Birkenes

Strøget 24

Prisantydning
3 250 000 kr
Omkostninger
97 720 kr
Totalpris
3 347 720 kr
Formuesverdi
826 117 kr
Formuesverdi sekundær
2 974 022 kr
Byggeår
1971
P-rom
192 ㎡
Bruksareal
241 ㎡
Tomteareal
181 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

NY PRIS - Pen enebolig med svært sentral beliggenhet midt i Birkeland sentrum - Dobbel garasje - Usjenert og solrik hagNYe

Om eiendommen

Innhold

Strøget 24 er en romslig enebolig som går over to plan.
Hovedinngangen er på forsiden av boligen, det er også inngang fra bakkant som gjør at du trer inn i boligen på mellometasjen.
Det er følgende planløsning:
Kjeller: Kjellerstue , Soverom 1, Soverom 2, Bad/vaskerom
Mellometasje: Entré
1. etasje: Vindfang , Entre/gang, Soverom 1, Soverom 2, Bad , Kontor , Stue 1, Stue 2, Kjøkken

Videre er det garasje med plass til bil og oppbevaring. Fra stuen kan du gå ut til terrassen som går lang sørsiden og til vestsiden av huset.

Arealer med beskrivelse
Primærrom: 192 kvm, Bruksareal: 241 kvm Sekundærrom: 49 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 110m² - Mellometasje 4m² - 1. etasje 127m².

P-rom inkl:
Underetasje: Kjellerstue , Soverom 1, Soverom 2, Bad/vaskerom
Mellometasje: Entré
1. etasje: Vindfang , Entre/gang, Soverom 1, Soverom 2, Bad , Kontor , Stue 1, Stue 2, Kjøkken
S-rom inkl.: Bod/lagringsrom, Bod 2, Verksted

Garasje:
Bra: 37m² - S-rom: 37m²
S-rom inkl.: Garasje

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

KONTROLL AV TEGNINGER:
Det er foretatt gjennomgang av godkjente tegninger og byggesak fra kommunen sendt via megler. Bruken av rom på befaringsdagen stemmer ikke helt overens med godkjente tegninger fra kommunenes byggesaksarkiv.

Underetasje:
Flere av rommene i underetasjen fremstår som andre rom enn på tegning og enkelte skillevegger er fjernet og/eller flyttet på:
- Tegning viser Bod og Lekerom fremstår som soverom.
- Tegning viser Hall/Garderobe/VF, fremstår som kjellerstue.
- Tegning viser Vaskerom og Bod, fremstår som Verksted.
- Tegning viser Carport, fremstår som lagerrom.
- Tegning viser WC og Dusj, fremstår som vaskerom/bad.

Hovedetasje:
- Enkelte skillevegger er fjernet og/eller flyttet på, men bruken av rom stemmer stort sett overens med godkjente tegninger.

Et av soverommene i kjeller er opprinnelig godkjent som bod og er ikke godkjent til rom for varig opphold, det er opprinnelig godkjent som bod. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Oppvarming

Boligen har peisovn i stue 1. etasje og kjellerstue. Det er varmekabler i baderom, vaskerom og kjellerstue. Varmepumpe installert i stue 1. etasje.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Parkering

Parkering i egen garasje eller på egen tomt.

Beliggenhet

Meget sentral og fin beliggenhet i et boligområde i Birkeland sentrum. Boligen ligger vestvendt til med gode solforhold.
Det er kort vei til alle Birkelands fasiliteter som skoler, butikker, idrettsplass og badeplasser i Berse og Tovdalselva.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.08.1971. Ferdigattesten gjelder "våningshus i tre". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger godkjente tegninger fra påbyggingsår i 1986, men ferdigattest på påbygget foreligger ikke. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger godkjente tegninger på garasjebygg fra 26.09.1973, tegninger fra 14.05.1986 og tegninger om påbygg fra 12.12.2013.
Garasjen mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse fra Birkenes kommune. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse", tilhører reguleringsplan "Birkeland Sentrum", datert 03.11.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4216/88/407:
26.06.2023 - Dokumentnr: 668883 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


17.03.1971 - Dokumentnr: 903721 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4216 Gnr:88 Bnr:85


01.01.2020 - Dokumentnr: 1090302 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0928 Gnr:88 Bnr:407


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 81 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 97 720,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

UTVENDIG
Enebolig med kjeller oppført i tre over grunnmurer av leca/murblokker eller lignede. Saltak tekket med stålplater. Antar undertak av taktro, takpapp, sløyfer og lekter. Renner og nedløp av plast og noe stål. Heltrukket pipebeslag i stål over pipe. Yttervegger av tradisjonelt reisverk, isolert med stående delvis luftet bordkledning. Vinduer av tre fra byggeår og ulike utskiftningsår hovedsakelig med 2-lags isolerglass. Kjellervinduer har enkle vindusglass. Nyere malt hovedytterdør i tre med lite glassfelt og eldre malt ytterdør i entre mot nordøst. I den ytterste stuen mot sør er det en eldre skyvedør i tre med 2-lags isolerglass. Sørvest vendt veranda og terrasse med utgang ifra stuen med terrassebord og rekkverk i tre.

