Store Ringvei / Kragerø

Store Ringvei 18B

Prisantydning
2 490 000 kr
Omkostninger
14 910 kr
Andel fellesgjeld
233 332 kr
Andel fellesformue
10 856 kr
Totalpris
2 738 242 kr
Formuesverdi
498 723 kr
Formuesverdi sekundær
1 795 402 kr
Felleskostnader
3 689 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1967
P-rom
85 ㎡
Bruksareal
91 ㎡
Tomteareal
1 153 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Pent rekkehus med romslig uteplass / Egen utebod / Gode solforhold / Sentralt og barnevennlig, like ved turmuligheter.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entre, gang, bad/wc, vaskerom, 2 soverom og garderobe.
2. etasje: Kjøkken og stue/spisestue.
Annet: Kaldloft og krypkjeller.

I tillegg foreligger det en frittliggende utebod fra 2020 ved inngangspartiet med innlagt strøm, og denne medfølger.

Standard

Boligen er en pen rekkehusleilighet som går over 2 plan, hvor det de senere årene er gjennomført større oppgraderinger både innvendig og utvendig.

Entré
Rekkehuset har et overbygget inngangsparti. Vel innenfor døra møtes man av en entré med laminatgulv og hvitmalte panelvegger. Her passer det fint å innrede med skohyller og knaggrekker. Entreen ligger i tilknytning til en gang med rom for garderobeløsninger, og en peisovn sørger for ekstra varme.

Kjøkken
Et lyst kjøkken har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Innredningen har hvite, profilerte fronter og vitrineskap, samt laminert og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Ut mot stuen er det en smart barløsning med rom for flere sitteplasser, perfekt til måltider og gode samtaler, men også for lekselesing mens
middagen tilberedes.

For et luftigere uttrykk er flere overskap droppet til fordel for åpne flater og hyller, men det er likevel godt med både skap- og benkeplass på kjøkkenet. Over benken er det belysning og hvite fliser, og over kokesonen er det montert en hetteventilator. Downlights i deler av himlingen tilfører ekstra lys til arbeidsflatene. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr.

Stue/spisestue
Stuen er pen og romslig, med store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. En glassdør fører ut til den solrike verandaen, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. På stuegulvet er det laminat, mens veggene er kledd med flater og brystningspanel malt i hvitt og grått. I 2019 ble det installert en varmepumpe for jevn og behagelig varme. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen et bad og et eget vaskerom i første etasje. Badet, som ble pusset opp i 2013, er innredet med vegg- og gulvfliser i ulike gråtoner. Det er gulvvarme og downlights i himlingen. Badet har vegghengt toalett og en dusjnisje med skyvedører. Den øvrige innredningen består av servant med hvite skuffer, et hvitt høyskap og et speil med integrert belysning.

Vaskerom
Vaskerommet er innredet med gråmalte veggflater og mønstrede fliser på gulvet. Langs den ene veggen har rommet hyller og en arbeidsbenk med nedfelt vaskekum. Under benken er det opplegg for vaskemaskin, og tilliggende vaskerommet finner man et praktisk garderoberom.

Soverom og garderobe
Rekkehuset har to soverom beliggende sammen i første etasje, og fra det minste rommet er det utgang til en markterrasse i hagen. På hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng, og i direkte tilknytning til rommet finner man et garderoberom med åpent skap. Herfra er det videre adkomst til vaskerommet, og skapet har skuffer og hyller. Ekstra lagringsplass finnes på loftet.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 91 kvm
P-rom inneholder: 1. etasje; Entré, gang, soverom x 2, bad, vaskerom
2. etasje; Stue, kjøkken, spisestue
Arealfordeling pr. etasje:
1. etasje: Bra: 44 kvm, P-rom: 38 kvm, S-rom: 6 kvm
2. etasje: Bra: 47 kvm, P-rom: 47 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1967 ifølge Kragerø kommune.

