Åmli

Sundstøyl 168

Prisantydning
750 000 kr
Omkostninger
35 220 kr
Totalpris
785 220 kr
Formuesverdi sekundær
250 151 kr
Byggeår
1979
P-rom
58 ㎡
Bruksareal
58 ㎡
Tomteareal
1 200 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Fint beliggende hytte i naturskjønne omgivelser - kort vei til fin badeplass - innlagt strøm og sommervann til vegg

Om eiendommen

Innhold

Hytta har alt på en flate og inneholder entré, stue og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom, toalettrom og rom med dusjkabinett. Det er platting ved inngangsparti, samt terrasse med utgang fra stue.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Originale tegninger stemmer ikke helt med dagens løsning. Det er gjort endringer ved inngangsparti og vegg mot kjøkken er fjernet. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Gangen er bygget på i 2008. Det foreligger ikke byggesøknad, tegninger eller ferdigattest for tiltaket.

Oppvarming

Elektrisk og ved. Vedovn i stue. Forøvrig panelovner. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering ca. 50 meter fra hytta. Det foreligger ingen tinglyst avtale vedrørende parkering.

Beliggenhet

Hytta ligger solrikt til i naturskjønne omgivelser. I nærheten finnes fin badeplass med sandstrand. Her er det også gode fiskemuligheter (mot kjøp av fiskekort). Flere flotte turløyper i området, blant annet merket løype til Grunnetjørnsbu turisthytte. Grunnetjørnsbu er et fint utgangspunkt for de som ønsker å bestige Trongedalsnuten (929 moh.), som er den høyeste toppen i Åmli kommune. Hytta ligger ca. 1,5 times kjøretur fra Arendal.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av hyttas alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Gangen er bygget på i 2008. Det foreligger ikke byggesøknad, tegninger eller ferdigattest for tiltaket

Vei, vann og avløp

Privat vei. Årlig kostnad til brøyting utgjør kr. 1 500,-. Hytta har sommervann til vegg på sommerstid (vann fra heia). På vinteren, medbringes vann. Gråvann fra vask går til grunnen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan "Sundstøyl 1", ikrafttredelse 02.05.1978. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4217/15/71:
21.08.2023 - Dokumentnr: 891239 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331

26.08.1980 - Dokumentnr: 6425 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4217 Gnr:15 Bnr:4

01.01.2020 - Dokumentnr: 973793 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0929 Gnr:15 Bnr:71

Økonomi

Omkostninger kjøper

18 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 750 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen pr. 2023.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytta har alt på ett plan og er oppført i 1979. Det er nyere kjøkkeninnredning, taktekke, takrenner, beslag og elektrisk anlegg, ellers er det normal bruksslitasje på overflater, innredning og utstyr med tanke på alder. Det ble lagt inn strøm i hytta i 2017. Samme år ble det byttet kjøkken, satt inn ny vedovn og lagt nytt tak. Overflater fremstår greit vedlikeholdt.

Hytta har overbygd inngangsparti og romslig gang med god plass til å henge fra seg yttertøy. Fra gangen er det adkomst til toalettrom med biologisk toalett/utedo. Rommet har ventilasjon fra vindu.

Stue og kjøkken er i praktisk åpen løsning. Rommet har god takhøyde som gir ekstra romfølelse til hytta. Kjøkkeninnredningen er fra Epoq. Innredningen har slette lyse fronter og laminat benkeplate. Det er delvis integrerte hvitevarer og ventilator over platetop. Hyggelig stue med plass til spisebord og sofagruppe. Hytta varmes opp av vedovn fra 2017 som gir lun og god varme på vinterstid. Det er utgang til terrasse fra stue.

Fra stue er det inngang til rom med dusjkabinett og vask. Rommet har ingen ventilasjon. Elektrisk pumpe til dusjen.

Det er 2 soverom i hytta, samt hems. Rommene er innredet med køyesenger.

Sikringsskapet i hytta er fra 2017 med automatsikringer og jordfeilbryter.
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 03.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Hytte med alt på et plan som er oppført i 1979. Det er nyere kjøkkeninnredning, taktekket, takrenner, beslag og elektrisk anlegg, ellers normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr med tanke på alder Noe oppgraderinger av pilarer og kommenterte avvik må påregnes. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Nedløp og beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Utvendig > Vinduer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vinduer med normal aldersslitasje med tanke på alder.
Utvendig > Dører. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Dører med noe bruksslitasje og mindre skader.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk er litt løst. Noe slitasje/sprekker i terrassedekke og rekkverk er litt løst.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med 25 mm gavl soverom til gavl stue.
Innvendig > Innvendige trapper. Kun stige til hems og noe manglende sikring/rekkverk.
Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Innvendig > Andre innvendige forhold. Ingen ventilasjon fra rommet.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap fra 2017 med automatsikringer og jordfeilbryter.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Noe forvitring av Leca grunnet fukt.
Tomteforhold > Terrengforhold. Det er påvist områder på eiendommen med stående vann.Det samler seg vann under hytta.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap og komfyr.

Diverse

Eiendommen er forsikret i Frende med polisenummer 123641.
Selger har ikke fremlagt årlig strømforbruk. Hytta har vært lite brukt.
Det er velforening i området. Årlig avgift utgjør kr. 900,- og dekker avfall og brøyting av parkeringsplass.
Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.
Det gjøres oppmerksom på at hytta er rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse

Boligselgerforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-23-0074. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4217/15/71:
21.08.2023 - Dokumentnr: 891239 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331

26.08.1980 - Dokumentnr: 6425 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4217 Gnr:15 Bnr:4

01.01.2020 - Dokumentnr: 973793 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0929 Gnr:15 Bnr:71

Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer renovasjon. Det er ikke eiendomskatt i 2023, men dersom dette innføres igjen vil kostnaden utgjøre kr. 1 108,-.

Byggemåte

Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av stående malt panel. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gesims. Undertak av takbord, papp, sløyfer og lekter tekket med plastbelagte stålplater. Takrenner, nedløp og pipebeslag av plastbelagt stål. Vinduer hovedsakelig av eldre dato med noe varierende slitasje og gjenstående levetid. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i beiset treverk. Trapper av malt treverk. Se forøvrig tilstandsrapport.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? - Nytt dekke på tak, 2018. Arbeidet ble utført av faglært. Det ble lagt nye takplater, takrenner og pipebelsag. Tange Bygg AS utførte jobben.
10. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? - Det ble lagt strøm til hytta i 2017 av faglært. Richard Andersen Elektro utførte jobben.
18. Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? - Ny pipehatt og installert ny vedovn.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse
Produktnr: F6CBDE5A-DCF8-4A6C-A14D-C808C5167CBD