Strengereid/Eydehavn

Strengereidplatået 85

Prisantydning
7 500 000 kr
Omkostninger
203 970 kr
Totalpris
7 703 970 kr
Formuesverdi
1 232 589 kr
Formuesverdi sekundær
4 437 321 kr
Kommunale avgifter
21 683 kr / år
Byggeår
2020
P-rom
142 ㎡
Bruksareal
204 ㎡
Tomteareal
618 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Rålekker og arkitektonisk funkisbolig beliggende i sjønære omgivelser - Garasje

Om eiendommen

Innhold

1 etasje: Entrè, mellomgang, stue, 2 soverom samt bad og bod.
2 etasje: Stue med  delvis åpen kjøkkenløsning, mellomgang, hovedsoverom, "walk in" garderobe, bad samt vaskerom.
Bod i bakkkant av garasje

Standard

Arkitekttegnet bolig fra Marius Egeland Arkitekter. Meget spennende arkitektur med gode planløsninger og gjennomgående god standard.
Inneholder: 1 etasje: Entrè med fliser på gulv, malte flater på vegg. Skyvedørsgarderobe. Sikringsskap. Dør direkte til garasje. VK. Mellomgang med fliser på gulv, malte flater på vegg. Trapp opp til 2 etasje. Stue med kork/vinyl overflate på gulv, malte flater på vegg. Dør ut til terrasse og hage. 2 soverom med kork/vinyl overflate på gulv, malte flater på vegg. Dør ut til terrasse og hage fra det ene soverommet. Flislagt bad med wc, vask og dusj. VK. Bodrom under trapp. 
2 etasje: Stue med  delvis åpen kjøkkenløsning. Kork/vinyl overflate på gulv, malte flater på vegg. Peisovn i stuedel samt stor skyvedør ut til hyggelig terrasse. HTH kjøkkeninnredning med kjøkkenøy. Integrerte hvitvarer fra Simens. Dør ut til overbygd veranda. Mellomgang med kork/vinyl overflate på gulv, malte flater på vegg. Hovedsoverom med kork/vinyl overflate på gulv, malte flater på vegg. Dør ut til terrasse. "walk in" garderobe med kork/vinyl overflate på gulv, malte flater på vegg. Innredning. Flislagt bad med wc, vask og dusj. VK. Vaskerom med fliser på gulv, malte flater på vegg. VVbereder. Skap og skyllekum. VK. 
Bod i bakkkant av garasje

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 204 kvm Sekundærrom: 62 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 109 m²  - 2. etg. 95 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Stue, 2 soverom, bad, gang, vindfang.
1. etasje - S-rom inkl.: Garasje, bod.
2. etasje - P-rom inkl.: Kjøkken/spisestue, stue, vaskerom, bad, soverom.
2. etasje - S-rom inkl.: Garderobe.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2020 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Elektriks og ved
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Pliktig medlemskap i velforening med dugnad 1-2 ganger i året. Kr.500,- pr. år.

Sector husalarm montert. Kan søkes overtatt av ny eier om ønskelig.

Fiber fra Telenor. Internett/tv.

Robotgressklipper kan medfølge mot pristilegg

Det er opparbeidet bryggeanlegg like nedenfor feltet. Her er det mulighet for å kjøpe seg bryggeplass i følge selger.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av His Bygg AS den 29.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 2020. Boligen fremstår i normal stand utfra bygningsmessig beskrivelse. Balkongdører i 1. etasje der noe heng ble registrert og enkel justering vurderes påregnelig. Vaskerom 2. etasje med manglende fallforhold mot sluk. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må
leses i sin helhet Se forøvrig punkter nedenfor.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Ved nivellering er det motfall, tilnærmet flatt og fallforhold registrert mot sluk midt i rommet. Kravet om at lekkasjevann skal ledes til sluk, betyr at det ferdig utførte våtromsgulvet må være utformet uten motfall til sluk fra alle steder der det kan forekomme lekkasjevann.

TG2:
Utvendig > Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Noe heng i dører fra soverom, stue, bod.

Innvendig > Radon:
Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få  sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Ved visuell undersøkelse er det ikke registrert skader i fuger. Noe hulrom under flisene utløser ikke skader så lenge limet holder flisene på plass.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Skiftet 4 stk utelampe i 2023. Arbeid utført av Fevik elektro.

13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
- Ja, Fevik elektro har montert easee lader i 2021.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal, følg Kystveien (RV410) østover mot Saltrød/Eydehavn. Ved Eydehavnsbrua holder du venstre og fortsetter mot Flosta. Etter ca. 5 minutters kjøring får man innkjørselen til feltet på høyre hånd. Følg veien rett frem og opp bakke som trekker til venstre. Boligen ligger på venstre side.
Velkommen til Strengereidplatået 85!

Beliggenhet

Strengereid boligområde ligger sjønært til midt mellom Arendal og Tvedestrand by. (Ca.14 km fra Arendal sentrum og ca.15 km. til Tvedestrand)
Meget barnevennlig boligområde. Eydehavn skole (1-7 kl.) samt Stuenes skole (1-10 kl.) på Saltrød. Like nedenfor eiendommen er det opparbeidet hyggelig sandstrand til fri benyttelse. Populære Buøya ligger ca.4 km unna med flotte svaberg og 5 flotte strender.
Sommerstid er det perfekt og ta en båttur innaskjærs eller utaskjærs til Kilsund, Tvedestrand samt vakre Lyngør mot øst eller til Tromøysund og Arendal sentrum. Flere flotte turområder i nærområdet.

Tomt

Nydelig opparbeidet hage med plen, hekk og prydbusker. Lettstelt. Flere terrasser i flere nivå. Asfaltert gårdstun. Tomten er noe opparbeidet over eiendomsgrense.
 Areal: 618 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkeringsplass til flere biler på egen grunn samt i garasje. Elektrisk portåpner på garasjedør.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.06.2020. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Løvøya boligområde, datert 10.02.2005. Planer under arbeid: Pågår et planarbeid for Løvøya boligområde - Arendal kommune. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Veien vil bli overført Arendal kommune når feltet er ferdig utbygd. Utgifter til vedlikehold og brøyting av vei på feltet holdes av områdets entreprenør, Løvøya eiendom as inntil overtakelse av kommunen.
Tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1465188 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening. Tinglyst: 26.10.2018.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 203 970,- (Omkostninger totalt) 7 703 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 21 683 pr. år
Beløpet inkluderer renovasjon, eiendomsskatt og kommunale eiendomsgebyr.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7 161,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 232 589,- for år 2021. Sekundær: Kr. 4 437 321,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Strengereidplatået 85, Gnr. 64 Bnr. 177 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, platetopp, komfyr samt oppvaskmaskin
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 26.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-23-0041

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0041. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 7 500 000,-) (Kr.97 500) Tilrettelegging (Kr.13 900) Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse (Kr.9 900) Totalt kr. (Kr.131 785)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069102