Oppvarming

Boligen oppvarmes elektrisk med gulvvarme på badet og en varmepumpe fra 2019 i stuen. I tillegg er det en peisovn i gangen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad - ellers naturlig tilluft. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert i garderoberommet. Her er det også montert et sikringsskap med automatsikringer.

Kort fortalt
- Pent rekkehus over to etasjer.
- Det er mulighet for parkering.
- Hage med plen og gjerde.
- Herlig veranda utenfor stuen.
- Nyere markterrasse i hagen.
- Rekkehuset har noe sjøutsikt.
- Gode solforhold på eiendommen.
- Sentralt og barnevennlig område.
- Montert en peisovn i gangen.
- Kjøkken med mye skapplass.
- Smart barløsning på kjøkkenet.
- Opplegg for oppvaskmaskin.
- Pen stue med nyere varmepumpe.
- God plass til spisebord i stuen.
- Flislagt bad med vegghengt wc.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jacob U Ramberg den 28.10.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Johnny Dolve for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av leilighet med adresse Store Ringvei 18B i Kragerø kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, veranda og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til borettslaget. Tilstanden på boligen framstår med normal standard, noe bruksslitasje og ufagmessige utførelser. TG: 2 er gitt til feieluke, innvendig trapp, vannrør, avløpsrør, varmtvannstank og gulv, membran og ventilasjon på baderom. TG: 3 er gitt til overflater og vaskerom. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 / Store eller alvorlige avvik
Innvendig > Overflater
Våtrom > Generell > Vaskerom

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Våtrom > Ventilasjon > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Innvendige trapper
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har i sitt egenerklæringsskjema opplyst at om problemer med en råte i bunnsvill, som er utbedret av borettslaget.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Rekkehuset ligger i et attraktivt og sentralt boligområde ved Ringveien i Kragerø kommune. Området fremstår som svært barnevennlig med nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er også kun 20 minutter å gå til Kragerø sentrum, med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Fra huset er det ellers nærhet til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad.

Videre er det kort vei til fine turområder innover mot Storkollen. Toppen ligger 150 meter over havet og byr på en fantastisk, vidstrakt utsikt over skjærgården. Ellers er områdene rundt Sjåen og Kalstadtjenna populære, både hos turgåere og mosjonister. Ikke nok med det, det er også gangavstand til Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis.

I området ligger det to hoppbakker, samt en lysløype, noe som kan gi vinterglede for både store og små. Ved Kalstad vil du finne Livsløpsparken - en aktivitetspark med blant annet pumptrackbane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling. Fra rekkehuset er det gangavstand til en rekke deilige badeplasser, og Nepa er den mest populære.

Om sommeren anbefales også en tur til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter i tillegg Kragerøs Badstue - Kragerø Badstue Forening, åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg.
Vinterstid har Kragerøområdet mye å by på, og det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Skilodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på afterski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du Mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbithytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.
For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg. Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. Her er det gratis parkering i tre timer, samt både personlige trenere, fysioterapeut og ernæringsrådgiver. For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til besøke ti av Kragerøs mest populære turmål.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte turveier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi, Rema 1000 og Spar Kivle Kalstad. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge - alle drevet av Kragerøs mest patriotiske. De med aller størst hjerte for den lille fine byen vår. Det er kort vei til Alti Kragerø i Sannidal. Her finner du rundt 20 butikker, inkludert dagligvarebutikk, spisesteder, apotek, frisør og Skeidar.
Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. I tillegg er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat lagd med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Ringveien, som ligger rett utenfor døra. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Kragerø sentrum, 10 min til Sannidal, 40 min til Langesund og 40 min til Risør. I tillegg er det ca. 1 time og 45 min til Kristiansand, samt 2 timer og 20 min til Oslo.

Fra rekkehuset er det gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole, samt Kragerø Videregående. Med daglig skyss fra ferjekaia i Kragerø og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager

Tomt

Tomten er en festet fellestomt på ca 1.153 kvm.

