Nissedal - Gautefall

Støylsheia nord 25

Prisantydning
2 490 000 kr
Omkostninger
78 720 kr
Totalpris
2 568 720 kr
Formuesverdi
138 379 kr
Kommunale avgifter
18 828 kr / år
Byggeår
1970
P-rom
66 ㎡
Bruksareal
67 ㎡
Tomteareal
142 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Flott oppusset og hyggelig hytte med god beliggenhet. Stor terrasse, gode solforhold, fin utsikt, p.plass og strøm/vann.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, dusjrom, toalettrom, 3 soverom og gang. Annet: Integrert bod.

Standard

Entré
Hytta har adkomst via en innbydende entré/gang som gir et godt førsteinntrykk. Overflater innvendig er oppgradert i 2018, og i entreen er det enstavs parkettgulv, downlights i hvit himling og trehvit panel på vegg. Rommet har også fin plass til garderobeskap og åpen garderobeløsning.

Stue
Hovedrommet i hytta er en romslig og hyggelig stue med åpen løsning til kjøkken. Rommet er pent oppusset med enstavs parkett på gulv, downlights i hvit himling og trehvit panel på vegg. Stuen har også gode vindusflater som gir bra med naturlig lys, og det er god plass til både sofaløsning og spisebord. Mot det ene soverommet er det en nyere peisovn som varmer godt.

Kjøkken
Langs den ene langveggen i stuen er det montert et flott og velutstyrt kjøkken fra 2018 med integrerte hvitevarer. Innredningen er takhøy og har grå, profilerte fronter, lys under overskap, laminert benkeplate og oppvaskkum av kompositt. På veggen bak kokesone er det glassplate, og over har du ventilator. Hvitevarer består av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap.

Bad/wc/vaskerom
I bakkant av fritidsboligen er det et koselig toalettrom som er oppusset i 2018. Rommet har tidsmessig innredning med heldekkende servant, finert skuffeseksjon, matchende høyskap og speilskap med lys. Videre er det toalett, belegg på gulv og beiset trepanel på vegg.

Dusjrommet er oppgradert i 2017, og er utstyrt med dusjkabinett, varmtvannsbereder og sluk. Rommet har belegg på gulv og trepanel på vegg.

Soverom og garderobe
Hytta har tre fine soverom som alle har fått nye overflater. Hytta ble tilbygd med ca. 20 kvm mot sørøst i 2018, og det er her to av soverommene ligger. Rommene er holdt i koselige nyanser av blått, som står godt til hvite himlinger og enstavs parkettgulv. På det store hovedsoverommet er det montert downlights i himling, og alle rommene har vinduer av god størrelse. For øvrig er det bra lagringsplass i integrert bod.

Arealer med beskrivelse

1.etasje: BRA: 67 kvm. P-ROM: 66 kvm. S-rom: 1.

Primærareal (P-ROM):  Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Stue/kjøkken, Gang 2, Bad, Toalettrom.
Sekundærareal (S-rom): Bod.

Byggeår og byggemåte

1970 i følge Nissedal kommune.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Fritidsboligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring, og i stuen er det nyere peisovn, Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har hytta en ca. 30 liters varmtvannsbereder, utelys og utestrøm. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt:
- Gulvvarme på kjøkken/stue som kan styres via app, så du kan styre varmen hjemmefra.
- Lyset i stua kan også slåes av/på via app.
- Det er lagt opp strøm til et eventuelt lydanlegg både inne og ute.
- Det har blitt gjort vesentlig oppgraderinger siden jeg kjøpte hytta i 2017.
- Lanngrennsløype rett på nedsiden av hytta.
- Solfylt belliggenhet.
- Bestilt montering av vannmåler.
- Flott oppusset, hyggelig hytte.
- God beliggenhet i landskapet.
- Naturskjønt, vakkert område.
- Oppkjørt skiløype like ved.
- Parkeringsplass på tomten.
- Solrik terrasse på ca. 60 kvm.
- Åpen stue- og kjøkkenløsning.
- Flott kjøkken som er fra 2018.
- Integrerte hvitevarer i kjøkken.
- Romslig stue, nyere peisovn.
- Både toalettrom og dusjrom.
- Hytta har tre fine soverom.
- Lagring i integrert utebod.
- Montert ny takshingel i 2022.
- Liggende kledning byttet i 2018.
- Montert nye vinduer i 2018.
- Vann- og avløpsrør er fra 2018.
- Elanlegg er oppgradert i 2018.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jacob U. Ramberg den 28.03.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS
3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er avvik:
Eier opplyser om fuktighet rundt hovedvannledningen
på dusjrom. Plast rør ført skjult i vegg uten varerør.
Kostnadsestimat: Under 10 000

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik:
Registrert store mengder is under hytten.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.
Fra Drangedal kjører du forbi Gautefall hotell ca. 5 km rett forbi Rosstjønn. Ta så til høyre inn Støylsheia nord. Ta første til høyre og så til venstre. Ta til høyre i bakken og hytta ligger på venstre side.

Beliggenhet

Beliggenhet
Hytta har god beliggenhet i naturskjønne omgivelser på Gautefall, vest i Drangedal kommune. Gautefall er en sann friluftsidyll året rundt - med vakker natur så langt øyet kan se. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper, og skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned.

Like nedenfor hytta går det oppkjørt skiløype fra Rosstjønn til Bjønntjønn. Om våren åpenbarer det seg et unikt turterreng med fine svaberg og glitrende vann. Her er det utallige merkede stier og over 10 mil med sykkelløyper. Legg gjerne turen til Himmelriket, Jørundskårheia, Grønnlifjell og Reinsvassnuten. Er du glad i å fiske kan du prøve lykken i et flust av bekker og elver.

