Farsund sentrum

Sundeveien 12

Prisantydning
2 050 000 kr
Omkostninger
63 950 kr
Andel fellesformue
6 965 kr
Totalpris
2 113 950 kr
Formuesverdi
433 581 kr
Formuesverdi sekundær
1 647 608 kr
Felleskostnader
2 475 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2002
Internt bruksareal (BRA‑i)
60 ㎡
Bruksareal
65 ㎡
Tomteareal
682 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Sentralt beliggende leilighet med 2 soverom og garasjeplass. Heis i bygget.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Delikat innredet leilighet i lyse fargetoner med en normal standard. Gulvene er hovedsakelig belagt med laminat og flis. Veggene er bekledd med malt tapet.

Trivelig stue med flere innredningsmuligheter og plass til møblering i soner. Utgang til en solrik terrasse, via soverom.

Lyst kjøkken med profilert innredning. Avsatt plass til enkeltstående hvitevarer. Hvitevarene medfølger.

Pent innredet bad med fliser på gulv med varmekabler og fliser på vegg. Badet er et kombinert bad og vaskerom. Badet er utstyrt med baderomsinnredning, toalett, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin.

Leiligheten har 2 soverom. Utvendig bod i tilknytning til leiligheten, samt i kjeller.

Oppvarming

Elektrisk. Varmepumpe i stue.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum kjør opp Sundeveien. Leilighetsbygget ligger på høyre side like før Farsund Kino og Ekko.

Parkering

I garasjeanlegg med automatisk portåpner. Plassen er merket med nr. 7. Bod rett ved.

Beliggenhet

Fint beliggende leilighet i 2. etasje bare et par minutters gange til Farsund sentrum. Byen har mange fasiliteter og servicetilbud, som bl.a. barne- og ungdomsskole, vidregående skole, barnehager, butikker, Amfi kjøpesenter, Ekko og badehuset med sauna.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.07.2005. Ferdigattesten gjelder leiligheter/parkeringshus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som kombinert bygg for bolig (leiligheter) og offentlig parkering, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. 

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4206/1/686/7:
16.10.2002 - Dokumentnr: 3771 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:684 Snr:2
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:686
Gjelder denne registerenheten med flere


16.10.2002 - Dokumentnr: 3773 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:684 Snr:1
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:686
Gjelder denne registerenheten med flere


03.10.2003 - Dokumentnr: 3491 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere


10.10.2003 - Dokumentnr: 3625 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:432
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere


03.10.2003 - Dokumentnr: 3491 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 7
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 68/1191
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-9.


04.11.2003 - Dokumentnr: 4029 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:684 Snr:1
Rettighet hefter i: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:684 Snr:2
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Servituttene kan fås ved henvendelse til megler.


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 51 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 63 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

EIendomsskatt er inkl i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den 18.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leiligheten på Sundeveien 12 ligger i 2. etasje på et større leilighetsbygg med flere boenheter. Fra bakkeplan er det trapp og heis til etasjen. Jevnt over fremstår leiligheten i alminnelig god teknisk stand. Mindre vedlikehold, på enkelte dører må påregnes. Det skal nevnes at fallforhold på bad ikke fyller byggeårets krav. En kontakt på badet har skade i deksel og må skiftes. Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Dører: Bygningen har Brann- og lydklassifisert entrédør og malt balkongdør i tre. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terskel på dør til bod er ikke stemplet av. Mose på dør.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Takterrasse med flise dekke og rekkverk i tre. Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. • Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. • Det er påvist at dekke på terrassen har en del sprekker.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: • Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige dører: Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Vurdering av avvik: • Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Etasje > Bad/vaskerom > Overflate gulv: Rommet har flislagt gulv med elektriske varmekabler.
Gulvet er flatt og det er ikke fall til sluk.
Fra topp slukrist til topp fug ved terskel er registrert ca 20 mm. Vurdering av avvik: • Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. • Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Forskrift fra byggeår opplyser følgene vedrørende fallforhold. Det må være tilfredsstillende fall på gulv mot sluk. Tilfredsstillende fall vil være 1:50 minst 0,8 m ut fra sluket.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Det elektriske anlegget er fra byggeår. Anlegget har automatsikringer. Overbelastningsvern på 3x50 Amp. Sikringsskapet er lokalisert i entre. Ny strømmåler er montert i 2017.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: alle på kjøkkenet.

Diverse

Fellesutgiftene er varslet økt med 50,- pr. mnd som gjelder garasjeplassen. Det er også varslet at det kan bli høyere avgift grunnet bytte av kledning mm. i forbindelse med en lekkasje i yttervegg (ikke ved denne seksjonen).

Vedlikehold/oppgraderinger utført i 2023
I betonggulvet i parkeringsområdet til Farsund kommune ble det for noe tid tilbake avdekket sprekker i betongen. Dette medførte at vann rant ned i taket i sameiets parkeringskjeller. Kommunen har besluttet å legge en ny membran/tettemiddel over hele gulvet i sitt parkeringsområde. Dette ble ikke gjort - som lovet - i 2023, men iflg. vår kontaktperson i kommunen så vil dette bli gjort så snart temperaturen i været tillater det.

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger
På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. I løpet av 2022 og 2023 er det gjennomført et betydelig vedlikehold på eiendommen. Gjennomførte arbeider har kostet sameiet ca. kr. 500.000,- og beløpet er finansiert med låneopptak. Etter styrets oppfatning er det rimelig å forvente at man i løpet av de nærmeste årene vil måtte påregne å gjennomføre ytterligere vedlikehold.

Det er heis og callinganlegg i bygget. Heisen går helt ned til parkeringskjelleren.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4206/1/686/7:
16.10.2002 - Dokumentnr: 3771 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:684 Snr:2
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:686
Gjelder denne registerenheten med flere


16.10.2002 - Dokumentnr: 3773 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:684 Snr:1
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:686
Gjelder denne registerenheten med flere


03.10.2003 - Dokumentnr: 3491 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere


10.10.2003 - Dokumentnr: 3625 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:432
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere


03.10.2003 - Dokumentnr: 3491 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 7
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 68/1191
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-9.


04.11.2003 - Dokumentnr: 4029 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:684 Snr:1
Rettighet hefter i: Knr:4206 Gnr:1 Bnr:684 Snr:2
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Servituttene kan fås ved henvendelse til megler.


Info kommunale avgifter

Totalt kr. 16 003,-. Beløpet inkluderer renovasjon, eiendomsskatt, målerleie og gebyr for vann- og avløp. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Byggemåte

Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har Brann- og lydklassifisert entrédør og malt balkongdør i tre. Takterrasse med flise dekke og rekkverk i tre.

Polisenummer

SP0003896674

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, maling i 2023.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Produktnummer: 1B13B615-3F5B-4FEC-8E75-176FC51DD089