Området er svært barnevennlig, like ved sjøen og flotte turmuligheter i skogen. Til barnas store glede er det umiddelbar nærhet til Ringveien lekeplass og ballbinge. På fremsiden av huset er det en koselig hage, opparbeidet med gjerde, gressplen og diverse beplantning. Hagen byr på godt med boltreplass for de minste, og fra det ene soverommet er det utgang til en steinlagt markterrasse fra 2019.

Uteplassen er delvis overbygget og har direkte adkomst til hagen. Sommerdagene kan også tilbringes på en herlig veranda utenfor stuen. Verandaen har markise, utestikk og levegger mot naboene. Begge uteplassene innbyr til både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Det er gode solforhold på tomten, så her kan man virkelig nyte varme dager til fulle.

Fellesområdet består av en asfaltert gårdsplass og en naturtomt med fjellknauser. Taket ble tekket om i regi av borettslaget i 2010. I 2019 ble bunnsvill, reisverk og bærende elementer med råteskader skiftet. Samme år ble alle terrasse- og ytterdørene byttet ut.

Tomten er en festetomt, hvor familien Snøås er grunneier, og Kragerø kommune er bortfester. Festeforholdet mellom Kragerø kommune og borettslaget er uoppsigelig, o g festeavgiften kan reguleres i henhold til konsumprisindeksen hvert 10. år. Årlig festeavgift er inkludert i kommunale avgifter, som igjen er inkludert i felleskostnadene til hver enkelt beboer.

Parkering

Leiligheten disponerer 1 parkeringsplass på en felles, asfaltert gårdsplass tilhørende borettslaget, samt en ekstra parkeringsplass langs gjerdet som skiller hagen og veien. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan "Kalstadveien/Rørvik", datert 1/9-1960. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt tinglyst 2/5-1961 dok.nr. 699
Framfestekontrakt tinglyst 6/2-1964 dok.nr. 210
Se punkt "tomt" for beskrivelse av festeforholdet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst, med 5 virkedagers meldefrist. Kontakt megler for informasjon om meldefrist etc.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge borettslagets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Kragerø Bolig og Byggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning) 233 332,- (Andel av fellesgjeld) 2 723 332,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 14 910,- (Omkostninger totalt) 2 738 242,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er en del av kommunale avgifter, som igjen er inkludert i felleskostnadene.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader: Kr. 3.689,- pr. mnd.
Strøm: Ca. kr 1.500-2.000,- pr. mnd. (Vil variere avhengig av bruk og strømpris)
TV/Internett: Ca. kr. 1.200,- pr. mnd. (Standardpakke Altibox)
Innboforsikring: Vil variere avhengig av avtale og størrelse/verdi på innbo.

Felleskostnader

Kr. 3 689,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene dekker betaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, grunnleie, forsikring av bygningen, vedlikehold av fellesareal og utvendig vedlikehold, KBBLs forretningsførsel og andre driftsutgifter. Kjøper må tegne egen innboforsikring.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 233 332 pr. 01.07.22
Andel fellesformue kr. 10 856 pr. 01.07.22

Lånevilkår fellesgjeld

"               Felleskostnader pr. mnd.:                                 kr. 3.689,-
"               Herav andel betjent fellesgjeld:        ca. 30,4 % (ihht. borettslagets budsjett 2022)
"               Andel renter fellesgjeld pr. mnd.:     ca. kr. 494,-
"               Andel avdrag fellesgjeld pr. mnd.:   ca. kr. 628,-
"               Andel fellesgjeld pr. 01.07.2022:     kr. 233.332,-
"               Rentesats lån pr. i dag:                      4,5 % Sparebanken Sør
"               Fellesgjeld innfris:                              2045
"               Andel formue pr. 31.12.2021:           kr. 10.856,-                            

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 498 723,- for år 2020
Sekundær: Kr. 1 795 402,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Store Ringvei 18B, Andelsnr. 5 Orgnr. 952764993 i Kragerø kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0183

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0183. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 150) Digital grunnpakke (Kr.4 850) Oppgjør (Kr.3 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 723 332,-) (Kr.52 290) Tilrettelegging (Kr.9 900) Totalt kr. (Kr.76 570)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065809