Kristiansand-Lund

St. Olavs vei 20C

Prisantydning
2 290 000 kr
Omkostninger
16 628 kr
Andel fellesgjeld
174 903 kr
Totalpris
2 481 531 kr
Formuesverdi
375 361 kr
Formuesverdi sekundær
1 351 300 kr
Felleskostnader
3 637 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1979
P-rom
36 ㎡
Bruksareal
36 ㎡
Tomteareal
5 467 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Fin 2-roms andelsleilighet beliggende i høy 1. etg. Solrik balkong og felles parkering - Sentralt!

Om eiendommen

Standard

Flott 2-roms andelsleilighet beliggende i høy 1. etg. med solrik balkong med sol fra morgen til ca. 16.30.

Via fellesgang kommer du inn til en gang/entré med plass til oppbevaring, bad med belegg på gulv og malte overflater på vegger. Nyere wc, dusjkabinett samt opplegg for vaskemaskin.
 I stue er det helsparklet og malte overflater i hele stuen, samt soverom og kjøkken. Fra stuen er det utgang til balkong vendt mot rolig bakgård. Her er det en plassbygd sofa som følger salget. Sol fra morgen til ca. 16-17 tiden sommertid. Åpen stue/kjøkken. Hvite fronter med laminatbenkeplate. Inneholder komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Romslig soverom med god plass til seng og klesskap.

Medfølger romslig bod i kjeller på ca. 8 kvm. samt felles parkering.

Som beboer har man også tilgang til et felles forsamlingslokale med stue/kjøkken.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm.
P-rom inkl: Gang, stue/kjøkken, soverom, bad.

Romarealer oppgitt i nettomål: Gang: 3,1 m2, stue/kjøkken: 19 m2, soverom: 6,6 m2, bad: 5,4 m2. Kjellerbod måler 8,2 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1979 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk til oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Borettslaget har egen nettportal https://stolavsvei20.lettstyrt.no Det er gjennom denne portalen alle beskjeder til beboerne komme.

Det er tillatt å grille på verandaene under forutsetning av at det brukes gassgrill eller elektrisk grill og at det av sikkerhetsmessige grunner utvises den største forsiktighet. Grill må ikke plasseres under utvendig sprinklerhode.

Det ble på siste årsmøte 23.03.23 å igangsette prosjekt  i forbindelse med skiftning av vinduer og dører, med en kostnadsramme på kr. 1.500.000. Renter og avdrag vil da øke til kr 1.068 i snitt pr mnd.  Styret fikk fullmakt til å øke felleslån på til sammen 14.960.000 med kr. 6.300.000 som skal brukes til rehabilitering av kledning, etterisolering og skifte av vinduer og dører i leiligheter. Lånet skal ha en løpetid på 30 år. Se protokoll fra 2023 for mer informasjon. Det er tatt høyde for dette lånet i oppgitte felleskostnader og fellesgjeld.

Det fremkommer av styrets årsmelding for 2022 at det er en del betongskader i "de hvite feltene" i fasadene. Så langt styret kjenner til har dette
ikke innvirkning på bæreevne og sikkerhet. Skadene er veldig kostbare å utbedre. En reklamasjonssak mot kommunen er igangsatt, og styret har innhentet juridisk hjelp.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i stort sett bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør er av nyere dato og er i god stand. Det er gjort vedtak om at vinduer og balkongdør som er av eldre årgang skal skiftes etter sommeren 2023. Bad er av eldre årgang og har normal slitasje. Fall på gulvet er ikke iht. krav (bakfall mot nedsenket gulv). Hulltaking ble utført i vegg mellom bad og soverom, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. Sørlandskjøkken innredning er av nyere dato og er i bra
stand. Lekkasjevarsler anbefales montert i kjøkkenbenken. Gulvhøyder ble kontrollert med laser i 3 rom, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. El. anlegget ble oppgradert i 2019, vanlig vedlikehold bør beregnes. Røropplegget er av eldre årgang,
vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran til leiligheten er montert i skap i fellesgang under sikringsskapet. Elektrisk til oppvarming. Ventilasjonsanlegg i blokka/leiligheten er fra 2020. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Andre innvendige forhold. Dørblad mangler til stua.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. 5 stk. jordfeilautomater og ny hovedsikring. Kursoversikt ligger oppbevart i sikringsskapet. Eier opplyser om at el. anlegget ble oppgradert i 2019.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Ikke som har praktisk betydning for leiligheten. Er nevnt på generalforsamling at murstein-fasaden til bygget har sprekker. Er gjort vedtak for kledning av bygget, samt etterisolering.

- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja. Vært en utredning for skjeggkre via Anticimex i borettslaget. Skadedyret er bekjempet.

- Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
Ja. Fire elbilladere hører til sameiet.

- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. Det er vedtatt å skifte ut alle vinduer og verandadører i de leilighetene dette ikke allerede er gjort. Bygget skal også skifte kledning og det skal bli gjennomført vedtak for å etterisolere alle vegger inn mot leilighetene. Styret mener dette vil tilføre bygget en betydelig verdiøkning og vil fjerne store fremtidige vedlikeholdsbehov. Dette vil også medføre at energiklassefiseringen bedres betydelig. Felleskostnadene og fellesgjeld vil øke noe grunnet disse vedtakene og blir beregnet ut i fra størrelsen på leiligheten.

- I borettslaget er det en fellesstue m/kjøkken. Det er også en nyoppusset hybel som kan bookes dersom en får besøk av familie og venner.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet midt på populære Lund. Fra leiligheten har du gang - og sykkelavstand til de fleste fasiliteter. Nærmeste dagligvarebutikk, Coop Prix, finner du like ved. UiA ligger kun en kort sykkeltur unna (ca. 1 km). Det er også flere skoler og barnehager i nærområdet.

Lund er et av Kristiansands mest populære boområder med sine gode friluftsmuligheter og nærhet til Kristiansand sentrum. Mulighetene er også mange når det kommer til friluftsliv og fritid. I dette området finner du turområdet Jegersberg med lysløyper og badevann. I andre enden av Lund ligger Bertesbukta med småbåthavn og badeplass. Her ligger også Sør Arena.

Tomt

Areal: 5 467 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Flere parkeringsplasser og 4 elbil ladere tilhørende borretslaget

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.12.1979.

Det foreligger ferdigattest på bruksendring (tidligere vaktmesterbolig, fra kontor til bolig) datert 08.04.2015.. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse på oppføring av carport datert 01.10.200 samt på oppføring av bygningstekniske installasjoner datert 29.08.2007.Det foreligger ikke ferdigattest på disse tiltakene.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/tjenesteyting og tilhører reguleringsplan nr. 1481 "St. Olavs vei 18 og 20", datert 29.01.2020. Det foreligger en mindre reguleringsendring datert 19.11.2020: St. Olavs vei 18 - parkering under bakken. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 698. Tinglyst: 30.03.1957. Skjønn.
Dagboknr.: 3726. Tinglyst: 06.08.1959. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 3757. Tinglyst: 08.08.1959. Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr.: 337611. Tinglyst: 28.03.2022. Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Allmennheten ved Kristiansand kommune har rett til fri ferdsel og opphold

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
- Før kjøp av husdyr skal styret orienteres
- Det er båndtvang hele året for hunder og andre dyr som luftes ute, innenfor borettslagets eiendom.
- Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor borettslagets eiendom.

Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 290 000,- (Prisantydning) 174 903,- (Andel av fellesgjeld) 2 464 903,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 628,- (Omkostninger totalt) 2 481 531,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemsskap i Sørlandet Boligbyggerlag kr 750,- faktureres direkte fra Sørlandet Boligbyggerlag (kr 500,- i andelskapital og kr 250,- i årskontigent). Priser fra 01.01.2023.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter betales gjennom felleskostnader.

Eiendomsskatt

Inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 3 637,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Avdrag (kr. 246,-) og renter (kr. 637,-) på felleslån, Telia TV/bredbånd (kr. 428,-), varmtvann (kr. 210,-) og driftskostnader (kr. 2116,-). Innenfor driftskostnader ligger kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring på bygg, felles strøm, renhold av fellesareal, vaktmestertjenester, vedlikehold/serviceavtaler, styrehonorar, forretningsførsel m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 174 903 pr. 01.06.23
Det gjøres oppmerksom på at andel fellesgjeld vil øke med kr. 103.000 fra og med 01.06.2023.

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 30008187548, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2023: 4.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 83
Saldo per 27.04.2023: 6 143 726
Andel av saldo: 71 903
Første termin/første avdrag: 25.03.2019 (siste termin 25.12.2043)

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 375 361,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 351 300,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

St. Olavs vei 20C, Andelsnr. 19 Orgnr. 921391919 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0185

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0185. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (fastpris) (Kr.40 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215)
Totalt kr. (Kr.79 945)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3071005