Osebro

Storgata 189A

Prisantydning
1 790 000 kr
Omkostninger
12 300 kr
Andel fellesgjeld
223 602 kr
Andel fellesformue
91 237 kr
Totalpris
2 025 902 kr
Felleskostnader
5 256 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1975
Internt bruksareal (BRA‑i)
55 ㎡
Bruksareal
66 ㎡
Tomteareal
2 313 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

VISN TIR 25.06 En meget tiltalende og sentrumsnær 2-roms leilighet i toppetasje med solrik balkong. Gåavstand til alt!

Om eiendommen

Oppvarming

Boligen har varmekabler på bad og forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Offentlig kommunikasjon

ca. 4 minutter å gå til Ligata med hyppige avganger.
ca. 11 minutter å gå til Kammerherreløkka(Porsgrunn terminal) og togstasjon.

Parkering

Leiligheten disponerer med egen parkering på oppstilt parkeringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten ligger svært sentralt til på populære Osebakken i Porsgrunn, med gåavstand til det meste. Leiligheten er tilknyttet Osebakken borettslag og ligger rett utenfor sentrum av Porsgrunn. Her kan du vandre nedover elvepromenaden og besøke mange ulike restauranter som Becks Brasserie & Bar, Jimmys, Jonas B. Gundersen eller Merci. I sentrum finnes også et utvalg av kafeer, dagligvare, shoppingmuligheter, kinotilbud, treningssenter mm. Det er gode bussforhold ved Kammerherreløkka, samt et knutepunkt for tog og taxi.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger og felles avkjørsel, tilhører reguleringsplan RV.36, Hovenggata, Ligata, Bygrensa med tilliggende arealer, datert 23.05.1991.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, bevaring av kulturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav, ras og skredfare, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 12 300,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Leiligheten er tilknyttet Osebakken Borettslag og ligger fint til i øverste etasje med nydelige solforhold. Her kan man også nyte en fin utsikt, skjermet og med lite innsyn.

I løpet av de siste årene er leiligheten jevnlig pusset opp i de fleste rom, og idag fremstår den som en lys og delikat leilighet med tidsriktige fargekombinasjoner i alle rom.
Ved første møte kommer man inn til et gangparti med plass til liten garderobeløsning og ytterklær. Fra gang går man inn til stuen med moderne overflater og vinduer som gir godt med lysinnslipp. Her er det plass til spisegruppe og sofagruppe. Stuen har utgang til en deilig og solrik balkong på ca. 11 kvm.

Videre er det åpen stue- og kjøkkenløsning med kjøkkeninnredning fra 2022. Innredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er plater mellom benk og overskap. Kjøkkenet inneholder hvitevarer som integrert komfyr, oppvaskmaskin samt frittstående kjøleskap som medfølger i handelen.

Flisbelagt bad er pusset opp i regi av borettslaget i 2003. Badet har gulvvarme og inneholder vask med servant, nytt toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Gulvet ble fliset i 2022.

Leiligheten har et soverom med god plass til dobbeltseng og soveromsmøbler. I tillegg er det et stort garderoberom mellom stue og soverommet som inneholder garderobeskap som medfølger i handelen. Garderoberommet er meget romslig og gir den ekstra plassen man trenger til eksempelvis kontor, gjesteplass etc.

Leiligheten er tilknyttet en bod nede i kjeller. Parkering på oppstilt parkeringsplass.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger i handelen.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Polisenummer

SP0003215463

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

TV- og internett er inkludert i felleskostnader.

Sammendrag selgers egenerklæring

Sammendrag av selgers kommentarer i egenerklæring:
Punkt 2: Lagt nye fliser oppå gamle fliser uten inngripen eller forringelse av eksisterende konstruksjon i 2022.
Punkt 10: Byttet ut ledninger i skjult anlegg, montert flere stikkontakter i stue, garderobe og soverom i 2022 - Utført av Elektro 4.

Se selgers egenerklæringsskjema i vedlegg for mer utfyllende informasjon.

Visning

tirsdag 25. juni
kl. 16:30-17:30
Produktnummer: F06F8811-6C6B-474D-9297-8B1843ED65AF Kategori: