Bygland

Strandgata 73

Prisantydning
1 890 000 kr
Omkostninger
59 620 kr
Totalpris
1 949 620 kr
Formuesverdi
433 231 kr
Formuesverdi sekundær
1 559 630 kr
Felleskostnader
600 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2005
P-rom
81 ㎡
Bruksareal
85 ㎡
Tomteareal
1 015 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Idyllisk beliggende leilighet med strandlinje til Byglandsfjorden - Båtplass - Garasje - Ingen boplikt!

Om eiendommen

Innhold

Leilighet med alt på ett plan som inneholder entre/gang, 2 soverom, bad, stue/kjøkken og annet rom med sluk. Leiligheten disponerer en parkeringsplass i garasje og det medfølger 1 båtplass på felles brygge for sameiet.

Leiligheten disponerer garasjeplass på ca. 19 kvm. i felles garasjeanlegg.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe og varmekabler på badet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Biloppstillingsplass på tomten. Asfaltert tun og adkomst. Det er felles garasje på tomten, denne leiligheten har en plass i garasje. Garasjen er nr. 3 fra venstre.

Beliggenhet

Flott beliggende leilighet i attraktivt og etablert boligområde på Byglandsfjord. Her har du flott utsikt over Byglandsfjorden. Eiendommen har strandlinje og fine bade- og fiskemuligheter, samt felles brygge med egen båtplass. Byglandsfjord oppvekstsenter med skole og barnehage, samt Årdalshallen flerbrukshall ligger ca. 700 meter unna. Det er kun 3 minutters gangavstand til dagligvarebutikk. Like nedenfor oppvekstsenteret finner man badeplassen Kilen, med fin sandstrand. Det er utallige rekreasjonsområder langs Byglandsfjorden. Det er ca. 15 minutter i bil til Evje sentrum med alle fasiliteter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.02.2006. Ferdigattesten gjelder Bustad med seks sekjsonerte bustadeiningar. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 13.01.2009. Ferdigattesten gjelder Garasje med parkeringsareal på tak. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Brøyting er inkludert i fellesutgifter til sameiet.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boliger, tilhører reguleringsplan Byglandsfjord sentrum ? Areal D2, A20, D3, F1, ikrafttredelsesdato 26.11.2001. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kommunen opplyser at de er i gang med planendring for området. Endring vil i hovedsak gjelde forbedring ifm. industriområde iflg. kommunen. Planlegging er ikke igangsatt enda. Ta kontakt med kommunen for mer informasjon rundt dette. Eiendommen ligger innenfor faresone Flomfare.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4220/69/326/2:
17.01.2006 - Dokumentnr: 1015 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere


18.07.2023 - Dokumentnr: 771885 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


17.01.2006 - Dokumentnr: 1015 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/6
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-4.


21.08.2009 - Dokumentnr: 611184 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 1/6
Garasje etablert på fellesarealer tillegges seksjonenen 1-5.


Økonomi

Omkostninger kjøper

1 890 000,- (prisantydning)

omkostninger
8 400,- (boligkjøperforsikring help (valgfritt))
2 800,- (boligkjøperforsikring pluss (valgfritt tillegg))
585,- (tingl.gebyr pantedokument)
585,- (tingl.gebyr skjøte)
47 250,- (dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-))

59 620,- (omkostninger totalt)

1 949 620,- (totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Stue og kjøkken i åpen løsning. Det er vedovn i stua.
Kjøkken med kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn og koketopp, ellers kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Teknisk bodrom med sluk: Rommet har vinylbelegg på gulv med oppkant langs vegger i sone rundt vanninstallasjoner (vannskap og bereder). Rommet er kombinert bodrom og rom for tekniske installasjoner som varmtvannsbereder og vannfordelerskap.

Bad/vaskerom: Rommet har vinylbelegg på gulv, malt strie på vegger og malt gips i takhimling. Rommet er innredet med toalett, dusjkabinett og innredning med nedfelt vask. Rommet brukes også som kombinert vaskerom da det er montert opplegg for vaskemaskin.

Leiligheten disponerer garasjeplass på ca. 19 kvm. i felles garasjeanlegg.

