Kvadraturen / Strandpromenaden

Strandpromenaden 25A

Prisantydning
4 190 000 kr
Omkostninger
116 620 kr
Totalpris
4 306 620 kr
Formuesverdi
584 884 kr
Formuesverdi sekundær
2 105 583 kr
Felleskostnader
993 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
12 602 kr / år
P-rom
67 ㎡
Bruksareal
67 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott 3-roms beliggende i 1.etg. Sjelden sjøutsikt langs promenaden - Parkeringsmulighet - Kjellerom på 21 kvm.

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Strandpromenaden 25!

Meget attraktiv og populær beliggenhet i sentrum med gåavstand til Bystranda og idylliske Fiskebrygga.

Planløsning:

Gang, stor og lys stue med plass til sofagruppe. Fra stuen er det inngang til et meget romslig hovedsoverom. Soverom 2 ligger i andre enden av leiligheten. Kjøkkenet er åpent mot stue og har godt med skap og benkeplates. Flislagt bad med varmekabler i gulv. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på bad. (Medfølger ikke)

Medfølger innredet rom i kjeller på ca. 21 kvm. med varmekabler i gulv. Innredet med seng og enkelt kjøkken. (ikke godkjent til varig opphold). Medfølger også 1 bod i kjeller samt en utvendig bod.

I underetasjen er det tilhørende bad som er felles for alle seksjonene

Mulighet for parkering på siden av boligen.


Seksjon 3 og 2 kan selges samlet eller separat.

I underetasjen er det tilhørende bad som er felles for alle seksjonene.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm
P-rom inkl: Gang, bad, soverom, stue/kjøkken, soverom 2.

Kjellerrom som tilhører leiligheten måler 21 m2 i bruksareal (BRA). Rommene kan medtas som tilleggsareal.

Romarealer: Gang: 4,5 m2, bad: 3,2 m2, soverom: 7,9 m2, stue/kjøkken: 34 m2, soverom: 15,5 m2.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Ett soverom er laget der det står kjøkken på tegningen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Peis er montert i stua. Varmekabler i deler av underetasjen.  Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Resultat etter brannforebyggende tiltak 03.06.33: Ikke utført, ingen hjemme.
- Kjøleskap medfølger ikke salget.
- Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke salget.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 23.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes:
Inngangsdør er i bra stand. Vinduer er fra 1985/2013 og er i bra stand. Bad ble oppusset i 2010. Det er etablert svakt lokalfall til gulvsluket på bad og vaskerom. Hulltaking ble ikke utført på bad da dette ikke var fysisk mulig. Kjøkkeninnredningen er fra 2010, komfyr med keramisk platetopp. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, se punktet "Etasjeskiller". Sikringsskap med vanlige skrusikringer, hovedsikringer på 35 A. Vannrør er fra ca. 1985 iflg. eier. Innvendig stoppekran er montert i kjeller. Ved og elektrisk til oppvarming. Peis er montert i stua. Kjellerrom som tilhører leiligheten måler 21 m2 i bruksareal (BRA). Rommene kan medtas som tilleggsareal. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap med vanlige skrusikringer, hovedsikringer på 35 A.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Full renovering 2001. Rørleggerarb., membranarb., flisearb. Membranarbeid etter gjeldende regler (våtromsnorm). Utført av Murerfirma Helge Homme, rørleggermester Tor Inge Larsen, ansvarhavende.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
Fuktgjennomslag i grunnmur.

- Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Settninger i grunn, skjeve gulv.

- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter eller skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
Sprøytet mot borebiller på loft, utført av Pelias.

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Lekkasje i tak.

- Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag?
Bytting av papp og lekker og noen takbord. Utført av byggm. Tofire, byggm. Pavel Mikolauczyk AS.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlgget eller andre installasjoner?
Ipec ved bytte av kjøkken.

Råteskader på tak utbedret i 2020. Lekkasje og råteskader på halvtak i gården.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Meget attraktiv og populær beliggenhet i sentrum med gåavstand til det meste av service tilbud. Kort avstand til butikker, restauranter, kino, apoteket, treningssenter, fiskebrygga, bystranda osv.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Parkering

I henhold til seksjonering medfølger det en parkeringsplass til leiligheten. Selger opplyser at dagens bruk av parkeringsplassene avviker fra seksjoneringstegningen, plassen til seksjon 2 og 3 er blitt byttet om. Selger opplyser videre at de i alle år har parkert i gaten over boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på våningshus datert 23.10.1936. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det ene soverommet er opprinnelig godkjent som kjøkken. Kjøkkenet er opprinnelig godkjent som spisestue. De ombygde rommene er godkjent til varig opphold/beboelse. Innredet rom i kjeller er godkjent som kjellerom, og er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig med bevaring, tilhører reguleringsplan nr. 724 "Murbyen, Kvartalene 31-33, 38-41, 43-48, 50-54 og 57 og deler av kvartalene 20, 26, 27, 37, 42, 49, 56 og 58" datert 17.06.1998, samt  kommunedelplan nr. 1264 "Kvadraturen og Veste Havn, Del 1 - Kvadraturen 2011-2022", datert 12.02.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 341. Tinglyst: 14.03.1936. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 344. Tinglyst: 14.03.1936. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 953. Tinglyst: 22.05.1936. Erklæring/avtale. Bestemmelse om felles vegg.
Dagboknr.: 6224. Tinglyst: 18.04.2005. Best. om adkomstrett. Adgang til varmtvannstank.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 953. Tinglyst: 22.05.1936. Erklæring/avtale. Bestemmelse om felles vegg.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Forretningsfører

Kjell Viggo Raaum Isaksen

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 116 620,- (Omkostninger totalt) 4 306 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12 602 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5682,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 993,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Renovasjon, felles strøm, forsikring på bygg, diverse vedlikehold.

Formuesverdi

Primær: Kr. 584 884,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 105 583,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Strandpromenaden 25A, Gnr. 150 Bnr. 1573 Snr. 3 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 70/245

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 89 59 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0250

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0250. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kristian Lossius, tlf. 90 89 59 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 190 000,-) (Kr.58 660) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.90 495)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058521