Arendal Bjorbekk

Steinsoppfaret 94

Prisantydning
2 300 000 kr
Omkostninger
69 870 kr
Andel fellesformue
10 796 kr
Totalpris
2 369 870 kr
Formuesverdi
504 899 kr
Formuesverdi sekundær
1 817 636 kr
Felleskostnader
2 000 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
15 054 kr / år
Byggeår
2010
P-rom
57 ㎡
Bruksareal
63 ㎡
Tomteareal
6 758 ㎡
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Nidelvåsen - Lys og tiltalende selveierleilighet - Solrikt og usjenert uteområde m. hagestue - Trappefri adkomst!

Om eiendommen

Innhold

Gang, vaskerom/bod, bad, soverom og åpen stue- kjøkkenløsning.

Standard

Stue og kjøkken i åpen løsning, her har man parkett på gulv, store fasadevinduer vendt mot eget uteområde og lyse rene flater som gir et rent og lekkert utrykk. Stuen er malt i en tidsriktig fin farge, her får du et lunt og behagelig innemiljø. Peisovn er montert og pipen er kledd i flotte skifersten som gir et eksklusivt inntrykk. Stuen har god plass til vinklet sofa med fin avstand til TV.

Kjøkken er levert av Sigdal og har lyse fronter med glassinnsatser og skap mot tak for ekstra god lagringsplass. Her er det integrert oppvaskmaskin og komfyr. Plass til spisebord.

Romslig soverom malt i fargen dempet sort med parkettgulv, her er det god plass til garderobe. Soverommet ligger østvendt, som sørger for behagelig innetemperatur selvom solen steker ute. Romslig bod som i dag er innredet som ett soverom, men ikke søkt bruksendret.

Flislagt bad med varmekabler i gulv, dusjhjørne, servant med romslig innredning og wc.

Entreen er flislagt med varmekabler. Fra entreen er det en praktisk adkomst inn på vaskerommet med opplegg for vaskemaskin og gode garderobemuligheter.

Denne leiligheten har i tillegg en flott utvendig sommerstue med tak og vegger. Denne er plassert i tilknytning til terrassen og er et deilig fristed om man ønsker å trekke seg tilbake fra solen. Denne leiligheten har svært gode solforhold og byr på sol fra morgen til sen kveld.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 63 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 63 m².
P-rom inkl: Gang, Vaskerom, Bad , Soverom, Stue/kjøkken.
S-rom inkl.: Bod.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
Det gjøres oppmerksomt på at bodrom er innredet som soverom på befaringen.
Til tross for at rommet er innredet som soverom så er rommet definert som bod i denne rapporten. Dette på grunn av
at rommet er tegnet inn som bod på tegningen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2010 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Pliktig medlemsskap i velforeningen. Velforeningen skal ivareta feltets vedlikehold og ansvar for adkomstveier og andre fellesarealer, samt ivareta drift og vedlikehold av feltets tekniske installasjoner.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ørjan Hansen den 13.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i underetasje med inngang fra bakkeplan, beliggende på Nidelvåsen. Leiligheten fremstår som velholdt og med normale aldersslitasjer. Det gjøres spesielt oppmerksomt på følgende punkter: - Det er ved fuktmåling i rom under terreng, funnet fuktverdier noe over anbefalt nivå ved måling i bunnsvillen på soverommet. - Dreneringens beskaffenhet er ukjent, men jeg forutsetter at det ligger dreneringsplater langs grunnmuren, jfr. byggeåret. Eventuelle dreneringsplater ligger under  terrengnivå. Drensplater bør avsluttes over terrengnivå. Sett i sammenheng med registrert fukt ved måling anbefales nærmere undersøkelser. Det henvises for øvrig til rapportens enkelte punkter og avsnitt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Innvendig > Radon
Det er avvik: Det foreligger ikke dokumentasjon på radonmåling
eller radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli
ødelagte.

Tomteforhold > Drenering
Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng.

TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
Da det ikke er noen vannbelastning på rommet anser jeg hulltaking som lite relevant. Det er fuktsøkt uten å finne indikasjoner på fuktighet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom:
Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet termostat og lampe. Arbeid utført av Nedig AS.
Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon).  Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Montert opp Elbillader. Byttet lamper i gang, kjøkken, vaskerom og bod. Arbeid utført av Nedig As.
Pkt. 13: Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag:
Installert elbillader, installasjonen blir værende men ikke selve laderen.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal: Kjør mot Strømmen og ta første avkjørsel i rundkjøring, fortsett mot Bjorbekk. Følg Rykeneveien
og etter ca. 500 meter tar man til høyre og opp mot Nidelvåsen. Ta så til venstre og følg veien over toppen og
ned bakken. Ta så til høyre inn mot Steinsoppfaret. Når veien deler seg tar man til venstre og fortsetter
innover til man ser leiligheten vis a vis innerste fellesparkering.  Velkommen!

Beliggenhet

Denne aktuelle leiligheten ligger usjenert til på attraktiv tomt med lite støy og mye sol. Boligområdet Nidelvåsen er et populært område på grunn av sin sentrale beliggenhet samt attraktive boliger i størrelser som passer for alle. 5 km fra Arendal sentrum. Kort vei til buss, dagligvarebutikk, barnehager, SFO og barne/ungdomsskole på Asdal. Flotte turområder like utenfor døren.

Tomt

Areal: 6 758 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering på egen plass tilhørende leiligheten, her er det opplegg til el-bil lader. I tillegg til stor gjesteparkering like utenfor.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.04.2010. Ferdigattesten gjelder Gnr. 436 bnr 719 - Søknad om ferdigattest - leilighetene 118, 120, 122 og 124.  At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Nidelvåsen boligområde, del II, tilhører reguleringsplan Boligbebyggelse, datert 28.02.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2010/177666-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
09.03.2010 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Helst ikke flere enn en katt per husstand, styret ser at man helst kastrerer kattene og merker dem.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 870,- (Omkostninger totalt) 2 369 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 053,70 pr. år
Inkluderer renovasjon kr. 3.436,80,-
Vann og avløp kr. 8.193,9,-
Eiendomsskatt kr. 3.423,-

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3.423,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 2 000,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgifter: Lønnskostnader, revisjonshonorar, årskontingent boligbyggelag, forretningsførerhonorar bbl., kabel-tv, forsikring, vedlikehold, andre driftskostnader: kr. 2.000,-.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

pr. 11.01.23
Andel fellesformue kr. 10 796 pr. 11.01.23

Formuesverdi

Primær: Kr. 504 899,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 817 636,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Steinsoppfaret 94, Gnr. 436 Bnr. 719 Snr. 13 i Arendal kommune. Sameiebrøk: 1/32

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 20 63 60.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-23-0005

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0005. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Grunnpakke markedsføring (Kr.9 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 300 000,-) (Kr.73 600) Tilrettelegging (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.114 200)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Kontakt megler

Varenummer: 3067817