BAMBLE - STANGODDEN

Stangodden 208

Byggeår
1967
Internt bruksareal (BRA‑i)
62 ㎡
Bruksareal
62 ㎡
Tomteareal
1 420 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Fantastisk beliggende fritidseiendom med panoramautsikt, båtplass og vei frem til hytta!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Vindfang/gang, 3 soverom, "bad"/toalettrom, kjøkken og stue. Frittstående bod.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Oslo: Følg E-18 sørover og ta av til høyre etter Grenlandsbrua ved "Lasses" (Shell). Kjør deretter inn i rundkjøringen og ta 3 avkjørsel til høyre og følg gamle E18 til første avkjøring skiltet Valle. Følg deretter Valleveien til avkjøring Elvikveien (venstre) og følg Elvikveien helt frem til bommen ut til Stangoddenveien. Se også kartskisse.

Parkering

Parkering like nedenfor hytta.

Beliggenhet

Eiendommen har en fantastisk beliggenhet med panoramautsikt utover Rognsfjorden, over til Langesund og utover Skagerrak! Meget gode solforhold og barnevennlige omgivelser. Romslig tomt og spredt bebyggelse som gir usjenerte utearealer og god boltreplass på egen eiendom. Båtplass i lun havn en kort spaseravstand fra hytta og her er det også fantastiske badeplasser på glattskurte svaberg. Flere fine strender i nærområdet, blant annet Elvikstranda, Prisgrunn og Ivarsand. Veletablert og svært hyggelig hyttefelt med bilvei helt frem. Veien er ved Elvikveien avstengt med bom, slik at det er god kontroll på trafikken inn på området. Bommen kan man åpne via telefon og brikke i bil.

Nærområdet byr på fantastisk turterreng med blant annet en blåmerket kyststi som er pent ryddet, og denne går både langs vei, i skogen og langs kystlinja.

Med båt har man umiddelbar adkomst til en av Norges vakreste skjærgårder og man kan nærmest ferdes "innaskjærs" hele veien til Kragerø. Rognsfjorden kan være litt "ruskete" om det er mye vind, men det er kort seilas over Rognsfjorden for å besøke Langesund som byr på en yrende liv sommerstid, kulturarrangementer, konserter og et stort antall servicefunksjoner/butikker. Det er også en svært hyggelig båttur over til både Stråholmen og Jomfruland, samt Kragerø sentrum.

Med bil er det ca. 15 min. til Stathelle med et stort kjøpesenter som kan være et alternativ om været ikke er som man ønsker. Koselig nærbutikk på både Valle og Trosby, hvor sistnevnte har åpent hver dag hele året.

Området må oppleves!

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).
Kommunen opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Megler har fra selger imidlertid mottatt innvilget byggesøknad i forbindelse med tilbygg (toalettrommet) og byggesøkte/godkjente tegninger datert 18.05.1989 (tidligere frittstående bod ble flyttet og tilbygget hytte) samt godkjenning på utvidelse av terrasse datert 07.07.2010. Megler har ikke mottatt noen innvendige tegninger av hytta og kan derfor ikke kontrollere at bruken av rommene samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Vei, vann og avløp

Privat vei med felles veilag. Privat borrevann med 5 naboer. Ikke avløp (snurredo). Det er ført vann inn til 2 vasker hvor gråvann går ut i terreng. Det er ikke gitt utslippstillatelse til dette og ansvar for dette videreføres ny eier.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et regulert område, vist som fritidsbebyggelse. Reguleringsplan: "Stangodden", vedtatt 12.05.1987. Også vist som fritidsbebyggelse i gjeldende kommuneplan. Reguleringsplan er vedlagt salgsoppgaven og kommuneplanens arealdel kan om ønskelig ses på www.bamble.kommune.no, eller fåes av megler på forspørsel.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4012/93/2/40:
15.12.1965 - Dokumentnr: 503176 - Urådighet
Gjelder feste
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER

15.12.1965 - Dokumentnr: 503176 - Erklæring/avtale
Gjelder feste
Vedlikehold av fellesanlegg m.fl.best.

15.12.1965 - Dokumentnr: 503176 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 50 år
AVGIFT NOK 355
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
Gjelder denne registerenheten med flere

23.02.2015 - Dokumentnr: 163161 - Omnummerering
23/02-2015 tidligere: Knr:0814 Gnr:92 Bnr:32 Fnr:31

01.01.2020 - Dokumentnr: 1494506 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0814 Gnr:93 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

01.01.2024 - Dokumentnr: 531244 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3813 Gnr:93 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

15.12.1965 - Dokumentnr: 503176 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:38
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:39
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:40
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:41
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:42
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

23.02.2016 - Dokumentnr: 157934 - Bestemmelse om båtplass
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:92 Bnr:125
Rett til én båtplass

Kommentar konsesjon

Bamble kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 122 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 142 550,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Spredt fritidsbebyggelse.

Standard

Frittliggende hytte som er oppført ca. 1967, og tilbygget omkring 1976 og i ca. 1989. Fremstår med normal standard og er jevnlig vedlikeholdt.

