Lund

St. Olavs vei 30

Prisantydning
4 490 000 kr
Omkostninger
124 950 kr
Andel fellesformue
4 878 kr
Totalpris
4 614 950 kr
Formuesverdi
813 455 kr
Formuesverdi sekundær
3 091 130 kr
Felleskostnader
2 483 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2018
Internt bruksareal (BRA‑i)
65 ㎡
Bruksareal
70 ㎡
Tomteareal
5 679 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Fin 3-roms selveier hjørneleilighet med stor platting 37 m2 utenfor. Garasje m/elbillader, sportsbod, heis.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten har lett adkomst og ligger i 1. etasje med følgende planløsning:
Gang, stue m/ åpen kjøkkenløsning, dusjbad/wc, 2 soverom og bod/teknisk rom.

I tillegg følger 1 sportsbod og garasjeplass i fellesanlegg.

Oppvarming

Leilighetene har oppvarming via fjernvarme. Det er vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken og bad.

Det leveres miljøvennlig løsning for fjernvarme fra Agder Energi Varme. Energien kommer fra gjenbruk av spillvarme fra avfallsforbrenning. Vannet går i rør frem til Tobienborg hage og gir varmet tappevann og komfortabel gulvvarme.
Man kan justere ønsket varme i rom som har gulvvarme.

Alle fellesområdet for sameiet - herunder heis, trappeganger, inngangspartiet, parkeringskjeller og hageanlegg får strøm fra solceller på taket av bygget. På solrike dager lagrer man overskuddstrøm i batterier. Dette brukes på de grå dagene. Går batteriene tomme kobles man automatisk på det ordinære strømnettet.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartbeskrivelse på finn.no.

Parkering

Til leiligheten medfølger 1 fast parkeringsplass i byggets kjelleretasje (Garasjeplass nr 22). Elbillader.
Dette er et lukket anlegg med automatisk portåpner.
Meget god kapasitet til sykkellagring, både i bodanlegg oppe og i parkeringskjeller.
Rikelig med gjesteparkeringsplasser i anlegget.

Beliggenhet

Velkommen til en meget flott 3-roms hjørneleilighet med god standard og gjennomgående fine kvaliteter og med en meget sentral og attraktiv beliggenhet på Lund. Her bor man omringet av sameiets fine omgivelser, samtidig som man kun er en gåtur unna sentrum og alle fasiliteter.
Området var tidligere et kjent gartneri, og utbygger har lagt godt tilrette for et stort felles uteområde for beboere.
Kort vei til bussene til bl.a. Sørlandssenteret, Søm, Hånes og mot sentrum.
Fra leiligheten er det kort avstand til Lovisenlund barneskole (trinn 1-7) og Oddemarka ungdomsskole (trinn 8-10), samt KKG videregående skole og til Universitetet i Agder (UiA). Det er også flere barnehager på Lund.
Dette er en leilighet for deg som ønsker å flytte inn i noe tilnærmet nytt at man slipper å tenke på modernisering og vedlikehold på lang tid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.10.2020. Ferdigattesten gjelder for hele tiltaket bygg A, B, C og D samt parkeringskjeller og utomhusanlegg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor, tilhører reguleringsplan nr. 1323 Tobienborg - Sentrumsområde, godkjent av bystyret i Kristiansand 20.01.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser:
4204/44/225/46: 30.11.1982 - Dokumentnr: 14217 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Overført fra: Knr:4204 Gnr:44 Bnr:225. Gjelder denne registerenheten med flere.

31.10.2018 - Dokumentnr: 1482287 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Allmenheten har rett til fri ferdsel og opphold for park/lekeplass. Overført fra: Knr:4204 Gnr:44 Bnr:225. Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
06.11.2018 - Dokumentnr: 1508056 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 5. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 85/6283

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 112 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 124 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Leiligheten har en tidsmessig standard:

Gulv: Parkett i gang, stue, kjøkken og soverommene. Fliser på badet.
Vegger: Flislagte badevegger, forøvrig malte flater.
Himling: Malte tak.

Kjøkken: Hvit skapinnredning med integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin og komfyr m/ keramisk topp.

Bad: Badet har dusj, vegghengt toalett og servant m/ skap. Opplegg vaskemaskin og tørketrommel.

Garderobeskap i begge soverom.

Fiber TV / Internett.

Dørtelefon med bilde.


Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS v/Andreas Natvig den 20.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet ferdigstilt 2020. Flott sameie, med gode uteområder som er flott opparbeidet. Felles sosiale aktiviteter. Romlig 3 roms med stor terrasse og lyse/moderne farger og materialvalg. Leiligheten fremstår hovedsakelig i god normal teknisk stand men det er påpekt merknader som bør vurderes utbedret. For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsakelig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf. 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. For øvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Innvendige dører: Skyvedør til bad er ikke i styreskinne, så sitte litt løst i nedre del.

Våtrom > 1 etasje 2 > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Noe fall mot sluk men mindre enn ønskelig utenfor dusj og ingen tett oppkant dørsvill. Ikke synlig noen oppkant memrbanløsning inn bak skyvedør. Noe kalkutslag fuge i dusj.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Det gis en tg2 fordi det mangler dokumentasjon/historikk i skap. Det er ikke avdekket noen åpenbare tegn til avvik eller feil, men gis generelt tg2 ved slikt avvik.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

- Vannbåren gulvvarme.

- Selveierleilighet uten fellesgjeld. Lave månedlige kostnader.

- Ca 5m2 sportsbod i underetasjen, heis helt ned.

- Vaktmestertjenester inkludert i felleskostnadene.

- Vask av fellesarealer inkludert i felleskostnadene.

- Porttelefonanlegg med kamerafunksjon. Automatsikringer. Balansert ventilasjonsanlegg i bygget.

- Det avholdes dugnader i sameiet.


Det er registret kulturminne på eiendommen. Kulturminner kan innebære begrensinger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder terrengendringer, bygging m.m.
Lokalitetsnr.: 122993. Kulturminneart: Bosetning- aktivitetsområde. Vernetype: Automatisk fredet. Kategori: Arkeologisk lokalitet. I plantebutikkens uteareal ble det i 3 små søkesjakter funnet 41 strukturer: 10 kokegroper, 19 stolpehull mm. Forminneområdet strekker seg mot hage og villa på nordsiden. Deler av lokaliteten undersøkt av KHM i 2016.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Servitutter

Heftelser:
4204/44/225/46: 30.11.1982 - Dokumentnr: 14217 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Overført fra: Knr:4204 Gnr:44 Bnr:225. Gjelder denne registerenheten med flere.

31.10.2018 - Dokumentnr: 1482287 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Kristiansand Kommune. Org.nr: 820 852 982. Allmenheten har rett til fri ferdsel og opphold for park/lekeplass. Overført fra: Knr:4204 Gnr:44 Bnr:225. Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
06.11.2018 - Dokumentnr: 1508056 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 5. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 85/6283

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene. Eiendomsskatt faktureres seksjonseier direkte og er ikke inkludert i fellesutgiftene.

Byggemåte

PVC vinduer med isolerglass. Inngangsdør med brann og lydhemmende kvaliteter. Balkongdør er PVC dør med isolerglass. Balkong/terrasse med dekke av terrassebord. Etasjeskille i tre og støpt gulvdekke nede.

For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsakelig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold anses å være del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent.

Polisenummer

SP1892517

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja, skjeggkre, men dette er fjernet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: E9E85EAD-322E-41BF-BA39-0D4044AE1E28