Påmeldingsvisn tors 30 juni kl 1745-1830

St. Olavs vei 51

Prisantydning
5 780 000 kr
Omkostninger
156 370 kr
Andel fellesformue
2 150 kr
Totalpris
5 936 370 kr
Formuesverdi
910 158 kr
Formuesverdi sekundær
3 276 568 kr
Felleskostnader
4 010 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
8 217 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
95 ㎡
Bruksareal
98 ㎡
Tomteareal
1 055 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

LUND-LEKKER 4 ROMS EIERLEILIGHET MED FLOTT UTSIKT OVER ODDERNES-STOR SOLRIK BALKONG - P-PLASS I KJELLER-HEIS-SOLRIKT!

Om eiendommen

Innhold

Dette er en meget pen og romslig oppgradert eierleilighet med flott beliggenhet sentralt på "beste" Lund. Det spesielle med leiligheten er de godt utvalgte materialvalgene og de store vindusflatene mot den flotte utsikten over Oddernes som gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Gode solforhold mot vest fra den ca 16 kvm stor terrassen.

Fast parkeringsplass og bod i kjeller. Heis direkte opp til etasjen fra både garasjekjeller og 1. etasje.

3. etg.: Romslig gang med downlights i tak og skyvedørsgarderobe, stue med downlights i tak, store gode vindusflater og god takhøyde gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Meget gode lys- og utsiktsforhold. God plass for spisestue og utgang stor solrik balkong med ettermiddags/ kveldssol og flott utsikt over Oddernes, kjøkken med god skap/benkeplass og integrerte hvitevarer ( 2 kjøl/fryseskap, komfyr med koketopp og oppvaskmaskin), stort og romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights, dusjhjørne, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel, seperat flislagt toalett med servant mellomgang med downlights, 3 gode soverom hvorav hovedsoverom har praktisk walk-in closet og soverom 2 har praktiske og romslige garderobeløsninger.

Oppgraderinger som bør nevnes:
- Lekker oppgradert Sigdal kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Oppgradert flotte brede 1 stavs eik parkettgulv.
- Utstrakt bruk av downlights.
- Innredet praktisk walk-in closet på hovedsoverom og lagt garderoberom av et av de andre soverommene.

BØR SEES!

Standard

Meget attraktivt nyere bygg som holder en gjennomgående høy standard. Her er det fjernvarme, balansert ventilasjon med varmegjenvinning mm. Gjennomgående lekre og lyse brede 1 stavs parkettgulv, store gode vindusflater og lysmalte vegger, gjør leiligheten meget lys og moderne. Bad/wc er av god størrelse er moderne med lekre fliser på gulv og vegger. Delikat baderoms innredning og godt med lys. Det er i tillegg praktisk flislagt gjestetoalett. Stort og innholdsrikt kjøkken med flott Sigdal kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass og integrerte høykvalitets hvitevarer. Stor og romslig stue med store gode vindusflater og med god plass til både sittegruppe og god plass for langbord. 3 praktiske soverom og praktisk walk-in closet.

Balkongen er meget romslig med flott åpen utsikt og optimale solforhold.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 98 kvm

P-rom: Entré, toalettrom, stue/kjøkken, gang, bad og 3 soverom.
S-rom: Bod/garderobe.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Leiligheten og sameiet forøvrig er utstyrt med fjernvarmeanlegg og balansert ventilasjon. Det er vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken, bad/wc og toalett. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Ingen fellesgjeld.

- Heis direkte opp til leilighetens etasje fra både garasjekjeller og inngangsparti i 1. etasje.

- Fast p-plass i kjeller. Kort avstand til heisen.

- Stor bod i kjeller tilhørende leiligheten.

- Vaktmestertjenester.

- Kabel-tv med internett

- Fiber lagt inn til internett og tv.

- Porttelefon med skjermovervåkning til hovedinngang.

- Det avholdes dugnad etter styrets beslutning, se boregler for mer info.

- Det er observert tilfeller av sølvkre og skjeggkre ved felles inngangsparti og i heis, ref. protokoll fra ordinært årsmøte i sameiet 30.06.20.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport fra Thomas A. Olsen, takstmann datert 22.12.21 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 12 mnd. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak. Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke nevnt i salgsoppgaven. Tilstandsrapporten må leses i sin helhet (vedlagt i salgsoppgaven).

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 28: Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet / laget / selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Det sto i forrige tilstandsrapport at det var opservert ved inngangspartiet i første etg.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo stille, likevel sentralt. Leiligheten ligger i 3. etasje i et nyere leilighetsbygg fra 2016. Lund er en attraktiv bydel med gangavstand til skoler, dagligvarebutikker og idrettsarenaer. Odderneslunden er fremtidsrettet og miljøvennlig. Det er behagelig gang-og sykkelavstand til kvadraturen med alle byens fasiliteter. Metrobussholdeplass er 100m fra leiligheten. Om du skulle fristes til en spasertur anbefales Botanisk hage & naturmuseum eller Jegersberg

Tomt

Areal: 1 055 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles eiet tomt for sameiet. Leiligheten har en romslig balkong med plass til utemøbler og grill.

Parkering

Fast eiet parkeringsplass i kjeller medfølger. Videre er det tilgang til to gjesteparkeringer i kjelleren.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 24.01.17. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/forretningsformål og tilhører plan nr. 1071, Reguleringsbestemmelser for detaljregulering St. Olavsvei 45 og 49, vedtatt: 06.11.13. Plan under arbeid i nærområdet: Endring av reguleringsplan for Tobienborg.  På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr. 1810. Tinglyst: 10.08.1957. Erklæring/avtale. Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. avkjørsel fra riksvei.
Dagboknr. 1069. Tinglyst: 05.02.1971. Erklæring/avtale. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. shed.
Dagboknr. 14327. Tinglyst: 12.08.2002. Erklæring/avtale. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Tillatt på vilkår som oppgitt i boreglene til sameiet.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse kreves ikke.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 780 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 780 000,-)) 156 370,- (Omkostninger totalt) 5 936 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 217 pr. år Eiendomsskatt for år 2021.

Felleskostnader

Kr. 4 010,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader kr. 2.968,- kommunale avgifter, renovasjon, felles forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, energi/strøm fellesareal, Telia TV / Bredbånd kr. 342,-, energimåler akonto kr. 700,-, vaktmestertjenester, styre- og revisjonshonorar.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld i sameiet.
Andel fellesformue kr. 2 150 pr. 20.09.21

Formuesverdi

Primær: Kr. 910 158,- for år 2019.
Sekundær: Kr. 3 276 568,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

St. Olavs vei 51, Gnr. 44 Bnr. 103 Snr. 17 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmasin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-21-0435

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-21-0435. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 995) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 780 000,-) (Kr.86 700) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.124 530)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3054106