Lauvås

Steinbrubekken 14

Prisantydning
600 000 kr
Omkostninger
30 870 kr
Totalpris
630 870 kr
Formuesverdi
244 830 kr
Formuesverdi sekundær
244 830 kr
Kommunale avgifter
2 457 kr / år
Byggeår
1974
P-rom
52 ㎡
Bruksareal
52 ㎡
Tomteareal
1 000 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Koselig og sjarmerende hytte med usjenert beliggenhet og solrike uteområder - kort vei til skiløyper, fiske- og badevann

Om eiendommen

Innhold

Enkel hytte med alt på ett plan. Hytta inneholder vindfang, toalettrom, bad, stue/spisestue, kjøkken og 3 soverom. Det er utgang fra stue til solrik veranda. Frittstående bod på tomten med lagringsplass til ved, skiutstyr etc.

Standard

Hytta er oppført i 1974 og fremstår godt vedlikeholdt, både utvendig og innvendig. Det er gjort oppgraderinger i bl.a. 2010 og 2018. Det er byttet noe kledning, samt 2 sider er malt i 2018. Det er byttet enkelte dører og vinduer. Det ble lagt ny shingel på tak, samt lagt nye takrenner og vannbord i 2019. Det er skiftet terrassebord, samt utvidet terrassen i 2018.

Hytta har inngangsparti på baksiden av hytta. Det er plass til å henge fra seg yttertøy i gangen. Fra gangen er det adkomst til toalettrom (utedo).
Hyggelig stue med peis som gir lun og god varme på vinterstid. Stua har god plass til sofagruppe og spisebord.
Kjøkkeninnredningen er fra 2010 med slette fronter og laminat benkeplate. Innredningen har overskap med glassdører. Vask uten armatur. Avløp går til grunnen. Gassdrevent komfyr og kjøleskap.

Enkelt bad med vask og speil.

Hytta har 3 soverom. Soverom 1 og 2 er innredet med køyeseng. Soverom 3 er i dag innredet som stue med sofa.

Solcellepanel med 2 stk 12 volt 100 amp. fra før 1997.

Arealer med beskrivelse

Fritidsbolig: Bra: 52 m² - P-rom: 52 m² - S-rom: 0 m² - Bta: 57 m²

P-rom inkluderer: Vindfang, toalettrom, baderom, stue/spisestue, kjøkken og 3 soverom.

Bod: Bra: 8 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 8 m²

S-rom inkluderer: Bod.

Det er ikke godkjente rømningsvindu på soverommene etter gjeldende krav til rømningsvei.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1974 ifølge Evje og hornnes kommune.

Ringmur med murte og pussede lettklinkerblokker og støpte pilarer. Gulv av isolert trekonstruksjon bygget som stubbloftsgulv, kledd med sutaksplater som holdes oppe av impregnerte bord. Yttervegger av trekonstruksjon, kledd utvendig med stående og liggende malt trepanel. Tak av saltak form av trekonstruksjon med mønet loft i stuen, kryploft ellers, tekket med shingel. Se forøvrig tilstandsrapport.

Oppvarming

Vedovn i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er forsikret i Tryg med polisenummer 8099851. Årlig forsikringspremie utgjør kr. 1 748,-.
Hytta har ikke innlagt strøm og benytter solcelle som strømkilde.
Det gjøres oppmerksom på at hytta er ryddig og rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.
Hytta har RiksTV antenne.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd Kjell Skjørli den 21.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytten fremstår utvendig og innvendig i godt vedlikeholdt stand. Det er gjort betydelige utbedringer i 2010 og 2018. Se ellers «Vesentlige endringer etter byggeår» i rapporten.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:  Det er ikke registrert noen avvik med TG3.

