Nome

Strengenvegen 79

Prisantydning
1 790 000 kr
Omkostninger
61 220 kr
Totalpris
1 851 220 kr
Formuesverdi
357 595 kr
Formuesverdi sekundær
1 287 343 kr
Byggeår
1938
P-rom
106 ㎡
Bruksareal
121 ㎡
Tomteareal
1 056 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Velholdt enebolig med romlig tomt. 3 soverom. Naturskjønne omgivelser. Kort vei til sentrum.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Eneboligen inneholder følgende:
1.etg: - Entré, trappegang, kjøkken, bad, spisestue og stue.
2.etg: - Loftstue, soverom 1, soverom 2 og soverom 3.
Kjeller: - Grovkjeller m/vaskerom

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i form av panelovner og varmepumpe, og ovn i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på egen tomt. Ellers parkering etter områdets bestemmelser.

Beliggenhet

Boligen ligger flott og idyllisk til med fine nærområder. Her er det en kort kjøretur til Lunde sentrum som byr på ulike type forretninger, slik som forskjellige dagligvarebutikker, klesbutikker, kiosker, etc. Det er også en liten kjøretur til skole, barnehage, idrettsplass og stasjonen. Gode bussforbindelser til blant annet Ulefoss og Skien.

I nærområdet ligger Lunde sluser ved Telemarkskanalen; et populært turistmål og et fint opparbeidet parkområde med blant annet huskestativ, sitteplasser, grillplasser, gjestehavn og gangsti. Her arrangeres det ulike arrangementer, gjerne ila. sommersesongen når rutebåtene er i drift.

Det er ca.12 km til Ulefoss, ca. 19 km til Bø og ca.42 km til Skien.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Den 02.07.2004 ble det gitt tillatelse til oppføring av påbygg (takopplett

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - nåværende, tilhører Kommuneplan Nome , datert 02.03.21. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tomten rundt eiendommen er regulert i boligbebyggelse - fremtid, se vedlagt kart.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3816/102/167:
01.06.1999 - Dokumentnr: 1359 - Erklæring/avtale
Areal fradelt til veggrunn, gnr. 201 bnr. 4.
Overført fra: Knr:0819 Gnr:102 Bnr:8 Fnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

12.01.2006 - Dokumentnr: 113 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3816 Gnr:102 Bnr:8

12.01.2006 - Dokumentnr: 113 - Overføring fra tidligere festenummer
Utgått festenr:
Knr:0819 Gnr:102 Bnr:8 Fnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 903931 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0819 Gnr:102 Bnr:167

Økonomi

Omkostninger kjøper

1 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 900 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

61 220,- (Omkostninger totalt)

1 851 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen fremstår som tiltalende og påkostet.

1.ETG
KJØKKEN
Pent kjøkken med god plass til spisegruppe. Her er det laminat på gulv, malte vegger og lysmalt himling. Godt med lagringsmuligheter i over- og underskap. Fra kjøkkenet har du mulighet til direkte adkomst til stuen. Hvitevarer som oppvaskmaskin og komfyr medfølger i handelen - ikke kjøleskap.

STUE
Romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisegruppe og øvrig ønsket møblement. Her er det laminat på gulv, malte vegger og takess i himling. I stuen er det varmepumpe og peisovn.

BAD
Pent bad med belegg og varme på gulv, belegg på vegger, og takess i himling. Badet er utstyrt med servant med underskap, klosett, dusjnisje og speil.

2.ETG
LOFTSTUE
Hyggelig loftstue med god plass til sofagruppe og tv-seksjon. Her er det laminat på gulv, malte veger og lysmalt himling.

SOVEROM 1, 2 OG 3
Alle soverom er pusset opp i nyere tid. Her er det to store soverom og ett soverom som i dag blir benyttet som kontor. Her er det henholdsvis laminat på gulv, malte vegger og takess i himling.

KJELLER
Kjelleren er en grovkjeller. Her har eier satt opp vaskerom

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3816/102/167:
01.06.1999 - Dokumentnr: 1359 - Erklæring/avtale
Areal fradelt til veggrunn, gnr. 201 bnr. 4.
Overført fra: Knr:0819 Gnr:102 Bnr:8 Fnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

12.01.2006 - Dokumentnr: 113 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3816 Gnr:102 Bnr:8

12.01.2006 - Dokumentnr: 113 - Overføring fra tidligere festenummer
Utgått festenr:
Knr:0819 Gnr:102 Bnr:8 Fnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 903931 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0819 Gnr:102 Bnr:167

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag:
- Provisjon: 2,2%
- Tilretteleggingshonorar: 13.000,-
- Markedspakke: 16.000,-

Visning

Produktnr: 577A980C-7C0A-4262-B70F-D77E2B33935E Kategori: