Risør By 

Storgata 4

Kommunale avgifter
15 341 kr / år
Byggeår
1868
P-rom
294 ㎡
Bruksareal
306 ㎡
Tomteareal
185 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

BUDMOTTATT - Kombinasjonsbygg i Risør sentrum med gode leieinntekter - Ingen boplikt

Om eiendommen

Innhold

I 1. etasje har man et stort butikklokale. I bakkant har man et kontor og et wc-rom.
I 2. etasje har man en entré med trapp opp til 2. etasje, bibliotek, kontor, stue, spisestue, kjøkken, wc og gang/ vaskerom. I 2. etasje har man i tillegg en bod, et kjølerom og en utvendig bod.
I 3. etasje har man gang med trapp, bad, 2 soverom og en sovealkove. Det er et kott på innsiden av alkoven, et kott på hovedsoverommet, samt et kott på baderommet hvor varmtvannsberederen står.

Standard

Leiligheten går over 2 etasjer og har et historisk sus over seg med følgende kvaliteter:
I hovedetasjen har man to flotte stuer. Med åpning mellom dem får man et rom som strekker seg over det meste av fasaden. Store vinduer gir godt lysinnslipp og man får en helt fantastisk romfølelse. På innsiden av dagligstuen har man biblioteket/ tv-stuen. Rommet ligger ut mot bakgården og her har man god plass til bokhyller eller en sofagruppe og tv-bord.
I motsatt siden av leiligheten har man kontorrommet. Dette rommet har samme gulv som i stuen. På kontoret er det et separat wc-rom. 
Ut mot bakgården har man kjøkkenet. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass, samt rom til et frokostbord. Bak kjøkkenet har man en entré med vaskerom, og egen utgang til terrassen.
Hovedentreen er herskaplig med doble dører ut. Her er også trappen opp til 3. etasje.
I 3. etasje har man en stor gang med plass til f.eks. en lesekrok. Snur man seg 180 grader på toppen av trappen, har man dør inn til sovealkoven.
Soverom 1 har tepper på gulvet og plassbygde skap. Her er det god plass til dobbeltseng.
Soverom 2 ligger ved baderommet. Her har man god plass til både skrivebord og seng.
Baderommet har flislagt gulv, og våtromstapet på veggene. Badet er innredet med dusjnisje, badekar, wc og servant i møblement.

I 1. etasje har man butikklokalet til NMS Gjenbruk.

Følgende oppgarderinger er gjort i nyere tid:
- Det ble lagt ny membran og nye fliser på veranda i 2020.
- Noen små elektriske arbeid i boligen i 2018.
- Det ble byttet lysarmaturer i butikken i 2013 og 2022.
- Noen små elektriske arbeid i butikken, blant annet en sjekk i 2021.
- Trykkspyling av alle rørstystemer knyttet til bygget etter at huset ble koblet på offentlig kloakk i 2018.
- Installert varmepumpe i næringsdelen og i 2. etasje i boligdelen i 2019.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 294 kvm, Bruksareal: 306 kvm Sekundærrom: 12 kvm.
P-rom inkl: Kontor, toalettrom, butikklokale, entre, kontor, toalettrom, kjøkken, vaskerom/gang, bibliotek, stue, spisestue, gang, bad, 2 soverom og alkove.
S-rom inkl.: 2 boder og kjølerom.

1. etasje:
Bra: 139 m² - P-rom: 139 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Kontor, toalett og butikklokale.

2. etasje:
Bra: 109 m² - P-rom: 97 m² - S-rom: 12 m²
P-rom inkl.: Entre, kontor, toalettrom, kjøkken, vaskerom/gang, bibliotek, stue og spisestue.
S-rom inkl.: 2 boder og kjølerom.

3. etasje:
Bra: 58 m² - P-rom: 58 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Gang, bad, to soverom og alkove.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Tegninger mottatt av kommunen viser kun næringsdelen i 1. etasje. Tegningene stemmer ikke med dagens planløsning. Megler har ikke mottatt tegninger fra kommunen på 2. etasje og 3. etasje og kan derfor ikke kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med hva de er godkjent som. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

