Lund/ Tobienborg Hage

St. Olavs vei 30

Prisantydning
3 690 000 kr
Omkostninger
104 620 kr
Andel fellesformue
11 753 kr
Totalpris
3 794 620 kr
Formuesverdi
688 792 kr
Formuesverdi sekundær
2 479 652 kr
Felleskostnader
1 926 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
P-rom
54 ㎡
Bruksareal
58 ㎡
Tomteareal
5 697 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lekker 2- roms selveierleilighet fra 2019 med stor balkong. Inkl parkeringsplass i kjeller! Attraktiv beliggenhet

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av en flott leilighet i Tobienborg Hage. På Tobienborg har det vært gartneri i generasjoner. Etablert akkurat her fordi det var en så lun og solrik tomt. Det skal vanskelig gjøres å finne en mer sentral plassering enn Tobienborg, du har gangavstand til buss, forretninger, treningssentre, rekreasjonsområder, skog og natur som nærliggende Jegersberg - og for ikke å glemme nærheten til sjøen, stranda og båtliv. Alt er bare noen minutter unna.

Leiligheten inneholder følgende: Gang, stue/kjøkken, soverom, bad og bod med gode oppbevaringsmuligheter. Det er opplegg for vaskemaskin i boden.

Fra fellestrappeoppgang eller med heisadkomst kommer man inn i en romslig entre med gode muligheter for garderobeløsninger. Her er det en-stavs eikeparkett og vannbåren gulvvarme.

I tilknytting til entre er det inngang til stue/ kjøkken, bod og bad. I stue/ kjøkken er det god plass til sittegruppe og sofagruppe med tilhørende møblement. Her er det en-stavs eikeparkett og store vindusflater samt utgang til balkong.
Kjøkkenet har integrerte hvitevarer og rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap. Kjøkkenet er praktisk plassert i rommet.
Det er montert luxaflex plissegardiner i stue og på soverommet.

Lekkert flislagt baderom med vegghengt toalett, dusjhjørne og servant. Det er downlights i himling og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverommet er av god størrelse og har plass til både garderobeskap og stor seng med tilhørende møblement. Også her er det en-stavs parkett.

Leiligheten har en deilig takhøyde. I stuen er det 2,70 meter og på soveommet er det 2,60 meter.

Det medfølger en praktisk innredet bod i kjeller, samt parkeringsplass.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 58 kvm
P-rom inneholder: Gang, stue/kjøkken, soverom, bad.
S-rom inneholder: Bod

Leiligheten måler nøyaktig 57,5 m2 og areal er rundet opp til 58 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2019 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåret gulvvarme og balansert ventilasjon.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Ingen forkjøpsrett i sameiet.
Sameierne oppfordres til å delta på dugnad når styret innkaller til dette.
Økning 5 % av felleskostnader fra okt/nov 2023 for å bygge opp et vedlikeholdsfond. Dette utgjør ca. 75 kr. pr mnd.

- Gratis strøm i leiligheten til oktober 2023.
- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon.
- Selveierleilighet uten fellesgjeld.
- Lave månedlige kostnader.
- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje.
- Sportsbod og p-plass i underetasjen, heis helt ned.
- Vaktmestertjenester inkludert i felleskostnadene
- Vask av fellesarealer inkludert i felleskostnadene
- Porttelefonanlegg med kamerafunksjon. Automatsikringer. Balansert ventilasjonsanlegg i bygget.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 16.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i god stand. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør, vinduer og balkongdør er i god stand. STRAI kjøkkeninnredning er i god stand, induksjon platetopp er montert. Det er etablert fall til gulvsluket på bad. Hulltaking ble utført i vegg mellom bad og bod, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. Samsvarserklæring for utførte el. arbeider ligger oppbevart i sikringsskapet. Sikringsskap med automatsikringer. Vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken og bad. FLEXIT boligventilasjon er montert. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Lovlighet:
Boligbygg med flere boenheter.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Tegninger er av utydelig kvalitet, forbehold må tas.

Se tilstandsrapport for mere informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, Montert en ekstra dobbel stikkontakt i gang. Samsvarserklæringen ligger i sikringsskap.
Pkt 26: Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja, Årsmøte besluttet nylig 5% økning av fellesutgifter fra oktober/november 2023.
Pkt 28: Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Ja, Det er observert skjeggkre i en leilighet i ett av de andre byggene (nr 24). Det har vært plassert ut limfeller i alle rom i selges seksjon. Fellene stod ute i 4 uker uten at det ble registrert fangst i fellene.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

På Tobienborg har det vært gartneri i generasjoner. Etablert akkurat her fordi det var en så lun og solrik tomt. Det skal vanskelig gjøres å finne en mer sentral plassering enn Tobienborg, du har gangavstand til buss, forretninger, treningssentre, rekreasjonsområder, skog og natur som nærliggende Jegersberg - og for ikke å glemme nærheten til sjøen, stranda og båtliv. Alt er bare noen minutter unna.

Solrikt beliggende i attraktivt og populært boligområde på Lund. Gangavstand til Universitetet i Agder / UiA og Kristiansand sentrum / Kvadraturen. Sentralt og rolig med alt av fasiliteter i nærområdet. Dagligvarebutikker, gode bussforbindelser, skoler, barnehager, treningssentre, Sør Arena. Gode rekreasjonsmuligheter med flott turterreng og badevann i Jegersberg og Gimle gård med parkområde, samt Gimle museum. Kort vei til Bertesbukta med båthavn og badestrand. Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil.

Tomt

Areal: 5 697 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Det medfølger 1. parkeringsplass i lukket garasjeanlegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.10.2020. Ferdigattesten gjelder boligbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor, tilhører reguleringsplan nr 1323 Tobienborg - sentrumsområde, detaljregulering, datert 18.12.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 14217 Tinglyst: 30.11.1982 - Erklæring/avtale - Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Dagboknr.: 1482287 Tinglyst: 30.10.2018 - Erklæring/avtale - Allmenheten har rett til fri ferdsel og opphold for park/lekeplass.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne med mindre dette er begrenset i vedtekter eller husordensregler.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
Det er båndtvang hele året for alle typer dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom. Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom. Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda eller i fellespark.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 104 620,- (Omkostninger totalt) 3 794 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.275,- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 1 926,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader (kr 1427,-); renhold fellesarealer, kommunale avgifter, felles bygg forsikring, vedlikehold/serviceavtaler, vaktmestertjenester, forretningsfører og styrehonorar. , Telenor TV/Bredbånd (kr 399,-), Garasjeplass nr 41 (kr 100,-).

Andel fellesgjeld / Fellesformue

pr. 03.05.23
Andel fellesformue kr. 11 753 pr. 03.05.23

Formuesverdi

Primær: Kr. 688 792,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 479 652,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

St. Olavs vei 30, Gnr. 44 Bnr. 225 Snr. 14 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 58/6283

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0197

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0197. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215)
Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 690 000,-) (Kr.50 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.90 050)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3071140