Eg

Svarttjønnveien 16

Felleskostnader
4 469 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1958
P-rom
67 ㎡
Bruksareal
76 ㎡
Tomteareal
3 833 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Pen innbydende 3-roms leilighet sentralt på Eg | Totalrenovert bad | Innglasset balkong | Gjennomgående god standard

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Pen og arealeffektiv leilighet med god beliggenhet som inneholder:

Gang, bad, kjøkken, 2 soverom og stue med utgang til innglasset balkong.
Det er i tillegg bod i kjelleren.

Boligen fremstår pen og de aller fleste flater er pusset opp. Badet er totalrenovert og fremstår meget lekkert.
Dette er en leilighet som bør ses.

Oppvarming

Peisovn i stue og Varmekabler på baderom.
Forøvrig elektrisk til oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkeringsplasser som ligger på borettslagets eiendom, dvs., nærmest blokkene, tildeles etter ansiennitetsprinsippet regnet fra innflyttingsdato, og da kun til beboere som disponerer bil. Ref husordensregler pkt 9. For øvrig er det parkering etter gjeldende bestemmelser. Biloppstillingsplass for gjester ved Baneheia, samt parkering langs gate.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde på Eg og har en av de bedre plasseringer i borettslaget. Leiligheten ligger usjenert til i 1. etasje.
Området er barnevennlig med kort vei til barnehage. Gode bussforbindelser like i nærheten. Baneheia ligger like utenfor døren med lysløype og badeplasser, og et fantastisk turterreng i skog og hei både sommer og vinter. Gangavstand eller kun få minutters sykkeltur til Kvadraturen med alle butikker man trenger, i tillegg kafeer, restauranter og alt et sentrum av en storby kan by på.
UiA ligger i sykkel- eller gangavstand fra dette området.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.02.1960. Ferdigattesten gjelder boligblokk i 4 etasjer, samt ferdigattest datert 10.10.2005 som gjelder fasadeendring. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 35 - Egsområdet , datert 05.08.1953. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknr.: 665 Tinglyst: 11.02.1960 - Bestemmelse om vann og kloakkledning.
Dagboknr.: 10823 Tinglyst: 23.05.2006 - Bestemmelse iflg skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 480,-
Tinglysning av pantedokument kr 480,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 7 768,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 16 628,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Mangler data den 23.10.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Blokken ble oppført i 1958. Boligen fremstår normal god stand. Det er påpekt enkelte avvik som gir TG 2, grunnet at

det avviker fra standardens krav som ligger til grunn for valg av tilstandsgrad. Eventuelle tiltak kan vurderes etter eget ønske. Se rapporten for utfyllende beskrivelser. Kjøper har undersøkelsesplikt, og oppfordres derfor til grundig gjennomgang av fremlagt salgsdokumentasjon.

Viktig at rapporten leses i helhet. Ved eventuelle spørsmål vedrørende rapporten. Noe du lurer på? Ring 90 81 91 80 eller send mail til fredrik@profftakst.no, så tar vi en prat.

Lykke til på visning
 
Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. Leiligheten kan ikke overtas om ikke. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14230110. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknr.: 665 Tinglyst: 11.02.1960 - Bestemmelse om vann og kloakkledning.
Dagboknr.: 10823 Tinglyst: 23.05.2006 - Bestemmelse iflg skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnader

Byggemåte

Se tilstandsrapport

Polisenummer

SP588164

Personopplysningsloven

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Andre forsikringer

Eier må selv tegne innboforsikring.

Sammendrag selgers egenerklæring

1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Det har vært vannlekkasje på badet over denne leiligheten i 2 etg. Badet i 2 etg. er renovert med ny membran. Arbeidet ble ferdigstilt i april 2021.
Sørlandets boligbyggerlag v/ Kaph Entrpenør har utbedret skaden og har gitt garanti på arbeidet. 2021

Badet er total renovert. Meislet opp gulv, lagt nye rør, ny sluk, varmekabler i gulv, dusjvegger med nedfelt dusj sone, ny membran, nye fliser på
gulv og vegger, nytt tak, vegghengt toalett, ny baderomsinnredning, ny varmvannsbereder og ny kurs til vaskemaskin/tørketrommel. Satt opp ny
vegg med dør til bad, samt nisje til vask/tørk. Utførst av: Reiersen VVS AS, Murerfirma KS Knutsen AS og tømrer Jan-Egil Knutsen i 2021

5 Har sameiet eller borettslaget hatt problemer med fukt, vann eller oversvømmelse i kjeller eller underetasje?
Opplevde litt vann kjeller i 2020. Dette hendte året før jeg flyttet inn.
Noen sprukne avløpsrør førte til overvann på plenen utenfor blokka.
Sommeren 2023 er det lagt nytt avløpsrør fra heia og til kommen utenfor blokka. Dette skal ta unna overvann som kommer ned fra heia. Det har
ikke vært problemer i kjeller etter dette.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Bad: Varmekabler inkl. termostat, opplegg for stikk og lys på bad, lyspunkt i tak, 2 stikk kontakter samt ny kurs til vaskemaskin/tørketrommel og
jordfeilbryter. Kjøkken: Ny kurs til stekeovn og platetopp Stue: Ny dimmer til taklamper i stue. Gjort av El punkt v/ Rune Imenes i 2023.

Lagt opp til stikk kontakter i gang, lagt ny kabel til ringeanlegg, montert lampe og dimmer i gang, byttet en stikk kontakt i stue. EK-Elektro AS i 2022

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Borettslaget har i 2022 foretatt innvendig rørfornying samt ny bunnledning i alle blokkene. Dokumentasjon på dette ligger hos styrer i
borettslaget. TT-teknikk gjort i 2022.

16 Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Pusset mur og pipe og lagt nye skifer på gulv under vedovn. Vedovnen er satt riktig på plass (hadde feil helling). Murer Kim Sigurd Knutsen i 2021
Nye steiner i brennkammeret i vedovnen. i 2021 ufaglært.

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Borettslaget byttet vinduer og terrassedør i 2011 og inn glasert balkong i 2006. Kjøkken: Ny integrert komfyr i juli 2023, oppvaskmaskin fra 2021 og kjøkkenvifte fra 2020.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. for øvrig vises det til "forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.
Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til kr 49 000 inkl. mva. i provisjon.
I tillegg er det avtalt tilrettelegging kr 16.900,-, oppgjørshonorar kr 11.900,- og digital markedspakke kr 6.850,-. I tillegg belastes selger direkte utlegg som eierskifterapport 6 215,-
 
Totalt ca. kr 91 215,- inkl. mva.
Produktnr: 3AF718B5-5338-4BD7-9FF8-05B6C0C4209F Kategori: