Strengereid

Strengereidplatået 43

Prisantydning
5 500 000 kr
Omkostninger
153 970 kr
Totalpris
5 653 970 kr
Byggeår
2022
P-rom
184 ㎡
Bruksareal
189 ㎡
Tomteareal
686 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Herskapelig enebolig i sjønære omgivelser på Strengereid - Dobbel garasje

Om eiendommen

Innhold

Arealer med beskrivelse:
Primærrom: 184 kvm, Bruksareal: 189 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 101 m² - 2. etg. 88 m².
P-rom inkl: 1. etg.: Entrè, bad, vaskerom, stue/kjøkken. 2. etg.: Gang, 4 soverom, garderoberom, 2 bad og hobbyrom (i bruk som soverom).
S-rom inkl.: 1. etg.: gang/bod

Garasje:
Bra: 42 m² - S-rom: 42 m²
S-rom inkl.: Garasje

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tegninger. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler i entrè, alle bad og vaskerom

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal, følg Kystveien (RV410) østover mot Saltrød/Eydehavn. Ved Eydehavnsbrua holder du venstre og fortsetter mot Flosta. Etter ca. 5 minutters kjøring får man innkjørselen til feltet på høyre hånd. Følg veien rett frem ca 100 meter, og du får boligen på venstre hånd.

Velkommen til visning på Strengereidplatået 43!

Parkering

Dobbel garasje, samt godt med biloppstillingsplasser på egen grunn.

Beliggenhet

Strengereidplatået ligger sjønært til midt mellom Arendal og Tvedestrand by. (Ca.14 km fra Arendal sentrum og ca.15 km. til Tvedestrand)

Meget barnevennlig boligområde. Eydehavn skole (1-7 kl.), samt Stuenes skole (1-10 kl.) på Saltrød. Like nedenfor eiendommen er det opparbeidet hyggelig sandstrand til fri benyttelse. Flotte Klokkøya kan nåes med båt, og ligger like utenfor bryggeanlegget. Populære Buøya ligger ca.4 km unna med flotte svaberg og 5 flotte strender.

Sommerstid er det perfekt og ta en båttur innaskjærs eller utaskjærs til Kilsund, Tvedestrand, samt vakre Lyngør mot øst, eller til Tromøysund og Arendal sentrum. Flere flotte turområder i nærområdet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.06.2023. Ferdigattesten gjelder oppføring av enebolig med tilhørende anlegg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Veien vil bli overført Arendal kommune når feltet er ferdig utbygd. Utgifter til vedlikehold og brøyting av vei på feltet holdes av områdets entreprenør, Løvøya eiendom as inntil overtakelse av kommunen.
Tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, og tilhører reguleringsplan Løvøya boligområde, datert 10.02.2005. Planer under arbeid: Pågår et planarbeid for Løvøya boligområde - Arendal kommune. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/64/167:
21.03.2022 - Dokumentnr: 311314 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening


31.08.2023 - Dokumentnr: 936721 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


12.06.2013 - Dokumentnr: 476304 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:64 Bnr:1


11.05.2018 - Dokumentnr: 754107 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4203 Gnr:64 Bnr:200
Elektronisk innsendt


01.01.2020 - Dokumentnr: 1152994 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:64 Bnr:167


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 137 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 153 970,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendommen har ikke fått eiendomsskatt enda iflg. Arendal kommune. For informasjon ang. utregning av eiendomsskatt henvises til Arendal kommune.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen er meget innholdsrik, og holder god standard. I 1. etg. finner du en romslig entrè med trapp til 2. etg. Flsilagt gulv med varmekabler. Bad med flislagt gulv og baderomspanel på vegger. Vegghengt wc, baderomsmøbel med skuffer og speilskap og dusjhjørne med innfellbare glassvegger. Skyvedør videre inn til vaskerom/teknisk rom med samme fliser på gulv, og varmekabler. Innredet med skap og benkplate. Viderer finner du den store stuen med åpen løsning mot kjøkkenet. Laminatgulv i stue og kjøkken, og malt mdf panelplater på vegger. Peisovn i stue. Stort kjøkken med 2 stekeovner, micobølgeovn, platetopp og oppvaskmaskin integrert i innredningen. Side-by-side kjøleskap m/ frys og vanndispenser. Ventilator innfelt i tak. Fra stuen er det utgang til stor terrasse med gode solforhold. I 2. etg. er det hovedsoverom med egen "walk-in" garderobe og bad. Badet er flislagt på gulv og baderomsplater på vegger. Vegghengt wc, dusj og skuffinnredning med speil. Varmekabler i gulv. Videre er det 3 soverom til, samt 1 hobbyrom som også kan brukes som soverom. Laminatgulv i alle soverom, og malt mdf-panel på vegger. Stort hovedbad med flislagt gulv og baderomspanel på vegger. Dusjhjørne med glassdører, vegghengt wc og baderomsinnredning med speil.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: 2 stekeovner, micro, platetopp, ventilator integrert i tak, oppvaskmaskin, side-by-side kjøleskap m/ frys og vanndispenser.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31230005. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Pliktig medlemskap i velforening med dugnad 1-2 ganger i året.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/64/167:
21.03.2022 - Dokumentnr: 311314 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening


31.08.2023 - Dokumentnr: 936721 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


12.06.2013 - Dokumentnr: 476304 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:64 Bnr:1


11.05.2018 - Dokumentnr: 754107 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4203 Gnr:64 Bnr:200
Elektronisk innsendt


01.01.2020 - Dokumentnr: 1152994 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:64 Bnr:167


TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra Telenor. Internett/tv.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er salg fra næringsdrivende i byggebransjen, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.10 900)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 500 000,-) (Kr.68 750)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.106 035)
Produktnr: 575A3C13-FBD8-42AE-B40B-E7876C72CCE6