INNVENDIG
Hovedsakelig laminat, parkett, og fliser på gulv. Tapet/strie, panel og panelplater på vegger og takess i himling. Bjelkelag mellom etasjer av tre.
Innvendig lakka tretrapp mellom etasjer med rekkverk i tre fra byggeår. Kjelleren har hovedsakelig fliser og tepper, ellers noe betonggulv. Påforede vegger med panel og panelplater. Profilerte malte tredører som innvendige dører. Boligen har vedovn i stue og kjellerstue tilkoblet mursteinspipe fra byggeår.

VÅTROM
Bad i 1. etasje med fliser på gulv og vegger. Takess i himling. Badet er innredet med toalett, dusjnisje og baderomsinnredning med nedfelt servant.
Rommet har naturlig ventilering via spalteventil i vindu, ventil i tak og vindu som kan åpnes.
Annet rom med sluk:
Deler av rommet har vært et eldre tidstypisk vaskerom med malt betong gulv. Panel, malte murvegger og plater på vegger og malt panel i himling.
Rommet blir ikke benyttet som vaskerom lengre, men er fremdeles innredet med benk med utslagsvask og varmtvannstank. Rommet fremstår i dag som en del av et verksted pga. at gamle skillevegger er fjernet. Verkstedet er innredet med benker og skap, med panel på vegger og himling.

Bad/vaskerom i kjeller med fliser på gulv og vegger. Malt panel i himling. Våtrommet er todelt hvor baderomsdel er innredet med toalett, badekar m/dusjsett på vegg og baderomsinnredning med nedfelt servant. Vaskeromsdel er innredet med utslagskum og opplegg for vaskemaskin.

KJØKKEN
Nyere kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap, stekeovn, micro.ovn og koketopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

TEKNISKE INSTALLASJONER
- Boligen har vannrør av kobber og avløpsrør av plast fra byggeår og senere utskiftingsår ifm. modernisering.
- Ca. 200 liters varmtvannstank fra ukjent år. Plassert i rom med sluk.
- Generell luftutskifting i boligen skjer ved naturlig ventilasjon fra vindusventiler/veggventiler og ved at vinduer åpnes.
- Boligen har installert varmepumpe fra 2018 plassert i stuen.

KONKLUSJON TILSTAND - ENEBOLIG
Boligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden. Boligen fremstår i påregnelig teknisk stand ut ifra alder, men noen avvik mot dagens standard og forskriftskrav, samt enkelte tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen, alder tatt i betraktning.

Oppsummering av avvik som defineres som TG2 og TG3 vises fra de neste sidene i rapporten.

Merk! Det gjøres oppmerksom på at det KUN enebolig som er fullt tilstandsvurdert. Enkel beskrivelse/vurdering av garasje, finnes på side 39 i rapporten.

Hele rapporten må leses.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst AS den 03.07.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Våtrom > Overflater Gulv > Verksted
Det er avvik:
- Gulvet har fallforhold mot sluk som ikke tilfredsstiller krav til lekkasjesikring. Ved en eventuell større lekkasje, vil vann kunne renne ut i tilstøtende rom/konstruksjoner før det finner veien til sluk.
- Nedstøpt plastsluk med plastrist. Ingen membranløsning.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er avvik:
- Baderomsgulvet har ikke fallforhold mot sluk som tilfredsstiller krav til lekkasjesikring. Det ble registrert motfall og ved en eventuell større lekkasje, vil vann kunne renne ut i tilstøtende rom før det finner veien til sluk.
Bruksvann ved dusjing renner imidlertid direkte til sluk via direkte rørløsning fra badekar.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er avvik:
TG 3:
- Gulvet har fallforhold mot sluk som ikke tilfredsstiller krav til lekkasjesikring. Ved en eventuell større lekkasje, vil vann kunne renne ut i tilstøtende rom/konstruksjoner før det finner veien til sluk.

TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT:
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Verksted

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
TG 2:
- Det er ikke tilfredstillende fall mot sluk i dusjsonen. Ved vannspyling i dusj blir det stående vann langs vegger og ved dusjoppkant.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Taktekking
Det er avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak og taktekke.
- Det ble registrert sprekk i pannebord bak takrenne.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på eldre renner/nedløp/beslag.
- Det ble stedvis registrert antydning til motfall på eldre renner.
- Det mangler snøfangere på deler av taket.
- Nedløpsrenner fra tak avsluttes stedvis ved hushjørne uten å bli ledet bort fra boligen.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik:
- Det ble stedvis registrert enkelte sprekker, avflassing maling og noe råteforekomster på kledningen/annet treverk.
- Ved stikkontroll i underkant av kledning og hjørnebord ble det ikke registrert tilstrekkelig museband og eller tiltak for å hindre mus. Ved det ene hushjørnet kunne man se rett inn isolasjonen. Se bilde.
- Kledningen ligger stedvis lavere enn anbefalt mot terreng. Dette bidrar til øke faren for eksponering av treverk for vannsprut/snø/smeltevann, med dertil økt nedbrytningshastighet av materialet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik:
- Deler av takkonstruksjonen er gjenbygget og/eller er begrenset inspisert pga. manglende tilkomst. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg og gjennom luke ifra gang. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på oppbygging av tak som er gjenbygget.
- Det ble registrert insektsbol på kaldtloftet, som indikerer at kaldtloftet ikke er tett mot insekter.
- Loftsluke fremstår utett og med manglende trinn i stige.
- Beskyttelse over isolasjonsmatter er delvis fjernet/deformert.
Det tas forbehold om mus pga. manglende musetetting utvendig. Det ble for øvrig ikke registrert indikasjon på museaktivitet på kaldtloftet på befaringsdagen, men ytterligere undersøkelser anbefales.

Utvendig > Dører
Det er avvik:
- Det ble registrert svelle og antydning til fuktskader på skyvedør.
- Over halvparten av forventet levetid er utgått på eldre dører og isolerglass. På grunn av dørenes alder må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for at isolerglass kan punktere eller er punktert. Det ble imidlertid ikke registret symptom av punktering på befaringsdagen.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er avvik:
- Det ble registrert større gliper i enkelte bordskjøter, manglende innfesting og delvis løse terrassebord, samt skjev bærebjelker på undersiden av terrassen.
- Bjelkelag og fundamenter er noe begrenset inspisert pga. manglende tilkomst. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Det kan se ut som at nyere terrassebord er lagt over gamle terrassebord, som medfører noe risiko for råte i eldre treværk.
- Rekkverk tilhørende veranda/terrasse er for lavt ihht. dagens regelverk i områder der høydeforskjell er over 50 cm.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er avvik:
- Tretrapper tilfredsstiller ikke dagens krav til utførelse og den ene trappen mangler rekkverk. I trapper hvor høydeforskjeller er over 0,5 m til hardt underlag, skal det være rekkverk.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er avvik:
- Målt høydeforskjell på på 2 meters lengde var stedvis mellom 10-20 mm og over 25 mm i hele rommet. Dette er avvik som kvalifiserer til tilstandsgrad 2 og gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er avvik:
- Ved måling med pigg i svill inne i vegg, ble det påvist for høye måleresultater (16,3% fuktighet). Årsakene til avvikene kan skyldes fukt fra svakheter ved utvendig drenering, eller kondens som skyldes ufagmessige arbeider med plast. Bruk av dampsperre i vegg anbefales ikke under noen omstendigheter når veggen er under terreng, helt eller delvis iflg. Sintef Byggforsk sine anbefalinger.
- Det foreligger ikke dokumentasjon på at panelplater er egnet for bruk på vegger i kjellere eller mot terreng.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er avvik:
- Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav til høyde (under 90 cm).
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav tillater for rekkverk i trapper. Løsningen ansees å være klatrebart og til fare for barn.
- Åpninger mellom trinn er større enn dagens forskrifter tillater. (maks 10 cm.)

Innvendig > Innvendige dører
Det er avvik:
- Det ble registrert at enkelte dører tar i karm og/eller bunnterskel, samt dører som mangler propper/deksel.

Innvendig > Andre innvendige forhold
Det er avvik:
- Det ble registrert fukt-, kalk-, saltutslag på vegger, samt ellers noe uferdige overflater.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Verksted
Det er avvik:
- Deler av overflater fremstår som noe slitt og uferdige.
- Det er ukjent om det er brukt våtromsmaling i våtsone bak utslagsvask.
- Veggplater og panel står helt ned mot gulv uten noen form for oppkant. Fare for fuktopptrekk ved en evt. vannlekkasje.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Verksted
Det er avvik:
- TG er satt ut ifra av alder og bruksslitasje.

Våtrom > Ventilasjon > Verksted
Det er avvik:
-Rommet har ikke tilfredsstillende ventilering.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Det er avvik:
- Smøremembran er smørt utenpå klemring. Fremstår noe ufagmessig.
- Alder tilsier at utskifting av sluk vil være en del av det fremtidige utskiftingsbehovet da over halvparten av forventet levetid for slukløsning er oppbrukt.
- Ukjente løsninger bak lister ved dør. Lekkasjesikring betinger tette løsninger ved dørsvill oppkant og bak lister ved dør.
- Løsningen med kun en sluk på våtrommet under badekar med hull i sidevegg virker noe ufagmessig.
- Arbeid utført av ufaglært/selvgjort. Det er ikke framvist dokumentasjon på utførelse.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er avvik:
- Det ble påvist sprekk og mangelfulle fuger i dusj og under dører.
- Arbeid utført av ufaglært/selvgjort. Det er ikke framvist dokumentasjon på utførelse.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er avvik:
- Arbeid utført av ufaglært/selvgjort. Det er ikke framvist dokumentasjon på utførelse.
- Alder tilsier at utskifting av sluk og membran vil være en del av det fremtidige utskiftingsbehovet da over halvparten av forventet levetid for membran og slukløsning er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er avvik:
- Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er avvik:
- Vurdering er basert på alder og gjelder eldre avløpsrør. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er avvik:
- Det kan ikke utelukkes at varmtvannstank er av eldre dato og over 20 år.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det er avvik:
- Det ble registrert at par løse/skjeve kontakter.
- Generelt for eldre el-anlegg som ikke er kontrollert av el-tilsyn, og der det ikke foreligger samsvarserklæring, anbefales det kontroll av fagkyndig kontrollør.

Tomteforhold > Drenering
Det er avvik:
- Dreneringsløsninger er fra byggeår og mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Det ble påvist fuktskjolder, kalk-/saltutslag på innvendig grunnmur i kjeller, samt noe forhøyde fuktverdier i påforet vegg. Kan være indikasjon på svikt i utvendig drenering. Nærmere undersøkelser kreves.
- Det ble stedvis registrert manglende bortledning av takvann fra grunnmur.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er avvik:
- Det ble påvist større sprekker og skjevheter i felles forstøtningsmur mot sør.

Tomteforhold > Oljetank
Det er avvik:
- Det må påregnes fjerning av tank og røropplegg i grunn, eller tilfredsstillende sanering iht. kommunens pålegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr, oppvaskmasking og mikrobølgeøvn.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4216/88/407:
26.06.2023 - Dokumentnr: 668883 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


17.03.1971 - Dokumentnr: 903721 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4216 Gnr:88 Bnr:85


01.01.2020 - Dokumentnr: 1090302 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0928 Gnr:88 Bnr:407


Info kommunale avgifter

Fakturert beløp i 2022
Avløp: 6 912,52 kr
Eiendomsskatt: 7 328,00 kr
Feiing: 185,00 kr
Vann: 6 941,52 kr
Sum: 21 367,04 kr
I tillegg kommer renovasjon levert av Libir på 4718 kr.

Byggemåte

Enebolig med kjeller oppført i tre over grunnmurer av leca/murblokker eller lignede.
Saltak tekket med stålplater. Antar undertak av taktro, takpapp, sløyfer og lekter. Renner og nedløp av plast og noe stål. Heltrukket pipebeslag i stål over pipe. Yttervegger av tradisjonelt reisverk, isolert med stående delvis luftet bordkledning.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

- Bad oppe pusset opp i 1997 utført i hovedsak av eier.
- Bad/vaskerom i kjeller pusset opp rundt 2005, utført i hovedsak av eier.
- Balkongdør har fuktskade.
- Taket skiftet 1986 og utført av byggmester.
- Drenert i byggår.
- Elektriske arbeider utført i 1986 og 2016, det meste er uteført av Birkeland Elektro.
- Det ble gjort arbeid på vann og avløpsrør i 1986 i forbindelse med utbygging av bad og kjøkken. Samt ved skifte av kjøkken i 2016. Arbeidene ble utført av Odd Håkedal.
- Oljetank er tømt.
- Varmepumpe og ny vedovn montert i 2018.
- Ny ovn i kjellerstue rundt 2015.
- Boligen ble ombygget i 1986 av byggmester Arild Vegusdal.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 490 000,-) (Kr.69 800)
Tilrettelegging (Kr.19 500)
Totalt kr. (Kr.101 785)
Produktnr: AB8E6235-E337-4C66-942C-9E2D3339D904