I all hovedsak laminat og tregulv, samt panelte overflater.

Romslig stue med store vindusflater (flere stuevinduer byttet i 2020) som sikrer den fantastiske utsikten og godt med naturlig belysning. Ildsted sentralt plassert i stuen.

Plassbygd kjøkkeninnredning i heltre med dels åpen løsning til stuen. Godt med skap-/benkplass. Hvitevarer medfølger (kjøleskap og komfyr med keramisk topp).

Toalettrom med snurredo (4 kammer) og et enkelt vaskerom med servant.

Hytta har 3 soverom og godt med sengeplasser.

Store, flotte terrassearealer på både sør og vestsiden av hytta!

El.tavle med automatsikringer. Ny takshingel ca.2003 og deler av tilbygget har nylig fått ny panel. Ny terrasse på sørsiden ca. 2010 og flere vinduer er skiftet i senere år. Takrenner ca. 2000 og pipebeslag ca. 2013.

Hytta selges fullt møblert (senger m/madrasser, spisestue/sofagruppe m/bord, skjenker/skap mv) med unntak av løsøre, private eiendeler og utemøblement.

Se forøvrig tilstandsrapport for teknisk vurdering/beskrivelse.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Hvitevarer som fremvist medfølger.

Diverse

Fra parkeringen er det felles trapp med nabo som er oppført i fellesskap, hvor adkomst går over begges grenser. Enighet om dette er formalisert i egen avtale som er vedlagt salgsoppgaven.

Grunneier/bortfester har forkjøpsrett ved salg, ref. festekontrakt (6 mnd. fra varsel) og normalt blir denne raskt avklart. Bortfester skal også samtykke i overdragelsen, kan ikke nektes uten saklig grunn.

Om overtakelse ønskes før avklaring forkjøpsrett, så kan dette skje mot oppgjør til meglers klientkonto og oppgjør foretas først til selger når forkjøpsrett er avklart. I slikt tilfelle er det kjøpers ansvar og risiko, at det ikke foretas endringer av hytta/eiendommen av negativ karakter. Skulle forkjøpsrett etter overtagelse bli benyttet, så må kjøper stille eiendommen til berettigedes disposisjon og skal umiddelbart få overført fra megler innbetalt beløp. Kjøper/selger er derifra fri for hverandres forpliktelser uten rett til å gjøre krav overfor hverandre.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4012/93/2/40:
15.12.1965 - Dokumentnr: 503176 - Urådighet
Gjelder feste
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER

15.12.1965 - Dokumentnr: 503176 - Erklæring/avtale
Gjelder feste
Vedlikehold av fellesanlegg m.fl.best.

15.12.1965 - Dokumentnr: 503176 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 50 år
AVGIFT NOK 355
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
Gjelder denne registerenheten med flere

23.02.2015 - Dokumentnr: 163161 - Omnummerering
23/02-2015 tidligere: Knr:0814 Gnr:92 Bnr:32 Fnr:31

01.01.2020 - Dokumentnr: 1494506 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0814 Gnr:93 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

01.01.2024 - Dokumentnr: 531244 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3813 Gnr:93 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

15.12.1965 - Dokumentnr: 503176 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:38
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:39
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:40
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:41
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:93 Bnr:42
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

23.02.2016 - Dokumentnr: 157934 - Bestemmelse om båtplass
Rettighet hefter i: Knr:4012 Gnr:92 Bnr:125
Rett til én båtplass

Info kommunale avgifter

De ovennevnte kommunale avgiftene er fordelt over 12 terminer og inkludere hytterenovasjon og eiendomsskatt.

Byggemåte

Hytta er oppført i tradisjonelt bindingsverk, utvendig kledd med liggende vestlandspanel. Sadlet takverk som er tekket med shingel. Fundamentert med pilarer i murt lettklinker blokker og
betongblokker til fjell. Se også tilstandsrapport for ytterligere beskrivelse.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jan Tore Eriksrød den 13.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 

TG3
Våtrom: Vaskerom har etablert belegg på gulvflater. Panel på vegg og himlingsflater. Ønskes vann og avløp etablert må oppgradering beregnes. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG2
Taktekking: Takvinkel for lav til å etablerer shingel. Helsveiset papp bør etableres. TG 2 settes på grunn av shingel på tilbygget del med lav takvinkel.
Veggkonstruksjon: Utvendig vegger består av tradisjonelt isolert bindingsverk vegger. Hulrom antatt isolert med 10 cm isolasjon i hulrom med tanke på alder og datidens byggemåte. Utvendig fasader består av liggende vestlands panel. Ny fasadepanel etablert på østvegg 2012. Sørvegg fremstår værslitt/uttørket panel. Fasadepanel nylig overflatebehandlet/malt 2022-23. Fasadepanel fyller sin funksjon, men TG 2 settes på værslitt panel.
Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern
Solgt
Produktnummer: 6EF7A581-5FB8-4CAF-AF9D-8942DCD233D9