1868 ifølge Risør kommune. Grunnmur av antatt betong og Leca fra byggeår med noe avskallinger på utvendig murpuss og noe sprekker. Undertak av takbord, sutaksplater, sløyfer og lekter tekket med betongtakstein. Nesten flatt tak av ubehandlet betong på tilbygget. Ny membran og fliser på tak/terrasse over deler av butikken fra 2020. Takrenner, nedløp, takstige, luftehatt og pipebeslag av plastbelagt stål, plast og noe sink. Yttervegger i tømmer og noe bindingsverk, utvendig kledd med stående og liggende malt kledning. Takkonstruksjonen består av antatt åstak med stående taktro av bordtak, det er kun noen sperrebukker som er synlig av konstruksjonen. Det er støpt dekke over deler av butikken samt tilbygget gang og bod. Det er hovedsakelig vinduer fra 1972-1988, men noe eldre vinduer med enkle glass. Takvinduer av ukjent alder Dører i malt og trekonstruksjon og noe teak. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk og noe støpt betong, rekkverk i beiset/malt treverk. Trapper av impregnert treverk og rekkverk av malt treverk.

Oppvarming

Vedovn og åpen peis i dagligstuen, ellers elektrisk oppvarming. Vedovn i 3. etasje. Varmepumpe i næringsdelen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i med polisenummer: 79608121. Årlig forsikringspremie kr. 30.237,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 12.345 kwh for boligdelen og et årlig strømforbruk på ca. 11.465 kwh for næringsdelen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Næringsbygg/bolig fra 1868 med butikklokale i 1. etasjen og bolig i 2. og 3. etasje, med et nyere tilbygg i 2. etasje. Boligen ble totalrenovert i 1974/75. Noen oppgraderinger av våtrom og bygningsdeler som har gått ut på sin naturlige levetid må påregnes. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig - Dører: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Dører med varierende bruksslitasje og noe råteskader.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Eventuell underliggende membran på støpt dekke over bod/gang, har snart gått ut på sin naturlige levetid.
- Utvendig - Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Trapper av forskjellig alder og kvalitet, spesielt trapper opp fra 2 etasje til plattinger og terrasse av dårlig kvalitet.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med opptil 6 cm høydeforskjell på gulv i butikken.
- Våtrom - Generell - Vaskerom/gang: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Våtrom - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Tomteforhold - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Terreng/fjell med naturlig fall inn mot boligen.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt:
- Våtrom - Tilliggende konstruksjoner våtrom - Vaskerom/gang.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Undersøkelsen er foretatt fra bakkenivå og fra taket over gang/bod. Takstein og undertak har snart gått ut på sin naturlige levetid og må kanskje skiftes om noen år. Dekke over gang/bod er ubehandlet. Tilstandsgraden vurderes hovedsakelig ut fra alder og synlige slitasje.
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner, nedløpsrør og noe beslag, som snart har gått ut på sin naturlige levetid.
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Utvendige overflater har synlig vedlikehold / oppgraderingsbehov. Kledningen er utført uten vertikal gjennomlufting og det ble registrert litt råteskader i noen kledningsbord.
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
- Utvendig - Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduer med litt varierende aldersslitasje og gjenværende levetid.
- Utvendig - Vinduer - 2: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Trevirket i vinduene har stedvis høyt fuktnivå. Takvinduer med noe større aldersslitasje og liten gjenstående levetid.
- Innvendig - Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflater med noe større bruks og aldersslitasje.
- Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig - Pipe og ilsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ubrennbar plate rundt ovnen er for liten samt at det mangler plate under feieluke.
- Innvendig - Rom Under Terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
- Innvendig - Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp med noe manglende sikring etter dagens krav.
- Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Kjøkkeninnredning med noe aldersslitasje.
- Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken: Det er påvist forsert avtrekk fra kokesonen, men løsningen ansees ikke å være tilfredsstillende.
- Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Overflater og utstyr med noe større aldersslitasje.
- Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Overflater og utstyr med noe aldersslitasje.
- Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Kjølerom: Kjølerommet brukes som bod, så tilstanden på aggregat er ukjent, men er av eldre dato.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Sikringsskaper fra byggeår med skrusikringer.
- Tomteforhold - Drenering: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Tidligere arbeid ble utført av rørlegger Jan Høglund. Etter det av Paulsen. Arbeid utført av Høglund og Paulsen & Sønn.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Nei.
2.2 Er arbeidet byggemeldt? - Ja, Da huset ble rehabilitert ble det byggemeldt (ferdig rehabilitert i 1975; de flyttet inn 16. mai 1975).
4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av faglært. Trykkspyling/kamerainspeksjon av alle rørsystemer knyttet til bygget etter at huset ble påkoblet offentlig kloakk i 2018 (før det hadde vi egen septiktank). Arbeid utført av Paulsen & Sønn.
6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, Lekkasje gjennom gamle skiferheller på terrasse. Ble derfor lagt ny membran og fliser på disse høsten 2020.
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Egil Nygren ble benyttet som elektriker i alle år. Etter det har de benyttet Risør Heise og Elektroservice. De byttet til nye armaturer i hele butikken og noe småelektrisk i boligdelen i 2021. Arbeid utført av Nygren og Risør Heis og Elektroservice AS.
11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Nei.
12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, Husker ikke når (antakelig lenge siden), men en Våler fra Moen gjorde dette i hus i Risør.
16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært. Takstein som er på huset nå ble byttet av firmaet Vikingsdal (Risør). Flislegging terrasse 2020 ble utført av Sivertsen Bygg. Arbeid utført av Sivertsen Bygg og Vikingsdal.
23 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? - Ja, Utført tilstandsvurdering i 2018 ifm salg, og ny nå nettopp ifm. dette salget.
Tilleggskommentar: Butikklokalene leies ut til NMS Gjenbruk, som har leid der i ca. 10 år og fortsatt ønsker å leie lokalene videre.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør ned mot Risør sentrum og følg Krags gate mot torvet. Ved Stavelin tar man venstre, og fortsetter rett frem. Storgata 4 ligger til høyre med NMS i 1. etasje.

