Sentrum

Storgaten 65A

Byggeår
1998
P-rom
120 ㎡
Bruksareal
143 ㎡
Totalt bruksareal
143 ㎡
Tomteareal
798 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Flott enebolig i sentrum på en meget solrik og usjenert høyde. 3 soverom og 2 bad, alt på en flate. Integrert garasje.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Trapperom, Bad, Bad/vaskerom, Stue/kjøkken, Soverom, Soverom 2, Soverom 3 Kjeller: Hall m/trapp
Kjeller- Garasje. 1.etasje- Kjølerom, heis

Beliggenhet

Adkomst

Følg Storgaten mot øvre sentrum. Eiendommen ligger inn en stikkvei til venstre. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Skolekrets

Jappa

Offentlig kommunikasjon

Kort vei til busstopp

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget solrikt og usjenert til på en liten åsrygg. Veldig sentralt, rolig og solrikt. Alle sentrumsfasiliteter er innen gangavstand. Kort vei til påkobling til E18 som binder Sørlandsbyene sammen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 13.02.1998. Brukstillatelsen gjelder Nybygg bolig, gjenstående arbeid skal være utført innen 13.05.1998 iht midl brukstill pkt 1 - 9: pusse utvendig mur, diverse planeringsarbeider / parkeringsplasser og snuplass på egen grunn, etablere platting foran dør til fri, taknedløp, montere røykvarslere, pusse i bunn av pipe, avslutte balkongrekke over garasje til husvegg, innlevere kontrollskjema, avkjørsel fra Storgt må være iht avkjøringstillatelse og gitte vilkår. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp, privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Områder for boliger m/tilhørende anlegg og hensynsone bevaring, tilhører reguleringsplan Grimstad Sentrum, datert 11.11.1991. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Arealplaner under arbeid: Fuhr, Vinkjelleren, Fuhrområdet - Park og vei, Ekelunden. Plan ID: 280, 229, 149

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4202/200/1703:
11.01.1999 - Dokumentnr: 139 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:4202 Gnr:200 Bnr:1345


06.02.1985 - Dokumentnr: 827 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4202 Gnr:200 Bnr:1345


01.01.2020 - Dokumentnr: 493118 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0904 Gnr:200 Bnr:1703


11.01.1999 - Dokumentnr: 139 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighet hefter i: Knr:4202 Gnr:200 Bnr:1345


Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500
000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
128 970,- (Omkostninger totalt)
4 628 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en
låneobligasjon og at eiendommen selges til
prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Enebolig

Standard

1. etg:
Gang: Fliser på gulv, malt betong og malt panel på vegger. Garderobedel og dør meg direkte adkomst til integrert garasje.
Heis mellom 1. og 2. etg.
Gang, stue og kjøkken:
Laminat på gulv, malte panel plater på vegger.
Stuen er lys og trivelig med god plass til spisestue og sofagruppe. Det er mange vinduer som gir god lysinnslipp men ikke innsyn. Det er dør ut til meget solrik og usjenert terrasse med delvis overbygg.
Kjøkken: Romslig innredning med lyse fronter og benkeplate i laminat. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Integrerte hvitevarer bestående av keramisk koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjølerom.
3 soverom: alle med laminat på gulv og malte plater på vegger. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng. Her er det også garderobe langs den ene veggen.
Bad: Begge bad er helfliset på gulv og vegger. Innredning bestående av servant med skuffer og speil, wc og dusj. Det største badet har i tillegg opplegg for vaskemaskin.
Fra gangen i 2. etg er det utgang til romslig terrasse hvor det er gode solforhold morgen/dagtid.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/#oppdragsnummer.oppdrag¤. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4202/200/1703:
11.01.1999 - Dokumentnr: 139 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:4202 Gnr:200 Bnr:1345


06.02.1985 - Dokumentnr: 827 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4202 Gnr:200 Bnr:1345


01.01.2020 - Dokumentnr: 493118 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0904 Gnr:200 Bnr:1703


11.01.1999 - Dokumentnr: 139 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighet hefter i: Knr:4202 Gnr:200 Bnr:1345


Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr. ( 14.664,- ) Renovasjon årsprognose 2023, kr 5.506,-

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av #takstmann.oppdrag¤ den #takstdato.oppdrag¤, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Enebolig bygget 1988, dagens eier har eid siden nytt. Sentrumsnært, god gårdsplass, garasje og usjenert solrik bolig. Boligen fremstå hovedsakelig normal utfra alder. Mindre moderniseringer utført, det meste fra byggeår ellers. Modernisering baderom bør vurderes, ellers mindre vedlikehold og behov.

Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både
beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt.

Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann.

Følgende avvik har fått TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Noe mindre fuktskjolder rundt pipe og luftelyre på loft. Oppsyn.

Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er avvik: Litt alder og værslitasje, maling flass etc.

Utvendig > Vinduer. Det er avvik: Enkelte vinduer tar litt i nedre karm når de fullåpnes, ikke unormalt utfra alder, men noe justering kan vurderes. Noe maling flass/værslitasje på sprosser etc.

Utvendig > Dører. Det er avvik: Døren i trapperom har noe slitt trepanel utvendig side. Ellers mer normal bruks og aldersslitasje.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Høyden er normal utfra når bygget, men bedømmes etter dagens forskrift. Noe mindre skjevhet i dekke oppe ved stue. Alder og værslitasje generelt. Dør ut fra takoverbygg/hagestue er noe dårlig.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige dører. Det er avvik: Noe bruks og aldersslitasje.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er avvik: Det er kun sluk innenfor dusjsone og tett sokkel inn dit, ved evt lekkasje utenfor dusj fra vaskemaskin liknende så vil vann ledes ut av rommet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom. Det er avvik: Det er sprekk/riss enkelte veggfliser, mot dør i dusjsone.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Det er avvik: Det er kun sluk innenfor dusjsone og tett sokkel inn dit, ved evt lekkasje utenfor dusj fra vaskemaskin liknende så vil vann ledes ut av rommet. Det er riss/misfarging i fug overgang gulv og vegg, dette er forsøkt utbedret men ufagmessig.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken. Det er avvik: Det kan med fordel monteres komfyrvakt som stenger strøm til steketopp ved evt varmeutvikling ut over normalt. Det kan med fordel monteres lekkasjesensor med stengeventil i skap under vask samt under oppvaskmaskin. Lekkasjesensor er et krav som har kommet på nyere kjøkken. Denne boligen er bygget før kravet ble innført. I alle boliger som er bygget eller rehabilitert etter 2010 skal det være installert slik sensor/vannstopper. Det var litt aktivitet maur i skap under vask, må undersøkes nærmere.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken. Det er avvik: Fett i filter, trenger en god vask, og det mangler deksel over lys.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom. Det er avvik: Kjølerom ansees generelt som noe risiko konstruksjon som bør bygges som rom i rommet med fri luft alle sider. Dette er mer et kjøleskap som er noe bedre enn de tradisjonelle rom med trepanel mm. Dog oppsyn.

Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Varmepumpe. Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap plassert i gang oppe og har automatsikringer.

Tomteforhold > Drenering. Det er avvik: Det er observert saltutslag og/eller maling flass som tilsier at drenering ikke fungerer optimalt. Det mangler topplist på grunnmursplast, så her kan det komme fukt ned bak plast.For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved
eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses
kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en
bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved
hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som
mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til
selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i
budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før
budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: FB0F1D9E-7B7A-4A0A-9401-49D33D587BF5 Kategori: