Byglandsfjord

Strandgata 51

Prisantydning
2 750 000 kr
Omkostninger
80 620 kr
Totalpris
2 830 620 kr
Formuesverdi
535 239 kr
Formuesverdi sekundær
1 926 860 kr
Felleskostnader
1 340 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
13 720 kr / år
Byggeår
2008
P-rom
122 ㎡
Bruksareal
124 ㎡
Tomteareal
3 193 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott beliggende leilighet over to etasjer - 3 soverom - Garasje - Ingen boplikt!

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. og 2. etasje med inngang fra bakkeplan. 1. etasje inneholder bad/vaskerom, entre, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til veranda, ett soverom, kott og soverom/garderobe. I loftsetasjen er det bad, stue og 2 soverom. Garasje med bod.

Standard

Stue og kjøkken i åpen løsning. Det er peisovn i rommet og utgang til veranda. Flott utsikt over Byglandsfjorden. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet fremstår i normal god stand alder tatt i betraktning. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad/vaskerom i 1. etasje fra byggeår. Badet har fliser på vegger og gulv med varmekabler i gulv. Badet inneholder innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjhjørne. Gulvet er bortimot helt flatt, men har oppkant i form av dørsvill. Antydning til membran mansjet er synlig i sluk, forøvrig ukjent omfang og type av membran. Badet har mekansik avtrekksvifte og tilluft ved dør.

Rom under trapp med sluk. Det er fliser på gulv. Gulvet er bortimot helt flatt, men har oppkant i form av dørsvill.

Bad i loftsetasjen fra byggeår. Badet har flis på vegger og gulv. Badet inneholder innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og åpen dusjnisje. Gulvet har lite fall fra dørterskel mot sluk, men har oppkant i form av dørsvill. Ukjent om det foreligger tilfredsstillende oppkant/tettesjikt bak lister ved dør. Det er noe oppsprukket fuge ved sluk i dusjnisje. Badet har mekanisk avtrekksvifte og tilluft ved dør.

Det er tre soverom i leiligheten, samt ett soverom/garderobe. Ett soverom og soverom/garderobe i 1. etasje. To soverom i loftsetasjen.

Det medfølger en garasjeplass til leiligheten. Garasjen er port nr. 2 fra boligrekka. Det er en bod i garasjen samt trapp opp til loft. I enden av bygget er det et fellesrom for hageutstyr som kan benyttes av sameiet. Overbygget plass for avfall.

Det ble lagt ny eikeparkett i kjøkken, gang og stue juli 2022.
Bygget ble malt utvendig sommeren 2021.

Arealer med beskrivelse

Bolig totalt: Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 124 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
P-rom inkl: Bad/vaskerom, entre, stue/kjøkken, 3 soverom, soverom/garderobe, bad og stue.
S-rom inkl.: Kott/annet rom med sluk.

1. etasje:
Bra: 83 m² - P-rom: 81 m² - S-rom: 2 m²
P-rom inkl.: Bad/vaskerom, entre, stue/kjøkken, soverom og soverom/garderobe.
S-rom inkl.: Kott/annet rom med sluk.

Loftsetasje:
Bra: 41 m² - P-rom: 41 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Bad, stue og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2008 i følge Bygland kommune.
Leilighet over to plan oppført i tre. Isolert bindingsverk kledd med liggende kledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2-lags isolerglass. Malt hovedytterdør, balkongskyvedør og boddør i tre. Balkongdører har 2-lags isolerglass. Veranda mot vest i begge etasjer med rekkverk delvis av tre og delvis glass. Platting ved inngangsparti med skiferheller.