Beliggenhet

Med beliggenhet midt i Risør sentrum, kommer man ikke stort nærmere alle byens fasiliteter. I umiddelbar nærhet har man både klesbutikker, matbutikk og Vinmonopolet. Det er kort vei til torvet i Risør, og her har man flere gode restauranter.

Tomt

Areal: 185 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad.
Tomten består i all hovedsak av bygningsmassen. På baksiden av bygget har man to usjenerte terrasser. Det er også bygget en sørvendt veranda litt oppe i heia med gode solforhold. I tillegg er det en terrasse over tilbygget.

Parkering

Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, forretning og kontor, tilhører reguleringsplan Risør sentrum, datert 30.06.2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Det hviler strenge begrensninger på hva man kan gjøre med fasader etc. i Risør sentrum. Dette er nærmere beskrevet i vedlagt reguleringsplan.
I kommuneplanen for 2014-2025 står eiendommen med formål: Sentrumsformål + hensynsone ras/ skred. Kommunen opplyser om følgende vedr. planer under arbeid "Sentrumsplanen som boligen ligger innunder er under politisk behandling da to av planens bestemmelser er under innsigelse fra statsforvalteren og i så måte ikke gyldige. Dette gjelder reguleringsbestemmelsene om balkong og garasje.". Ta kontakt med Risør kommune for spørsmål om dette.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Eiendommen har vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Det foreligger ingen heftelser på eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

Utleie

Eiendommen har utleiedel i første etasje. Leietager er NMS Gjenbruk. Månedlig leie er kr 12.421,-/ mnd. Oppsigelsetid 6 mnd.
Eiendommen er utleid i 2. og 3. etasje. Månedlig leie er kr. 10.450,-/ mnd., økes 1. juni etter ny KPI. Oppsigelsestid 3 mnd.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kjøper er selv ansvarlig for evt. konsesjon.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 112 500,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 128 970,- (Omkostninger totalt) 4 028 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 341,19 pr. år Dette inkluderer avløp kr. 4.056,25,-, Eindomsskatt kr. 7.940,-, feiing kr. 387,50,-, vann kr. 2.582,44,- og vannmålerleie kr. 375,-. Kommunale avgifter vil variere utifra forbruk. Renovasjon fra RTA kommer i tillegg på kr. 4.331,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7.940,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 708 941,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 552 189,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Storgata 4, Gnr. 16 Bnr. 465 i Risør kommune

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer medfølger: Oppvaskmaskin.
Bokhylle og seksjon i Tv-stue medfølger. Sofa og bord i TV-stue kan medfølge. Skrivebord og tilhørende hyller på barnesoverom medfølger, inkludert sovesofa på barnesoverom. Taklampe i spisestue medfølger ikke. Annet kan kanskje medfølge etter egen avtale med selger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. Boligselgerforsikring gjelder kun boligdelen - ikke næringsdelen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller
etter avtale med megler på tlf 40 40 80 65.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Hvitvasking

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-23-0043

Salgsoppgave og vedlegg

Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen

Vederlag

Eierskifteforsikring (Kr.24 930) Digital grunnpakke (Kr.9 000) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.69 750) Tilrettelegging (Kr.5 000) Totalt kr. (Kr.119 165)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3070837