Følgende oppgraderinger er gjort i nyere tid:
- Satt inn vedovn i 2019.
- Bygget ble malt utvendig for ca. 2-3 år siden.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ruben Lossius den 27.07.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Leiligheten er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 ved beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 vises fra side 6 i rapporten. Det er ingen forhold som vurderes som TG3. Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
- Utvendig - Dører: Det mangler understøtte og beslag under hovedinngangsdør.
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Malt strie tilfredsstiller ikke dagens krav for våtsoner. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på at det er benyttet våtromsmaling på vegger og i tak.
- Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Baderomsgulvet har ikke fallforhold mot sluk som tilfredsstiller krav til lekkasjesikring. Høydeforskjell mellom sluk og topp tettesjikt ved dør er under 25 mm. Ved en eventuell større lekkasje, vil vann kunne renne ut i tilstøtende rom før det finner veien til sluk. Bruksvann ved dusjing renner imidlertid direkte til sluk via direkte rørløsning.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Innvendig - Overflater: Det ble registrert stedvis områder der laminat ikke var lagt tilstrekkelig under dørlist eller manglende feielist mot dørsvill.
- Innvendig - Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på radonmålinger eller om bygget er utført med radonsperre. Boligen ligger for øvrig i et område med aktsomhet, se gul-skravert kartbilde som betyr "moderat til lav" iht. DSA, som vil si, "ikke skadelig" eller normale forekomster.
- Innvendig - Innvendige dører: Et par av dørene står noe skjevt og tar borti karm. Noe skrapemerke registrert på svill.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Stue/kjøkken: Det ble ikke registrert lekkasjevarsler eller komfyrvakt på kjøkkenet.
- Tekniske installasjoner - Andre installasjoner: Varmepumpen er av noe eldre dato, mulig fra omkring byggeår. Selger opplyser at den bråker litt ved bruk og er lite benyttet av nåværende eier.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, Fryseskap/-boks, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

Diverse

Hver leilighet i sameiet betaler kr. 600,- månedlig til felles utgiftskonto. Dette dekker blant annet forsikring og vedlikeholdskostnader, samt brøyting. Sameiet har en formann/styreleder som har ansvar for felles utgiftskonto. Sameiet er lite aktivt ellers, og har ikke vedtekter, husordensregler osv.

Det medfølger båtplass på felles brygge for sameie. Årlig kostnad kr. 500,-. Båtplassen er merket nr. 13.

Boligselgerforsikring

selger har tegnet boligselgerforsikring. forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4220/69/326/2:
17.01.2006 - Dokumentnr: 1015 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere


18.07.2023 - Dokumentnr: 771885 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


17.01.2006 - Dokumentnr: 1015 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/6
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-4.


21.08.2009 - Dokumentnr: 611184 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 1/6
Garasje etablert på fellesarealer tillegges seksjonenen 1-5.


Info kommunale avgifter

Kr. 12 146,95 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer: Vanngebyr etter forbruk kr. 11,09 per m3, Abonnement vann kr. 1.933,-, Vannmålerleie kr. 144,-, Kloakkgebyr etter forbruk kr. 38,67,- per m3, Abonnement kloakk kr. 4.848,- og Renovasjon kr. 2.494,-.

Byggemåte

Bygning oppført i tre over ringmur i betong og støpt plate. Yttervegger med isolert bindingsverk kledd med liggende bordkledning. Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2 -lags isolerglass. Malt hovedytterdør og balkongdør i tre fra byggeår. Balkongdør har 2- lags isolerglass. Nordvest vendt terrasseplatting ut fra stuen/kjøkken med terrassebord av tre.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 2.500 kwh. Leiligheten er brukt som fritidsbolig.

TV/Internett/Bredbånd

Boligen har fiber.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
9 Har det vært feil på det elektriske anlegget? - Ja, Årlig kontroll avdekket en kontakt som måtte byttes og det ble utført og godkjent umiddelbart etter kontrollen. Alt i orden.
18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? - Ja, Satt inn ny vedovn i 2019. Det var ikke vedovn fra før.
32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? - Ja, Det er egen garasje til leiligheten. I garasjebygget er det bittelitt fukt på innerste veggen. Det er tatt høyde for luft under garasjeporten men dette gjør jo at den ikke er musetett. Varmepumpa trenger vedlikehold.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. en bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 3,70 % inkl. mva, minimum kr. 49.000,-.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 14.500,-, oppgjørshonorar kr 9.900,- og digital grunnpakke kr 6.600,-. I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 100 930,00,- inkl. mva.
Produktnr: E5A21E88-2B54-4BE0-9335-016AB30F9C2F