Oppvarming

Ved og strøm. Det er varmekabler på begge bad og i gang. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i Gjensidige med polisenummer: 79620624.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 8.500 kwh.
Boligen har fiber fra altifiber. Elbillader 11kw.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ruben Lossius den 10.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Boligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremståer i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 vises fra side 6 i rapporten. Det er ingen forhold dom vurderes som TG3. Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Vinduer: Et vindu i loftsetasjen har sprekk/løsnet skjøt i vindusrammen.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det ble registrert noe etterslep på vedlikehold av terrasse og noe mykt treverk nederst på rekkverk ut fra loftsetasje. Det er noe løse fuger og løsnet skifer ved inngangsparti. Selger opplyser at dette skal utbedres for salg.
- Våtrom - Overflater Gulv - Bad (2. loftsetasje): Ved funksjonstest ble det registrert at bruksvann ikke renner tilstrekkelig tilfredsstillende til sluk, da nisje mangler dør og oppkant og noe begrenset lokalt fall.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad (2. loftsetasje): Ukjent om det foreligger tilfredsstillende oppkant/tettesjikt bak lister ved dør. Dokumentasjon ikke fremvist. Det ble registrert noe oppsprukket fuge i ved sluk i dusjnisje.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom (1. etasje): Det er ikke fremlagt dokumentasjon på arbeider og produkter som er benyttet, ukjent om det foreligger tilfredsstillende tettesjikt bak lister ved dør.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på på 2 meters lengde var stedvis mellom 10mm og 20 mm. Dette er avvik som kvalifiserer til tilstandsgrad 2 og gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Kott/annet rom med sluk: Ukjente membranløsninger bak gulvlister og ved trapp. Materialer av tre står direkte mot våtromsgulv.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Ja, ny puss på deler av grunnmur.
10.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Hvis ja; beskriv hvilke tiltak som er utført. - Ja, kondenssperre i tak over leilighet 51 skiftet i 2016 av snekker firma. Arbeid utført av KW bygg.
Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ja.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Idyllisk beliggende leilighet i attraktivt og etablert boligområde på Byglandsfjord. Leiligheten har gode solforhold og Byglandsfjorden rett utenfor døren med fine bade- og fiskemuligheter. Byglandsfjord oppvekstsenter med skole og barnehage, samt Årdalshallen flerbrukshall ligger ca. 700 meter unna. Det er kun 3 minutters gangavstand til dagligvarebutikk. Like nedenfor oppvekstsenteret finner man badeplassen Kilen, med fin sandstrand. Det er utallige rekreasjonsområder langs Byglandsfjorden. Det er ca. 15 minutter i bil til Evje sentrum med alle fasiliteter.

Tomt

Areal: 3 193 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering i garasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.01.2019. Ferdigattesten gjelder sjumannsbolig med tilhørende garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boliger, tilhører reguleringsplan Byglandsfjord sentrum Areal D2, A20, D3 og F1, ikrafttredelsesdato 26.11.2001. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Eiendommen ligger i Flom aktsomhetsområde. Aktsomhetssone Radon, aktsomhetsgrad 1. Løsmasser N50/N250. Forretningsfører opplyser om at det er kommet nabovarsel vedr. brygge på nabotomt.

Heftelser / Rettigheter

Ingen tinglyste heftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata:
Dagboknr.: 2008/574763-1/200, tinglyst 11.07.2008 - Seksjonering
opprettet seksjoner:
snr: 6
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 124/668

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, husordensregler og referat fra årsmøte må leses før budgivning.

Forretningsfører

Ingunn Retterholt

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 80 620,- (Omkostninger totalt) 2 830 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 720,11 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Vanngebyr etter forbruk kr. 11,54,- per m3, Abonnement vann kr. 2.011,-, Vannmålerleie kr. 417,45,-, Kloakkgebyr etter forbruk kr. 38,94,- per m3, Abonnement kloakk kr. 4.882,-, Renovasjon kr. 2.417,- og Feiing kr. 340,-. Kommunale avgifter vil variere utifra forbruk.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 1 340,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgifter inkluderer: strøm garasje, forsikring bygg, brøyting og diverse vedlikehold på uteområdet.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen andel fellesgjeld/fellesformue. Sameiet har per 06.05.2022 et underskudd på kr. 33.967,- som i hovedsak skyldes vedlikehold av bygning. Sameiet har per 06.05.2022 kr. 84.000,- på konto.

Formuesverdi

Primær: Kr. 535 239,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 926 860,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Strandgata 51, Gnr. 69 Bnr. 288 Snr. 6 i Bygland kommune. Sameiebrøk: 124/668

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.
Kjøleskap medfølger ikke. Vaskemaskin medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0075

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0075. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 750 000,-) (Kr.68 750) Tilrettelegging (Kr.14 500) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Totalt kr. (Kr.99 585)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062000