Tvedestrand Borøy  

Størrfjellia 6

Prisantydning
5 970 000 kr
Omkostninger
35 870 kr
Totalpris
6 005 870 kr
Byggeår
2022
P-rom
96 ㎡
Bruksareal
100 ㎡
Tomteareal
669 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Nyoppført fritidsbolig med høy standard - kjørevei helt frem - flott utsikt - gode solforhold - båtplass

Om eiendommen

Innhold

Romslig stue med en åpen kjøkkenløsning, en praktfull utsikt og foldedør ut til en stor veranda med pergola. Gang med gjestetoalett/vaskerom og en stor bod Tv-stue, ett hovedsoverom, i tillegg til to soverom og hovedbad.  Veranda nr. 2 utenfor Tv-stue/gang

Standard

Fritidsboligen er godt påkostet og har dermed en høy standard med følgende kvaliteter: Romslig stue med store vinduer mot havutsikten.
Praktisk og åpen kjøkkenløsning mot spiseplass og stue, med god plass, hvor det er god utsikt og adkomst til en solrik veranda.  Behagelige lysforhold og romfølelse i hele boligen gjennom bruk av flere vindusflater. Entre med stor bod og gjestetoalett. Skyvedørsløsning mellom entre og gang inn til soverom, hovedbad og Tv-stue. Delikate baderom med fliselagt gulv og dusjnisje, samt malte flater og elegant innredning Smarthusstandard for innstilling av varme og belysning som kan styres via mobil. Egen bruker opprettes for kjøper.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 96 m², Bruksareal: 100 m², Sekundærrom: 4 m².

Byggeår og byggemåte

2022 i følge Tvedestrand kommune.

Påkostning og modernisering

Nyoppført

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i stue x2, gang og kjøkken pluss 2 stk bad. Lagt opp til vedfyring og varmepumpe. Tilrettelagt for installasjon av vedovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det ligger fiber inn til hytten.
Leierett av båtplass på Hagefjorden brygge medfølger.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport foreligger ikke. Arealmåling er utført av takstmann Morten H. Storm den 17.02.2022.

Sammendrag selgers egenerklæring

Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?

- Ja, Avtale om siktsone på nabo tomt gnr/bnr 76/330, Størrfjellia 8. Ihht vedlagt kart skisse.

Tilleggkommentar:
- Boligen er nyoppført 2022, med ferdigattest 27.05.22.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør til Tvedestrand sentrum. Herfra kjører man videre østover. Følg skiltingen mot Borøy, og videre mot Hagefjordbrygga. Når man ser Sandøya rett frem tar man til venstre og følger veien oppover. På toppen ved renovasjonsbod svinger man inn til høyre. Størrfjellia 6 kommer så på høyre hånd.

Beliggenhet

Hytten ligger høyt og fritt til i et nytt felt med praktfull utsikt. Det er gode solforhold i tillegg til havutsikt. Utsikten omfatter innseilingen til Hagefjorden, deler av Buskjærfjorden og den ytre skjærgården. Buskjærfjorden inngår i den ytre sørlandsleden. Sørlandsleia / sørlandsleden er betegnelsen på fjord og skjærgårdsområdene som forbinder Lyngør i øst og Torungene i tilknytning til det ytre Galtesundet mot vest. Det nærliggende lokale området består hovedsakelig av nyere fritidsbebyggelse. Fra eiendommen er det gangavstand ned til Hagefjordbrygga med bryggeanlegg og restaurant som sommeren.

Tomt

Areal: 669 kvm, Eierform: Eiet tomt

Solrik utsiktstomt som består i hovedsak av naturtomt og gruset innkjørsel.

Parkering

Kjørevei helt frem til hyttevegg, parkering på egen grunn. Det er tilrettelagt for opplegg til el-billader.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.05.2022. Ferdigattesten gjelder Størrfjellia 6, gnr 76 bnr 362 - Nybygg fritidsbolig.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Fritidsbebyggelse", tilhørende reguleringsplan "Størrfjell hytteområde - Hagefjhorden, Borøy", datert 20.10.2009 (PlanID: 106). På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vei. Adkomst via privat vei, og utgifter til vedlikehold og brøyting må påregnes. Utgifter vedrørende dette betales via velavgift.

Hytta er tilkoblet privat vann og avløp som ledes til offentlig ledning.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2017/288245-1/200  Erklæring/avtale 03.04.2017 
 Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  
Org.nr: 982974011
Rett til å legge høyspent 22 kV jordkabel over eiendommen
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 4213-76/138
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/288273-1/200  Erklæring/avtale 03.04.2017 
 Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  
Org.nr: 982974011
Rett til oppsetting av nettstasjon nr. 15.3376
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 4213-76/138
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Tvedestrand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 970 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 20 000,- (Dokumentavgift (av tomteverdi: 800.000,-)) -------------------------------------------------------- 35 870,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 005 870,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Offentlige avgifter vil tilkomme.

Renovasjon (fritid) kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr er for 2022 kr. 2.355 ,-. Faktura for renovasjonsgebyret fra 01.06.2022-31.12.2022 vil bli fakturert i nær fremtid.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1 200,- pr. år for denne eiendommen. Eiendomsskatten er fastsatt før tomten ble bebygd og vil trolig øke i fremtiden.

Faste løpende kostnader

Det er pliktig medlemskap i velforening som koster kr. 1 500,- pr. år. I tillegg må innmeldingsgebyr på kr. 500,- betales det første året.

Det har til nå vært én felles dugnad i løpet av året.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Størrfjellia 6, Gnr. 76 Bnr. 362 i Tvedestrand kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Fritidsboligen selges etter avhendignsloven. Selger er privatperson og det vil ikke stilles § 12 garanti

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer medfølger: kombiskap, samt stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 24.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Klargjøring før overtagelse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Fritisboligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0222

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0222. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Jurist Even Nyheim Guttormsen, tlf. 40 40 80 24

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.8 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 970 000,-) (Kr.101 490) Annonse Dagens Næringsliv juli 2022 (Kr.6 250) Totalt kr. (Kr.117 225)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061515