Fra eiendommen er det bare 6 min med bil til et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn-/skiskytteranlegg. Like i nærheten ligger også Gautefall turisthotell og Gautefall fjellkirke.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger'n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting.

Tomt

Areal: 142 kvm, Eierform: Festet tomt

Festeavgiften er kr 1.000 pr. år. og betales forskuddsvis 1. juni hvert år.   Dette er informasjon hentet fra tidligere eier, vi har ikke fått tak i grunneier og nåværende eier har ikke betalt grunnleie de årene han har eid eiendommen.

Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen og siste regulering av festeavgiften var  i 2019. Festeavtalen utløper 24.05.2029.

Grunneier opplyser også at tomta kan innløses for kr. 120.000,-.   Dette er informasjon hentet fra tidligere eier, vi har ikke fått tak i grunneier og nåværende eier har ikke betalt grunnleie de årene han har eid eiendommen.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 11.725,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Uteområde
Hytta har god beliggenhet i landskapet, og har sørvestvendt terrasse på hele 60 kvm langs hytteveggen. Her kan du nyte fin utsikt til det naturskjønne landskapet, samt gode solforhold store deler av dagen. Uteplassen har rikelig av plass til hagemøbler i hyggelige omgivelser, impregnerte terrassebord på dekk og utelys/strømstikk på vegg. Tomten består av gruset gårdsplass, gress og naturtomt.

Parkering

Det er adkomstvei frem til hytta og parkering på egen tomt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig bruksrillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Det er søkt om ferdigattest for tiltak ført opp i 2019 (Tilbygg), ferdigattest skal foreligge før overtagelse ifølge selgers egenerklæringsskjema.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan "Reguleringsføresegner - Utbyggingsplan Støylsheia Nord", datert 15.06.2006. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til gjeldende reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende:
"1.2. Fritidsbustader/hytter, Tomt 1-75
a) Det er fastsett folgjande krav til utnytting av den einskilde tomt:
1) Maksimalt ein bueining pr. tomt.
2) Tomt 1-6, 16-18, 25-56 og 75, maksimal tillete bruksareal (T-BRA) = 160 m2.
3) Tomt 19-24, 57-74, maksimal tillete bruksareal (T-BRA) = 220 m2.
4) Pa tomtene 54 og 62 kan maksimalt 65% av tillete bruksareal (T-BRA) byggjast pa ei flate/hogde.
5) Maksimal monehogde: 7,5 meter, unntatt tomt 46-47, 55-56, 63-64, 69-71 og 75, der maksimal monehogde er 5,5 meter
6) Maksimal gesimshogde: 6,0 meter unntatt tomt 46-47, 55-56, 63-64, 69-71 og 75, der maksimal gesimshogde er 3,5 meter.
7) Maksimal synleg grunnmurhogde er: 0,70 meter, unnateke bygg med kjellar/ underetasje der terrenget naturleg kan verte tilbakefylt pa bygningens 3 av 4 vegger.
8) Takvinkel: 22 - 34„a.
9) Minimum 2 biloppstellingsplassar pr. tomt.
10) Det er ikkje lov a ha flaggstong eller lysmast pa tomta."

For mer informasjon se dokumentet i vedlegg til salgsoppgave.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet privat vei etter avkjøring fra offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1970/755-3/34  Festekontrakt - vilkår  
11.06.1970
Festeavtalen kan reguleres hvert 10 år i henhold til konsumprisindeks og siste regulering av feste avgiften var i 2019.
Festeavtalen utløper 04.05.29.
Grunneier, Karl Olav Rørvik, har forkjøpsrett.
Opplysninger fra grunneier:
"Tomta ble bortfestet i 1972. Den gang var leien på 200 kr. Leien skal betales hvert år i januar. Justert leie fra 2022 blir dermed 1682. Tomta kan om ønskelig kjøpes for 150.000 kr.
Jeg kommer ikke til å benytte meg av forkjøpsretten til hytta, men ønsker opplysninger om ny eier av denne."


Når avtalen utløper kan den kreves å forlenges. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved evt. forlengelse løper festeforholdene videre på samme vilkår. Bortfester har rett til å kreve et "engangsløft"av festeavgiften regulert til 2% av råtomteverdien. Maksimalt på kr. 11 725,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig i henhold til KPI. Kontakt meglerfor nærmere informasjon.Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1970/755-2/34  Best. om adkomstrett  
11.06.1970

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 78 720,- (Omkostninger totalt) 2 568 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 828 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1 598,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr.18 828,00,-pr. år.
Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Feiing
- Renovasjon
- Vann
- Eiendomsskatt

Festeavgift: kr. 1 682,- pr. år. Leien skal betales hvert år i januar.
Riks TV: kr. 500,- pr. mnd.
Internett: kr. 500,- pr. mnd.
Strøm: ca. kr. 2 500 - 3 000,- pr. mnd. Varierer etter bruk.
Brøyting og vedlikhold av vei: kr. 6 500,- pr. år. (Lm Eigedom AS)
Forsikring: kr. 5 100,- pr. år.

Formuesverdi

Kr.  138 379,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Støylsheia nord 25, Gnr. 38 Bnr. 4 Fnr. 7 i Nissedal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0032

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0032. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 490 000,-) (Kr.80 925) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.121 910)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069462