Strømsbu

Strømsbuveien 66

Felleskostnader
3 500 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
8 277 kr / år
Byggeår
2015
P-rom
57 ㎡
Bruksareal
61 ㎡
Tomteareal
2 487 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Praktisk, sentrumsnær selveierleilighet med god standard. Heis. Parkering

Om eiendommen

Innhold

2 etg.: Entrè/gang, bod, teknisk rom, bad, soverom samt stue/kjøkken.

Egen bod i underetasjen (nr. 2-1) på ca. 5,4 kvm. Parkering i carport.

Standard

Gang med parkett på gulv, malte flater på vegg. Åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til balkong. Parkett på gulvet og malte veggflater. Kjøkkenet har  integrerte hvitvarer. (Platetopp, komfyr, oppvaskmaskin, kombiskap samt mikro) Romslig stue med god plass til stuemøblement. Boden har parkett på gulvet og malte flater på vegg. AMIGA skyvedørsgarderobe. Teknisk rom har parkett på gulv og malteflater på vegg. Hyller og ventilasjon samt sikringsskap. Flislagt bad som er innredet med vask, dusj samt vegghengt toalett. Opplegg til vaskemaskin. Rør i rørskap. Soveromet har parkett på gulvet og malte veggflater. Innredet med skyvedørsgarderobe fra AMIGA. To dører inn til soverommet fra stue som gir mulighet for dobbeltseng. El screen på vindu i stue og soverom. Veranda med flislagt gulv. Markise ved vndu tilknyttet stuen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Sekundærrom: 4 kvm.

Bra. pr. etasje.: 1. etg. 61 kvm .
P-rom inkl: Gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom.
S-rom inkl.: Bod.

I tillegg medfølger en bod i underetasjen på ca. 5,4 kvm, samt en carport.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Byggeår og byggemåte

2015

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Enkelte møbler kan medfølge mot pristillegg. Ta kontakt med megler for mer info.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Roy Paulsen den 01.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Leilighet i leilighetsbygg på Strømsbu. Beliggende i 2 etasje, med terrasse og fasade mot vest. Leiligheten fremstår som bra. Gode løsninger og innhold. Sentralt beliggenhet. Her er en bod og en carport til denne leiligheten."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Ingen registrert.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):

Innvendig > Radon:
Ikke radonsperre eller utført radonmålinger. Leiligheten ligger i 2. etasje.

Innvendig > Innvendige dører:
Hvite slettedører i fra byggeår. Dør til bod henger litt. Døren trenger justering.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 13: Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ja. Det er lagt klart til ladeboks i carporten, men dette er ikke satt opp ladeboks enda.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Gangvei fra Arendal sentrum opp Strømsbuveien fra Vestregate ved 1880-trappen, alternativt opp trapp ved "Turnhallen" til Strømsbuveien. Kjøring til eiendommen følg Vesterveien/RV420 til rundkjøring ved "Dampen" ta til høyre inn Strømsbuveien, følg veien 2-300 m. Eiendommen ligger på venstre side av veien.

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet på Strømsbu med kun få minutters gangvei til Arendal sentrum ca. 500 m./ ca. 1 km. kjørevei. I nærområdet finner man dagligvarebutikk, Stinta skole (1-10), idretts- og svømmehall og barnehage. Kort avstand til flotte turområder i Bieskogen og til Norac stadion (Bjønnes) for den fotballinteresserte. Bussforbindelse til Arendal sentrum og til Grimstad/Kristiansand fra Vesterveien/RV420 ca. 200 m. fra eiendommen.

Tomt

Areal: 2 487 kvm, Eierform: Fellestomt.

Pent opparbeidede fellesarealer med asfaltert parkering, plenareal og beplantninger.

Parkering

Parkering i carport. I tillegg kommer gjesteparkering.

Se forøvrig vedtektene pkt. 4-3 Rettslig disposisjonsrett, Parkering på fellesareal - midlertidig enerett.

Sameiet har bekostet opplegg til el-bil lader. Utgifter til påkobling må da påregnes. For å koble seg på må det må man betale ca. kr 15.000,- (Elektroentrepenøren har koblet tidligere) og man må laste ned en APP. Ta evnt kontakt med sameiets leder for mer informasjon.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 25.06.2015. Ferdigattesten gjelder bruksendring, om- og påbygging til 26 leiligheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, blokkbebyggelse og garasjeanlegg tilhørende boligbebyggelse, og tilhører reguleringsplan "Strømsbuveien 66", datert 12.12.2013.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1921/900302-1/36  Best. om vann/kloakkledn.  
 25.06.1921 Overført fra: 4203-502/425

1976/4195-3/36  Erklæring/avtale  
10.06.1976  Bestemmelser om overdragelse av kontrakten. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Overført fra: 4203-502/425 Gjelder denne registerenheten med flere.

1976/4195-4/36  Erklæring/avtale  
10.06.1976  Bestemmelser om overdragelse. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Med flere bestemmelser
Overført fra: 4203-502/425 Gjelder denne registerenheten med flere

2015/354234-1/200  Erklæring/avtale  
23.04.2015  Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  Org.nr: 982974011. Avtale om disposisjonsrett til nettstasjon i bygning. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Overført fra: 4203-502/425 Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata som følger eiendommen:

2015/580306-1/200  Seksjonering 26.06.2015 
opprettet seksjoner:
snr: 7
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/26

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter på andre eiendommer:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Radonmåling

Det er ikke radonsperre eller utført radonmålinger. Leiligheten ligger i 2. etasje. Se tilstandsrapport.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Se vedtekter pkt. 3-2 (2).

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggerlag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift) 72 120,- (Omkostninger totalt) 2 462 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 276,96 pr. år

Beløpet inkluderer eiendomsskatt kr. 4.646,- og abonnement på vann/avløp kr. 3 631,-. Forbruk av vann/avløp kommer i tillegg og faktureres pr. seksjon. Sameiet mottar faktura og fordeler pr. seksjon.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4.646,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 3 500,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

TV og internett, fjernvarme internt Strømsbuveien 66:7 (54-7) og trappevann Strømsbuveien 66: Enhet 161/7 (65-7), samt øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesformue kr. 19 440 pr. 01.11.22

Formuesverdi

Primær: Kr. 543 882,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 957 974,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Strømsbuveien 66, Gnr. 502 Bnr. 425 Snr. 7 i Arendal kommune. Sameiebrøk: 1/26

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr, platetopp oppvaskmaskin og microbølgeovn.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 26.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0380

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0380. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.  Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

Vederlag

Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse 14.01.23 (Kr.8 900) Annonsering Synlig (Kr.2 999) Eierskifteforsikring (Kr.10 635,50) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.47 800) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.101 834,50)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3067042