Byglandsfjord

Strandgata 45

Prisantydning
1 790 000 kr
Omkostninger
57 450 kr
Totalpris
1 847 450 kr
Formuesverdi
468 147 kr
Formuesverdi sekundær
1 778 960 kr
Felleskostnader
810 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2008
Internt bruksareal (BRA‑i)
73 ㎡
Bruksareal
100 ㎡
Tomteareal
3 193 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Flott beliggende leilighet ved Byglandsfjorden - Garasje - Båtplass - Ingen boplikt!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten har alt på ett plan og inneholder entre, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, bod og stue/kjøkken. Fast garasjeplass i rekke med bod på innsiden og en liten hems. Elbil lader er montert i garasjen.

Oppvarming

Ny varmepumpe 2021, styres via app og halverte for selger strømforbruk fra gammel varmepumpe . Biopeis i stua og på terrasse ute. Varmekabler på bad. Panelovn i gang.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

En plass i garasje. Biloppstillingsplass.

Beliggenhet

Idyllisk beliggende leilighet i attraktivt og etablert boligområde på Byglandsfjord. Leiligheten har gode solforhold og Byglandsfjorden rett utenfor døren med fine bade- og fiskemuligheter. Byglandsfjord oppvekstsenter med skole og barnehage, samt Årdalshallen flerbrukshall ligger ca. 700 m unna. Det er kun 3 minutters gangavstand til dagligvarebutikk. Det er utallige rekreasjonsområder langs Byglandsfjorden. Nærmeste strand er Kilen som ligger noen hundre meter unna, ellers er det mange fine strender oppover fjorden med få minutters kjøring. Eiendommen er nabo med dampbåten Bjoren som går sommerstid opp gjennom slusene til Ose. Neset camping ligger ca. 5 min. med bil fra leiligheten, du ser den fra verandaen, flott strand og spisemuligheter sommerstid. 10 min å gå opp til Refsnes hotell med servering hele året. Det er ca. 15 minutter i bil til Evje sentrum med alle fasiliteter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.01.2019. Ferdigattesten gjelder sjumansbustad med tilhøyrande garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boliger, tilhører reguleringsplan Reguleringsplan for Byglandsfjord sentrum D2, A20, D3, F1, ikrafttredelsesdato 26.11.2001. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Eiendommen ligger i Flom aktsomhetsområde. Aktsomhetssone Radon, aktsomhetsgrad 1. Løsmasser N50/N250.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

11.07.2008 - Dokumentnr: 574763 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 75/668

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen. 

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 44 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 57 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Selger opplyser om at avtrekksvifte på bad er skiftet og det er kjøpt inn nytt brannslukningsapparat.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ruben Lossius den 22.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon: Leiligheten er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 i beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 vises fra side 6 i rapporten. Det er ingen forhold som vurderes som TG3. Hele rapporten må leses.
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak): 
- Våtrom - Underetasje - Bad/vaskerom - Overflater Gulv: Det mangler noe fall på baderomsgulv for å være tilstrekkelig lekkasjesikkert ihht. krav i TEK. Det er ikke synlig membranoppkant ved dør og ukjente løsninger bak lister/foringer. Rommet har imidlertid to sluker, noe som begrenser risikoen. Det mangler noe fall på gulv ved dusjområde. Dette avviket har liten konsekvens for dagens løsning med dusjkabinett.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Utvendig - Dører: Det gjøres oppmerksom på at et av dørbladene på balkongdøren har montert katteluke.
- Innvendig - Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på radonmålinger. Boligen ligger for øvrig i et område skravert gult, som betyr aktsomhet "moderat til lav" iht. DSA, som vil si, "lite sannsynlig skadelig", eller "normale forekomster".
- Våtrom - Underetasje - Bad/vaskerom - Overflater vegger og himling: Det er avvik/mangel i utførelse i montering av våtromsplate og i overgang mot gulv. Se beskrivelsestekst.
- Våtrom - Underetasje - Bad/vaskerom - Sluk, membran og tettesjikt: En av slukene har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
- Kjøkken - Underetasje - Stue/kjøkken - Overflater og innredning: Det ble ikke registrert lekkasjevarsler eller komfyrvakt på kjøkkenet.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Selger opplyser at det medfølger båtplass på privat bryggeanlegg, ikke en del av sameiet. Det foreligger ingen tinglyst eller skriftlig avtale på dette. Selger opplyser videre at denne leiligheten har plass nr. 7. Båtplassen er ca. 3 meter bred. Årlig kostand kr. 500,-. Sekretær for bryggeanlegget opplyser at det ikke foreligger noen kontrakt eller tinglysning vedr. bryggeanlegget og hvem som har båtplass. Det blir ajourført hvem som eier de ulike båtplassene og det kalles inn til dugnad. Videre opplyser sekretær at det er vanlig at båtplass medfølger leilighet ved salg.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

11.07.2008 - Dokumentnr: 574763 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 75/668

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer: vanngebyr etter areal kr. 11,48,- eks. mva per m3, abonnement vann kr. 2.501,25,-, kloakkgebyr etter areal kr. 40,48,- eks. mva per m3, abonnement kloakk kr. 6.343,75,- og renovasjon kr. 3.288,75,-.

Byggemåte

Leilighet i 1. etasje i bygning oppført i tre og betong. Yttervegger av pusset betong e.l. Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2-lags isolerglass. Malt hovedytterdør og balkongdør i tre. Balkongdør er dobbeltfløyet og har 2-lags isolerglass. Terrasse/platting med terrassebord mot vest og fjord/elv. Deler av terrassen er overbygd med prefabrikkert pergola som har lukkefunksjon/tak og solskjerm.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 6.000 kwh.

Polisenummer

79620624

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? - Ja, Det har vært fukt på soverom i annen leilighet i bygget, aldri i vår. Det ble sagt av skade sanerer at vannet trakk inn via yttermur grunnet sprekkdannelse. Mur på hele bygget ble fikset i 2020. Vi fikk vann ned fra leiligheten over i mars 2022 da et side by side kjøleskap hadde lekkasje. Skaden ble oppdaget umiddelbart og det ble ikke funnet fuktskade kun merker i takpanelen som ble malt på nytt.
4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? - Ja.
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid.
4.1.2 Årstall: 2020.
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? - Faglært.
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Reparasjon av mur rundt hele bygget, ble lagt på netting og pusset, deretter malt.
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? - Murermester Lindgren.
4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? - Nei.
10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? - Ja.
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid.
10.1.2 Årstall: 2021.
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? - Faglært.
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Det ble legt inn strømmålere til hver garasje og hos oss er det også lagt inn bil lader.
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? - Evje elektriske as.
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? - Nei.
28 Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet? - Ja, Foreligger nabovarsel om bryggeanlegg som skal bygges nedenfor nabohus. Ingen i sameiet hadde innsigelser.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 4235B078-430C-4C26-80A0-0A2DDA08A157