TG2:
1.2 Krypekjeller. En del sprekker og avskalling av blokker og murpuss. Fukt fra overliggende terreng trekker inn i krypkjeller. Ingen drenering av utvendig ringmur og terreng.
1.3 Terrengforhold. Fall til ringmur fra bakenforliggende terreng.
2.1 Yttervegger. Litt sprekker og vridning på eldre kledning.
3.1 Vinduer og ytterdører. Eldre ytterdører fra byggeår med manglende tetting og funksjon. Løs vrider på terrassedør. Ingen utvendige terskelbeslag.
4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak. Litt ujevne tak sett utenfra. Innvendig tak i stuen med noe ujevnheter. Over spisestuen er himlingen veldig buet og seget ned på midt.
5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging). Noe tegn til muse aktivitet. Noe tegn til mugg i undertak. Noen isolasjonsmatter tetter for mye og hindrer ventilering.
6.1 Balkonger, verandaer og lignende. Fundamenter av rundstokk direkte i grunnen på opprinnelige terrasse med fare for råteskade og svikt. Terrasser ikke montert fast i ringmur og vegg med fare for utglidning ved større snømengder. Ujevnt med kul terrasse ved lang tretrapp. Lav høyde mellom terrassebord og kledning på vegg.
8.1 Kjøkken. Ikke innlagt vann og dermed ikke noe armatur på vask. Ingen ventilasjon ved komfyr.
10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør. Ikke innlagt vann og avløp. Avløp fra vask på kjøkken og bad direkte ned gjennom bjelkelag. Der under bjelkelag går avløpsrør sammen og ledes videre under ringmur og nedenfor hytten i terreng.
10.5 Ventilasjon. Det er ikke ventil på kjøkken og baderom.
11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring Ikke innlagt strøm. Solcellepanel med 2 stk 12 volt 100 amp. fra før 1997.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Litt fukt i krypkjeller.
8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Det er sprekker og avskalling av murpuss på ringmur utvendig.
9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? - Har registrert at det har vært mus på kaldtloft.
16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Eier har lagt takshingel, bytta takrenner, vindu og stående kledning på sydveggen. Skiftet terrassebord på veranda, samt utvidet verandaen med 10 kvm. I 2010 ble gulv og bjelkelag i hele hytta byttet ut, samt deler av bunnsvillen. Tre innedører ble også byttet. Jobben i 2010 ble utført av Czelusta Trebygg og Takteknikk.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta  er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fint beliggende helårshytte på Lauvås, ca. 15 km fra Evje sentrum. Det er kort vei til Høgås og Gautestad med tilhørende løypenett. Det er ca. 1 km til løypenettet fra hytta. På Høgås finner man også skitrekk. Gautestad byr på fine naturopplevelser hele året med mange hyggelige turområder og turterreng. Man kan bl.a ta turen til Urdalsfjell og Himmelsyna. Det er i tillegg fine badeplasser langs Høvringsvannet, samt fine forhold for fiske (fiskekort). Det er også fiskemuligheter i Øygardslitjønn, ca. 100 meter fra hytta. En kjøretur på ca. 25 minutter tar deg til Evje sentrum med et godt utvalg av fasiliteter. Her finnes det blant annet dagligvarebutikker, butikker, ladestasjon for el-bil, restauranter, vinmonopol og apotek. Evje byr også på en rekke gøyale aktivteter for hele familien.

Tomt

Areal: 1 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad.

Parkering

Felles parkeringsplass ca. 300 meter fra hytta.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsformål, tilhører reguleringsplan "Lauvås, Skuletjønn", ikrafttredelse 20.12.1972.  På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Hytta ligger i nærheten av Lauvås hyttefelt som er under utbygging. Området er avsatt til fritidsbebyggelse. Det ligger en ubebygd tomt bak denne hytta som det kan forekomme utbygging på.

Vei / Vann / Avløp

Hytta har ikke innlagt vann og avløp. Drikkevann medbringes. Det er en brønn like ved hytta som selger henter vann i. Gråvann går til grunnen. Toalettrom med utedo. Det er adkomst fra fylkesvei og ca. 300 meter å gå fra parkering til hytta på vei og sti. Brøyting av parkeringsplass utgjør gjerne mellom 1 000 - 2 000,-. Kostnaden varierer med snømengden.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknummer: 1974/100729-1/39, tinglyst 08.03.1974 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 600 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 30 870,- (Omkostninger totalt) 630 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 2 457 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer feiing kr. 391,- og renovasjon kr. 2 065,-.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  244 830,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Steinbrubekken 14, Gnr. 65 Bnr. 27 i Evje og hornnes kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap og komfyr (gass)
Hytta selges møblert med unntak av personlige eiendeler.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 57 03 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0059

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0059. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Maria Stornes, tlf. 90 57 03 07

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen (Kr.5 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 600 000,-) (Kr.49 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Totalt kr. (Kr.82 475)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061171