Vennesla

Strøymsvegen 5B

Prisantydning
4 590 000 kr
Totalpris
4 590 000 kr
Formuesverdi
792 591 kr
Formuesverdi sekundær
2 853 328 kr
Byggeår
1989
P-rom
169 ㎡
Bruksareal
183 ㎡
Tomteareal
529 ㎡
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Moseidmoen- Innholdsrik enebolig i populært område. Dobbel garasje med innredet loft.

Om eiendommen

Innhold

Boligen inneholder følgende:

1 etg.: Vindfang, hall m/trapper, bad, kjøkken og stue.

Loftetasje: Trapperom, soverom, soverom 2, bad og gang.

Kjeller: Trapperom, vaskerom, TV-stue, vindfang, soverom, bod og trimrom.

(Soverom og TV stue i kjeller er ikke søkt godkjent til varig opphold og er på tegninger bod)

Garasje på 58 kvm med innredet loft som brukes som tv-stue/soverom.
Meget velholdt og innholdsrik enebolig som har følgende standard:

Meget velholdt og innholdsrik enebolig som har følgende standard: Kjøkken, stue og bad i 1.etg ble pusset opp i 2014. Det ble da montert HTH-kjøkken med hvitevarer, satt inn varmepumpe, Opus peisovn med glass, og lagt enstavsparkett i stue/kjøkken samt fliser på bad. Yttergang og bad i 1. etg har varmekabler. I 2.etg ble badet renovert i 2014. Badet har belegg på gulv og varmekabler, våtromsplater på vegger og inneholder vegghengt toalett, 120 cm servant, skap og dusjhjørne i glass. Det er to romslige soverom i 2 etg. hvor det ene har utgang til solrik balkong mot sør. Det er enstavs parkett på gulv i gang og ett soverom, samt laminat fra 2023 på soverom mot balkong. Ønskes det flere soverom i 2.etg, kan det ene lett gjøres om til 2 mindre soverom slik det var tidligere. I hele 2.etg finnes praktisk bodplass i knevegger. Vaskerom i kjeller ble pusset opp i 2019, og har belegg, varmekabler og god lagringsplass. I kjellergang er det en eldre vedovn. Soverom, trimrom og TV-stue har laminatgulv fra 2023. Soverom og TV stue i kjeller er ikke søkt godkjent til varig opphold og er på tegninger bod. Flott innredet hagestue med fliser på gulv og panel på vegger. Fint innredet utedel av hagestue, med tak og steinsatt vegg med ildsted. Dobbel garasje med ny Hörmann port fra 2015, og innredet romslig loftstue. Bolig og garasje ble malt utvendig i 2022 og det ble byttet inngangsdør. Dette er en bolig som man kan flytte rett inn i og den er blitt betydelig oppgradert påkostet den senere tid.

Beliggenhet

Parkering

Dobbel garasje samt biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Eiendom med meget sentral beliggenhet i attraktivt boligområde på Moseidmoen. Her har man gangavstand til det meste Vennesla har og by på. Kort vei til busstopp, matbutikk, barnehager, idrettsanlegg og Moseidmoen barneskole fra 1. til 7.trinn. Område med mange barnefamilier og det er kort vei til fine turområder og badeplasser. ca. 20 min kjøring til kr.sand, og sørlandsparken via Ålefjær.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert DATO. Brukstillatelsen gjelder FYLL INN, gjenstående arbeid: FYLL INN

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Områderegulering for Moseidmoen, datert 27.01.22. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4223/23/600:
12.11.1986 - Dokumentnr: 104651 - Bestemmelse om veg
Gerda Redse


12.11.1986 - Dokumentnr: 104650 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4223 Gnr:23 Bnr:58


01.01.2020 - Dokumentnr: 1659320 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1014 Gnr:23 Bnr:600


