi
694 423 kr
Formuesverdi sekundær
2 499 922 kr
Byggeår
2007
P-rom
178 ㎡
Bruksareal
184 ㎡
Tomteareal
1 014 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott og nyere enebolig fra 2007. Dobbel garasje - 44 kvm. Pent opparbeidet tomt - ca. 1 mål. Flott utsikt!

Om eiendommen

Innhold

Eneboligen inneholder følgende:
1.etg: Entré, trappegang, teknisk/bod, soverom 1, bad, stue, kjøkken og vaskerom.
2.etg: Loftstue, soverom 2, soverom 3, soverom 4 og wc/bad.

Garasje med tilhørende bod - i tillegg lagring på loft.

Standard

Velkommen til Svevalivegen 69!

ENTRÈ
Entré med god plass. Her er det lett adkomst til teknisk rom - her finner du elektrisk anlegg og sentralstøvsuger. I entréen er det fliser og varme på gulv, mdf på vegger og mdf i himling. Varmepumpe fra Fujitusu i entréen.

BAD
Pent bad med fliser og varme på gulv, fliser på vegger og mdf i himling. Her er det servant med underskap, dusjkabinett, vegghengt skap og klosett.

SOVEROM 1
Romslig soverom i 1.etg. Her er det parkett på gulv, mdf på vegger og mdf i himling. Stor skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter.

STUE
Stor stue med god plass til tv-avdeling og spiseavdeling. Her er det parkett på gulv, mdf på vegger og mdf i himling. Store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Peisovn til kalde stunder. Dør ut til koselig terrasse..

KJØKKEN
Delikat kjøkken fra Sigdal. Her er et gode lagringsmuligheter i over- og underskap. God plass til spisebord. Hvitevarer medfølger i handelen.

VASKEROM
Praktisk vaskerom med egen inngang, Her er det belegg på gulv, mdf på vegger og mdf i himling. Fordelaktig benkeplass, varmtvannstank, utslagsvask, vaskemaskin, overskap og sideskap. Her har til tilgang til rør-i-rør og "sentral" for ventilasjonsanlegg.
2.ETG
LOFTSTUE
Romslig loftstue med parkett, mdf på vegger og mdf i himling. Her er det god plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Fra loftstue er det dør ut til balkong med flott utsikt. I tilknytning til stua er det praktisk bodrom. Loftsluke i stuen.

BAD
Pent bad med belegg på gulv, våtromsplater på vegger og mdf i himling. badet er utstyrt med servant med underskap, dusjkabinett, klosett og vegghengt skap. Tilgang til knekott fra bad - her finner du ventilasjonsanlegget.

SOVEROM 1, 2 OG 3
I 2.etg er det tre romslige soverom. Her er det parkett på gulv, mdf på vegger og mdf i himling. Det er knekott på alle soverom.

Arealer med beskrivelse

ENEBOLIG
P-ROM: 178 kvm
BRA: 184 kvm

DOBBEL GARASJE
BRA: 44 kvm

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Soverom i 2.etg mot sørøst er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis "disponibelt rom". Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

2007 i følge Midt-Telemark kommune.

Bygningen er bygget isolerte ringmurselementer og støpt gulv på mark. Trebjelkelag som etasjeskiller. Yttervegger består av reisverksvegger med trepanel som utvendig kledning.  Yttertak er tekket med betongstein.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Robotklipper medfølger i handelen - selger informerer om at robotklipper er fra ca. 2016/17.

Selger opplyser om at sentralstøvsuger har aldri vært i bruk. Ledning til støvsuger ligger i knekott i 2.etg.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Terje Sandersen den 23.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

TG 2
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Eneboligen ligger på Nordagutu i et etablert og rolig boligfelt med kort vei til idrettsanlegg. Boligen har flott utsikt mot vest som også gir gode solforhold på kveldstid. Kort vei til barnehage, dagligvarebutikk og flotte turområder.

Tomt

Areal: 1 014 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med grus i gårdsplass og belegningsstein. Trivelig uteområdet med gresspen og prydebusker.

Parkering

God parkering på egen tomt. Parkering i egen dobbel garasje. Ellers parkering etter områdets bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.09.2017. Ferdigattesten gjelder "bolig". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Boligbebyggelse,Nåværende og "byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav" i Kommuneplnens arealdel, datert 21.06.2021. I Nordagutu, Nordre del (Svevalia) reguleringsplan er bolig regulert til boligformål, datert 09.02.1989. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-)) 93 720,- (Omkostninger totalt) 3 183 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Formuesverdi

Primær: Kr. 694 423,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 499 922,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Svevalivegen 69, Gnr. 117 Bnr. 76 i Midt-Telemark kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Hvitevarer på vaskerom medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 55 36 65.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0075

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0075. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen, tlf. 90 55 36 65

Vederlag

Provisjon: 1,5%
Markedspakke: Kr.16 000,-
Tilretteleggingshonorar: Kr.13 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3065590