Drangsvann

Sukkevannslia 44

Prisantydning
7 990 000 kr
Omkostninger
216 750 kr
Totalpris
8 206 750 kr
Formuesverdi
1 057 627 kr
Formuesverdi sekundær
4 018 984 kr
Byggeår
2020
Internt bruksareal (BRA‑i)
271 ㎡
Bruksareal
271 ㎡
Tomteareal
353 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Nyere, delikat og innholdsrik enebolig i kjede. Hybel(8000,-). Gjennomgående god standard med flotte solrike uteplasser.

Om eiendommen

Oppvarming

Elektrisk til oppvarming. Panasonic varmepumpe med 2 innerdeler er montert. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Garasje med inngang til stue. Biloppstillingsplasser på tomt.

Beliggenhet

Meget god beliggenhet, høyt og fritt på utsiktstomter. Boligene vil ligge i barnevennlig blindvei, med naturen og nydelig turterreng som nærmeste nabo. Like ovenfor vil det bli bygget en trampoline/lekeplass, og Drangsvann med badeplasser ligger like nedenfor.

På Drangsvann skal etter hvert 2000 boliger bygges og 6000 mennesker få et nytt hjem. Det skal bygges både skole, barnehage, butikk og mye mer. Drangsvann blir en videreutvikling av bydelen Randesund og ligger tett på skog, turløyper, vann, skjærgård og urørt natur. Turområdet man har like utenfor dørstokken vil by bla. på felles bryggeanlegg med kajakkhotell mm. Ikke minst ligger området sentralt i forhold til de fleste av Kristiansands arbeidsplasser, midt mellom Kvadraturen og Sørlandssenteret.

Hjemmebanene og treningsanlegget til idrettsklubben RIL ligger bare noen hundre meter unna de nye boligene, og det er en kort spasertur til butikkene i Rona og skolen på Strømme.

Området vil få et tilbud til barn i alle aldre - med terrengsklie, svevebane, huske og hengekøyer. Nord i området er det etablert en ballbane.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 02.03.2020. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er mindre avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning i 2.etg. Badet er opprinnelig godkjent som to bad. Det store soverommet er opprinnelig godkjent som to soverom.

I følge godkjente byggesaksdokumenter er boligen omtalt som en enebolig, men det fremkommer rekkehus av matrikkelrapport. Sørmegleren har valgt å benytte begrepet enebolig i kjede.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1462 for Benestad - delfelt Bb2, detaljregulering, datert 22.11.2017. Sist revidert 14.09.2021. Det foreligger en mindre endring av reguleringsplanen, datert 19.04.2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har hybel i underetasjen som leies ut for kr. 8000 i mnd. + strøm. Hybelen består av stue/kjøkken, soverom og bad.
Boligen er godkjent med én boenhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 799896. Tinglyst: 25.05.2018. Bestemmelse om nettstasjon. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS .ORG.NR: 982 974 011. Gjelder denne registerenheten med flere. Overført fra: KNR: 4204 GNR: 67 BNR: 11.
Dagboknr.: 1135031. Tinglyst: 27.09.2019. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om gassledning. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel. Bestemmelse om antenner. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforsikring. Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner. Bestemmelse om byggefrist.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 199 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 216 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til en nyere enebolig i kjede over 3 etasjer. Boligen ligger innerst i en blindvei med en flott utsikt og solrike uteplasser. Fra du setter fra deg bilen i garasjen eller på biloppstillingsplassen kommer du videre inn til boligens flislagte gang/entré. Her har du varmekabler i gulv og plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Videre inn i hovedetasjen(1.etg) kommer du inn i et lys og deilig stue med fine vindusflater. Laminat på gulv og spotter i tak. God plass til sofagruppe, samt spisebord. Utgang til solrik overbygd balkong/terrasse med god plass til utemøblementer. Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning fra Strai. Kjøkken med mye skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer som kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Her ligger alt til rette for god matlaging. Det er også et gjestetoalett i 1.etg. Direkte inngang til garasje fra stue.

I 2.etg. finner du 3 gode soverom med god plass dobbeltseng og garderobeskap. Hovedsoverom kan deles i to dersom man ønsker et ekstra soverom. Pent og romslig flislagt bad som inneholder dusjhjørne, servant med underskuffer, vegghengt wc og badekar. Varmekabler i gulv. Her er det en fryd å starte dagen! Hyggelig liten tv-stue med utgang til stor solrik terrasse hvor deilige sommerdager kan nytes. Det er også en hems i stuen som kan brukes som en ekstra lekeplass/oppbevaringsplass.

I boligens underetasje finner du kjellerstue med god plass til sofagruppe. Her kan man ta en ekstra hvil i bakken etter den ellers travle hverdagen. Utgang til deilig hage/terrasse. Stort flislagt vaskerom også et pent flislagt bad med dusjhjørne, servant med underskuffer og vegghengt wc. Varmekabler i gulv.

Hybel som har vært utleid for 8-9000,- +strøm. Inneholder stue/kjøkken, bad og soverom.

Boligen har også garasje med automatisk portåpner.

Er du interessert i en bolig du kan flytte rett inn i? Gode kvaliteter med gjennomgående god standard? Fine og solrike uteplasser høyt på Drangsvann?

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den , og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 2020 og er i god stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har båndtekking på tak, takrenner og beslag normal slitasje. Kledningen er i god stand. Vinduer og dører er i god stand. Rekkverk anbefales montert ved terrasse i underetasjen av sikkerhetsgrunner. Innvendig er det etablert fall til gulvsluket på våtrom. Det er ikke utført hulltaking i boligen da det er fremlagt dokumentasjon. STRAI kjøkkeninnredning i 1. etasje og IKEA
kjøkkeninnredning i praktikantdel er i god stand. Induksjon platetopp med integerert ventilator er montert i 1. etasje. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer, dokumentasjon for utførte el-arbeider ligger oppbevart i sikringsskapet. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. Elektrisk til oppvarming. Sytemair boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Panasonic varmepumpe med 2 innerdeler er montert. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Utvendig > Terrasse i underetasjen. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Trapp til underetasje.
Innvendig > Andre innvendige forhold.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: integrerte hvitevarer.
Kjøleskap og fryseboks i bod medfølger ikke. Frittstående kjøleskap i hybel medfølger ikke. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Diverse

Sytemair boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Velforening

Det er tinglyst at eieren av eiendommen til enhver tid er pliktig til å være medlem av områdets velforening. Selger opplyser at velforeningsavgiften er på kr 700 i året.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 799896. Tinglyst: 25.05.2018. Bestemmelse om nettstasjon. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS .ORG.NR: 982 974 011. Gjelder denne registerenheten med flere. Overført fra: KNR: 4204 GNR: 67 BNR: 11.
Dagboknr.: 1135031. Tinglyst: 27.09.2019. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om gassledning. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel. Bestemmelse om antenner. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforsikring. Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner. Bestemmelse om byggefrist.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 5423. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Kjenner til knirk i gulv. Deler av plenen er utenfor tomtegrense. Dør fra garasje til bolig er ikke på tegning.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 7DD8A41F-2703-4BC8-BDFC-8B0F46891DFA