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 114 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 131 220,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7097,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 27.09.23 09:55, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
Bygningssakskyndigs konklusjon: Enebolig med garasje på tomten. Innredet rom i loftet på garasjen. Boligen og garasjen fremstår som ok vedlikeholdt og oppusset. Det kan nevnes at bad i loftsetasjen er pusset opp. Bad i 1.etg. er delvis pusset opp. Vaskerom i kjelleren er delvis pusset opp. Kjøkkeninnredningen med hvitevarer er byttet. Innvendig og utvendig er det vedlikeholdt regelmessig. Eier opplyser om at det har vært elektrisk kontroll i boligen. Noen rør er byttet. Det som etter hvert vil komme av oppgraderinger er at taktekking vil etter hvert måtte byttes. Noen dører bør byttes. Vinduer som i dag er ok vedlikehold har eldre glass. Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende
Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no
Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.
Følgende avvik har fått TG3
Utvendig > Utvendige trapper Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom Rommet har kun naturlig ventilasjon. Rommet har ingen ventilasjon. Kostnadsestimat: Under 10 000

TG2:

Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Utvendig > Nedløp og beslag Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
Utvendig > Vinduer - 2 Det er avvik: Vinduer er å regnes som eldre. På grunn av vinduenes alder (glass) må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for å at glass kan punktere eller er punktert.
Utvendig > Dører - 2 Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Rom Under Terreng Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist
fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Innvendig > Innvendige trapper Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Det er avvik: Veggplater vil ikke tåle vann direkte på plater.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Våtrom > Ventilasjon > Bad Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tomteforhold > Drenering Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold > Terrengforhold Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon

Hvitevarer

Hvitevarer i kjøkken medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4223/23/600:
12.11.1986 - Dokumentnr: 104651 - Bestemmelse om veg
Gerda Redse


12.11.1986 - Dokumentnr: 104650 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4223 Gnr:23 Bnr:58


01.01.2020 - Dokumentnr: 1659320 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1014 Gnr:23 Bnr:600


Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2023 kr. 3031,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
2 Ja Beskriv feilen og omfanget
Ved innflytting var det en liten lekkasje fra badet i andre etasje, som antydet i takstrapporten fra salget i 2014. Vi utbedret hele badet like etterinnflytning, og har ikke hatt noe problemer her siden.

Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Bad første etg: Nye fliser på gulv. Ny baderomsinnredning og dusjkabinett. Bad andre etg: Gulv meislet opp og støpt på nytt. Nye varmekabler.
Nytt røropplegg. Nytt belegg, baderomsinnredning, toalett og dusjhjørne.Nytt elektroarbeid inkl varmekabler og belysning.
Hvilket firma utførte jobben?
Murmester Birkeland AS. Jobb +. Rørlegger Upstad AS. Rørlegger Bjørnarå. Bademiljø sørlandsparken.
Vaskerom kjeller. Nytt røropplegg. Ny varmtvannsbereder. Nytt gulv med varmekabler og belegg.
Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Yttervegg og vinduer maltNy ytterdør
Ny dobbel garasjeport fra Hørmann.
Har det vært feil på det elektriske anlegget? Små feil som ble utbedret da sikringsskap ble byttet i 2017 (OneCo)
Skiftet til automatsikringer. Rettet små feil. Montert smartmåler
Montert ny peisovn og ny varmepumpe i 2014. Varmekabler bad/vaskerom(se tidligere beskrivelse for Våtrom
/vaskerom)
Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? 2 Ja
Vi fjernet parafinovnen som stod i stuen ved overtakelse og fikk montert ny peisovn i 2014
Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
2 Ja Hva slags skadedyr og hva var omfanget?
Vi har en eller to vintre hørt antydning til mus i vegg eller bjelkelag. Det har ikke vært mus inne i huset/rommene
Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
2 Ja Beskriv omfanget Det er litt råte nederst på hjørnebordet på garasjens sydlige hjørne.
Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte Se beskrivelse fra Våtrom

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.
Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.
Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.
Produktnr: 915DAF3D-A77C-4DF9-A95E-309A6EE1A7FE