Lillesand

Søndre Vardåsen 68A

Byggeår
2007
P-rom
83 ㎡
Bruksareal
104 ㎡
Totalt bruksareal
104 ㎡
Tomteareal
3 950 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Pen 3-roms selveierleilighet i 2. etasje - Garasje i rekke med tilhørende bod - Balkong og stor terrasse

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Romslig leilighehet beliggende i 2. etasje av en horisontaldelt tomannsbolig beliggende i endevei.
Boligen har trappeadkomst og eget inngangsparti. I tillegg er det solrik terrasse uten for stue og egen platting på baksiden.
Det er følgende innhold i leiligheten: Entré/gang, Vaskerom/bod, Bad, Soverom , Soverom 2, Stue/kjøkken
I tillegg er det garasje i rekke med tilknyttet bod på totalt 21 kvm.

Arealer med beskrivelse
primærrom: 83 kvm, bruksareal: 83 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 2. etg. 83m².
P-rom inkl: Entré/gang, Vaskerom/bod, Bad, Soverom , Soverom 2, Stue/kjøkken

Garasje:
Bra: 21m² - S-rom: 21m²
S-rom inkl.: Garasje , Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

KONTROLL AV TEGNINGER:
Det er foretatt gjennomgang av godkjente tegninger og byggesak fra kommunen sendt via megler. Bruken av rom på befaringsdagen stemmer overens med godkjente tegninger fra kommunenes byggesaksarkiv.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det følger med en garasje i felles rekke, med egen bod, elektrisk portåpner og et samlet areal på ca. 21 kvm. I tillegg er det mulighet for gjesteparkering på fellesarealet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Tomannsboligen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde, ca. 2 km nordvest for Lillesand sentrum i Lillesand kommune. Lillesand ligger kun 20 minutter unna Kristiansand og Dyreparken. Stedet byr på god rekreasjon både til lands og på sjøen. Turstiene i området bærer over fjellknauser, svaberg og variert terreng, mens sjøen innbyr til bading, fiske, padling og annen sjøsport.


Legg gjerne turen til Springvannstemmen, Springvannsheia og Borkedalsstemmen. Det er en flott tur langs strandlinja med smale stier og nydelige badeplasser. Du kan også sette deg på sykkelen og oppleve mer av hva sørlandet har å by på. I selve byen kan du rusle mellom hvitmalte trehus og besøke det historiske Lillesand Hotel Norge.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 4 min med bil til Lillesand senter med blant annet apotek, dagligvare og sportsforretning. I sentrum finner man gallerier og koselige nisjebutikker. Sørlandssenteret og handlegatene i Kristiansand ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Vardåsen, som ligger ca. 6 min unna. Ved å benytte bil tar det ca. 17 min til Grimstad, 20 min til Kristiansand, 33 min til Arendal og 46 min til Tvedestrand.

Fra boligen er det ca. 2 km til Brentemoen barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort gangavstand til Lillesand ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Møglestu videregående skole ligger i gangavstand.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.12.2007. Ferdigattesten gjelder "Firemannsbolig+Carportanlegg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det er installert vannmåler i boligen, slik at forbruksavgiften for vann og avløp varierer i forhold til det faktiske forbruk

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Konsentrert småhusbebyggelse", tilhører reguleringsplan "Lofthus boligfelt, reguleringsplan for områdene B7-B12", datert 03.12.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4215/33/1409/7:
09.01.2007 - Dokumentnr: 116715 - Erklæring/avtale
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


12.06.2007 - Dokumentnr: 469949 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Obos Block Watne AS
Org.nr: 968 757 954
Bestemmelse om bebyggelse


12.06.2007 - Dokumentnr: 469949 - Bestemmelse iflg. skjøte
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Bestemmelse om telefonledning/telesentral
Med flere bestemmelser


11.10.2023 - Dokumentnr: 1122600 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


09.01.2007 - Dokumentnr: 116715 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 7
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 83/1208


Kommentar konsesjon

Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

12 500,- (boligkjøperforsikring help (valgfritt))
67 250,- (dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-))
2 800,- (boligkjøperforsikring pluss (valgfritt tillegg))
585,- (tingl.gebyr pantedokument)
585,- (tingl.gebyr skjøte)

83 720,- (omkostninger totalt)

2 773 720,- (totalpris inkl. omkostninger)

Nøkkelinformasjon

Standard

UTVENDIG
Bygning oppført i tre over grunnmur av betong. Bjelkelag mellom etasjer/boenheter av tre. Yttervegger med isolert bindingsverk kledd med liggende. Saltak tekket med betongtakstein. Undertak av diffusjonsåpne Huntonplater, sløyfer og lekter. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast og stål. Vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2-lags isolerglass fra byggeår. Malt hovedytterdør og balkongdør i tre fra byggeår. Balkongdør har 2-lags isolerglass. Balkong/veranda ut fra stuen og terrasse i bakgård med terrassebord av tre. Balkong/veranda har malt rekkverk av tre. Plassbygd trapp med trinn av skli-begrensende ståltrinn og vanger/rekkverk av malt treverk. Trappen inngår i felleseie da den også er tilkomst for naboens boenhet.

INNVENDIG
Parkett og tremønstret belegg på gulv. Malte plater på vegger og malt gips i himling. Formpressede tre/lettdører som innvendige dører. Dør med innfelt glass mellom gang og stue.

VÅTROM
- Vaskerom med vinylbelegg på gulv, malte vegger og takhimling. Rommet er innredet med skap med laminert benkeplate med nedfelt utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Det er også montert toalett i rommet.
- Bad med fliser på gulv og vegger. Malt gips i takhimling. Baderommet er innredet med toalett, dusjhjørne og innredning med nedfelt servant.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin.

TEKNISKE INSTALLASJONER
- Vann- og avløpsrør i boligen er av plast fra byggeår.
- Generell luftutskifting i boligen skjer ved naturlig ventilasjon fra vindusventiler og ved at vinduer åpnes. Avtrekk fra våtrom.
- Ca. 200 liters varmtvannstank fra byggeår plassert i rom med sluk.
- Boenheten har elektrisk styrt markise over veranda og elektrisk styrt persienne foran stuevindu.
- Leiligheten har ikke montert pipe/vedovn. Oppvarming via gasspeis. Ellers har boenheten tilkoblingsmuligheter for eventuelt gass komfyr på kjøkken eller utegrill etc.

KONKLUSJON TILSTAND

Leiligheten er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten.

Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 i beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 vises fra side 6 i rapporten. Det er ingen forhold som vurderes som TG3.
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lossius Takst AS den 09.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG2:
TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom/bod
Det er avvik:
- Det er ikke fremlagt dokumentasjon på at det er benyttet våtromsmaling i rommet.
- Det er plassert vindu med materialer av tre i våtsone bak og rundt utslagsvask.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er avvik:
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet og sokkel tilhørende dusj vil hindre eventuelt lekkasjevann å finne veien til sluk.
- Det gjøres også oppmerksom på at gulvoverflater/fliser ligger ujevnt med trapping.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er avvik:
- Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Diverse

Det er installert sentralstøvsuger i boligen.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4215/33/1409/7:
09.01.2007 - Dokumentnr: 116715 - Erklæring/avtale
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


12.06.2007 - Dokumentnr: 469949 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Obos Block Watne AS
Org.nr: 968 757 954
Bestemmelse om bebyggelse


12.06.2007 - Dokumentnr: 469949 - Bestemmelse iflg. skjøte
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Bestemmelse om telefonledning/telesentral
Med flere bestemmelser


11.10.2023 - Dokumentnr: 1122600 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


09.01.2007 - Dokumentnr: 116715 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 7
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 83/1208


Byggemåte

Bygning oppført i tre over grunnmur av betong. Bjelkelag mellom etasjer/boenheter av tre. Yttervegger med isolert bindingsverk kledd med liggende. Saltak tekket med betongtakstein.
Undertak av diffusjonsåpne Huntonplater, sløyfer og lekter.

Polisenummer

SP0002027525

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Boligen har fiber fra Telenor.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Har skiftet slange på varmtvannsbereder. Utført av Foldevik rørleggerfirma.
Lokket inni oppvaskmaskinen fusker litt så pleier vanligvis å putte tabeletten i bestikk holderen.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

oppgjør (kr.11 900)
panterett med urådighet - statens kartverk (kr.585)
provisjon (forutsatt salgssum: 2 690 000,-) (kr.53 800)
tilrettelegging (kr.19 500)
totalt kr. (kr.85 785)
Solgt
Produktnr: CFD142DB-47A5-4D27-A631-6D1B1922C320